18 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Spelare som spelar våldsamma spel har en bättre känsla för moral Studie visar igen
Bild till artikel

Här kommer en ny studie som pågår just nu, den visar att folk som spelar våldsamma tv-spel inte är mer benägna till våld i verkliga livet. Tvärtom så får dessa människor en bättre känsla för moral än de som spelar spel med en mer moralisk karaktär.

När en spelare spelar på ett omoraliskt sätt så är det troligt att de får dåligt samvete och agerar med ett prosocialt beteende istället för ett våldsamt sådant. Matthew Grizzard som leder studien berättar att man delade upp testpersonerna i två grupper, båda skulle spela en modifierad version av Operation Flashpoint: Cold War Crisis som är ett krigsspel.

Ena gruppen skulle välja att spela som terrorister och de andra som FN-soldater. Efter spelperioden fick båda grupperna föra dagbok om sin vardag samt om tillfällen då de kände sig skyldiga till något, och där kunde man se att de som spelat som terrorister bar på en undermedveten skuldkänsla och hade ett bättre prosocialt beteende än de som spelat som FN-soldater.

Denna studie är pågående och är inne i fas två som ej har publicerats än, för mer detaljerad information följ länken till källartikeln.

polygon.com Vetenskap, Forskning, tv-spel, beteende, skuldkänslor, våldsam, prosocialt beteende
76.2° 0 Fenjima Manrique Fenjima Manrique
lör. 28 jun 2014, 12:00
Spelare som spelar våldsamma spel har en bättre känsla för moral Studie visar igen
76.2°
0