34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Vaccin mot denguefeber kan göra friska sjukare i framtiden
Filippinerna slutar nu med denguevaccinering

Vaccin mot denguefeber kan göra friska sjukare i framtiden

Det franska läkemedelsföretaget Sanofi Pasteur varnar nu för att deras vaccin mot denguefeber inte riktigt verkar fungera som det var tänkt.

Vaccinet kallas för Dengvaxia och efter att Sanofi Pasteur genomfört en sex år lång studie av resultaten från detta vaccin har man upptäckt att friska personer som tar vaccinet riskerar att drabbas av svårare former av denguefeber i framtiden. I ett pressmeddelande skriver företaget:
"For those not previously infected by dengue virus ... the analysis found that in the longer term, more cases of severe disease could occur following vaccination upon a subsequent dengue infection."
I Filippinerna har man redan vaccinerat cirka 700.000 barn med Dengvaxia men den kampanjen avbryter man nu efter de senaste uppgifterna om vaccinet. Även Brasilien och Singapore uppges kolla över hur eller om de ska fortsätta använda vaccinet.

Denguefeber är en infektion som orsakas av dengueviruset som sprids av myggor. Den som smittas av denguefeber drabbas ofta av feber, huvudvärk, mässlingsliknande hudutslag, muskelvärk och ledvärk. Det finns även två former av denguefeber som i värsta fall kan leda till döden för den smittade.

Vetenskap, Medicin, denguefeber, myggor, djurfeber, vaccin, dengvaxia, läkemedel, Sanofi Pasteur
27.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 6 dec 2017, 19:00
27.2°
0

Vaccin mot denguefeber kan göra friska sjukare i framtiden

Filippinerna slutar nu med denguevaccinering