2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
World View har nått ny milsolpe Har testat en miniversion av minirymdresa
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till World View har nått ny milsolpe

Företaget World View vill göra rymdresor lite mer lättillgängliga för oss vanliga dödliga genom att erbjuda resor till kanten av rymden med hjälp av massiva ballonger. Nu har företaget utfört en testrunda med en miniversion, som har ballonger som är drygt en tiondel så stora som slutversionen kommer vara, och det verkar ha varit en lyckad sådan.

Planen är att erbjuda dessa ballongresor i början av 2017 och en sittplats på farkosten kommer kosta drygt 75 000 dollar. Ovan ser ni en video från rymdäventyret.

engadget.com Vetenskap, Rymden, world view, rymdturism Flyg till himlen i en ballong Ny "rymdsatsning" Det nystartade företaget World View har nu presenterat sina planer på att ta betalande passagerare högt upp i luften med en specialkonstruerad ballong. Ballongen med dess tillhörande kapsel tar passagerareren 10.000 meter upp i stratosfären och där tillbringar man cirka två timmar. Passagerare behöver inte genomgå någon träning men däremot hala upp 75.000 dollar för en flygtur. Exakt när premiärturen går av stapeln är inte fastställt men det borde blir någon gång 2016. World View är ett dotterbolag till Paragon som bland annat tillverkar grejer till den internationella rymdstationen ISS och även har planer på att skicka människor till Mars i framtiden. Tumnagel
43.9°
0
38.7° 0 André Stray André Stray
tis. 27 okt 2015, 19:15
World View har nått ny milsolpe Har testat en miniversion av minirymdresa
38.7°
0