12 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Facebook raderar bilder på kyssande män Samt allt förknippat med det
Facebook raderar bilder på kyssande män

Förra veckan blev två män utkastade från en pub i London efter att ha kysst varandra. Det ledde till att någon anordnade ett event på Facebook som hade bilden här till höger som profilbild. Bilden kommer från den populära TV-serien Eastenders och det lades även upp en bloggpost på Facebook med samma bild.

Varken eventet eller bloggposten blev långvariga på Facebook då Facebook ansåg att det bröt mot deras användaravtal och därför raderade Facebook rubbet. Killen som skrev bloggposten fick ett meddelande från Facebook som bland annat innehöll följande:
Content that you shared on Facebook has been removed because it violated Facebook's Statement of Rights and Responsibilities. Shares that contain nudity, or any kind of graphic or sexually suggestive content, are not permitted on Facebook.

Som synes på bilden så förekommer inget naket och ska man tolka kyssen som "sexually suggestive" så misstänker jag att det borde vara en hel del bröllopsalbum och liknande som skulle raderas på Facebook. Facebook har än så länge valt att inte uttala sig om händelsen.

Uppdaterat
Facebooks svenske pressinformatör Jan Fredriksson skriver såhär i ett mejl till Sydsvenskan:

Fotot ifråga bryter inte mot någon av Facebooks anvädarvillkor [sic]. Det tog [sic] bort av misstag och Facebook ber om ursäkt för det.

Webb, Övrigt, facebook, homofobi, hbt, kyssande män Via Gawker
33.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 18 apr 2011, 14:29
Facebook raderar bilder på kyssande män Samt allt förknippat med det
33.4°
0