10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Importera låtlistor från Spotify till WiMP Musikstreamingtjänsten WiMP vill skapa öppen standard mellan stremingtjänster
Importera låtlistor från Spotify till WiMP

Musikstreaming-tjänsten WiMP som lanserades i Sverige för några månader sedan släpper nu ett nytt verktyg där WiMP-användare kan importera låtlistor från den konkurrerande tjänsten Spotify.

Förutom det så släpper man även ett verktyg som gör det möjligt för WiMP-användare att exportera låtlistor från WiMP i RSS- eller XSPF-format. Man uppger att syftet med detta är att det ska bli enklare för användare att exportera samt importera låtlistor mellan olika musiktjänster och på sikt verkar man hoppas skapa någon slags standard för detta, något som i dagsläget saknas.

Det här är givetvis ett bra initiativ för oss konsumenter då det skulle bli betydligt mycket smidigare att migrera från en tjänst till en annan på ett enkelt sätt då man slipper återskapa sina låtlistor på den nya tjänsten. Hur resten av branschen ställer sig till det hela återstår väl dock att se.

Webb, Verktyg, wimp, spotify, streaming, import, export
38.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 11 maj 2011, 09:33
Importera låtlistor från Spotify till WiMP Musikstreamingtjänsten WiMP vill skapa öppen standard mellan stremingtjänster
38.8°
0