4 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Till och med Microsoft vill att IE6 ska dö
Microsoft startar IE6 countdown för sin uråldriga webbläsare

Till och med Microsoft vill att IE6 ska dö

För 10 år sedan släppte Microsoft webbläsaren Internet Explorer 6 som sannolikt varit den mest använda webbläsaren genom historien samtidigt som den antagligen varit den mest hatade webbläsaren av, framför allt, oss som har jobbat med webb-utveckling.

Kampanjerna för att utrota IE6 har varit många genom åren och nu har till och med Microsoft själva hoppat på tåget och startat sajten "IE6 Countdown" där man bland annat listar statistik över hur vanligt förekommande IE6 är i världens länder. Där kan man bland annat se att 12% av världens webb-surfare fortfarande använder IE6 och listan toppas av Kina där hela 34,5% av internetanvändarna fortfarande använder IE6. Sydkorea är inte heller särskilt dåliga på att använda IE6 (24,8%) konstigt nog med tanke på hur techiga de är i övrigt.

De tre länderna där IE6 används minst är inte helt oväntat Norge (0,7%), Finland (0,9%)* och Sverige (1,3%). Förutom att lista statistik på IE6 Countdown så uppmanar Microsoft webbsajt-ägare att installera varnings-banners på sina sajter och ber andra att upplysa sina vänner om hur risig IE6 faktiskt är.

* Det förkommer två olika siffror angående Finlands procentsats. En på 0,7% och en på 0,9%. Vi har valt att köra på den senare.

Webb, Verktyg, microsoft, webbläsare, ie6, internet explorer 6, die die my darling Via Slashdot Tack till Fjeldstad
45.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 5 mar 2011, 12:52
45.1°
0

Till och med Microsoft vill att IE6 ska dö

Microsoft startar IE6 countdown för sin uråldriga webbläsare