Tut i luren - MAME fyller 20 år!
Världen mesta spelemulator 
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Geologer säger sig ha hittat ännu en okänd kontinent
Kallar den för Zeelandia 
43.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Baba Singhs turban väger 85 kilo
Och är 645 meter lång 
134kg
+
Bobby Green
Trailer En första titt på fjärde säsongen av Silicon Valley
Hur går det för entreprenörerna? 
47.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Moto Z blir en walkie-talkie med nytt Moto Mod
Bra om man inte har mobiltäckning 
43.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Enda gången laddaikonerna är vackra
Vacker stop motion 
111kg
+
Bobby Green

ZTE lägger ner Kickstarterkampanj för Hawkeye

På grund av lågt intresse

Visa inte Android-artiklar
Android / ZTE

ZTE har bestämt sig för att inse faktum och lägga ner sin Kickstarterkampanj för Hawkeye. Telefonen skulle ha ett par unika funktioner som sensorer som följer dina ögon och ett klister-aktigt skal som gjorde att du kunde fästa telefonen på diverse ytor som speglar och liknande. Ett krux med enheten var att specsen var rätt oimponerande. I enheten skulle det sitta ett Snapdragon 625 tillsammans med 3GB ram, vilket räcker gott och väl för gemene man men imponerade inte precis på världen.

ZTE ville ha 500 000 dollar för att telefonen skulle bli verklighet, men i eftermiddags la gänget ner kampanjen efter att ha bara fått in dryga 36 000 dollar. Till Engadget berättar ZTE-chefen Jeff Yee att det svala mottagandet berodde på att telefonen inte hade bra specs och att enheten borde i alla fall ha kört Snapdragon 820, eller möjligtvis till och med 835.

Hawkeye är dock inte helt död. ZTE kommer gå tillbaka till designbordet och göra lite ändringar och kommer troligtvis komma med en liknande enhet med lite bättre hårdvara senare i år.

via engadget.com kickstarter.com +

Nu kan du slänga in gifar från Gboard i Facebook Messenger

Skicka gifar från fler källor

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Det har varit möjligt att skicka gifar till nära och kära via Facebook Messenger sedan slutet av 2015, men ibland är utbudet aningen sparsmakat då gifar plockas från ett fåtal källor. Google-tangentbordet Gboard har löst detta genom att slänga in gif-sökmotor direkt i tangentbordet, men utvecklare av tredjepartsappar har varit tvungna att aktivera funktionen själva vilket har gjort att du inte kunnat använda sökmotorn överallt. Nu har dock Facebook fått tummen ur och aktiverat funktionen.

För att komma åt gif-sökningen så behöver du bara hoppa in i en konversation på Messenger, klicka på emojiknappen på tangentbordet och sedan klicka på gif-knappen. Därefter är det bara att söka och slänga in valfri gif som du känner passar situationen.

androidpolice.com +

LG pratar om den stora skärmen på G6

Bildförhållandet perfekt för multitasking

Visa inte Android-artiklar
Android / LG

LG har redan berättat att G6 kommer utrustas med en 5,7 tum stor display med 18:9 i bildförhållande, vilket är aningen annorlunda. Nu har gänget släppt en kort teaser som visar varför skärmen har det bildförhållandet och vad du kommer kunna göra med G6. För att sammanfatta den korta videon så handlar det om multitasking. Du kommer kunna köra två appar med 1:1 i bildförhållande sida vid sida, vilket ska ge dig en bättre överblick när du multitaskar.

Ovan ser ni teasern i fråga. G6 kommer visas upp 26 februari.

engadget.com +

Håll koll på hajar med Global Shark Tracker

There's an app for that

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Organisationen OCEARCH håller koll på vit- och tigerhajar genom att tagga hajarna samt spåra dem via modern teknik. Varje gång en taggad hajs fena tar sig upp över ytan pingas en satellit som då skickar tillbaka information till forskarna.

Men datan var dessa hajar dyker upp kan vem som helst titta på så om man är nyfiken på att fördjupa sig i en eller flera hajar så kan man enkelt följa dem via organisationens webbplats eller en app. Varje taggad haj har en bild samt ett namn och vissa av dem har även egna Twitter-profiler. Så det är lätt att skapa en koppling till dessa hajar som simmar runt i världens hav.

Global Shark Tracker kan laddas ner till både iOS och Android.

thenextweb.com +

Uber uppdateras med Android Wear-stöd

Beställ Uber med klockan

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Uber meddelade redan under Google I/O 2015 att skjutsappen skulle få Android Wear-stöd och nu har äntligen appen uppdaterats. Med den senaste versionen av Uber kommer du kunna beställa en bil utan att pilla med mobilen och välja mellan några sparade destinationer som hem eller arbete. Sedan visar appen i klockan hur långt borta bilen befinner sig och hur lång tid resan kommer ta när du befinner dig i bilen.

För att kunna köra Uber på klockan så behöver klockan köra Android Wear 2.0, vilket för tillfället endast är tillgängligt på LG:s nya klockor.

androidpolice.com +