Obama sänker Chelsea Mannings straff
Släpps nu till våren istället för 2045 
50.4°
+
Frode Wikesjö
0
Charles Martinet pratar om hur det är att vara Mario
Wa-ha! 
43.5°
+
André Stray
0
Den sista discokulstillverkaren i USA
Yo Yo har hållit på i över 50 år 
104kg
+
Bobby Green
Popcorn poppas i slow motion
Fint! 
42.6°
+
André Stray
0
Google Maps börjar visa parkeringstillgänglighet
Testas hos vissa användare  
49.1°
+
André Stray
0
Nu finns Fernet som öl
Ultimate kombo? 
108kg
+
Bobby Green

Kinesisk fotoapp gör dina bilder sötare

Naaaaaaaaaw

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Fotoredigerings appen Meitu släpptes till iOS och Android förra veckan. Med denna app kan man "försköna" bilder genom diverse verktyg och resultatet kan varar rätt så underhållande. Som man kan se på bilderna ovan kan man kawaiia till sina bilder rätt så rejält om man nu tycker det är skoj.

Appen är dock lite rörig men så fort man hittar rätt är det bara till att sätta igång. För att få det bästa resultatet så gäller det att man har högupplösta bilder.

via gizmodo.com global.meitu.com +

Android Wear 2.0 landar 9 februari

Enligt Evan Blass

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Mästerläckaren och Venture Beat-redaktören Evan Blass har delat med sig av lite Android Wear-relaterad information via Twitter. Mer specifikt meddelade Blass nyligen att Android Wear 2.0, som bland annat gör det möjligt att köra fristående appar på din smarta klocka, kommer att lanseras 9 februari.

Det har ryktats om att Google kommer visa upp två stycken sprillans nya Android Wear 2.0-klockor i samband med mjukvarusläppet, men hittills har det varit rätt tyst på den fronten från sökmotorjätten.

androidpolice.com +

Facebooks Androidappar blev batteritjuvar

Problemet har nu åtgärdats

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Nyligen upplevde Androidanvändare att deras telefoner fick batteritorsk illa kvickt. Boven i dramat var Facebooks appar som drog lite väl mycket kräm än vad de behövde. Messengerutvecklaren David Marcus bekräftade problemet och meddelade att det berodde på strul på serversidan av tjänsten.


Har ni fortfarande problem med att apparna drar för mycket ström så behöver ni bara gå in i appinställningar och forcera nedstängning. Därefter ska apparna fungera som de ska utan att dra en oförskämd mängd batteri.

via Facebooks Androidappar blev batteritjuvar androidauthority.com +

Android Wear 2.0 kommer i februari

Bara några veckor kvar

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Tidigare fick vi reda på att Android Wear 2.0-releasen var tvungen att skjutas fram efter att den nya versionen fick lite kritik från utvecklare. Nu verkar Android-utvecklarna fått pli på mjukvaran och verkar vara redo att släppa Android Wear 2.0 till allmänheten och det kommer ske i början av februari.

Android Wear 2.0 kommer, bland annat, med möjligheten att köra appar på klockan utan att en du behöver ha en telefon kopplad till klockan, vilket är rätt smidigt.

Det har ryktats om att mjukvaran kommer ackompanjeras av två stycken nya Android Wear-klockor, men i dagsläget finns det ingen information om de nya klockorna.

androidpolice.com +

Mer Nougat och Froyo är äntligen borta

Ny Androidstatistik ute nu

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Ny månad betyder ny Android-statistik. Januari är förstås inget undantag. I den nya statistiken ser vi att Nougatanvändarna blir fler och totalt har det skett en ökning på 0,3 procentenheter jämfört med decembers siffror. Utöver det har Marshmallow-användarna ökat rejält och ligger nu p[ 29,6 procent.

Froyo har äntligen försvunnit ur statistiken, men Android 2.3 Gingerbread lever kvar.

developer.android.com +

Nu kan du få påminnelse när Google ändrar Doodle

Ny inställning i Google-appen

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Vill du ha stenkoll på när Google byter Doodle, det vill säga Google-loggan ovanför sökrutan när du går in på sökmotorn? Då kanske detta är helt tokigt intressant. Du kan nu få en avisering i telefonen när Google ändrar Doodle. Detta gör du genom att gå in på Google-appen i din Android-telefon, hoppa in i inställningar, välj aviseringar och sedan aktivera Doodle-avisering. Därefter är det bara att vänta på att Google ändrar till en ny Doodle.

androidpolice.com +

Rykte Är detta den första bilden på Galaxy S8?

Kanske det kanske

Visa inte Android-artiklar
Android / Samsung

Folket från GSMArena påstår att de fått tag på den första bilden på Samsungs kommande telefon Galaxy S8. Precis som tidigare rykten sagt så verkar bilderna också antyda att telefonen inte har någon hemknapp samt böjda kanter. Tidigare rykten har antytt att Samsung skulle dumpa hörlursuttaget i denna telefon men kisar man lite så kan man ju tolka att det finns ett hörlursuttag i vänstra hörnet.

Det sägs att Samsung börjat testa enheten i Kina vilket kan förklara varför bilderna har en massa kinesiska tecken i sig.

Nu kan det ju dessa bilder vara en klassisk internetbluff så man får ju ta det hela med en nypa salt. Men det är en dryg månad kvar till MWC och där får vi sannolikt se mer av enheten, eller i någon annan läcka innan dess.

gsmarena.com +