NASA bygger tyst plan som går i överljuds-hastighet
Ska dela med sig av tekniken när det är klart 
42.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Indien förbjuder självkörande bilar
För att rädda arbetstillfällen 
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Michael Phelps tävlar mot datoranimerad vithaj
Vem är snabbast på 100 meter? 
81kg
+
Bobby Green
En första titt på andra säsongen av Dirk Gently
We're badasses now! 
43.9°
+
André Stray
0
Mercedes bilar parkerar sig själva i parkeringshus
Förarlös parkering ser rätt gött ut 
41.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lite gratis heavy metal är ju aldrig fel
Generös herre lirar Metallica 
147kg
+
Bobby Green

Google släpper sista utvecklarversionen av Android O

Snart släpps den färdiga versionen

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

För någon timma sedan så trillade den fjärde och sista utvecklarversionen av Googles kommande Android O in på min Nexus 6P. Det innebär att den färdiga konsumentversionen snart är klar för lansering.

De största nyheterna i Android O är saker som händer under huven gällande bland annat snabbare laddning av appar och förbättringar av batterihanteringen. Det finns en del nya funktioner som till exempel att man kan se meddelande från appar genom att hålla nere app-ikonen som exemplet på bilden ovan visar.

Den skarpa versionen av Android O släpps senare i sommar och sen är det upp till respektive mobiltillverkare att implementera stöd och rulla ut uppdateringar för detta. Det kan ju som bekant vara en fruktansvärt långsam process för vissa tillverkare. Beroende på vilken mobil du har så kan det med andra ord dröja olika länge innan du kan köra Android O. Om du någonsin kommer att göra det.

Det är forfarande inte känt vilket godis som "O" i Android O representerar. Det spekuleras om att det kommer att bli "Oreo" men då det är varumärkesskyddat så är det antagligen inte särskilt sannolikt att så blir fallet.

Snart kan du snacka med Alexa på Android

Om du vill ha en till röstassistent till i din mobil

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Skulle man vilja använda Amazons röstbaserade assistent Alexa utan att köpa en Amazon Echo, eller någon annan apparat med Alexa, så går detta snart att göra om man har en android-mobil.

Med start den här veckan så kommer Amazon att börja rulla ut Alexa i sin huvudapp till Android. Det innebär att man kan be Alexa handla varor på Amazon, man kan fråga om vädret, styra grejer i det smarta hemmet eller be den utföra någon av de över andra 15.000 färdigheterna som Alexa har.

I dagsläget har Alexa bara stöd för engelska och det kan antagligen ta ett tag innan det är möjligt att prata svenska med den. Antagligen ett bra tag.

Google Now svarar på olika språk beroende på din dialekt

OK Google

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

En kompis till oss upptäckte häromdagen att Googles röstbaserade assistent Google Now svarar på olika språk beroende på vilken dialekt man använder när man ställer sin fråga till assistenten.

I klippet ovan kan ni kolla in när Simon ställer samma frågor till Google Now på engelska, "svenska" och "tyska". Mycket roligt.

Google Play Protect skyddar Android-användare från malware

Scannar telefonens appar med jämna mellanrum

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Google har nu börjar rulla ut säkerrhetsappen Play Protect till kompatibla android-enheter vilket kanske gör att det sprids mindre skit-appar till dessa i framtiden.

Play Protect är en slags säkerhetsfunktion som kontinuerligt scannar av telefonens appar för att kontrollera att dessa inte innehåller malware eller något annat strunt som man helst inte vill ha på sin telefon. Skulle Play Protect upptäcka något skumt när den scannar telefonens appar så kommer användaren att få ett meddelande om detta och kan sedan själv genomföra lämplig åtgärd.

Play Protect är kompatibelt med Android-enheter som kör Google Mobile Services 11 eller senare. Det hittas under "Säkerhet" i Androids Google-inställningar och nedan kan ni se ett exempel på hur den sidan ser ut.

Android visar var du är när du ringer SOS Alarm

Smidigt om du känner dig lite vilse

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

9to5Mac rapporterar att Google har uppdaterat sin telefon-app till version 10.1 och en av nyheterna i den är att appen nu visar information om var du befinner dig när du ringer ett officiellt larmnummer.

Detta kan givetvis underlätta en hel del om man till exempel är stressad och vill ringa efter en ambulans men inte riktigt vet var man befinner sig. Telefonappen känner av om användaren ringer ett larmnummer och om så är fallet så visas det ett litet kort med aktuell adress och koordinater till var man befinner sig.

I dagsläget verkar version 10.1 bara vara tillgänglig för Pixel-, Nexus- samt Android One-enheter men har du en sådan så är det bara att uppdatera telefonappen. Därefter kommer det att visas ett kort med aktuell adress på om du till exempel ringer 112, 911 eller något annat lands officiella landsnummer.