Liten tjej försöker hantera en GameBoy
Touch-generationen alltså... 
52.2°
+
Roger Åberg
0
Colin Furze bygger bil som är en bubbelpool
Med inbyggd grill! 
47.3°
+
Roger Åberg
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
85kg
+
Bobby Green
Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
47.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
45.6°
+
Bobby Green
0
Mc-åkare i kostym kör för prostatacancer
Nu på söndag 
113kg
+
Bobby Green

Nu kan man leka med Pokémon i Pokémon Playhouse

Pokémon-träning för de allra minsta

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

I dag släpptes det ett nytt Pokémon-spel för mobila enheter. Spelet heter Pokémon Playhouse och är riktat till barn 3-5 år gamla. I detta spel ska man ta hand om Pokémon på en rad olika sätt och gör man det får man tillgång till fler Pokémon.

Det som är lite extra bra med spelet är att det är helt gratis och det döljer sig inte heller några mikrotransaktioner.

Google köper HTC:s Pixel-division

Taiwanesiskt blir amerikanskt för 1,1 miljarder dollar

Visa inte Android-artiklar
Android / HTC

Det blev precis officiellt att Google kommer att köpa den del av den taiwanesiska mobiltelefontillverkaren HTC som hjälpt Google med att tillverkar deras android-telefoner Pixel.

Det har ryktats en tid om att Google skulle vara intresserade av att köpa hela eller delar av HTC och när HTC aktie igår stoppades från handel idag så förstärktes dessa rykten. 20 procent av HTC:s nuvarande tillverkningskapacitet går till att göra Googles Pixel-telefoner. Google kommer att betala 1,1 miljarder dollar för den delen av HTC som pysslar med deras Pixel-telefoner.

HTC kommer fortsatt att utveckla egna mobiltelefoner och även fortsätta sin VR-satsning med sin plattform Vive.

Google Maps får bättre multi-window-stöd

Lagom till skarp release av Oreo

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Google Maps uppdaterades för en tid sedan och den trevligaste nyheten var att appen nu fungerar som tänkt när man kör multi-window-läget. Tidigare svarade appen inte när den kördes i multi-window om det inte var den senaste appen som öppnades, men från och med nu fungerar appen precis som vanligt oavsett om du kör den som ensam app eller i multi-window.

För att använda multi-window-läget behöver du Android 8.0 Oreo som kommer börja dyka upp på mobila enheter under hösten.

Troligtvis har ni redan den senaste versionen av appen installerad på era enheter. Annars är det bara att hoppa över till Google Play Store för att uppdatera.

Flertalet nya produkter dyker upp i stor Google-läcka

Pixel 2, Pixel 2 XL, PixelBook och Google Home Mini

Google Home Mini
Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Det verkar som att Google har fler ess i rockärmen än Pixel 2 och Pixel 2 XL. Enligt en ny läcka via Droid Life ska företaget inte bara presentera två nya telefoner inom kort, utan även en sprillans ny Pixel-dator vid namn PixelBook som ska vara rätt kraftfull och ha stöd för pekpenna samt ett stycke miniversion av Google Home.

På mobilfronten är det inga större nyheter, utöver att Droid Life lagt vantarna på lite priser. Pixel 2 kommer kosta 649 eller 749 dollar beroende på om du vill ha 64 eller 128GB lagring. Pixel 2 XL kommer kosta 849 dollar och troligtvis kommer XL endast vara tillgänglig med 128GB lagring. Utöver det så är det Snapdragon 835, 4GB ram och stereohögtalare som gäller.

PixelBook är en trevlig överraskning. Det är praktiskt taget Googles svar på Microsofts Surface Book, vilket betyder en riktigt välbyggd pjäs som kör Chrome OS. PixelBook kommer kosta mellan 1199 och 1749 beroende på lagringsutrymme. Den stora nyheten är att gångjärnet går att vrida 360 grader, vilket betyder att du utan problem kan använda datorn som en platta vid behov. PixelBook kommer även ha stöd för pekpenna och du kommer kunna köpa en sådan för 99 dollar.

Den största överraskningen läckan levererar är Google Home Mini, som ni ser ovan. Enheten är en miniversion av Google Home och det verkar som att den kommer vara lika hjälpsam som sitt storasyskon, men när det kommer till ljud så kommer den troligtvis inte ligga på samma nivå. Priset kommer ligga på 49 dollar, vilket är riktigt bra för en sådan puck.

Hur som helst. Rykten och nypa salt. 4 oktober kommer Google hålla låda och då kommer vi få reda på mycket mer om dessa mytomspunna prylar.

Låtsas att din Android är en iPhone X

App simulerar iPhone X konstiga skärmdesign

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Skulle du köra Android men ändå vill veta vilken skärmupplevelse som väntar kommande iPhone X-ägare så finns det nu en app som kan simulera detta.

XOutOf10 är en app som helt enkelt ritar ut iPhone X lite udda jack i skärmens övre topp ovanpå den Android-applikation som för tillfället syns på skärmen.

XOutOf10 verkar inte finnas på Google Play ännu men om man tillåter installation av appar från okända källor så går APK-filen att hämta hem här.