Android får en panik-funktion

Stänger ner kassa appar automatiskt

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

I den senaste beta-versionen av Googles mobila operativsystem Android har man implementerat en funktion som kan hantera appar som inte fungerar som de ska.

Med den nya funktionen som återfinns i Android Nougat 7.1 kommer appar som inte reagerar på när användare klickar flera gånger på tillbaka-knappen att stängas ner automatiskt. För att aktivera funktionen måste användaren klicka fyra gånger på tillbakaknappen i rask följd.

Den här funktionen är givetvis bra då den kan förhindra att dåligt kodade appar låser telefonen och det samma gäller ful-appar som försöker sprida malware till mobilen.

Nougat nu installerat på mer än 10 procent

Det går framåt

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

I juni visade Android-utvecklarna att Android 7.0 Nougat nästan var installerat på 10 procent av alla världens Android-telefoner. Nu är det ny månad och det betyder förstås ny statistik från Developer Dashboards och nu har äntligen Nougat kravlat sig över 10 procents-gränsen.

Mer specifikt ligger andelen Nougat-installationer på 11,5 procent av Android-enheterna, vilket är en ökning med 2 procentenheter på en månad. Marshmallow-användarna är fortfarande flest med sina 31,8 procent.

Både Gingerbread och Ice Cream Sandwich har gått ner med 0,1 procentenhet sedan juni och ligger för tillfället på 0,7 procent.

Spela dina gamla Game Boy-spel på din Android-telefon

SmartBoy löser det

Visa inte Android-artiklar
Android / Spel

SmartBoy är ett litet tillbehör som man kan köpa till sin Android-telefon om man vill spela sina Game Boy- och Game Boy Color-spel på den. På baksidan av skalet en port där man kan stoppa sina Game Boy-kassetter och den tar både PAL- samt NTSC-versioner av spelen.

Någon gång under september månad är det tänkt att SmartBoy ska släppas till ett pris av dryga 650 kronor.

I dag släpptes Futurama: Worlds of Tomorrow

Good news, everyone!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

I dag släpptes mobilspelet Futurama: Worlds of Tomorrow vilket är utvecklat av Jam City i samarbete med Futurama-pappan Matt Groening.

Spelet ska blanda blanda en rad olika genrer och man kommer kunna spendera tid i New New York samt genomföra diverse rymdäventyr. New New York-delen verkar vara följa den traditionella mallen för att bygga upp städer som man levlar upp allt eftersom. Rymdäventyren verkar dock följa en mer klassisk arkadstil med 16-bitsgrafik.

Futurama: Worlds of Tomorrow är gratis att ladda ner men vill man spendera pengar så kan man köpa grejer i spelet från 10 till 1 000 kronor. Spelet finns på både iOS och Android.

Not Hotdog finns nu för Android

Appen som håller koll på att du verkligen äter korv med bröd

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Under den senaste säsongen av humorserien Silicon Valley tog karaktären Jian-Yang fram en app som kunde identifiera om något var en korv med bröd eller inte en korv med bröd. I samband med att det avsnittet sändes dök appen upp på App Store så alla iOS-användare kunde reda ut om de verkligen åt en korv med bröd eller ej.

Men nu kan även Android-användare tukta denna dagliga matångest eftersom appen nu finns på Google Play. Precis som med iOS-versionen så verkar även Android-versionen vara låst till specifika regioner men det kan man ju alltid lösa via APK Mirror.

Kända ansikten i British Airways säkerhetsvideo
Mr. Bean är en klant, som vanligt 
122kg
+
Bobby Green
Han är pappa till Carolina Reaper
Världens starkaste chilipeppar 
103kg
+
Bobby Green
Tut i luren! I dag är det ölets dag!
Bästa dagen 
127kg
+
Bobby Green