Google raderar androids säkerhetskopior automatiskt

Om man inte använder sin telefon på ett tag

Foto: AndroidPolice
Visa inte Android-artiklar
Android / Google

AndroidPolice rapporterar om en tidigare android-användare på Reddit som upptäckte att telefonens säkerhetskopia från hans Nexus 6P hade raderats automatiskt efter det att han under några månader tillfälligt använde en iPhone.

Anledningen till detta är att Google kontinuerligt raderar gamla säkerhetskopior och har man inte använt sin Android-telefon på två månader så försvinner den lagrade datan.

För att kolla när ens Android-telefon senaste säkerhetskopierades och om det finns några backupper som är på väg att raderas så får man öppna "Google Drive"-appen på Android och gå in under meny-valet "Säkerhetskopior".

  tack Daniel S androidpolice.com +

Uppdaterad Google håller låda 4 oktober

Pixelfest!

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Google har själva inte bekräftat datumet för sin Pixel-show, men det verkar som att det kommer komma ett sådant datum inom kort. Företaget har nämligen börjat sätta upp skyltar som den ni ser i bilden ovan om att lite nyheter är på ingång och att nyheterna kommer presenteras 4 oktober. Så det är väl bara att skriva upp det i kalendern redan nu.

Prylarna som ska presenteras är nya Pixel-telefonerna Pixel 2 och Pixel 2 XL. Den mindre versionen byggs av HTC och den större modellen står LG för. I och med att det är två olika företag som bygger enheterna så kan designen skilja sig en aning mellan de två enheterna, precis som på Nexus-tiden.

Hur som helst. 4 oktober.

Uppdatering:
Nu har Google bekräftat att det är 4 oktober som gäller!

The Verge tar en titt på Xiaomi Mi Mix 2

Verkar rätt trevlig

Visa inte Android-artiklar
Android / Xiaomi

Igår presenterades Xiaomi Mi Mix 2 och givetvis har ett gäng influencers och medier fått ta en titt på enheten. Dom The Verge som har släppt en första titt på enheten.

via Youtube

Xiaomi presenterar Mi Mix 2

Ännu ett flaggskepp från Kina

Visa inte Android-artiklar
Android / Xiaomi

Idag presenterade Xiaomi upp efterföljaren till Mi Mix och den har precis som flera andra av årets modeller försetts med en skärm som går i stort sett ända ut till kanten på mobiltelefonen.

Skärmen är på 5,99 tum och har en upplösning på 2160x1080 pixlar vilka visas i ett 18:9-format på telefonens skärm. Vidare har telefonen en Snapdragon 835-processor från Qualcomm, ett batteri på 3400mAh, 6GB RAM samt lagringsminne på 64, 128 eller 256GB.

De kinesiska priserna på Xiaomi Mi Mix 2 ligger på motsvarande mellan 4000 - 5000 kronor beroende på hur stort lagringsminne man vill ha. Det ska även komma en specialversion av telefonen som har en keramisk unibody samt 8GB RAM och 256GB lagringsminne. Den kommer att kosta motsvarande lite mer än 5700 svenska kronor.

I klippet nedan kan ni kolla in när Marques Brownlee a.k.a. MKBHD snackar lite mer om Xiaomi Mi Mix 2.

  tack Viktor androidauthority.com +

Samsung Galaxy Note 8 slår förhandsbokningsrekord

Fiaskot med Note 7 verkar inte ha avskräckt amerikanska kunder

Visa inte Android-artiklar
Android / Samsung

Samsung Electronics America har meddelat att deras jättemobil Samsung Note 8 som man presenterade i slutet av förra månaden har förhandsbokat som aldrig förr på den amerikanska marknaden.

Enligt Samsung så har förhandsbokningarna slagit rekord i USA jämfört med tidigare Note-modeller på marknaden. Samsung uppger dock inga exakta siffror på hur många enheter som har förhandsbokats så huruvida det här är något som faktiskt indikerar hur populär telefonen kommer att bli i USA är svårt att avgöra för tillfället.

Även här i Sverige går det att förhandsboka Samsung Galaxy Note 8 och här kostar den cirka 10.000 kronor och ska börja levereras 15 september.

  tack Wayland via sweclockers.com sweclockers.com +
Så spelar Flea i Red Hot Chili Peppers bas
Det svänger ju 
122kg
+
Bobby Green
Ny Winnebago-husbil för äventyr
Baseras på fyrhjulsdriven Mercedes Sprinter 
102kg
+
Bobby Green
Årets tema i Musikhjälpen presenterat
Barn är inte till salu 
176kg
+
Bobby Green