Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
45.1°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
42.9°
+
Emmy Zettergren
0
Snubbe får lira trummor med Foo Fighters
Verkar ha bra självförtroende 
108kg
+
Bobby Green

Första intrycken av Sony Ericsson Arc

Detta kan verkligen bli SE:s vändning!

Foto: Gustav Andersson
Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Igår så var jag och Wille på pressevent med Sony Ericsson och fick med oss varsin Xperia Arc till kontoret. Som de flesta av er vet så är jag i normala fall iPhone-användare men jag måste säga att jag äntligen fått en Android-telefon i handen som jag faktiskt inte tycker känns som en beta.

Vi fick för ett par dagar sedan även in LG Optimus 2X och Nexus S, två telefoner som även de är bra men mer om dessa en annan dag. Det enda jag kan säga här är att jag efter ett litet tag med 2X och ett lika litet tag med Arc utan tvekan bestämde mig för att ploppa i mitt simkort i Arc:en. Japp, nu åker iPhonen på hyllan.

Snabbhet
Detta är nog den första Sony Ericsson-lur på jag vet inte hur många år som jag inte tycker suger totalt. Denna, Neo och Play kan verkligen vara vändningen för den svenskjapanska tillverkaren. Mina första intryck är att telefonen är väldigt rapp (mycket på grund av 2.3) och trots att den inte har den senaste värstingprocessorn med dubbla kärnor kan jag inte säga att det är något jag saknar, det jag vill göra fungerar klockrent. Äntligen Android!

Skärmen
Sedan kan man inte annat än att älska skärmen, den är 4,2 tum kärlek helt enkelt. Jag har länge trott en större skärm än 3,5 kanske 3,7 skulle bli jobbigt (vilket det är på Desire HD) men Sony Ericsson har valt ett bra format och verkligen lyckats göra telefonen smidig trots allt. Utöver storleken så är färger, betraktningsvinkel och skärpa och digitizern även de riktigt bra, jag har verkligen inget att klaga på.

Kameran
Kameran har jag ännu inte hårdtestat (Jag har ju bara haft telefonen ett dygn) men det kommer. Första intrycken är dock även här väldigt bra, den är snabb och bilderna blir bra även i inomhusljus. Det enda utlåtande jag kan göra om bildkvaliteten för tillfället är att den utan tvekan är bland de bästa men mer än så vill jag inte säga än. Ett klagomål dock, visst är det skönt med fysisk avtryckare men denna är nog så dålig som en sådan knapp kan bli. Den är liten, sitter för långt åt sidan och kräver ett extremt hårt tryck för att ta en bild, alla saker som gör att man får en skakigare fotografering.

Hdmi
Wille övergav ganska snabbt Nexus S för denna lur och även han gillar den så just nu är vi två på Feber som kör på SE Arc vilket man ändå får säga är ett bra betyg. Wille har hunnit testa en sak som inte jag har och det är hdmi-utgången. Den fungerar genom skärmdubblering, det vill säga att du får upp telefonens gränssnitt på tv:n om du kopplar in den. Den stöder även CEC vilket gör att du kan styra telefonen (till viss del) med tv:ns fjärrkontroll.

Sammanfattning
Jag är mäkta imponerad av denna telefon och denna kommer att kommas ihåg som den första Android som fick mig att lägga iPhonen på hyllan. Sedan vet man inte hur det ser ut i framtiden, det kommer ju en iPhone 5 inom närmsta halvår, men just nu är min huvudtelefon en Sony Ericsson Arc.

Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
45.1°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
42.9°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
42.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
44.8°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
51.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
29.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
26.8°
+
Roger Åberg
0
Järnhalten i sjöar ökar kraftigt i Europa
Binder miljögifter i vattnet 
32.7°
+
Emmy Zettergren
0
Consumer Reports betygsätter Tesla Model 3
Utan att ens ha provkört den 
21.0°
+
Bobby Green
0
Mängden insekter i tyska reservat har minskat dramatiskt
Forskare oroliga för ekologisk kollaps  
24.3°
+
Emmy Zettergren
0