Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har gått knappt 40 mil 
41.1°
+
Roger Åberg
0
Alla Playstations byggda i Lego
I små, små versioner 
42.5°
+
Roger Åberg
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
82kg
+
Roger Åberg

Nu är Samsung Galaxy Note 10.1 officiell

Och vi har känt på den

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Det har varit en känd hemlighet att Samsung skulle presentera en större tablet med Note-namnet och allt vad det innebär. Samsung släppte ju sin Galaxy Tab 2-serie också, och den gick ju ner en smula i specifikationerna och även i pris - Note kommer nog vara den lite dyrare serien av de två.

Skillnaden mellan en vanlig tablet från Samsung och den här är alltså att man får med en penna och att skärmen har ett lager som är tryckkänsligt. Resultatet blir att den fungerar, i princip, som ett Wacom-bord. Det är även Wacom som gör teknologin. Gordon var över i Samsungs bås och testade en smula. Han älskar den lilla Noten men var inte lika övertygad här.

"Tryckkänsligheten var trevlig när man lekte med Photoshop men långt ifrån vad jag skulle kalla bra. Man måste verkligen trycka hårt, något som känns dåligt för skärmen. Och när man försöker vara fin på handen så ritar den inte alls."

Lite trist. Vi återkommer så klart med mer djuplodande test framöver.

Det som skiljer 10.1-versionen av Note mot den lilla är att skärmen är av TFT-typ, den lilla har ju en Super AMOLED Plus-skärm. Vi tvivlar inte på att Note 10.1-skärmen är mumma den med iofs.

Galaxy Note 10.1 kommer att levereras med Android 4, oklart när den kommer att börja levereras dock.