Canon släpper filmkameran MH20F-SH med ISO 4 000 000

Foto / Canon

Filmar du ofta i mörker och och har drygt 260 000 kronor över? Då kanske Canon MH20F-SH är någonting för dig. Filmkameran är enligt Canon en universalfilmkamera med en fullformatsensor med 2,26 megapixlar. Pixlarna är betydligt större än vanligt, 7,5 gånger större än pixlarna i Canon 1Dx, vilket betyder att kameran kan suga in mer ljus. Detta gör att kameran kan gå upp till ISO4000000 och kan fånga video i Full HD-upplösning med fullt normala färger i upp till 60 bilder per sekund.

Priset för denna best är rätt högt. Närmare 30 000 dollar kommer man få lägga ut för kameran, vilket pekar på att slutkunden inte är vanliga hobbyfilmare, utan bland annat professionella dokumentärfilmare.

gizmodo.com +

MKBHD tar en titt på GoPro Hero4 Session

Foto / GoPro

MKBHD, eller Marques Brownlee som han egentligen heter, har lagt vantarna på GoPro:s senaste actionkamera, Hero4 Session, för att se om den är någonting att ha.

youtube.com +

GoPro-kamera i en gunga

Foto / GoPro

GoPro har släppt en ny kortfilm där man visar hur det ser ut från kamerans synvinkel när man tar sig en svängom i en enorm gunga.

youtube.com +

Flickr relanserar Flickr Pro

Foto / Övrigt

2013 skrotade biltjänsten flickr sin premiumtjänst flickr Pro och gav istället alla användare 1TB gratis lagring på tjänsten. Nu relanserar man dock Flickr Pro och ger nya användare möjlighet att ansluta sig till tjänsten.

Man får dock ingen extra lagringsyta på tjänsten med ett Pro-konto men däremot får man tillgång till diverse verktyg som kanske kan vara intressant för de lite mer seriösa fotograferna. I ett blogginlägg skriver man att följande grejer ingår i Pro-versionen av flickr:
* New and improved stats, including improved navigation for viewing data on your photos, providing better insight on your most popular and impactful photos.
* Ad-free experience (both on your own photos and when viewing everyone else’s photos)
* Pro badge highlighted on your account
* 20% discount on Adobe Creative Cloud Photography plan for yearly subscribers*
* Free standard U.S. shipping on Flickr merchandise or 50% off international shipping ($25 minimum purchase)

Flickr Pro kommer att kosta 6 dollar i månaden eller så kan man teckna ett helårsabonnemang för 50 dollar.

via The Verge blog.flickr.net +

GoPro jobbar på redigeringsapp till mobilen

Foto / GoPro

GoPro kommer i slutet av sommaren släppa en ny app till telefonen som låter dig redigera ditt actionkameramaterial direkt på din mobiltelefon, vilket betyder att du inte behöver importera videon till en dator och sitta och pilla med redigering i GoPro Studio för att leverera flådiga videor.

Enligt GoPro-ordföranden Tony Bates är testningen av appen i ett slutgiltigt skede och kommer att släppas i slutet av sommaren. Förhoppningsvis betyder detta att appen kommer att dyka upp till iOS, Android och WIndows Phone inom några veckor.

www.theverge.com +

Z visar upp 4/3-kameran E1

Foto / Övrigt

När det kommer till att filma med 4K-upplösning så finns det en hel del alternativ i flera olika prisklasser och storlekar. Företaget Z vill med sin E1 tydligen göra 4K-djungeln ännu krångligare genom att vara relativt liten, ha utbytbart objektiv med Panasonic/Olympus-fäste och ett rätt överkomligt pris.

E1 är dubbelt så stor och väger dubbelt så mycket som en GoPro, men tillverkarna har ändå lyckats klämma in en hel del hårdvara i enheten. Wi-fi, bluetooth, sensor från Panasonic och bildprocessorn Ambarella A9 för att kunna fånga 4K-video med 24 bilder per sekund och 1080p-video med 60 fps (120 fps ska komma inom kort.) och kan plåta bilder med 16 megapixlars upplösning i RAW och jpg.

Med sin micro 4/3-sensor hamnar E1 i en sorts sweet spot för dig som behöver ha en större sensor än den som sitter i actionkameror, men vill inte bära runt på en stor systemkamera. Sedan är det rätt lockande med utbytbart objektiv.

Priset för E1 kommer ligga på runt 699 dollar i USA och kameran kommer att släppas i november. Företaget bakom E1 håller för tillfället på att samla in pengar för kameran på Kickstarter och insamlingen ligger för tillfället på 185 000 dollar. Då Z bad om 42 000 dollar så kommer kameran med stor sannolikhet att bli verklighet.

Nedan kan ni se Kickstartervideon för Z E1.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen