En första glimt av Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Tre Crash Bandicoot-spel uppdaterade för PlayStation 4 
42.2°
+
Frode Wikesjö
0
The Last of Us-uppföljare presenterad
Joel och Ellie är tillbaka 
56.1°
+
Frode Wikesjö
0
Sony offentliggör The Lost Legacy
Enspelarexpansionen för Uncharted 4: A Thief's End 
41.8°
+
Frode Wikesjö
0
Ett par saker du kanske inte visste om Rocky
Boxaren har fyllt 40 år 
91kg
+
Bobby Green
Härlig dokumentär om Per "Turbopelle" Gillbrand
Följ med in i hans verkstad 
54.4°
+
Bobby Green
0
Första trailern för Spectral
Militären går på spökjakt 
49.5°
+
Frode Wikesjö
0
Snyggt fotbollsmål
I sista sekunden 
60.3°
+
Frode Wikesjö
0
Därför är alla världskartor fel
Omöjligt att göra dem matematiskt korrekta 
118kg
+
Bobby Green

Nu är världens äldsta existerande Nikonkamera såld

Gick för 409 000 dollar

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Nikon

För ett tag sedan lades världens äldsta existerande Nikonkamera ut på en auktionssajt där utgångspriset var 90 000 dollar. Nu är den såld och slutpriset hamnade på hela 409 000 dollar. Den var värderad till 200 000 dollar vilket innebär att någon betalade mer än dubbla värdet för den.

Kameran är från 1948 och är den tredje producerade Nikonkameran i världen, men den enda överlevande av de första producerade exemplaren.

petapixel.com +

Phase One släpper Capture One Pro 10

Uppdaterad variant av deras redigeringsprogram

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Capture One Pro 10 är den senaste versionen av Phase Ones redigeringsprogram. Det har precis släppts och innehåller en del uppdateringar där man bland annat gjort programmet mer användarvänligt för att redigeringsprocessen ska kunna gå snabbare.

Programmet finns tillgängligt för både Mac och Windows. Nypriset ligger på 299 dollar medan ägare av version 8 och 9 kan uppgradera för 99 dollar.

En del av programmets funktioner kan ni se i videon ovan.

via petapixel.com phaseone.com +

Kommunalrådet Sara Skyttedal i tvist med DN om bildstöld

Domstol ska avgöra om hennes bilder var fria att använda

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Juridik

Just nu pågår en tvist mellan kommunalrådet Sara Skyttedal, före detta ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund, och tidningen Dagens Nyheter. Orsaken är att DN tidigare publicerat elva bilder, som Skyttedal tagit, utan att fråga om lov.

Bilderna föreställer Ebba Busch Thor under en studieresa till Israel år 2009 och publicerades i tidningen i samband med att hon kandiderade till partiledarposten. DN hämtade då bilderna från Skyttedals Facebooksida.

När Skyttedal upptäckte att bilderna använts skickade hon en faktura på 28 000 kronor till DN som i sin tur bestred fakturan med motiveringen att bilderna använts i samband med en redogörelse av en dagshändelse och därför var okej att använda enligt upphovsrättslagen. De säger också att bilderna låg på en offentligt Facebooksida. Skyttedal hävdar dock i sin tur att det inte hade med någon dagshändelse att göra samt att bilderna var publicerade på en privat Facebooksida och i ett album som inte var offentligt.

Nu är det upp till Patent- och marknadsdomstolen att avgöra vem som har rätt. Skulle Skyttedal förlora måste hon betala rättegångskostnaderna och DN:s juridiska kostnader på 370 000 kronor. Hon skriver också på sin Facebook att hon tycker att det är viktigt att stå upp för det hon tror på, även om hon skulle tvingas stå för kostnaderna vilket skulle innebära en personlig konkurs.

Jag har alltid försökt stå upp för vad jag tror är rätt och riktigt oavsett personlig kostnad. Att stå upp för politiska ståndpunkter och vara först ut i debatter har sitt pris. Jag har aldrig tvekat, utan det är något jag varit stolt över.

Nu har jag åter igen stått upp för vad jag tror på. Den här gången rätten till mitt privatliv. Denna gång ser det ut att kunna försätta mig i personlig konkurs.

22 december kommer domen att meddelas.

fotosidan.se +

Rykte Fuji X100F kan visas upp i februari 2017

Rykten säger att den presenteras på CP+ i Japan

X100T
Visa inte Foto-artiklar
Foto / Fujifilm

Det verkar som om vi snart kommer att få se nya Fuji X100F från Fujifilm. Kameran ska enligt rykten visas upp på fotomässan CP+ i Japan i februari.

Att den nya kameran är på gång stöds också av det faktum att flera affärer börjat rea ut föregångaren X100T medan andra tagit bort den helt ur sortimentet.

Enligt sajten Fujirumors.com kommer kameran att ha ett objektiv på 23mm f/2, samma som finns på X100/S/T.

photorumors.com +

Pogocam är en liten kamera du kan sätta på glasögonen

Fäster med magnet

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Sugen på att ha en liten kamera på dina glasögon? Pogocam är ett alternativ som fäster på glasögonens sida med hjälp av en magnet. Enligt utvecklarna är det den minsta bärbara kameran på marknaden och den mäter 42,8x12,5x10,9 millimeter.

Upplösningen på bilderna är 5MP och på en laddning klarar kameran av att ta 100 stillbilder eller upp till två minuter film i 720p. Bilderna laddas sedan ner till telefonen via bluetooth eller kabel. Att ladda batteriet tar ungefär 30 minuter. Kameran är också vattentålig och kan skjutas längre bak på glasögonbågarna när den inte används.

Lanseringen kommer att ske 30 mars nästa år och kameran skeppas då med ett par gratis solglasögon. Priset ligger på 129 dollar.

via dpreview.com pogotec.com +

Nu finns Adobe Photoshop Elements 15 i Windowsaffären

Microsoft breddar utbudet

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

De som sneglat på Adobe Photoshop Elements 15, en lightversion av Photoshop, kan numera hitta programmet i Windowsaffären. Programmet fungerar bra för enklare redigeringar och är en portad variant av WIN32-versionen. För att köra Elements 15 från Windowsaffären krävs dock Windows 10 installerat.

Priset har också tillfälligt sänkts med 40 procent och kostar de närmaste tre dagarna 587 kronor istället för 978 kronor.

via wpxbox.com microsoft.com +

GoPro lanserar fjärrkontrollen Remo

För att röststyra Hero 5 Black och Hero Session

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Tillbehör

GoPros senaste kameror Hero 5 Black och Hero Session har som bekant möjligheten att styras av användarens röst. Nu släpper GoPro även fjärrkontrollen Remo som är tänkt att komplettera denna röststyrning i miljöer där rösten kanske inte riktigt når fram till kameran.

Tanken är att man ska sätta Remo på till exempel jackkragen och röstkommandona skickas sedan vidare trådlöst till kameran som kanske sitter monterad på användarens hjälm eller någon annanstans. Remo har en räckvidd på cirka 10 meter, är vattentät ner till fem meters djup och har stöd för samma röstkommandon som kamerorna på 10 olika språk.

Känner man inte för att använda sin röst för att kontrollera kameran så finns det även en knapp på Remo med vilken man kan starta och stoppa videokameran eller ta enstaka bilder. 80 dollar kostar en GoPro Remo.

gopro.com +