Ny trailer för Narcos
Vem tar kol på Pablo? 
44.6°
+
André Stray
0
Med Shaper Origin kan man såga rätt
Med hjälp av CNC-teknik 
41.6°
+
Frode Wikesjö
0
VHS-omslag för moderna filmer
Tufft 
46.0°
+
Frode Wikesjö
0
Tom har 50.000 bin på ett tak i New York
Honey, I am home! 
91kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Trailer för filmen om Morran och Tobias
Som en skänk från ovan 
55.8°
+
Roger Åberg
0
Aston Martin inspirerad av den svenska skogen
Aston Martin Vantage S Swedish Forrest Edition 
44.4°
+
Roger Åberg
0
KFC släpper solskydd som luktar kyckling
Friterad kyckling 
63kg
+
Roger Åberg

Nikon visar upp D3400

Nybörjarkamera med bluetoothkoppling

Nikon har presenterat sin senaste nybörjarkamera som fått namnet D3400. Kameran är en uppföljare på D3300 och det har inte hänt allt för mycket mellan generationerna. Den största nyheten är att D3400 är utrustad med Nikons nya Snapbridge-mjukvara som kan skicka bilder tagna med kameran direkt till en telefon via bluetooth.

Jämfört med D3300 har D3400 bantat en aning och väger 15 procent mindre än föregångaren, mer specifikt väger kamerahuset 395 gram.

På sensorfronten är D3400 utrustad med samma CMOS-sensor som D3300 som kan ta bilder med 24,2 megapixel upplösning och kameran är utrustad med Nikons Expeed 4-bildprocessor. Det maximala ISO-värdet har höjts till 25 600 och batteriet ska enligt Nikon räcka för runt 1 200 exponeringar.

Kameran kommer finnas tillgänglig i färgerna svart och rött och skeppas med en 18-55mm f3,5-5,6-plugg som visades upp tidigare i år under CES-mässan. Objektivet har inbyggd bildstabilisering och ska kunna fokusera på diverse ting utan göra allt för mycket ljud ifrån sig. Priset för ett kitet med kamerahuset och ovan nämnda objektiv ligger på 649 dollar och kitet ska börja säljas i september.

theverge.com +

GoPro börjar snart sälja kamerariggen Omni

För dryga 42 000 kronor

GoPro meddelade i dag att man kommer börja sälja sin kamerarigg Omni den 17 augusti. Med i Omni-riggen kan man sätta sex stycken GoPro-kameror och på så sätt spela in videoklipp i 360 grader. Med Omni får man även med GoPros egna mjukvara som då syr ihop videomaterialet från dessa kameror till en sådan där häftig 360-video.

Mjukvaran kommer från franska Kolor som jobbat med ihopklippning av video från flera olika källor sedan tio år tillbaka och som förra året blev uppköpta av GoPro. Mjukvaran sköter importering och sammanklippning av 360-videon snabbt och enkelt, vilket underlättar för videomakare som slipper klippa och klistra själva i videomaterialet. Med Omni följer det även med plugins till Adobe Premiere Pro som låter dig snygga till videon och finjustera kontrast och ljus samt lägga till effekter. Med Premiere Pro-tilläggen har du även möjlighet att redigera 360-video från andra kameror som Samsung Gear 360.

Enheten kommer kosta 5 000 dollar vilket ju blir dryga 42 000 kronor. För det priset får man allt man behöver för att skapa 360-videor, det vill säga sex GoPro Hero 4 Black, mjukvara, externt batteri samt ett stort vattentätt case för hela paketet. Äger man sex stycken GoPro Hero 4 Black samt Kolors mjukvara så kan man själva Omni-riggen separat för 1 500 dollar.

theverge.com +

GoPro Hero 5 ryktas vara utrustad med GPS

Verkar bli en ordentlig uppgradering

GoPro Hero 4 Black och inte kommande Hero 5.

Förra veckan dök det upp en video som ryktas visa den kommande actionkameran Hero 5 från GoPro. Videon visade att hela baksidan kommer ha en pekskärm och kameran hade lite annorlunda form jämfört med tidigare GoPro-kameror. Nu har GoPro:s nya actionkamera dykt upp hos den amerikanska myndigheten Federal Communications Commission, FCC, där det står att GoPro Hero 5 kommer ha inbyggd GPS. Utöver det hintar FCC-dokumentet om att kameran kommer ha en tunnare profil och vara aningen lättare än tidigare.

Hur som helst. Rykten, salt och allt det där. Hero 5 kommer visas upp innan årets slut och vi kommer få reda på mer om den nya actionkameran då.

engadget.com +

Häng din telefon runt halsen

Hållare för dig som vill filma POV-filmer

Vill du filma POV, det vill säga ur din egen synvinkel, med mobilen men ändå ha båda händerna fria? Povie är en pryl som du sätter runt halsen och som du sedan hänger telefonen på och sedan är det bara att filma på. En ganska enkel och smart lösning.

Tyvärr så använder man då selfiekameran på telefonen, en kamera som i princip alltid är sämre än den "riktiga" kameran. Är man ändå intresserad kostar Povie 45 euro.

edelkrone.com +

Hur man filmar och redigerar en 360-video

Tested förklarar

Under Comic Con-mässan spelade folket från Tested in en del 360-videos. Genom att producera några sådana klipp lärde de sig en hel del om hur man bäst filmar och redigerar sådana klipp.

Så för att dela med sig av sina erfarenheter bjuder de här på ett videoklipp där de pratar just om hur man filmar och redigerar en 360-video.

Bonus 360-video där man får uppleva den omtala tv-serien Stranger Things kan hittas nedan.

tested.com +

Läckt video visar GoPro Hero 5

Hela baksidan verkar vara pekskärm

En läckt video som sägs visa baksidan på GoPros kommande actionkamera har dykt upp på nätet. I videon får vi se hur man kopplar en telefon till kameran, men The Verge har gjort en hård granskning av den nio sekunder långa videon för att rota fram lite hemligheter.

Som ni ser i videon ovan täcker skärmen hela baksidan på kameran och verkar inte vara utrustad med standardkontakten som tidigare GoPro-kameror varit utrustade. The Verge tolkar detta som att kameran kanske kommer vara helt vattentät utan några extra tillbehör, likt Session.

Som vanligt tar vi läckor och rykten med en nypa salt. När GoPro Hero 5 presenteras är för tillfället okänt, men enligt rykte kommer kameran dyka upp i butik kring jul och då kommer vi få reda på mer om årets version.

theverge.com +

Getty Images stämda på en miljard dollar

För att ha sålt foton som skänkts till allmänheten

Getty Images, ett amerikanskt företag som säljer fotografers bilder, har blivit stämda på en miljard dollar av den amerikanska fotografen Carol Highsmith.

Detta efter att Getty har sålt 18.000 av hennes bilder som hon redan hade skänkt till Library of Congress för att användas fritt av allmänheten. Getty anklagas nu för att sålt hennes bilder utan licens från henne, inte angett att det var hon som hade tagit bilderna samt för att ha sänt varningar och böter till människor som använt hennes bilder och hänvisat till att de hade upphovsrätten till bilderna.

Carol Highsmith uppmärksammade det hela då Getty Images skickade ett böteskrav till henne när hon använde en av sina egna bilder på en webbsida för ideell organisation.

thestack.com +