15 miljoner personer spelar nu Rocket League
Antalet spelare har ökat med en miljon på två veckor 
41.3°
+
Emmy Zettergren
0
Så här lurar man VR-användare att tro att de rör fysiska objekt
Microsoft Research får folk att tro att de staplar kuber på riktigt 
44.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Päron använder sin son för att sno parkeringsplats
Härligt teamwork 
25.5°
+
Bobby Green
0
Så tänder du en tändsticka med ett gummiband
Skjut en sticka på en annan 
84kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Så använder Volvo Hololens!
Från Microsoft 
Annons
+
Måla i virtuell verklighet
En trailer för Google Tilt Brush 
42.3°
+
Frode Wikesjö
0
Känd vloggare lägger av efter fejkat dödssamtal till hennes mamma
Kan inte folk bara sluta vara dumma i huvudet? 
-1.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rap mellan J. R. R. Tolkien och George R. R. Martin
Epic Rap Battle är tillbaka 
113kg
+
Bobby Green

Macphun släpper 30 gratis filter till Photos

Foto / Bildbehandling

Apples redigeringsapp Photos för OS X har fått ett nytt gratis tillägg som erbjuder användare 30 filter. Tillägget heter Filter for Photos och har tagits fram av företaget Macphun som tidigare släppt andra fotoredigerade tillägg liksom Aurora HDR.

Appen innehåller även andra funktioner liksom en pensel för selektiv redigering och exportalternativ till andra applikationer från både Adobe och Macphun.

www.diyphotography.net +

Londonbor vill byta ut all tunnelbanereklam mot kattbilder

Foto / Övrigt

Gänget bakom Citizens Advertising Takeover Service (C.A.T.S) har tröttnat på all reklam i Londons tunnelbanor och nu har de dragit igång ett väldigt udda projekt. De vill nämligen med hjälp av crowdfunding på Kickstarter byta ut reklamen mot kattbilder och de skriver att det dels skulle se fantastiskt bra ut och att det dels är rätt jobbigt att hela tiden se reklam.

Till projektet söker de 23 000 pund och har än så länge fått in 4500 pund så de har med andra ord en bit kvar. Dock har de faktiskt undersökt om det ens är möjligt att byta ut reklamen och tydligen har de fått positiva besked. 20 000 pund skulle också räcka till att byta ut all reklam på en station.

via Petapixel www.kickstarter.com +

Samyang presenterar två objektiv för fullformat

Foto / Sony

Om ett par dagar kommer Samyang att under Photo & Imaging Show visa upp två nya objektiv konstruerade för fullformat och anpassade för Sonys E-fattning. Det handlar om ett 14mm f/2.8 och ett 50mm f/1.4 och de kommer båda med autofokus, vilket är nytt för Samyang.

Objektiven kommer sedan att släppas i slutet av juli men specifikationer och prislapp får vi vänta ett tag till på.

via Pressmeddelande

Sony a6300 bjuder på riktigt snabb autofokus

Foto / Sony

Efter att under några veckor ha lekt runt med Sonys nya spegellösa a6300 har jag verkligen fattat tycke för kameran. Jag är egentligen ingen storanvändare av små spegellösa systemkameror och fotar oftast med DSLR, men för vardagsbruk fungerar den ypperligt och jag är främst imponerad över den snabba autofokusen, som enligt Sony ska vara den snabbaste i världen (0,05 sekunder), samt hur bra den presterar i dåligt ljus. Bilden ovan på handkontrollen är exempelvis fotad inomhus utan blixt med ISO 5000 och är helt oredigerad.

Fler intryck hittar ni efter hoppet.


Läs mer...

LEE släpper app för sina ND-filter

Foto / Mjukvara

Om du har investerat i filter från LEE men också vill ha lite guidning för hur de ska användas ska du kolla in företagets senaste app. Den har precis släppts för iOS, ska snart släppas för Android, och innehåller en guide som förklarar grunderna i hur ND-filtren fungerar.

Exempelvis visar appen hur olika slutartider kommer att påverka resultatet på bilden och den har även en timer som kan komma väl till pass när slutartiden är längre än 30 sekunder.

Appen är gratis och heter rätt och slätt LEE Filters - Stopper Exposure Guide.

petapixel.com +

Sony vill också göra kontaktlins med inbyggd kamera

Pryl / Pryl

För inte så länge sedan skrev vi om ett nytt patent från Samsung som visade på en kontaktlins med inbyggd kamera. Nu verkar Sony också vara intresserade av samma koncept och har lämnat in en egen patentansökan som väntar på att bli godkänd.

Kontaktlinsen ska kunna ta bilder när personen som använder den blinkar upprepade gånger och sedan antingen lagra dem i linsen eller skicka vidare bilderna till en extern enhet. Det ska också gå att få fram en display med kontroller och det är möjligt att användare även kommer att kunna styra slutartiden och ta hjälp av autofokus samtidigt som linsen ska ha inbyggt stöd för bildstabilisator.

www.theverge.com +