master

Google släpper Photo Sphere till iOS

iPhone / Mjukvara
Google har idag lanserat en app för iOS som heter Photo Sphere Camera. Denna app har samma funktion som Photo Sphere-funktionen som är inbyggd i deras kameraapp för Android men nu kan man alltså för första gången använda detta på iOS.

Vad appen låter dig göra är att ta sfäriska panoraman som du sedan kan ladda upp på Google Maps så att andra kan se hur det ser ut på platsen där du var. Här kan du bland annat ta en titt på hur det ser ut hos oss här på kontoret.

Appen är förstås gratis.
itunes.apple.com +

Kamera formad som en parfymflaska

Foto / Sony
Det finns en del udda designade kameror och här har vi en av de senaste. Detta är en kamera som Sony kommer att lansera den 22 augusti och som ni kan se så har de valt att utforma kameran som en parfymflaska.

Kameran är riktad mot den kinesiska marknaden där man tydligen redan har mobilskal som gör att mobiler ser ut som parfymflaskor. Tydligen så gillar även kineserna att plåta selfies och det är något som denna kamera ska vara bra på.

Det finns än så länge inga specifikationer men det ryktas om en 1/2,3-tumssensor på 19 megapixlar samt ett objektiv med motsvarande brännvidd på 23mm. Kameran sägs även få NFC och Wifi så att man kan slänga över bilderna snabbt till sin mobil för bloggaren i farten.
www.theverge.com +

Kai ger tips om hur du gör en hyperlapse

Foto / Tips & Trix
Så var det dags för ännu en video med mannen vissa älskar och andra avskyr som pesten, Kai från Digital Rev. Denna gång så gör de faktiskt en lite mer seriös video där Kai plus ett par proffs berättar om smarta sätt att göra så kallade hyperlapse, en timelapse där kameran rör sig på lite mer avancerade sätt.
reframe.gizmodo.com +

Blommor fotade i rymden

Foto / Fotografer
Jag gillar rymden och jag älskar foto så detta projekt tilltalade i alla fall mig. Den japanska konstnären Makoto Azuma jobbar mycket med blommor i sin konst och det gäller även hans senaste projekt.

I detta projekt så samarbetade han med JP Aerospace för att skicka upp växter till ”rymden” och även fotografera växterna där, något som inte gjorts tidigare. De skickade upp lite olika växter med stora ballonger och lät en kamera flyga med och fotografera hela vägen upp. En av växterna som skickades upp var ett 50 år gammalt bonsaiträd och en av bilderna på det trädet är verkligen magisk.

Egentligen så nådde aldrig blommorna och trädet rymden utan ballongerna sprack på runt 28 000 meters höjd vilket är i stratosfären men hur som så är de snygga och det är viktigast.
tmagazine.blogs.nytimes.com +

Anders Petersen ställer ut på Fotografiska

Foto / Utställningar
Anders Petersen är det nog ingen svensk fotointresserad människa som missat då han troligen får klassas som vår mest kända nu levande fotograf. Petersen har gjort sig känd via hårt och gripande dokumentärt fotograferande och inspirerar än idag nya generationer av pressfotografer med flera.

Nu så kommer Fotografiska i Stockholm ställa ut en stor samling bilder tagna av Petersen under hela hans karriär vilken sträcker sig från 1967 till idag. Utställningen öppnar den 5 september och plockas ned den 16 november.
fotografiska.eu +

Polaroid Cube är en liten actionkamera

Foto / Hårdvara
Sugen på att köpa en lite sötare actionkamera? I så fall den kommande Polaroid Cube kan vara något.

Kuben är en liten videokamera som spelar in video i 1080p och tar stillbilder i sex megapixel. Batteriet ska klara av att spela in video i 90 minuter, objektivet har en bildvinkel på 124 grader och kameran spelar in på microSD-kort.

Det kommer att släppas tre stycken hållare för kameran, ett för cykeln, en universalhållare med stativgänga och ett undervattenshus med sugkopp. Utan huset klarar kameran att sänkas ned i två meter djupt vatten och med huset så ökar det till 10 meter.

Den stora grejen är att kameran är så liten, den är nämligen endast 35mm åt alla håll. Och så ligger priset endast på 100 dollar vilket inte heller är helt tokigt.
photojojo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen