Se bakom kulisserna när dansmagi skapas på film

Foto / Fotografer

Filmskaparen Stijn Verlinde är specialiserad på att filma dansfestivaler och är extremt duktig på att fånga känslan, glädjen, rytmen och de lite oväntade vinklarna. I den här korta dokumentären gjord av företaget RED, som skapat den kamera Stijn använder, får vi se hur Stijn tänker och jobbar när han skapar sina filmer. Vi snackar fyra minuter inspiration blandat med fantastiska scener.

fstoppers.com +

Stjärnhimlen över New Mexico på två minuter

Foto / Övrigt

Vår himmel är fantastisk, speciellt på natten då stjärnorna påminner oss om hur små vi egentligen är. I den här filmen får vi njuta av några minuter vacker stjärnhimmel över New Mexico.

Filmen som är skapad med time-lapse är filmad av astronomen Brian Spencer och han använde sig av en kombination av Nikon D600, D750 och D810 tilsammans med Nikon 14-24mm och Samyang 14mm f/2.8.

fstoppers.com +

Se Modern Family filmad med iPad och telefoner

Foto / Tips & Trix

Det senaste avsnittet av serien Modern Family (avsnitt 16 säsong 6) filmades ur ett minst sagt annorlunda perspektiv. Hela avsnittet spelades nämligen in helt med hjälp av mobiltelefoner, surfplattor och MacBooks. Majoriteten av avsnittet spelades in med iPhone 6 och iPad Air 2.

Programmet döptes passande till Connection Lost och ovan kan ni se bakom kulisserna hur inspelningen gick till.

fstoppers.com +

Framkallning innan Photoshop

Foto / Bildbehandling

Jag kommer ihåg när vi fick skapa våra egna kameror, skapade av kakburkar, i grundskolan. En fascinerande process som för oss små barn verkade vara ren magi. Och på ett sätt är det verkligen det.

Idag är det många fotografer som aldrig satt sin fot i ett mörkerrum och det är lätt att glömma att det fanns en tid innan program som Photoshop.

I den här filmen får vi se fotografen Konrad Eek framkalla och efterbehandla en bild i ett mörkerrum och det är en fascinerande process för den som inte varit med och sett det förut. Och antagligen lite nostalgiskt för den som har varit med.

iso.500px.com +

Vulkan filmad med drönare och GoPro

Foto / GoPro

För att få en bättre förståelse för vulkaner har den upptäcktsresande Sam Cossman gett sig på uppgiften att filma ett utbrott med hjälp av drönare och GoPro-kameror. Flera av drönarna försvann i lavan på grund av värmen. Men de bilder som de faktiskt lyckades fånga är fantastiska. Han använde sig av DJI Phantom 2 Vision+ med fastsatta GoPro-kameror och tog tusentals bilder som bland annat lät teamet skapa en 3D-modell av vulkanen.

Det är nog svårt att förstå hettan om man inte varit i närheten av en vulkan och det är fantastiskt att vi kan använda ny teknik på det här viset för att komma närmare och för att lära oss mer om den planet vi bor på. Bilderna är fångade vid den aktiva vulkanen Marum Crater vid östaten Vanuatu i sydvästra Stilla Havet.

petapixel.com +

Leica släpper Lenny Kravitz-designad kamera

Foto / Övrigt

Lenny Kravitz brinner för att fotografera och står nu bakom designen på en specialgjord version av Leica M-P. Kameran är designad för att se sliten och välanvänd ut som en tribut till Lennys pappa och den Leicaflex-kamera han fick av honom. Bland annat har den svarta ytan på specialversionen av kameran ruggats en del i kanterna för att visa mässingen under.

För att ytterligare ge kameran en annorlunda känsla har den försetts med beklädnad från svart ormskinn med matchande remmar.

Kameran säljs som en limited edition i endast 125 exemplar och levereras med en specialgjord kameraväska, även den i ormskinn. Två objektiv följer också med; Leica Summicron-M 35mm och Leica Summilux-M 50mm.

Prislappen för specialversionen av kameran, som fått namnet Correspondent, kommer att landa på 24 500 dollar och kameran ska släppas i mars i Leica-affärer. Gott om tid att spara pengar för inköpet.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen