Lowepro släpper ny kameraväska för tuffare äventyr

Foto / Övrigt

Lowepro har släppt väskan Whistler som gör det lätt för dig att få med dig större delen av ditt kamera- och objektivbibliotek. Väskan har flera olika fack där du kan lägga diverse verktyg, skidglasögon och kanske en tröja eller två. I det stora facken finns det ett stor skyddslåda där du kan placera din kamerautrustning.

Whistler finns tillgänglig i två olika storlekar och i den större varianten BP 450 AW får du plats med en fullformatssystemkamera med batterigrepp och ett 300mm objektiv samt 4 mindre objektiv, och i den mindre versionen BP 350 AW rymmer en mindre systemkamera med upp till tre andra objektiv.

Lowepro Whistler BP 450 AW går lös för runt 4 400 kronor i Sverige och den mindre varianten kan du köpa för runt 3 600 kronor.

Ovan kan ni se en video om väskan.

www.blessthisstuff.com +

Lär dig ta porträtt i industriell miljö

Foto / Tips & Trix

I den här filmen får vi lite tips på hur man kan gå till väga när man ska fotografera i industriell miljö där det kan finnas många störande moment och vara knepigt med rätt ljussättning. Tipsen är dock användbara för flera andra situationer där du har behov av att rigga upp en massa utrustning för en fotografering.

Det är J.P. Morgan som under sju minuter inte bara visar bra tips på hur man ska tänka kring just ljuset och miljön utan också hur man bör behandla sina kunder under en fotografering. Exempelvis bör man vara ödmjuk inför att man tar av deras tid och därför vara effektiv och förberedd.

www.diyphotography.net +

Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8 försenas

Foto / Nikon

De som har väntat på Nikons nya objektiv AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR kommer att få vänta lite till. Ursprungligen skulle det anlända till marknaden den 27 augusti men nu har det försenats och kommer att anlända först i oktober.

Nikon har också ytterligare två objektiv på väg, nämligen Nikon 24mm f/1.8G ED och 200-500mm f/5.6E ED VR, som ska släppas 17 september.

nikonrumors.com +

Film visar bakom kulisserna på bebisfotografering

Foto / Fotografer

I den här filmen får vi följa fotografen Faryl Loew på en bebisfotografering och det är fantastiskt gulligt.

Sen kan man tycka vad man vill om de lindningstekniker och tillbehör som många bebisfotografer använder, men barnen är i alla fall söta.

via Petapixel www.faryl-loew.squarespace.com +

Sony A7r Mark II fungerar bra med adapterade objektiv

Foto / Sony

Gizmodo har publicerat en film där de visar hur bra autofokusen på adapterade objektiv fungerar med nya Sony A7r Mark II. Michael Hession, som genomför testet, jämför här prestandan med Sony A7 som i demonstrationen har stora problem att hitta rätt fokus medan autofokus på Sonys senaste variant är riktigt snabb. I testet användes flera typer av Canon-objektiv tillsammans med Metabones III EF-to-E-adapter.

Enligt Michael fungerar dock autofokusen inte alls lika bra med videofunktionen där vissa objektiv fick leta länge efter fokus medan andra inte hittade rätt fokus alls.

Nedan kan ni även kolla en recension av nysläppta Sony A7r Mark II samt ett test av hur kameran presterar i dåligt ljus.

petapixel.com +

Video visar vilka förvrängningar olika objektiv ger

Foto / Tips & Trix

I den här filmen får vi se en genomgång av olika objektiv och vilka förvrängningar de brottas med. Exempelvis får vi se ett tydligt exempel på hur formen på en boll förändras när vidvinkelobjektiv på exempelvis 16 respektive 24 millimeter används.

Förvrängningar kan vara både irriterande och användbart beroende på vilken effekt vad man som fotograf vill uppnå när man fotar. Det viktigaste är att man är medveten om hur ens objektiv avbildar objekt för att själva kunna styra slutresultatet.

www.diyphotography.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen