Dags för kameraloppis i Stockholm

Foto / Tips & Trix

Sugen på att shoppa lite gamla kamerarpylar eller själv sälja lite av din samling? I så fall kanske du vill ta en titt på Kameraloppis.se som är exakt vad namnet antyder. Det kostar 400 kronor för att hyra ett bord och om man inte vill sälja så kostar det 40 kronor att komma in för att ta en titt på sortimentet.

Plats för loppisen är på Timmermansgården i Stockholm och tid är mellan klockan 10.00 till 14.00 den 28 februari.

www.kameraloppis.se +

Fina foton på nära håll

Foto / Övrigt

Macrofotografering är väldigt populärt och man kan verkligen ta magiska bilder där betraktaren knappt kan se vad det är. Sedan finns det extrem macrofotografering där man går ännu närmare för att verkligen komma in i en annan värld. I videon ovan kan ni se ett gäng fotografier där vi kommer extremt nära olika objekt och vissa av bilderna är magiska.

petapixel.com +

Kul video om vad vänner tycker om fotografer

Foto / Övrigt

Om du är foto- eller filmintresserad så vet du säkert exakt hur det är att få en ny kamera, man vill testa den direkt för att se vad den klarar av. Och om du är vän med en sådan person så kanske du vet vad som väntar, ja att du kommer att få ställa upp att stå framför kameran.

Filmaren Jon Cole fick nyligen sin Sony FS7 och självklart behövde han göra just en testvideo, en video ni kan se här ovan. Hans testvideo utspelar sig nämligen ur ”offrets” vy, det vill säga den person som han tvingat att stå framför kameran.

vimeo.com +

Olympus släpper teaser för kommande kamera

Foto / Olympus

Olympus har precis släppt denna lilla teaser som meddelar att de kommer att släppa en ny kamera nästa månad. Och troligen så blir det nästa kamera i OM-D-serien då de drar hårt på föregående modeller i videon.

www.photoxels.com +

ESPN filmar X-Games med drönare

Foto / Hårdvara

Det är ganska mycket som filmas med drönare numera men något som inte är lika vanligt (om det ens har gjorts?) är att livesända TV från en drönare. ESPN kommer dock att göra exakt detta under årets upplaga av X-Games. Detta borde kunna ge lite häftiga vinklar som tidigare varit svåra eller omöjliga.

www.theverge.com +

Gör temporära tatueringar av dina instagrambilder med Picattoo

Foto / Övrigt

Från företaget INK361, ett företag som bland annat erbjuder sina användare att printa ut instagrambilder på papper, kommer nu tjänsten Picatto med vilken man kan beställa temporära tatueringar på sina Instagrambilder.

Man ansluter till Picatto med sitt Instagram- eller Facebook-konto och efter det väljer man ut tolv stycken av sina egna bilder eller från någon man följer som man vill ha som temporära tatueringar.

Ett tolvpack med temporära tatueringar kostar 15 dollar inklusive frakt.

via TheNextWeb www.picattoo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen