master

Benjamin von Wongs senaste backstage-video

Foto / Tips & Trix
Då har Benjamin von Wong varit i farten igen och plåtat lite fina foton samt gjort en backstage-video om det hela.

Denna gång så har han fotograferat SmugMugs anställda och försökt få dessa att se ut som riktiga gymkungar/drottningar.
www.diyphotography.net +

Flickr släpper iPad-app

Webb / Tjänster
Flickr har verkligen satsat rejält de senaste åren men en sak som saknats har varit en iPad-app. Nu är det dock åtgärdat och här om dagen så lanserade de en app för tableten.

Så om du är en flickranvändare som även äger en iPad är det bara att hoppa vidare på länken och ladda hem appen.
blog.flickr.net +

Canon lanserar EOS C100 Mark II

Foto / Canon
Canon presenterar idag en ny kamera i Cinema EOS-serien vilket blir en uppdatering av en äldre modell. Den nya kameran heter EOS C100 Mark II och är utrustad med en Super 35-sensor på 8,3 megapixel, en DIGIC DV 4-processor samt en förbättrad elektronisk sökare.

Kameran ska kunna filma 1080p-material (60 fps) med iso upp till 102 400, den har inbyggt wifi, ansiktsigenkännande autofokus samt en OLED-skärm.

Prislappen för endast kameran kommer att ligga på 53 000 kronor när den dyker upp i butik i januari.
www.canon.se +

Fotoutställning med inriktning på actionfoto till Göteborg

Foto / Utställningar
Förra året så anordnade Red Bull en stor fototävling där de sökte grymma bilder inom actionsportfoto och äventyrsfoto. Tävlingen är sedan länge avgjord och det hela resulterade i en turnerande utställning med 50 foton.

Nu så är det dags för den utställningen att dyka upp i Sverige och närmare bestämt Göteborg. Mellan den 14 och 23 november så kommer man att kunna se alla vinnarbilder på Gustaf Adolfs Torg mellan 17.00 till 23.00. Trevligt nog så är det också fri entré som gäller.
www.redbullillume.com +

Expressen lägger ned sin bildredaktion

Foto: Jordgubbe
Foto / Övrigt
Att tidningsvärlden har det svårt och att det sker nedskärningar konstant på många av de stora titlarna är ingenting nytt. Detta är något som påverkat väldigt många fotografer då de ofta är de första som får gå men jag trodde inte att det skulle gå så här långt. Expressen meddelade nämligen igår att de lägger ned hela bildredaktionen vilket innebär att 10 bildredaktörer och fotografer får gå.

Om man får tro på vad Expressens chefredaktör Thomas Mattsson sade på mötet med sina anställda så var han öppen med att produkten kommer att bli sämre på grund av det hela.

Men som fotograf som gillar bra pressfoto kan jag inte annat än att undra över hur framtidens nyhetsbilder kommer att se ut.
www.dagensmedia.se +

Så plåtar du ölflaskor

Foto / Tips & Trix
Jag har sett många videos där folk visar hur man plåtar produktbilder på flaskor och jag skulle säga att denna är en av de bättre. Detta trots att det egentligen är en reklamfilm för en ljusformare.
devour.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen