master

Liten pryl vill göra din kamera smartare

Foto / Hårdvara
Sugen på att göra din kamera lite smartare? Ta i så fall en titt på Kickstarter-projektet Lumera, ett litet tillbehör som ska göra det möjligt att enkelt och snabbt dela med dig av dina bilder till internet.

Gänget bakom säker nu 90 000 kanadensiska dollar och med 39 dagar kvar så har de fått ihop cirka 15 000 dollar.

Vill du hjälpa till och stötta dem genom att förbeställa en Lumera så kostar det 140 kanadensiska dollar just nu.
www.kickstarter.com +

Psykologin bakom en porträttplåtning

Foto / Tips & Trix
Porträttfotografen Peter Hurley samt psykologen Anna Rowley pratade för ett litet tag sedan på ett TEDx-evenemang om hur man ser sig själv och hur man får folk att slappna av framför kameran.

Vad de säger kanske inte är värsta nytt för vissa men det är väldigt intressanta och bra saker som tas upp, särskilt om man jobbar som porträttfotograf.
reframe.gizmodo.com +

Lejon med GoPro-kamera

Foto / Övrigt
GoPro har släppt en kort minidokumentär/reklamfilm där man fäster en av företagets kameror på en lejoninna i Afrika samtidigt som en viltvårdare filmar lejonet med sin egen GoPro-kamera.

I klippet får man bland annat kolla in hur det ser ut ur ett lejons synvinkel när den jagar.
youtube.com +

Första kameran i rymden auktioneras ut

Vetenskap / Rymden
Är du sugen på att köpa en bit historia så kommer du att få en enorm chans den 13 november. Då kommer nämligen auktionsfirman RR Auction att auktionera ut den första kameran som någonsin åkt till rymden.

Kameran är den Hasselblad 500C som astronauten Wally Shirra tog med sig på Mercury 8-uppdraget vilket var den första gången som en kamera fick åka med upp i rymden tillsammans med astronauterna. Tillsammans med kamerahuset så auktioneras även ett objektiv som användes av astronauterna på både Mercury 8 och 9 samt ett filmmagasin som användes på Mercury 9.

I katalogen så står det att kameran förväntas gå för upp emot 100 000 dollar men auktionshuset tror egentligen att priset kan springa iväg bra mycket högre.
rrauction.creatavist.com +

Tre nya filter i Photoshop CC

Foto / Bildbehandling
Adobe uppdaterade här om dagen Photoshop CC och i den uppdateringen så dök det upp en del nyheter som exempelvis tre stycken nya filter. Om ni är intresserade av att se vad man kan göra med Flame Filter, Tree Filter samt Picture Frame Filter så är det bara att titta på ovan video där terry White går igenom det hela.
terrywhite.com +

Porträttplåtning utomhus

Foto: Stefan Tell
Foto / Tips & Trix
Jag har tipsat om Stefan Tell förr och nu blir det ännu en gång. Det är en av Sveriges mest flitigaste fotografer när det kommer till att lägga upp lärorika blogginlägg där han pratar om ljussättning, arbetssätt och mycket annat.

Ett av hans senaste Inlägg handlar om när han tog ett gäng porträtt på Alex Haridi och jag rekommenderar varmt detta inlägg då det tar upp många bra saker och ger massor av tips för att fotografera porträtt utomhus. Vad som gör det mest intressant är att hans uppdrag denna gång var att leverera flera olika sorters porträtt från samma plåtning.
www.stefantell.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen