m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Erik Johansson skapar ny surrealistisk bild

All above the sky

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Fotografer

Fotografen och bildmanipulatören Erik Johansson har flera gånger tagit fram fantastiska skapelser och även prisats för sin kreativitet.

I den här videon kan vi se bakom kulisserna när han skapar en bild han kallar All above the sky, och den är lika häftig som han tidigare verk.

Panasonic presenterar spegellösa Lumix G9 för proffs

Skjuter 60 bilder per sekund

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Panasonic

Letar du efter en riktigt snabb kamera kan du kolla in Lumix G9 från Panasonic. Den nya kameran kan nämligen fota i upp till hela 60 bilder per sekund med låst autofokus på första bilden och elektronisk slutare. Vill man köra kontinuerlig autofokus klarar kameran 20 bilder per sekund med elektronisk sökare. Med mekanisk slutare är hastigheten 12 bilder per sekund med låst AF och 9 bilder per sekund med kontinuerlig.

Sensorn är på 20,3 megapixel vilket en del kanske tycker är snålt, men eftersom kamerans sensor kan skiftas åtta gånger i följd kan kameran fånga en RAW-bild på 80 megapixel om så önskas. För att använda den funktionen krävs stativ. De som fotar handhållet kan dock dra nytta av bildstabiliseringen som kompenserar 6,5 steg.

Lumix G9 filmar också i 4K, har plats för två SD-kort, har en vinklingsbar och tryckkänslig skärm på tre tum och stöd för snabb överföring av bilder via bluetooth.

Priset för kameran är 18.999 kronor inklusive moms och säljstarten sker i januari.

Förutom kameran lanserar Panasonic även objektivet Leica DG Elmarit 200mm/F2,8 som är vädertätat och har inbyggd bildstabilisering. Med objektivet följer även en 1,4x-telekonverter. Vill man köpa objektivet tillsammans med nya G9-kameran ligger det rekommenderade priset på 31.999 kronor inklusive moms.

Casio släpper actionkamera i G-shock-stil

Så klart!

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

När Casio släpper en actionkamera så gör man det så klart i bästa G-shock-stil. Det ger ju ett intryck att den är stöttålig, och det är den faktiskt också. Enligt Casio ska den klara av fall från fyra meters höjd. Inte illa.

Den ska vara vattentät till 50 meter (om min japanska är korrekt), IP6X-skyddad och klara temperaturer ner till -10 grader.

En rolig funktion är att man kan trycka på en knapp så fixar kameran slowmotion både lite innan och efter det ögonblicket, så att man kan trycka mitt i hoppet.

Namnet är GZE-1. Pris och om den kommer att säljas utanför Japan är oklart.

Fotografer måste betala en avgift för att fota staden Positano

Om bilden ska användas kommersiellt

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bransch

Den vackra staden Positano i Italien är välfotograferad. Och det är inte konstigt. Den både ligger vackert och är väldigt vacker i sig själv. Men det populära resmålet för fotografer har fått de styrande i staden att tänka till, och nya regler är på ingång. Från och med mitten av november kommer fotografer som vill använda sina bilder i kommersiellt syfte att få betala en skatt på hela 1000 euro om de vill fotografera. Vill man filma får man betala 2000 euro för ett tillstånd.

Turister som bara vill fånga sin resa på bild, amatörfotografer och medier behöver dock inte betala något. Inte heller de som jobbar med dokumentation av staden eller landet.

GoPro ska släppa ny instegskamera tidigt nästa år

Kommer ersätta Hero Session

Hero Session, Hero 5 Black och Hero 5 Session
Visa inte Foto-artiklar
Foto / GoPro

För en gång skull kommer det lite goda nyheter från GoPro! Företaget har gått med förlust ett bra tag, men nu börjar det se lite ljusare ut. GoPro har för första gången på två år gjort ett bra kvartal. Mer specifikt har företaget dragit in 330 miljoner dollar under årets tredje kvartal och gått med en nettovinst på 14 miljoner, vilket är bra mycket bättre än de 104 miljoner företaget gjorde i förlust under samma period förra året.

I samband med detta har GoPro berättat att de kommer ersätta deras nuvarande instegskamera Hero Session med en sprillans ny instegskamera under första kvartalet 2018.

Ned Flanders varma choklad
Gör den själv vettja! 
108kg
+
Bobby Green
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
117kg
+
Bobby Green
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
112kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.0°
+
Roger Åberg
0