Rykte Canon kan släppa spegellös fullformatare 2018

Nya rykten om lansering

Foto: Pixabay
Visa inte Foto-artiklar
Foto / Canon

Enligt olika källor är Canons på gång med en spegellös fullformatskamera som ska anlända sent nästa år. Och det verkar dessutom som om det kan bli fler än en kamera.

Det är Canon Rumors som bjuder på de nya uppgifterna. Enligt deras källor ska hela tre spegellösa fullformatskameror vara under utveckling.

Vi hoppas att det kommer mer officiella uppgifter snart.

Colorspike sätter färg på dina fotografier

Nytt från Bitbanger Labs

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Tillbehör

Vill du addera intressanta färgkombinationer i dina foton kan du kolla in Colorspike. Det är ett nytt tillbehör från Bitbanger Labs som även står bakom produkten pixelstick.

Colorspike är en extern ljusskälla som kan justeras i mängder olika färger och mönster via en app. Riktigt häftigt. Hur det funkar kan ni se i videon ovan.

Tillbehöret finns just nu på Kickstarter. Kommer det att finansieras så beräknas lanseringen ske i mars nästa år. Priset på kickstarter är 299 dollar för en enhet. Mer kan ni läsa via länken nedan.

Benjamin Von Wong hänger ut från skyskrapa

Under en fotografering

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Fotografer

Fotografen Benjamin Von Wong brukar inte dra sig för att göra allt för en bra bild. I den här videon får vi se när han tog sig an utmaningen att hänga vid sidan av en skyskrapa för att fotografera människor som sprang och cyklade på skyskrapans sida.

Kolla in filmen ovan för att se hur det gick till.

Nya SD-kort ska klara extrema temperaturer

Western Digital lanserar nyheter

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Tillbehör

De fotografer som är ute och fotar i extrema väder har snart nya Industrial SD-kort att välja mellan. Western Digital har nämligen tagit fram de tre nya korten Industrial SD, Industrial microSD och Industrial XI. Dessutom släpper de Automotive SD som är framtaget för användning i bilar och drönare.

Industrial SD samt microSD ska klara temperaturer från -25 grader upp till 84 grader. Industrial XI och Automotive SD ska i sin tur klara temperaturer på -40 och upp till 85 grader.

SD-, microSD- och Automotive SD-korten ska ha skickats ut till tillverkare över hela världen. Industrial XI kommer att släppas nu i oktober.

Photoshop Elements 2018 väljer ut de bästa bilderna

Och öppnar stängda ögon

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

En ny version av Photoshop Elements är på gång. Årets tilläggsnamn är 2018 och Adobe skrotar därmed nummerordningen till förmån för årtal.

Så vad är nytt i den nya versionen? Jo, en hel del. Programmet har blivit smartare på så sätt att det själv kan välja ut dina bästa bilder, om du inte tycker att du klarar av det själv. Programmet kan också filtrera bilderna automatiskt utifrån motivet liksom katter, hundar och solnedgångar.

En annan smidig funktion är att Elements kan hjälpa användare att justera foton där personerna har stängda ögon. Om det finns ett foto där personen har öppna ögon kan de kopieras därifrån och enkelt ersätta de stängda fotona. Det har också blivit enklare att byta ut bakgrunden på fotona.

Nyheterna i Elements 2018 kan ni se i videon ovan.

De två största hälsobluffarna just nu
Matgeek snackar om Holistic och Beauty Drop 
212kg
+
Bobby Green
Fleetwood Mac - Go Your Own Way
Fredagsklassikern 
124kg
+
Bobby Green
Viktiga prylar att ha i ett kök
Binging with Babish listar ett par saker 
100kg
+
Bobby Green