master

Förstora byxfickorna för iPhone 6 Plus

iPhone / Tillbehör
Att en del tycker att iPhone 6 Plus är lite för stor är ingen nyhet, men alla som har varit rädda för att den inte ska gå ner i fickorna på byxorna kan lugna sig. Trots det så verkar den kinesiska operatören China Unicom erbjuda sina kunder skräddarservice som förstorar byxfickorna åt sina kunder.

En nederländsk operatör körde samma trick, men på ett mer ironiskt sätt, när iPhone 6 hade premiär och det är filmen från det eventet ni ser här ovan. Bild från Kina på länken.
www.ubergizmo.com +

Instagram och Facebook uppdateras för iPhone 6 och 6+

iPhone / Mjukvara
Om du suttit med en ny iPhone 6 eller 6+ så kanske du har märkt att Facebook samt Instagram inte har sett så bra ut då apparna bara skalats upp (dåligt) för att passa de nya skärmstorlekarna. Nu är detta dock äntligen fixat då båda apparna uppdaterats för att se bra ut på dessa större telefoner så om ni inte har automatiska uppdateringar på, gå in i App Store och uppdatera!
itunes.apple.com +

Marques Brownlee recenserar iPhone 6

iPhone / Hårdvara
Här har ni en tio minuter lång recension av Marques Brownlee (MKBHD) där ni kan kolla in lite vad han att säga om den.
youtube.com +

iOS Galaxy Trucker finns nu för iPaden

iPhone / Spel
Galaxy Trucker är ett populärt och prisbelönat brädspel som nu blivit digitalt och möjligt att spela på iPaden. I spelet bygger du rymdskepp, undviker meteorer, slåss emot rymdslödder och försöker bli den spelare med mest kosmisk valuta i slutet av spelet.

Spelet går att spela med upp till tre andra spelare online eller hemma i soffan på en delad iPad. Ett speciellt asynkront turbaserat byggsystem har framtagits för att passa dessa spelsätt. Brädspelets realtidsbyggande där du bygger ditt skepp så snabbt du bara kan går att spela online.

Det finns även ett sololäge mot AI-spelare samt en kampanj för spelare som vill lära sig spelet eller kanske upptäcka nya utmaningar i spelet. [iPad (38kr)]
youtube.com +

Se lite mer gameplay

Apples safirglas-leverantör begärs i konkurs

iPhone / Hårdvara
Innan Apple lanserade sina nya iPhones så var det många rykten som sade att dessa skulle ha safirglas över skärmen och att det var företaget GT Advanced Tech som skulle tillverka dessa. Så blev inte fallet, utan det enda som Apple använder safirglad till är kameralinsen, hemknappen samt i Apple Watch.

Nu så har GT Advanced Tech begärts i konkurs och då de är Apples leverantör av safirglas så började det snabbt pratas om hur detta skulle påverka Apple. Rapporter från öst menar dock att det inte kommer att påverka Apple alls då de valt att inte satsa på stora safirglas-skärmar. Tydligen så var det vad GT Advanced Tech var riktigt duktiga på men för de mindre glasbitar som Apple nu behöver finns det andra tillverkare.

Sist men inte minst så har de även kommit fram till att Apple valt att vänta med en betalning på 139 miljoner dollar till företaget. Man vet inte varför men detta är inte det enda lite konstiga över vad som skett. Tydligen så har GT Advanced Tech:s VD sålt av alla sina aktier i företaget och den sista försäljningen skedde dagen innan iPhone släpptes, dagen då GT Advanced Tech:s aktie började rasa.
9to5mac.com +

iOS Beatbuddy har kommit till iOS

iPhone / Spel
Spelet Beatbuddy kommer närmast ifrån PC-världen och är ett prisat spel där. iOS-versionen har fått en HD-uppdatering så det ser extra fint ut på våra skärmar.

Beatbuddy är ett actionäventyr där spelaren skall lösa pussel och eliminera fiender i sex stycken fint designade världar, var och en med sitt eget välljudande soundtrack. Musiken går även hitta på iTunes om man vill ha mer av den varan. [iOS (38kr)]
youtube.com +

Se och hör på lite mer gameplay
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen