master

Apple beställer stora mobilskärmar

iPhone / Hårdvara
Enligt The Wall Street Journal som skriver om allt fler applerykten så har Apple sagt åt sina leverantörer att de vill ha mellan 70 och 80 miljoner skärmar i storlekarna 4,7 samt 5,5 tum innan året är slut.

Att iPhone kommer att få en större skärm känns inte längre ens som ett rykte och tydligen så är det inte bara vi som tycker så då Samsung till och med släppt en reklamfilm som tar upp det hela.
thenextweb.com +

iPhonefodral för djupdykning

iPhone / Tillbehör
Det finns antagligen tusentals olika modeller av fodral för att skydda din iPhone men det är nog få som klarar av att skydda telefonen på 100 meters djup. Här har vi ett som gör det.

Det handlar om det cyberpunk-liknande fodralet på bilden och tillverkarna av detta säger att man ska kunna använda sin iPhone som kamera på ner till 100 meters djup. Det går dock inte att komma åt varken låsknapp eller pekskärmen så man får se till att ha ställt in telefonen på att inte låsa sig själv samt ha kameraappen igång när man ger sig ner i vattnet.

Fodralet är tillverkat i aluminum, finns i koppar- eller silverfärg och kostar motsvarande nästan 2.000 svenska kronor. Här nedan kan ni kolla in en kort demonstrationsfilm.via Gizmodo

www.thanko.jp +

Är glaset till iPhone 6 okrossbart?

iPhone / Hårdvara
Prylrecensenten Marques Brownlee säger sig ha kommit över ett frontglas av den modell som kommer att sitta på den kommande iPhone 6, en telefon som antagligen kommer att presenteras någon gång i september.

Det handlar om den mindre versionen av de två spekulerade modellerna som förväntas dyka upp senare i år och vi snackar med andra ord om en iPhone med 4,7 tum stor skärm. Glaset ska vara tillverkat av safir-kristaller och som ni kan se i videon så verkar det som om glaset är både repsäkert och tål en del stryk.
youtube.com +

iOS: MMX Racing har racat in på App Store

iPhone / Spel
MMX Racing erbjuder till synes fin Monster Truck-racing. Här handlar det mycket om tajming och reflexer då du ställs emot en annan Monster Truck som är sugen på att nå mållinjen före dig. Spelet har sju events, 15 utmanande banor och hundratals motståndare att besegra. [iOS (gratis)]
youtube.com +

Se lite mer gameplay från spelet

iOS/Android: Nytt fotbollsspel till mobilen

iPhone / Spel
Disney har släppt ett fotbollsspel för Android och iOS. Disney Bola Soccer heter detta och det kommer närmast ifrån Facebook där det är mycket populärt. Spelkontrollerna är enkla med svepningar och tapp på skärmen för skott och passningar.

Förutom turneringar i singelläget kan du spela emot andra lag online för att tjäna XP och klättra på topplistorna.
[iOS (gratis)] [Google Play (gratis)]

Se lite gameplay från spelet

iOS: Nytt fotbollsspel på App Store

iPhone / Spel
Soccer Showdown 2015 heter detta fotbollsspel som handlar om straffläggningar. Du kan spela emot spelet självt i turneringar eller emot någon annan spelare online. Det jag tycker är roligast är att stå i mål vilket är något man inte direkt brukar få göra i dessa sprätta-boll-med-fingret-spel. [iOS (gratis)]

Se lite gameplay från spelet
bloggportalen