iPhone / Hårdvara

Ett patent från Apple visar att de jobbar på en välvd sensor som ska vara anpassad för mobiltelefoner och är det en teknik som visar sig fungera bra lär vi få se den i framtida versioner av deras mobiltelefoner.

Patentansökan lämnades in i juli 2015 och sensorn ska använda sig av tre linselement. Den kommer också att vara väldigt grund, endast två millimeter, vilket gör att Apple ytterligare kan jobba på att göra sina mobiltelefoner tunnare.

Problemet med designen på sensorn är att det kan uppstå en "barrel distortion" i mitten som på bilden resulterar i att raka linjer ser rundade ut. Det här har dock Apple tänkt lösa med mjukvara som ska räta ut eventuella störningar.

www.diyphotography.net +
iPhone / Hårdvara

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Apple kommer släppa en telefon som har en 4 tum stor display vid namn iPhone 6c, och nu verkar det som att telefonen har fastnat på bild och telefonen i videon ser ut att vara en mindre version av iPhone 6s

Enligt tidigare rykten kommer telefonen vara utrustad med samma A9-chip som 6s samt NFC och kommer vara tillgänglig i en rad olika färger. Det ryktas också att telefonen kommer visas upp under ett event i mars vid sidan av Apple Watch 2.

  tack Christian youtube.com +
iPhone / Mjukvara

Peach är en ny app som skapats av samma gäng som en gång i tiden tog fram Vine och med Peach kan man posta statusuppdateringar och annat ungefär som man kör på Twitter.

Det som skiljer något är att Peach har massa kommandon som man skriva före statusuppdateringen och med dessa kommandon kan man till exempel betygsätta grejer, rita små figurer, skicka regnbågar och annat till andra användare. Det handlar alltså om en app som inte skiljer sig jättemycket från saker man redan kan göra med andra sociala medie-apper men just nu verkar det som om många har börjat använda Peach. Hur länge det håller sig i är antagligen en annan fråga.

Skulle du vara intresserad av att testa Peach, som i dagsläget bara finns till iOS, så hittas appen gratis i App Store här.

via Engadget itunes.apple.com +
iPhone / Mjukvara

För ett tag sedan blev det möjligt för iPhone 6s-ägare att ladda upp sina rörliga Live Photos till Tumblr och nu har även Facebook börjat satsa på Apples nya bildfunktion. Live Photos i Facebook kan endast laddas upp av folk med iPhone 6s och 6s Plus men alla som har iOS 9 kan titta på den korta videosnutten.

Live Photos-funktionen i Facebook har börjat rulla ut till vissa användare redan nu och om du inte har tillgång till funktionen så kommer du få det inom kort. Här nedan kan ni kolla in hur Live Photos funkar på iOS 9.

thenextweb.com +
Pryl / Mojänger

Roli har släppt ett gäng keyboards i Seaboard-serien som är rätt flådiga. Problemet med dessa fysiska keyboards är att de kostar en del. Värstingvarianten Seaboards Frand Limited First Edition kostar 8 888 euro och minstingen i Rise-serien kostar 800 euro. Nu har Roli släppt en variant av instrumentet som är betydligt snällare mot plånboken. App-versionen av Rolis keyboard heter Noise och levererar en liknande upplevelse som de fysiska versionerna tack vare att Roli har utnyttjat 3D Touch-funktionerna i nya iPhone 6s.

Appen är gratis och går att ladda ner här: Noise 5D på App Store. För att utnyttja 3D Touch-funktionerna så behöver du en iPhone 6s eller 6s Plus. Ovan ser ni en videodemonstration av Noise.

youtube.com +
iPhone / Hårdvara

Tidigare ryktades det om att Apple skulle köpa in ett gäng OLED-paneler från Samsung för att sätta på sina framtida iPhones och iPads. Nu verkar det dock som att Apple valt att gå en annan väg då Cupertino-företaget har öppnat ett labb i Taiwan där det enligt Bloomberg jobbar runt 50 ingenjörer för att ta fram ny displayteknik till sina nya enheter. Och enligt Bloomberg är det OLED-paneler som gäller.

OLED-paneler är rätt bra då de är mer energisnåla än vanliga lcd-paneler och har en rätt trevlig färgåtergivning. Hur som helst så kommer vi troligtvis inte få se några nya OLED-berikade enheter från Apple förrän WWCD som drar igång i sommar.

www.engadget.com +
Bonnier tidskrifter
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen