Svensk forskare försöker ändra DNA på mänskliga embryon
Vill undersöka om generna påverkar utvecklingen 
44.8°
+
Emmy Zettergren
0
Yves Guillemot slutar som CEO för Ubisoft om Vivendi tar över
Och nästa Assassin's Creed kan dröja flera år 
45.9°
+
Emmy Zettergren
0
Stranger Things-gänget kör Uptown Funk
Innan Emmy-galan drog igång 
67.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Här är Linnros och Adams-Rays nya låt!
Sitter på en dröm 
95kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Snubbe bygger in spelkonsol i NES-kassett
Innehåller 2.000 spel 
50.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Flickor mer nätmobbade än pojkar
Åtminstone på högstadiet och gymnasiet 
19.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sparkcykeln som går i 100 km/h
Jag vill flytta till Monaco och köpa en 
101kg
+
Roger Åberg

iPhone 7 jailbreakad av 19-åring

Tog 24 timmar

Den 19-årige hackern qwertyoruiop, vars riktiga namn är Luca Todesco, säger sig ha jailbreakat iPhone 7 och gjort det möjligt att köra appar som inte är godkända av Apple på telefonen.

Det ska ha tagit honom 24 timmar att jailbreaka telefonen och han säger att iPhone 7 ska ha varit svårare att jailbreaka än tidigare modeller:
"They definitely made my life harder. The iPhone 7 is a step in the right direction. Obviously it’s not 100 percent secure—like nothing else is."
Till Motherboard säger Todesco att han tills vidare inte kommer att publicera information om hur han jailbreakade iPhone 7. Åtminstone inte tills Apple släpper en uppdatering som täpper till säkerhetsluckan. Han planerar dock att förfina hacket av telefonen och få det att fungera genom Apples webbläsare Safari, precis som Jailbreakme.com gjorde en gång i tiden.

motherboard.vice.com +

iPhone 7:s lightning till 3,5mm-adapter isärplockad

Får plats rätt mycket grejer i liten förpackning

Här kan ni kolla in när en snubbe hyfsat brutalt "plockar isär" adaptern som används mellan iPhone 7 och trådade hörlurar.

Inuti hittas en DAC (Digital-to-Analog-Converter), ligthning-chippet samt diverse kondensatorer. Det här är en rätt så tråkig lösning för att kunna använda trådade hörlurar med iPhone 7 men jag blir ändå rätt så imponerad av att de lyckats klämma in allt detta i ett så pass litet skal.

Enligt MacRumour så ska DAC:en som finns i Apples Lightning-kompatibla EarPods vara en liknande men mindre variant än den som finns i adaptern.

  tack Gustav S 9to5mac.com +

Daptr fixar tillbaka hörlursuttaget på iPhone 7

Plus dubbla lightningportar

Daptr är ett kommande mobilskal till iPhone 7 som gör telefonen lite längre men som även fixar tillbaka hörlursuttaget på telefonen.

Förutom det så inkluderar även Daptr ytterligare en lightningport för dem som skulle vilja använda lightningkompatibla hörlurar samtidigt som telefonen laddas.

Daptr planeras att släppas på marknaden i december och kommer då att kosta cirka 50 dollar. Skalet gör en iPhone 7 tre millimeter tjockare och 20 millimeter längre.

Bonusklipp nedan.

via Gizmodo daptr.com +

iPhone 7 Plus säljer bättre än iPhone 7

Första gången den större iPhonen säljer bättre

Apple har själva inte gått ut med några siffror på hur försäljningen av iPhone 7 och iPhone 7 Plus sett ut men enligt analysföretaget Slice Intelligence så säljer iPhone 7 Plus bättre än iPhone 7.

Skulle detta stämma så är det första gången den större av iPhone-modellerna säljer bättre än "standardmodellen". När iPhone 6 släpptes var det 35% av köparna som valde Plus-modellen och när iPhone 6S släpptes hade den siffran ökat till 41%. Enligt Slice Media är det nu 55% av iPhone 7-köparna som valt att satsa på Plus-modellen.

Exakt varför det har blivit så finns det inga uppgifter om men jag antar att vi har vant oss vid telefoner med större skärmar de senaste två åren. Sedan kanske iPhone 7 Plus rätt så mäktiga kamera kan ha gjort att en del föredragit att lägga sina pengar på iPhone 7 Plus.

via PC World intelligence.slice.com +

Bugg gör så att hörlurskontrollen slutar fungera på iPhone 7

Apple utlovar en fix

Vissa nyblivna iPhone 7-användare har märkt av en bugg som gör så att den fysiska kontrollen på inpluggade hörlurar slutar att fungera. Buggen uppstår fem minuter efter det att man har stängt av telefonens skärm om man inte spelar upp någon musik ur hörlurarna.

Detta verkar inte att ha drabbat alla användare men personen som spelat in klippet ovan demonstrerar med all tydlighet hur buggen visar sig. För att få hörlurskontrollen att fungera igen måste man ta ut och sätta in EarPodsen och den tillhörande lightning-adaptern i telefonen.

Apple ska vara medvetna om buggen och utlovar en fix i en kommande mjukvaru-uppdatering. När detta kommer att ske framgår dock inte.

businessinsider.com +

Använd inte iPhone 7 i flygplansläge

Då kanske den aldrig kan koppla upp sig mot nätet igen

Flera iPhone 7-användare rapporterar att deras telefon slutat fungera som en telefon efter det att de använt telefonen i flygplansläge.

Problemet verkar vara att när man väl slår av flygplansläget på iPhone 7 så kan den inte längre koppla upp sig mot telefonnätet igen. Om detta har att göra med iPhone 7 eller det nyligen släppta operativsystemet iOS 10 är i dagsläget oklart. Den amerikanska teleoperatören T-Mobile gick förra veckan ut och uppmanade deras kunde som använder iPhone SE, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus att inte installera iOS 10.

Enligt MacRumours ska Apple vara medvetna om det här problemet och undersöker nu vad felet kan bero på. Apples egna tips är att man ska ta ur och stoppa i SIM-kortet igen om man skulle råka ut för det här problemet.

Jag har själv en iPhone SE som jag igår hade i flygplansläge och som nu inte längre kan koppla upp sig mot Telenors nät. Huruvida det har med telefonen, operativsystemet eller något annat att göra har jag tyvärr inte hunnit undersöka ännu.

macrumors.com +

TechCrunch recenserar AirPods

Apples trådlösa hörlurar

Nu har iPhone 7 börjat rulla ut över världen och snart kommer även Apples trådlösa hörlurar AirPods att göra detsamma.

Här kan ni kolla in när Matthew Panzarino från TechCrunch testar de nya hörlurarna. Han verkar överlag väldigt nöjd med hörlurarna.

Har ni testat AirPods ännu? Vad tyckte ni? Kommentarerna står till ert förfogande.

youtube.com +