Olloclip visar upp Studio

Mobil / Tillbehör

Olloclip vände sig för en tid sedan till Kickstarter för att få sitt mobilobjektiv finansierat. Insamlingen blev ingen monstersuccé á la potatissalladen eller Pebble Time, men företaget fick nog med kosing för att kunna släppa en första uppsättning objektiv och kunna fortsätta producera nya mobiltillbehör.

Nu vänder sig företaget än en gång till Kickstarter för att söka finansiering till en sprillans ny produkt. Nämligen Olloclip Studio. Studio är praktiskt taget ett fodral till iPhone 6 och 6 Plus som du kan fästa handtag och Olloclip-linser på så att du lättare kan fokusera på att filma eller strömma video från telefonen.

För att Olloclip Studio ska bli verklighet behöver företaget få in 100 000 dollar till insamlingen, och med tanke på att den för tillfället ligger på 75 000 dollar och det är 24 dagar kvar så är det inte helt osannolikt att Studio kommer att bli en riktig produkt.

Olloclip Studio kommer att kosta 49 dollar i butik, men via Kickstartern kan du förboka ett exemplar för 35 dollar. För 60 dollar kan du få skalet plus lite tillbehör som handtag och en Olloclip-lins. Studio kommer att börja skeppas 28 september i år om allt går so det ska.

Nedan kan ni se Kickstartervideon som beskriver Studio och tycker ni att det modulära skalet ser intressant ut så kan ni hoppa över till Kickstarter-sidan här nere till vänster.

www.kickstarter.com +

Rykte Nästa iPhone ryktas ha Force Touch

iPhone / Hårdvara

Lika säkert som att sommaren i Sverige är värdelös och att julafton infaller den 24 december så kommer Apple att släppa en ny iPhone i höst. Och den kommer troligtvis kallas för iPhone 7. Utöver det så vet vi väldigt lite om telefonen. Men enligt en rapport som Bloomberg lagt vantarna på så har Apple trappat upp tillverkningen av Force Touch-enheter som vi för tillfället hittar i Apples senaste Macbooks samt Apple Watch. Detta pekar på att Apple iPhone 7 kommer köra Force Touch.

Om detta är sant får vi inte reda på förrän Tim Cook går upp på en scenen i höst med den nya telefonen i hand.

Ovan ser ni en video från iFixit där de pratar om just Force Touch-enheten.

via The Next Web www.bloomberg.com +

DxO One är en extern kamera till iPhone

iPhone / Tillbehör

DxO One är en extern kamera till iPhone som utvecklarna säger ger telefonen möjlighet att ta bilder med DSLR-kvalitet.

Kameran har 20 megapixlar, en lins på en tum och den klarar av att filma i 1080p. Den har stöd för microSD-kort och det går att ändra bländare, slutare samt ISO manuellt och det fotade materialet sparas i RAW-format.

Runt 600 dollar kostar en DxO One.

www.dxo.com +

Nätfiskeattack via SMS mot iPhoneanvändare

iPhone / Övrigt

Det verkar pågå en nätfiskeattack mot iPhoneanvändare via SMS då vissa iPhoneanvändare har rapporterat att de fått ett SMS som ser ut att komma från Apple där de upplyser om att deras iPhone hittats på en adress i Stockholm.

I SMS:et finns även en länk som man uppmanas att klicka på för att se var telefonen hittats men denna länk går istället till en skurkdomän (se bild nedan) där man i värsta fall kan bli av med personliga uppgifter som användaruppgifter och annat om man fyller i sådana.

Klicka med andra ord inte på länken och om ni skulle råka göra det så skriv inte in några uppgifter.


Rykte Nästa iPhone kan få en blixt till frontkameran

iPhone / Hårdvara

Nu är utvecklarversionen av iOS 9 släppt och en snubbe som tagit del av den har upptäckte lite saker som tyder på att frontkameran i nästa version av iPhone kan få sig en välbehövlig uppdatering.

Bland annat tyder mycket på att frontkameran kommer att förses med blixt och att det kommer att gå att ta bilder i 1080p vilket kan jämföras med 720p-upplösningen som iPhone 6:s kamera har. Vidare ska det kanske även bli möjligt att filma i 720p-upplösning med 32fps samt att ta panoramaselfies.

När vi ändå är inne på att snacka iPhone och dess kameror så har det tidigare ryktats om att huvudkameran i nästa iPhone kommer att få ta bilder med 12 megapixels upplösning vilket kan jämföras med dagens 8 megapixlar som återfinns i iPhone 6.

9to5mac.com +

Apple släpper lite nya filmer filmade med iPhone 6

iPhone / Övrigt

Apple har kompletterat sitt galleri med bilder tagna med iPhone 6 med sju stycken nya filmer som är filmade med telefonen och som visar upp en del av grejerna som man kan göra med telefonens kamera.

Det handlar om timelapse- och slow motion-filmande där man utnyttjar iPhone 6:s kamera, iMovie och vissa fall även filmer som redigerats i tredjepartsappar.

Ni hittar en av filmerna ovan och de övriga sex återfinns i videosnurran nedan.

www.apple.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen