Apple presenterar nästa iPhone den 9:e september

iPhone / Hårdvara

Precis som de flesta misstänkte så kommer Apple att presentera nästa generations iPhones på ett event i San Francisco den 9:e september.

Branschen förväntar sig att Apple då kommer att presentera en iPhone 6S och en iPhone 6S Plus om Apple följer det mönster man har gjort sedan man släppte iPhone 3GS 2009.

Det har redan läckt ut lite bilder och annat på iPhone 6S och det kan ni kolla in i de inlänkade artiklarna nedan.

www.theverge.com +

Apple byter ut iSight-kameran i vissa iPhone 6 Plus

iPhone / Hårdvara

Apple återkallar nu iSight-kameran i vissa iPhone 6 Plus och kommer att byta ut de drabbade kamerorna gratis.

Det handlar om att vissa kameror enligt Apple har fel på en av kamerans komponenter och därför kan bilderna som tas uppfattas som blurriga. Exakt hur många iPhone 6 Plus som behöver byta ut kameran uppger inte Apple men skriver att det rör sig om en "låg procentsats".

Skulle du själv vara drabbad så hoppa vidare till Apples supportsida på länken nedan.

  tack Ricard C www.apple.com +

Baksidan på iPhone 6S stresstestas

iPhone / Hårdvara

För några veckor sedan släppte Youtubekanalen Unboxing Therapy en video där gänget visade upp ett bakstycke till den kommande iPhone 6S och då lovade gänget att en ordentlig granskning av baksidan samt ett stresstest skulle dyka upp på kanalen inom kort. Och nu har den videon släppts.

Det vi får se i videon är att den nya baksidan använder en tåligare variant av aluminium, vilket ska göra att luren inte böjs lika lätt. Först testas baksidan på en iPhone 6 som böjs efter drygt 13 kg tryck. I videon får vi se att baksidan på 6S klarar upp mot 36 kilos tryck.

Så om ni är rädda för att Apple kommer göra om sina Bendgate-misstag med iPhone 6S så behöver ni inte vara oroliga.

youtube.com +

Unbox Therapy visar upp baksidan på Apple iPhone 6s

iPhone / Hårdvara

Apple kommer med stor sannolikhet lansera en ny iPhone i höst, vilket kommer att ske om ganska exakt en månad, och enligt ryktet och kommer den att kallas för iPhone 6s. Youtubern Unbox Therapy har lagt vantarna på ett stycke bakstycke till den kommande telefonen och som ni ser i videon ovan så verkar hela fadäsen med Bendgate vara ett minne blott då Apple verkar har gjort kanterna kommande iPhone snäppet tjockare än tidigare.

youtube.com +

Bevel gör din iPhone till en 3D-scanner

iPhone / Tillbehör

Det kanadensiska företaget Matter and Form har tagit fram ett iPhone-tillbehör som man kallar för Bevel och med vilket man ska kunna fotografera/scannar 3D-bilder.

Bevel pluggas in i telefonens hörlursingång och 3D-modellerna som skapas kan man själv inspektera i den tillhörande appen där man även kan dela dem i sociala medier. Vill man så ska det även gå att använda dessa 3D-modeller i 3D-skrivare om man vill skriva ut en modell av det man har fotograferat.

Bevel är snart färdigfinansierat på Kickstarter och man säger att Bevel och dess tillhörande app kommer att kosta runt 50 dollar när man börjar leverera tillbehöret i december. Nedan hittas Kickstarter-videon för Bevel.


via Bevel www.kickstarter.com +

DrinkMate är ett alkotest till iPhone

iPhone / Tillbehör

Är du sugen att konstant hålla koll på din promillenivå så kommer snart det här iPhone-tillbehöret som kallas för DrinkMate och med vilket man kan kolla av sin alkoholstatus direkt i telefonen.

DrinkMate kopplas in direkt i iPhones lightning-ingång och efter man har blåst ett kraftigt andetag i DrinkMate så analyseras detta utandningsprov och sedan visas resultatet i den tillhörande appen (se bild nedan, där hittas även en video). Till skillnad från många andra alkoholmätare kräver DrinkMate inget batteri då den drar ström direkt från telefonen. Man ska ej heller behöva något munstycke utan det ska gå bra att blåsa en bit ifrån DrinkMate, något som antagligen gör det hela till en lite mer hygienisk lösning om man är många som vill testa.

DrinkMate har redan uppnått sitt Kickstarter-mål på 30.000 dollar men skulle man vilja vara säker på att få en DrinkMate direkt när de börjar levereras i oktober kan man fortfarande chippa in 29 dollar i deras kampanj som hittas på länken nedan.


www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen