Apple släpper iPhone-docka med lightningkontakt

iPhone / Tillbehör

Förutom att uppdatera sina MacBook Pro 15 i det tysta idag så släppte även Apple lös en iPhone-docka med lightningkontakt i Apple Store.

Detta ska vara den första lightningkompatibla iPhone-dockan som Apple släpper vilket kanske kan tyckas lite mysko då kontakten lanserades i samband i med iPhone 5 i september 2012. Det finns en inbyggd 3,5mm-kontakt på dockans ena sida om man skulle vilja lyssna på musik samtidigt som man laddar upp sin telefon.

Apples iPhone-docka med lightningkontakt är kompatibel med alla iPhone 5- samt 6-modeller och kostar runt 400 kronor.


store.apple.com +

Norsk bank startar iPhone-index

iPhone / Övrigt

Den norska banken DNB har dragit igång något som man kallar för "iPhone-index" där man kan jämföra hur mycket mer eller mindre en iPhone kostar i det egna landet jämfört med några andra utvalda marknader.

Indexet baseras på The Economists klassiska "Big Mac index" där man jämför priser på en Big Mac i lite olika länder runt om i världen. iPhone-indexet följer Big Mac-indexet någorlunda och precis som i hamburgarnas fall så är iPhone billigast i USA.

Som synes har vi förhållandevis dyra iPhones i de nordiska länderna men i både Ryssland och Brasilen är de dyrare än här.

via DI.se dnbfeed.no +

Om SIRI var din mamma

iPhone / Övrigt

Så här kunde det kanske kunnat låta om iOS digitala assisten SIRI inte var ettor och nollor utan i själva verket var din mamma. En, hyfsat, smart men antagligen något känslokall mamma med andra ord.

youtube.com +

Apple vill använda iPhones för DNA-tester

iPhone / Övrigt

MIT Technology Review skriver att Apple nu verkar vara ännu mer måna om vår hälsa och i framtiden kommer man inte nöja sig med att hålla koll på hur vi motionerar och vår puls utan nu sägs det även att man kan komma att erbjuda iPhone-användare att DNA-testa sig via telefonen.

Det hela skulle i så fall antagligen ske med någon typ av tillbehör till telefonen och slutmålet verkar vara att användaren efter genomfört DNA-test kan lagra denna information i både telefonen och molnet. Därefter är tanken att man enkelt ska kunna dela med sig av denna information till läkare eller andra som kan tänkas vilja ta del av denna information.

I artikeln säger man att Apple redan nu arbetar tillsammans med forskare för att ta fram appar för DNA-analys och en av apparna kallar man för mPower och med denna ska man kunna se om en användare har risk att drabbas av parkinsons sjukdom baserat på DNA-tester.

www.technologyreview.com +

Mophies mobilskal med batteri nu även vattentätt

iPhone / Tillbehör

Tillbehörstillverkaren Mophie släpper nu mobilskalet Juice Pack H2PRO till iPhone 6 vilket är ett vattentätt skal till telefonen som innehåller ett extrabatteri.

Skalet innehåller ett batteri på 2.750 mAh vilket kan jämföras med standardbatteriet i en iPhone 6 som ligger på 1.810 mAh. Skalet är IP-68-klassat vilket innebär att det ska gå att använda under vattnet ner till 1,2 meter i en halvtimma. Förutom det så ska skalet även erbjuda visst stöt-, damm- samt rep-skydd.

Mophie Juice Pack H2PRO går att förbeställa för 130 dollar.

www.mophie.com +

iPhone omfattas av privatkopieringsavgiften

iPhone / Övrigt

I nästan två år har Telia Sonera och upphovsrättsorganisationen Copyswede tvistat om huruvida iPhones som Telia Sonera säljer skulle beläggas med så kallad privatkopieringsavgift och idag dömde Hovrätten till Copyswedes fördel.

Den innebär att iPhones som Telia Sonera säljer nu kommer att beläggas med denna hittepåavgift men det är ännu oklart hur hög avgiften kommer att bli för varje iPhone Telia Sonera säljer. Tidigare har det snackats om att en iPhone med 64GB minne skulle bli cirka 250 kronor dyrare.

Telia Sonera är besvikna över Hovrättens dom och ska nu analysera denna och man kommer eventuellt att överklaga domen till högre instans.

macworld.idg.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen