Festival Playlister fixar låtlistor från gamla festivaler
Om du känner dig lite nostalgisk 
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu börjar Extremely Large Telescope byggas i Chile
Europas jätteteleskop 
59.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Johannes Passion släpper EP:n WaveTapes Vol. 1
Sveriges nya framtidsnamn inom hiphop? 
80kg
+
Bobby Green
Ryssland ska bygga jättestor forskningsubåt
Som ska ha enorma "vingar" 
54.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Svamp ska vara den säkraste drogen att använda
Om man nu kan kalla droger för "säkra" 
44.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Motocross- och endurofilm från Sverige
Med värmländsk humor 
150kg
+
Bobby Green

Rykte Apple tar fram AI-chip till iPhone

Kanske kommer att heta Apple Neural Engine

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Nyhetsbyrån Bloomberg skriver att Apple håller på att ta fram ett chip dedikerat till artificiell intelligens som kanske skulle kunna dyka upp i framtida iPhones.

Man skriver vidare att chippet kanske kan gå under benämningen Apple Neural Engine och kunna användas till funktioner som ansikts- och röst-igenkänning, augmented reality-funktioner och annat som förlitar sig mycket på datorsyn. Det här skulle eventuellt kunna förbättra iPhones batteriprestanda.

Enligt Bloomberg ska Apple redan börjat testa sitt AI-chip i iPhones men det finns inga uppgifter om eller när vi eventuellt skulle kunna få se det i iPhones på den kommersiella marknaden.

Hur hållbar är den första iPhone?

JerryRigEverything undersöker

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

I år är det tio år sedan Apple lanserade iPhone och praktiskt taget revolutionerade hela mobilbranschen. Sedan dess har det hänt en hel del med företagets mobila enheter, men JerryRigEverything har hoppat tillbaka i tiden för att se hur hållbar den första versionen egentligen är.

Apple börjar testa 5G

Lär inte hinna komma till iPhone 8

OBS! Bilden är manipulerad!
Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

5G är inte här ännu men testas av flera operatörer. Nu har även Apple fått ok av FCC, amerikanska motsvarigheten till PTS, att testa tekniken. Det betyder inte så mycket mer än att vi troligen kommer att få se iPhones med tekniken i framtiden. I höst lär det nog inte hända dock utan vi får nog vänta till nästa år. Men eftersom 5G-näten inte finns där ännu känns det inte som någon vidare brådska.

Apple vill få folk att switcha till iPhone

Släpper lite reklamfilmer

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Övrigt

Apple verkar vilja förklara för folk att det är lätt att byta till iPhone. Därför har man gjort ett antal filmer som på ett enkelt sätt förklarar detta. Kanske för enkelt sätt?

Får iPhone 8 fingeravtrycksläsare på baksidan?

Ny läcka visar det

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Det är snart dags för en ny iPhone och den här gången verkar det inte bli någon s-version utan iPhone 8 står runt hörnet. Flera läckor har visat på en ny placering av kamerorna och en framsida som i princip är helt täckt av en skärm. Det gör att fingeravtrycksläsaren inte får plats.

Ett rätt futuristiskt rykte säger att Apple lyckats lösa så att den sensorn sitter under skärmen. Rykten har efter det sagt att det kanske inte blir så eftersom Apple inte kan tillverka lösningen i stor skala. Nu har det istället dykt upp en bild på en ritning där en rund ring sitter under Apple-loggan på baksidan av telefonen. Rätt många telefoner har sensorn där, så det är inget konstigt. Om det är bättre eller sämre är rätt mycket tycke och smak.

Det här är helt klart en tråkigare lösning, men det där med att ha sensorn under skärmen är kanske lite för futuristiskt ändå.