Snart får man cykla på enkelriktade gator
Nya regler i Stockholms innerstad 
27.4°
+
Roger Åberg
0
SpaceX får första kund för begagnad raket
Satelliten SES-10 skjuts upp i redan använd Falcon 9-raket 
45.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google drar igång samåkning med appen Waze
Börjar konkurrera med Uber? 
43.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snart kommer den kolsyrade mjölken
Låt kossorna vara! 
78kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Transmission infekterat av skadlig programvara ännu en gång
Populär bittorrent-klient till OS X installerade bakdörrar till datorn 
27.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Drive.ai vill få bilar att bli bättre på att kommunicera med människor
Inte bara använda tutan 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tidig spelning av Smells like teen spirit
Två dagar efter Nevermind släpptes 
111kg
+
Roger Åberg

Nu kan man uppgradera till 2TB lagring på iCloud

För 179 kronor i månaden

Inför iPhone 7-presentationen som förväntas ske nästa vecka har Apple uppdaterat lagringsalternativen på sin molntjänst iCloud.

Det är nu möjligt för användare att välja ett alternativ som gör det möjligt att lagra upp till 2TB data på iCloud för 179 kronor i månaden. De övriga alternativen som finns är 50GB för 9 kronor/månad, 200GB för 29 kronor/månad samt 1TB för 89 kronor/månad.

För att kolla priser för iCloud-lagring i andra länder än Sverige hoppa vidare på länken nedan.

via 9to5mac.com support.apple.com +

IFA 2016 Belkin Powerhouse Charge Dock

Laddar både iPhone och Apple Watch

Den här vecka drar den stora hemelektronikmässan IFA igång nere i Berlin och där kommer tillverkare från hela världen att visa upp sina senaste produkter.

Belkin kommer sannolikt att visa upp en lång rad tillbehör till mobiler och tablets och en av dessa är batteriladdaren Powerhouse Charge Dock med vilken man kan ladda både sin iPhone och sin Apple Watch.

Belkin Powerhouse Charge Dock funkar tillsammans med iPhone 5 och senare modeller. Runt 100 dollar kommer den att kosta.

techcrunch.com +

Apple iPhone 7 ryktas skeppas i storlekarna 32, 128 och 256GB

16 och 64GB slopas

iPhone 6s
Foto: Roger Åberg

Ett av de trevligaste ryktena gällande den kommande iPhone 7 är att Apple äntligen slopat 16GB-versionen och i stället kommer köra 32GB som lägsta möjliga lagring i enheten. Nu har ytterligare information läckt som pekar på att 16GB-versionen inte är den enda varianten som försvinner. Läckaren The Malignant har lagt upp en bild på ett dokument där det står att iPhone 7 kommer finnas tillgänglig med 32, 128 eller 256GB lagring, vilket betyder att du inte kommer kunna lägga vantarna på någon 64GB-version vid release.

I och med detta så vore det inte helt oväntat om versionen med mest lagring kommer bli snäppet dyrare än tidigare.

Hur som helst. Nypa salt och allt det där. Det ryktas fortfarande om att Apple kommer presentera nya iPhone 7 under ett event i september och då lär vi få reda på mer om enheten.

thenextweb.com +

iPhone 7 ryktas ha tryckkänslig hemknapp

Kommer använda haptisk feedback likt MacBook

iPhone 6s

Det ryktas friskt om hur kommande iPhone 7 kommer se ut och ha för funktioner och det verkar som att telefonen inte kommer ha någon hörlursuttag och köra dubbla kameror på baksidan. Bloomberg News meddelade nyligen att telefonens hemskärmsknapp inte längre kommer vara en knapp, utan kommer vara statisk. "Knappen" kommer dock fortfarande leverera haptisk feedback i form av vibrationer som ska kännas som klick, ungefär som pekplattan på nyare modeller av MacBook.

Enligt Bloombergs källa har hörlursuttaget plockats bort och med i lådan kommer det i stället följa med ett par hörlurar som kopplas in i lightningporten. I stället för hörlursuttaget ska Apple ha placerat en extra högtalare bredvid lightningkontakten.

Bloomberg skriver även att telefonens dubbla kameror som kommer finnas på Plus-versionen av 7 kommer fånga olika färger samtidigt och sedan ta information från båda bilderna för att göra bilderna ljusare och mer detaljrika.

Huruvida detta är sant eller ej vet vi inte, men Apple kommer troligtvis hålla låda om en månad och då kommer vi få reda på mer om de nya lurarna.

via The Verge bloomberg.com +

Unbox Therapy klämmer på mock up av iPhone 7 Plus

Verkar skett en del ändringar

Lewis från Unbox Therapy har lagt vantarna på en påstådd mock up-modell av kommande iPhone 7 Plus och i videon ovan pratar han om den nya luren och lyfter fram skillnaden jämfört med förra årets iPhone.

youtube.com +

iPhone-fodral för Pokémon Go-spelare

Gör det enklare att kasta Pokébollarna rakt

Är man en inbiten Pokémon Go-spelare så finns nu det här iPhone-fodralet med vilket det blir enklare att kasta Pokébollarna rakt så att man kan träffa Pokémonsen.

För tillfället finns fodralet bara till iPhone 6 men konstruktören bakom fodralet säger att han planerar att ta fram liknande fodral till andra mobiltelefoner.

Har man en 3D-skrivare kan man hämta hem ritningarna till fodralet på länken nedan eller så kan man köpa ett fodral på Etsy för 100 dollar.

myminifactory.com +

Apple har sålt en miljard iPhones

Bra milstolpe

Under ett personalmöte på Apple meddelade Tim Cook att företaget har nått en rätt trevlig milstolpe. Apple har nämligen sålt en miljard iPhones sedan den första versionen av telefonen visades upp 2007.

Tim Cook säger detta om företagets telefon:
Last week we passed another major milestone when we sold the billionth iPhone. We never set out to make the most, but we’ve always set out to make the best products that make a difference.

apple.com +