En extra lärorik version av Civilization V är på gång
CivilizationEDU skall göra historielektionerna roligare  
47.7°
+
Frode Wikesjö
0
Simone Giertz pratar om sin kinesiska TV-debut
Inte den bästa dagen i hennes liv 
41.8°
+
André Stray
0
Det här är Mercedes AMG GT R
Det gröna monstret 
42.3°
+
Roger Åberg
0
Det här är svampen som smakar som kyckling
Hittas i Serbien 
107kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Blocket drar igång meddelandetjänst
På tiden! 
53.9°
+
André Stray
0
Regeringen utreder om försäkringsbolag ska få tillgång till biobanken
Folk lackar 
-13.4°
+
Frode Wikesjö
0
Seal sjunger med gatumusikant
Stand by me 
125kg
+
Roger Åberg

Läckta bilder visar iPhone 7 med större kamerasensor

Och fler högtalarhål

Ett gäng nya bilder har läckt på den kommande iPhone 7 som visar att en version av telefonen kommer vara utrustad med en större kamerasensor och i stället för ett uttag för hörlurar kommer telefonen vara utrustad med en till högtalare.


thenextweb.com +

Sandisk släpper skal som dubbeljobbar som lagring

Smidigt skal till iPhone 6s

Letar du efter ett nytt flådigt skal till din iPhone? Då kanske du borde ta en titt på Sandisk iXpand Memory Case. För det första så skyddar skalet från diverse stötar och fall men gör det även möjligt för dig att öka lagringen på telefonen. Fäster du skalet på telefonen får du tillgång till skalets lagring via appen som du kan använda för att föra över och titta på diverse bilder och videor. I Sandisk-appen kan du även ställa in så att bilder och videor läggs över på Sandisk-skalet automatiskt.

Sandisk iXpand Memory Case finns tillgängligt i storlekarna 32, 64 och 128GB och kostar mellan 60 och 130 dollar. Sandisk säljer även ett batteripack på 1900mAh som du kan fästa på skalets baksida för 40 dollar.

gizmodo.com +

Rykte iPhone 7 kanske kommer ha hörlursuttag ändå

Sluta lek med våra känslor

Ett par hörlurar.

I höst kommer Apple som vanligt visa upp en ny iPhone och det har som vanligt ryktats en hel del om hur telefonen kommer se ut. I år har det ryktats om att en rätt drastisk ändring kommer att ske, nämligen att Apple kommer plocka bort hörlursuttaget och i stället köra ljud via Bluetooth eller Lightningkontakten.

Vi har praktiskt taget accepterat detta faktum, men nu har en iPhone-lagare i Kina berättat att han fått in komponenter till iPhone 7 som pekar på att telefonen kommer vara utrustad med hörlursuttag ändå. Utöver det meddelar iPhone-lagaren att telefonen kommer vara utrustad med hållare för två simkort, vilket är rätt trevligt.

Huruvida detta stämmer eller ej är för tillfället okänt, men det kanske är bäst att spara dina 3,5mm-lurar ett tag till i alla fall.

engadget.com +

Kinesiska domstol beordrar Apple att sluta sälja iPhone 6 och iPhone 6S i landet

Anklagas för att kopierat designen från en kinesisk tillverkare

Foto: Engadget

I Kina anklagas Apple för att ha kopierat designen till iPhone 6 och iPhone 6S från den okända kinesiska tillverkaren 100C:s modell 100+ och detta verkar vara något som en Beijing Intellectual Property Office håller med om.

Beijing Intellectual Property Office anser att det inte går att skilja iPhone 6-modellerna och 100+ åt och därför beordrar man Apple att sluta sälja iPhone 6-modellerna i Kina. Personligen kan jag tycka det är lite skrattretande om man kollar in hur 100+ ser ut på bilden ovan.

Apple och deras juridiska partners i Kina har givetvis bestridit det här slutet och fortsätter sälja sina telefoner medan överklagandet behandlas.

engadget.com +

Kommer nästa iPhone bli blå?

Rykte säger att blå ersätter Space Grey

Det verkar som att nästa iPhone kommer släppas i lite gladare färger än tidigare. Ett nytt rykte har florerat om att iPhone 7 kommer släppas i den fenomenala färgen blå, som ni för övrigt kan skåda ovan, och den nya färgen ska ersätta Space Grey, som i folkmun kallas för grått. I vanligt Apple-manér heter färgen inte blå, utan Deep Blue.

Huruvida detta stämmer eller ej vet vi inte och kommer inte få reda på förrän Apple visar upp nästa generation iPhone i höst.

bgr.com +

Nu kan man, typ, köra Android på en iPhone

Men det krävs ett särskilt skal för det

Utvecklare på företaget Tendigi har tagit fram ett mobilskal till iPhone som gör att man, typ, kan köra Android på iPhone.

Att jag skriver "typ" beror på att man i själva verket streamar Android till iPhonen genom en androidenhet som sitter monterad i mobilskalet. Denna enhet kör en klonad version av Android från AOSP (Android Open Source Project) samt lite annan programvara som gör det möjligt att streama Android till iPhonen som sitter i fodralet.

Ni kan ta en titt på hur det ser ut i videoklippet nedan. Det finns inga uppgifter om att Tendigo kommer att ta fram en kommersiell version av den här produkten men skulle du vilja bygga själv så hittas instruktioner på länken nedan.

Nick Lee på Tendigo ligger bakom det här projektet och det är samme snubbe som även lyckades köra Windows 95 på en Apple Watch vilket ni kan läsa mer om i den inlänkade artikeln nedan.

via Engadget blog.tendigi.com +

Rykte Apple kommer bara att släppa en iPhone med nytt utseende var tredje år

Kommer iPhone 7 att se ut som iPhone 6?

Enligt den japanska tidningen Nikkei kommer Apple att förlänga produktcykeln för iPhone och framöver endast släppa en modell med ny formfaktor vart tredje år. Fram tills nu har företaget släppt en helt en modell med ny design vartannat år och under mellanåren uppdaterat denna med lite smått och gott.

Stämmer de här ryktena så innebär det att höstans förväntade iPhone 7 antagligen kommer att se mer eller mindre identisk ut med iPhone 6 med bara mindre förändringar och Nikkei skriver:
Apple will likely take three years between full-model changes of its iPhone devices, a year longer than the current cycle. In a typical two-year term, fall 2016 was supposed to see a major upgrade. But the changes on the model to be launched this autumn will be minor, such as improved camera quality.
Orsakerna till en längre produktcykel sägs vara att det är svårt att hitta på nya grejer man kan göra med mobiltelefoner samt att mobiltelefonmarknaden överlag har blivit långsammare. Det vill säga vi byter inte ut våra mobiler lika ofta.

via 9to5Mac asia.nikkei.com +