iPhoneskal gör om telefonen till en kamera

iPhone / Hårdvara

Tycker du inte att din iPhone är stor nog så kan du köpa till mängder av olika fodral och om de inte är stora nog så kan du stötta detta kickstarterprojekt. Projektet är startat av ett gäng som tidigare tog fram ett gäng objektiv av högre klass för iPhone och nu vill de alltså att man även ska köpa ett fodral vid namn Moment Case till sin telefon.

Skalet är utformat lite som en kamera så att man får ett grepp att hålla telefonen i när man ska fotografera. På detta skal så hittar vi även en hållare för deras objektiv samt en avtryckarknapp som man kan hålla ned halvvägs för att fokusera.

För detta så vill de ha 49 dollar om man stöttar projektet. Deras mål ligger på 100 000 dollar och hittills så har de fått ihop 78 000 dollar med 29 dagar kvar.

www.kickstarter.com +

Överlever en iPhone en rymdresa?

iPhone / Övrigt

Har du någonsin funderat över om din nya iPhone klarar av att vistas i rymden? I så fall kan du nu få svaret, i alla fall om du tycker att stratosfären är rymden. Företaget Urban Armour Gear som tillverkar skal till mobilen har nämligen satt fast en iPhone 6 på en väderballong och skickat upp denna strax över 30 kilometer upp i luften.

Där uppe är det inte helt optimala förhållanden för att en telefon ska fungera och mycket riktigt så fick kylan telefonen att stänga av sig, det blev trots allt cirka minus 50 grader där uppe. Väl på marken igen efter att ha överlevt fallet (med fallskärm visserligen) så fungerande dock telefonen igen.

www.iclarified.com +

Joystick-patent från Apple

iPhone / Hårdvara

Detta kan vara ett av de roligare men även mest otroliga Apple-patent vi sett på senare tid. I detta patent kan vi se att i alla fall någon på Apple har funderat på hur man skulle kunna bygga telefonen lite annorlunda för att göra den till en bättre spelmaskin. Den lösning som Apple tagit patent på är en teknik för att låta hemknappen ploppa ut och bli en joystick vid behov och det är ju inte helt dumt om det mot förmodan skulle fungera utan att försämra knappen.

Patentet ansöktes i juli 2013 och även om det nu har godkänts så har jag svårt att tro att vi får se detta i en kommande telefon. Men även om vi inte får se detta så ger det i alla fall en inblick i vad Apple funderar över.

appft.uspto.gov +

Ballmers klassiska kommentar om iPhone

iPhone / Hårdvara

I går var det åtta år sedan Steve Jobs höll sin berömda iPhone-keynote och nästan lika berömt är Steve Ballmers, då CEO på Microsoft, kommentar om iPhone. Eller snarare hans hånskratt.

Det är värt att påpeka att prisläget för första iPhone faktiskt var galet när den presenterades, den kostade alltså 500 dollar med ett tvåårskontrakt, något som dock snabbt sänktes. Normalt i dag är att en relativt dyr telefon kostar 199 dollar med tvåårskontrakt.

Telefonen som Ballmer pratar om i klippet ser ni nedan, Motorola Q. Den hade tangentbord, men ingen pekskärm, och rullade på Windows Mobile 5. Något som den hade som iPhone inte hade var MMS...

Tut i luren - åtta år sedan iPhone presenterades idag!

iPhone / Hårdvara

2007 gick de flesta av oss antagligen omkring med lurar från Nokia eller Sony Ericsson i våra fickor men det är något som har ändrats de senaste åtta åren och det hela kan man nog säga startade med att Apple presenterade sin iPhone.

Här kan ni kolla in hela keynoten från när Steve Jobs presenterade den första iPhone-modellen och därmed förändrade en hel bransch, något som vi sett väldigt tydligt de senaste åren om man tänker på hur mobiltelefonilandskapet ser ut idag.

Det dröjde dock ytterligare ett halvår innan iPhone fanns i butik då den släpptes på den amerikanska marknaden den 29:e juni 2007.

via The Verge youtube.com +

Snubbe kokar sin iPhone 6 i kokande Coca-cola

iPhone / Övrigt

Har ni alltid undrat över vad som händer när man kokar en iPhone 6 i Coca-cola så är det precis vad snubben i det här klippet gör.

Exakt varför man väljer att göra något sådant här är för mig en gåta men kanske han hoppas på att bli någon slags YouTube-kändis liknande "Will it blend"-gänget eller något.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen