Vansinnig och för mycket för gatan - men jag älskar den
Jag har provkört nya Chevrolet Corvette Z06 
42.5°
+
Bobby Green
0
The Last Guardian når guldstatus
Äntligen! 
47.5°
+
Frode Wikesjö
0
Över 51 000 Playstation VR såldes de första tre dagarna
Bara i Japan 
49.1°
+
Emmy Zettergren
0
Hur växer pumpor egentligen?
Nicole förklarar 
80kg
+
Bobby Green
Donald Glover blir ung Lando Calrissian
Bra val! 
Spoiler!
46.9°
+
André Stray
0
Adam Savage bygger en Totoro-kostym
Alltid fascinerande att se 
43.4°
+
Frode Wikesjö
0
Nintendo Switch har stöd för Unreal Engine 4
Däremot inte fysiska 3DS- och Wii U-titlar 
45.1°
+
Emmy Zettergren
0
Nu drar Halloween igång på Liseberg
För dig som gillar att bli skrämd 
118kg
+
Bobby Green

90 procent av lightningladdare på Amazon är fejk

Enligt Apple

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Övrigt

Apple lämnade nyligen in en stämningsansökan där de anklagar kabelmakarna Mobile Star LLC för varumärkesintrång då företaget påstår att de säljer äkta lightningkablar via bland annat Amazon. Apple skriver i ansökan att de har köpt ett hundratal lightningladdare från Amazon som utger sig för att vara riktiga lightningkablar, varpå Apple granskat kablarna och upptäckt att dessa varit fejk och ofta dåligt konstruerade, vilket kan leda till att kablarna börjar brinna.

Enligt Apples egna tester var upp mot 90 procent av de kablar som köptes in från Amazon som uppgavs vara ordentliga lightningkablar fejk.

I stämningen skriver Apple:
Consumers, relying on Amazon.com's reputation, have no reason to suspect the power products they purchased from Amazon.com are anything but genuine. This is particularly true where, as here, the products are sold directly 'by Amazon.com' as genuine Apple products using Apple's own product marketing images.

theverge.com +

iPhone 7 med 32GB lagring är långsammare än 128GB-versionen

Skrivhastigheten på 128GB är 8 gånger snabbare

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Unbox Therapy har släppt en ny video Lewis Hilsenteger berättar att det är rätt stor skillnad mellan de olika iPhone 7-modellerna Apple nyligen lanserade. Mer specifikt så är det stor skillnad mellan skrivhastigheten på lagringen om man jämför 32GB-versionen med 128GB-versionen. I videon får vi se Lewis köra de olika modellerna genom lagringstest där läs- och skrivhastigheten testas där vi får se att 32GB-versionen endast har skrivhastighet på 42,4MBps, medan 128GB-versionen ligger på 341MBps.

Det testas även att skicka över en film på 4,2GB från en dator till enheterna och även där är 128GB-versionen betydligt snabbare och hela filmen skickas över till telefonen på 2 minuter och 34 sekunder, medan det tar 3 minuter och 40 sekunder att köra samma överföring på 32GB-versionen.

How-to Geek berättar att detta beror på att enheter med mindre lagring har färre NAND-flashchips, vilket gör att information som skrivs måste använda samma "väg" till controllern och kan då inte komma upp i samma hastigheter som enheter med fler NAND-chip.

Så om du ofta håller på att skicka filer från dator och iPhone, så kanske det är bäst att köpa en iPhone 7 med större lagring.

thenextweb.com +

InkCase i7 fixar en skärm på iPhone 7:s baksida

En e-pappersskärm

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Tillbehör

Skulle man vilja läsa e-böcker på sin iPhone 7 utan att dra batterier från telefonens eget batteri så har företaget Oaxis tagit fram ett fodral till iPhone 7 som har en e-pappersskärm inbyggd.

Tanken är alltså att man ska läsa e-böcker på den externa skärmen på telefonens baksida. Fodralet kallas för InkCase i7 och det kommunicerar via Bluetooth med mobilen. Fodralets batteri laddas upp via en trådlös laddare men det är oklart hur länge batteriet räcker. Då e-pappersskärmar traditionellt drar rätt lite batteri så håller det nog dock rätt så länge.

Som synes på bilden ovan så blir telefonen ordentligt mycket tjockare med InkCase i7. Fodralet går att förhandsbeställa nu och kostar cirka 100 dollar.

via The Verge oaxis.com +

Olloclip släpper nya kameramoduler till iPhone 7

Nya Connect-kit med flera olika linser

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Tillbehör

Ni har troligtvis inte missat att Apple tidigare i höst släppte nya iPhone-enheter. Lurarna saknar hörlursuttag, men det är inte den enda ändringen som gjorts på designfronten. Kameran har också blivit större och bytt plats. Detta har gjort att Olloclip-linserna du köpte till din iPhone 6s inte kommer fungera med iPhone 7. Räds icke! Olloclip meddelar idag att de kommer släppa ett gäng nya linser som tar din mobilfotografkarriär till oanade höjder.

Till skillnad från tidigare versioner av Olloclip är systemet till iPhone 7 modulärt och själva linserna och hållaren du fäster på telefonen är två separata delar, vilket gör det enklare för dig att byta mellan två olika objektiv.

Olloclips nya linser kommer i tre olika format beroende på hur du vill fota. Macro Pro Lens-kitet består av tre stycken makrolinser med 7x, 14x och 21x gånger zoom. Core Lens-kitet består av en fish-eye-lins, en vidvinkellins på 120 grader och en 15x makrolins för närbilder. Active Lens-paketet ger dig ger dig en ordentlig vidvinkellins på 155 grader, en lins med 2x zoom. Priserna ligger på 99 euro för makro-linserna, 119 euro för Core och 149 euro för active.

Samtliga kit går att förboka nu och de nya Olloclip-modulerna kommer skeppas i mitten av november.

olloclip.com +

Snubbe gillade inte iPhone 7:s runda kanter

Fixade då till detta själv

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Snubben som gjort det här klippet var inte nöjd med de runda kanterna som Apple har på sina senaste iPhone-modeller och tog därför saker i egna händer.

Med hjälp av en såg skalar han därför helt enkelt bort de rundade kanterna så att hans iPhone blir mer lik designen som iPhone 5 hade.

Är detta något ni är sugna på att göra själva så kanske det ska nämnas att garantin på telefonen sannolikt inte gäller om det skulle hända något med telefonen.

techcrunch.com +

Vissa Android Wear-klockor funkar inte med iPhone 7

Andriod Wear-utvecklarna jobbar på fix

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Förra året började ett gäng Android Wear-klockor att fungera med iOS, vilket gav iOS-användare lite fler valmöjligheter när det kom till smarta klockor. Folk som lagt vantarna på iPhone 7 och hoppats kunna använda sin Android Wear-klocka till Apples senate flaggskepp har dock lämnats med en bitter smak i munnen då de inte kunnat koppla sina smarta klockor till Apples nya mobiltelefon.

Det officiella Android Wear-forumet har fyllts av klagomål från användare som köpt iPhone 7 och problemet verkar vara att telefonen och klockorna inte går att kopplas samman. Klockorna som påverkas av detta bekymmer är Moto 360 (2015), Moto 360 Sport, Tag Heuer Connected, Asus Zenwatch 2 samt Fossil Q Founder.

Googles Android Wear-team verkar vara medvetna om problemet och jobbar för tillfället på att lösa det. När detta sker är för tillfället okänt.

via theverge.com productforums.google.com +

Fuze Case ger iPhone 7-användare tillbaka hörlursuttaget

Ytterligare ett iPhone-skal med hörlursuttag

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Tillbehör

Som känt så har iPhone 7 inte någon utgång för 3,5mm-hörlurar, utan du måste förlita dig på bluetooth-lurar eller en adapter för att kunna lyssna på musik. Känner du att du inte vill använda adapter eller trådlösa hörlurar, men vill ta del av iPhone 7:s trevliga funktioner så kan du försöka lägga vantarna på Fuze Case som ger din iPhone 7 lite extra funktionalitet i form av hörlursuttag.

Till skillnad från Daptr, som förlänger telefonen och levererar två stycken lightningportar, så dubbeljobbar Fuze Case som ett batteriskal som ger dig 2 400mAh extra till din iPhone 7 och 3 600mAh extra om du vill ha skalet till 7 Plus.

Fuze Case kör för tillfället en runda på Indiegogo för att samla in pengar och gänget behöver ha 60 000 dollar för att Fuze Case ska bli verklighet. Känner du för att lägga vantarna på ett Fuze-skal så kan du förboka ett via Indiegogo-sidan för mellan 49 och 69 dollar beroende på hur snabb du är.

via thenextweb.com indiegogo.com +