master
master
master

Trådlös mikrofon för iPhone

iPhone / Hårdvara

Mikme är en fyrkantig liten mikrofon med inbyggt batteri samt 8 GB minne så att du kan spela in saker var du än är. Mikrofonen spelar in ljud i 24 bitar och 96 kHz och utöver att spara ljudet på det inbyggda minnet så är den stora poängen att den kan strömma ljudet direkt till din telefon för att spela in och mixa din musik i telefonen.

Precis som de flesta sådana här lite annorlunda prylar så hittar du just nu Mikme på Kickstarter där skaparna försöker få ihop 217 00 dollar för att kunna massproducera mikrofonen. Just nu så har de fått ihop 6 000 dollar och om du vill förboka ett exemplar så kan du göra det för 179 dollar.

www.kickstarter.com +

Tanken var att iPhone 6 skulle ha safirglas över skärmen

iPhone / Hårdvara

Kommer ni ihåg historien om GT Advanced, företaget som skulle tillverka safirglas åt Apple men som gick i konkurs och lämnade många frågande om vad som skett? Nu har det kommit fram lite ny information om det hela och det visar sig vara ungefär som de flesta trott.

Apple skrev på ett avtal med företaget där tanken var att de skulle leverera safirglas till iPhone 6. Apple gav företaget en hel hög med pengar i förväg samt köpte fabriken där glaset skulle tillverkas. Detta trots att allt GT Advanced lyckats visa upp var den trasiga klump safirglas ni kan se på bilderna. Tyvärr så lovade dock företaget att de kunde producera hela klumpar inom kort, något som de tyvärr ej kunde leva upp till då de ej lyckades lösa problemen de hade med tillverkningsprocessen.

Det verkar även som att cheferna och ägarna av GT Advanced var väl medvetna om att det skulle gå åt skogen och därför sålt massor av sina aktier innan iPhone 6 släpptes och det hela uppdagades.

Det var alltså tänkt att iPhone 6 skulle ha safirglas över skärmen, inte bara över hemknappen samt kameran.

thenextweb.com +

iOS Jaga och jagas i nya The Hunted

iPhone / Spel

The Hunted är en ny tvåpinnarsskjutare som släpptes idag. Stort fokus ligger på multiplayern där upp till nio personer kan mötas i en arena, vars "server" du själv kan sätta upp. Dessa nio personer har nio karaktärer att välja på i spelet vilka har lite olika egenskaper och vapen.

En grej man snabbt noterar i spelet är att man har ett begränsat synfält. Det här gör ju att man kan smyga sig på sin motståndare om denne är ouppmärksam. Multiplayern har olika spellägen som Deathmatch, King of the Hill, Krazy King och Skulls.

I "Skulls" samlar du på döda motståndares dödskallar och väntar på att spelet skall generera en sk kontrollpunkt vilken du måste uppsöka för att casha in poängen. Det här kommer nog dina motståndare att bli varse om och jakten kan börja! [iOS (gratis)]

youtube.com +

iOS Två nya spel släpptes idag på App Store

iPhone / Spel

Vi har tidigare skrivit om dessa två spel som släpptes idag. Det är troligen två av torsdagens bästa släpp!

Kingdom Rush är tillbaka med mer tornförsvar. I Kingdom Rush Origins får dina alver möta en hel uppsjö olika monster som argt undrar varför någon byggt upp torn helt utan bygglov. Spelet har två versioner, en för iPhone och en för iPad.
iPhone (22kr)iPad (38kr) | Se Trailer!

Earn to Die var en mycket underhållande 2D-racer sedd från sidan. Från samma håll såg man också väldigt många zombies som ogillade din hårt custade kärra och som försökte stoppa dig. Efterföljaren Earn to Die 2 gör förhoppningsvis inget fan av första spelet besviken.
iOS (15kr)Se Trailer!

Mobilskal gör ytor kring din telefon till touch-ytor

iPhone / Hårdvara

Allt fler väljer att spela spel på sina mobiltelefoner eller tablet och vad gäller casual gaming så får man nog säga att dessa enheter har tagit större delen av marknaden. Tyvärr så är ju dock små enheter inte fantastiska när det gäller att spela flera personer samtidigt, något som den svenska startupen Fuffr vill ändra på.

Fuffr är ett mobilskal med sensorer som gör att om du lägger din telefon på ett bord så blir ytan kring telefonen en touchyta. Detta gör det möjligt att hitta på alla möjliga nya idéer då man inte behöver skymma skärmen med sin hand för att styra vad som sker.

Företaget har precis dragit igång en Kickstarter-kampanj för att dra in nog med pengar för att tillverka skalet och nog med pengar är tydligen 250 000 dollar. Om du hoppar på det hela tidigt så kan du förboka ett exemplar för 59 dollar och i så fall så kommer skalet att skickas ut i april 2015.

www.kickstarter.com +

iOS Checkpoint Champion har kört in på App Store

iPhone / Spel

I Checkpoint Champion skall du köra runt med din bil och samla checkpoint-mynt och slutligen köra i "mål" genom att köra på guld-checkpointen. Bilen styrs genom att peta på skärmens vänstra eller högra sida. Petar man på båda sidorna samtidigt, då kopplas turbon in och det blir fräs i bilen.

Spelet är mer en pusslare än en racer där varje bana skall klaras av på ett bestämt antalet sekunder. Stjärnor delas ut om du har tillräckligt många sekunder kvar när banan är klar. Spelet kostar inget att ladda hem. [iOS (gratis)]

youtube.com +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen