master

iOS: Heavy Sword har blivit tyngre

iPhone / Spel
Monster Robot Studios som ligger bakom det populära spelet Heavy Sword har nu bestämt sig för att göra det tunga svärdet ännu tyngre och släppa ett spel till.

I nya Super Heavy Sword kontrollerar du antingen Pike eller prinsessan Lucinda (hon som räddades i första spelet) och beger dig ut på ett plattformsäventyr där fem stycken kungliga barn ligger i potten för räddning.

Förutom 64 banor att klara av så finns det saker att samla så som medaljer, tavlor och insekter. Verkar skoj! [iOS (7kr)]
youtube.com +

iOS: Nya monster att fånga på App Store i Micromon

iPhone / Spel
I landet Pixekai finns det monster att fånga och träna upp för att sedan slåss med. Lite över 130 stycken finns det. Japp, Micromon är en Pokemon-inspirerad historia med samma fajtingsystem osv. Men också influenser från Digimon går att skönja. Med två så pass bra inspirationskällor och ett pris på låga 7kr är det lätt att lockas till Pixekai för att börja leta monster. [iOS (7kr)]

Se lite gameplay från spelet

iOS/Android: Breath of Fire 6 kommer till våren 2015 - i Japan

iPhone / Spel
Capcoms Breath of Fire har vi inte sett drakröken av sedan 2003 men tanken var att den sjätte delen i serien skulle dykt upp nu i sommar för PC, iOS och Android, kallad Breath of Fire 6: Guardians of the White Dragons.

Men nu har Capcom i en tweet sagt att det dröjer tills nästa år innan spelet dyker upp. Våren 2015 släpps det i Japan och vi vet inte med säkerhet om det kommer att släppas i en engelsk version ännu. Spelet har dock fått en fin animerad trailer.
www.joystiq.com +

iOS: Nytt på App Store idag: Angels in the Sky

iPhone / Spel
Angels In the Sky släpptes idag på App Store och det är ett skjutarspel som utspelar sig i luften. Det som är lite coolt med just detta spelet är att det utvecklats med den nya Unreal Engine 4 och som ni kan se i videon ovan ser det ju bra ut.

Så bra att utvecklarna rekommenderar att bara spela det på iPhone 5s trots att det står att även iPad stöds. En del säger att det ser ok ut på iPad Minin, men den är inte heller rekommenderad.

Själva spelet är enligt elaka tungor mer av en Tech Demo än ett spel. Döm själva av gameplay-video efter hoppet nedan. Men som spel är det en rälsskjutare där du pepprar fiender med dina två bakre kanoner. [iPhone 5s (49kr)]
youtube.com +

Se lite gameplay från spelet

iOS: Deep Loot har dykt upp på App Store

iPhone / Spel
Simma, dyk, gräv och slåss nere i de djupa oceanerna för att upptäcka bortglömda ruiner, hitta gömda skatter och tjäna en massa på detta. För pengarna köper du större båtar och bättre utrustning till din dykare. Deep Loot har fem olika undervattensvärldar med hemligheter och överraskningar. Spelet släpptes av misstag för en månad sedan och har under denna tid fått mycket bra kritik av de som hann ladda hem det. [iOS (gratis)]

www.deeploot.com +

Se lite mer gameplay från spelet

iOS/Android: Dragon Quest IV kommer till mobilen snart

Android / Spel
Den gamla NES-klassikern Dragon Quest IV ser ut att dyka upp i en engelsk version till iOS och Android. Square-Enix berättade idag vilka spel man tänker presentera på Gamescom i augusti och Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen var ett av dom.

Det här spelet kommer att vara en port på Nintendo DS-versionen som i sin tur baserades på en Playstation-remake av originalet. Inget datum är ännu satt för när vi kan se spelet men då spelet redan finns i en japansk variant så ska bara någon göra en någorlunda korrekt översättning.

toucharcade.com +
bloggportalen