Blind kisse är grym på att fånga leksaker
Misse med stenkoll 
42.3°
+
Emmy Zettergren
0
Universum förklarat på fyra minuter
Snabba bud! 
42.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny trailer för Hitta Doris
Eller Finding Dory som den också heter 
41.3°
+
André Stray
0
Jay Lenos Lamborghini Espada har renoverats
"Som en italiensk opera" 
83kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Snapchat snart värderat till 167 miljarder kronor
Om ny investeringsrunda fulltecknas 
29.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
I natt får Rocket League stöd för Cross-Network Play
Kompatibelt med Xbox One och PC 
44.9°
+
Emmy Zettergren
0
Cykling i Delsjöområdet
Ser härligt ut 
109kg
+
Bobby Green

Nu kommer Opera VPN till iPhone

Gratis VPN inbakat direkt i webbläsaren

Förra månaden släppte norska Opera en version av sin webbläsare som levererades med en gratis VPN-uppkoppling och nu släpper man även en version till iOS så att man kan surfa gratis via VPN med iPhone eller iPad.

VPN (Virtual Private Network) gör det möjligt för användare att koppla upp sig mot ett externt nätverk innan man beger sig ut på webben eller annat internetrelaterat. Man blir då mer anonym och svårare att spåra då det ser ut som om man surfar från det externa nätverket och inte det faktiska nätverk, oftast den egna internetoperatörens, som man ursprungligen kopplade upp sig på.

Opera VPN till iOS är gratis och hittas i App Store på länken nedan.

via Opera itunes.apple.com +

Lökig reklamfilm för iPhone 6S

Med Neil Patrick Harris

Apples reklam är ibland fantastisk, ibland bara konstig. Den här med Neil Patrick Harris handlar om en liten tjej som filmar sin mamma när hon skär lök handlar väl kanske i den senare kategorin, eller vad tycker ni?

youtube.com +

Unbox Therapy tar en titt på mobilskal

Från Lunecase

Lewis från Unbox Therapy har fått två flådiga iPhoneskal från Lunecase vid namn Icon och Cult som på ett minimalistiskt och relativt snyggt sätt ger användaren möjlighet att se aviseringar på telefonen utan att behöva starta skärmen.

youtube.com +

iPhoneanvändare låser upp telefonen i genomsnitt 80 gånger per dag

Ny statistik från Apple

Foto: Pixabay

TechOpinions har varit på ett säkerhetssnack med Apple och där framgick det bland annat att en iPhoneanvändare i genomsnitt låser upp sin telefon 80 gånger per dag.

Vidare framgick det att att 89 procent av alla de som hade en TouchID-kompatibel iPhone hade aktiverat fingeravtrycksläsning och använde detta för att låsa upp telefonen.

Andra undersökningar har gjort gällande att en mobilanvändare i genomsnitt kollar sin mobiltelefon 130 - 150 gånger om dagen men med tanke på att man kan kolla en hel del grejer på en mobil utan att låsa upp den så låter det väl inte helt omöjligt att man låser upp sin telefon 4 - 5 gånger i timman under dygnets vakna timmar.

Känner någon till appar som loggar hur många gånger man låser upp sin telefon så droppa gärna det i kommentarerna. Jag är intresserad av både iOS- och Android-versioner.

via The Verge techpinions.com +

iPhone SE vs. iPhone 6S

Vad är de stora skillnaderna?

Jag gick över från att köra Android-luren Nexus 6P till att istället börja använda Apples nysläppta iPhone SE den här veckan och av förklarliga skäl försöker jag därför lära mig så mycket jag kan om Apples minstingmodell.

Än så länge är jag hyfsat nöjd även om det blev en ordentlig omställning att växla ned från en 5,7 tum stor skärm till iPhone SE:s fyratummare. Av någon anledning hade jag även fått för mig att iPhone SE hade 3D Touch men så är givetvis inte fallet vilket gjorde mig något besviken.

I klippet ovan kan ni kolla in när Lauren Goode x 2 berättar om skillnaderna mellan iPhone SE och Apples premiummodell iPhone 6S som man släppte förra året.

theverge.com +

FBI avslöjar lite mer om hur de knäckte en iPhone 5C

Säger att verktyget inte kommer att fungera på nyare iPhones

Efter det att FBI för ett tag sedan kunde komma åt information som lagrats på en iPhone 5C som använts av en man som låg bakom en masskjutning i San Bernadino förra året så har man berättat lite mer om detta.

Enligt CNN så har FBI berättat för några amerikanska senatorer att man har använt någon slags verktyg, okänt vilket, för att komma in i den aktuella telefonen. Man har även uppgett att detta verktyg inte fungerar på iPhone 5S eller senare iPhones från Apple. Exakt vad det beror på finns det ingen information om men det spekuleras om att det kan vara Apples fingeravtrycksläsare TouchID som kan vara orsaken då denna dök upp för första gången på iPhone 5S.

Vidare säger FBI att man inte har berättat för Apple hur man kom in i telefonen och att man inte har bestämt ännu om man tänker göra det. Enligt CNN så har FBI:s chef James Comey sagt:
"We tell Apple, then they’re going to fix it, then we’re back where we started from.We may end up there, we just haven’t decided yet."
Att FBI:s verktyg inte fungerar med nyare iPhones är givetvis toppen ur en integritetssynvinkel men det kommer även kunna leda till att Apple ännu en gång kommer att hotas med att skriva en särskild version av iOS i framtiden om FBI eller någon annan myndighet vill komma åt information från nyare iPhones.

techcrunch.com +