Kinesisk region beordrar invånarna att installera spyware-app
Annars blir det fängelse 
32.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
OnePlus skickar ut reklam till sina enheter
Vafan 
25.8°
+
André Stray
0
Tänk om du var den sista människan på jorden?
Vad är det första du skulle göra? 
79kg
+
Bobby Green
iRobot vill sälja kartor över ditt hem
Dammsugaren Roomba kartlägger hur det ser ut hemma hos dig 
29.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nokia 8 presenteras 16 augusti
Dags för ordentligt flaggskepp! 
41.0°
+
André Stray
0
Krigsveteran som var där har sett filmen Dunkirk
Ken Sturdy återupplever jobbiga minnen 
107kg
+
Bobby Green

Spela in samtal från iPhone med PhotoFast Call Recorder

Kanske prisvärt om man spelar in mycket samtal

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Tillbehör

Att spela in samtal på iPhone är inte alltid helt lätt då det ofta krävs att man kör någon särskild app och denna kanske bara kan spela in "riktiga" telefonsamtal, inte sådana som rings via till exempel WhatsApp och Skype.

Företaget PhotoFast har löst detta genom att ta fram tillbehöret "Call Recorder" som automatiskt börjar spela in alla samtal man gör från iPhonen. Det finns även en inspelningsknapp om man vill börja spela in inkommande samtal. Förutom det så har slängt dit en 3,5mm-ingång vilket kanske är intressant för iPhone 7-användare som vill använda standardhörlurar.

En PhotoFast Call Recorder går just nu för 125 dollar på Indiegogo Product Marketplace vilket är crowdfundings-tjänstens marknadsplats för färdigfinansierade produkter som finns tillgängliga för leverans.

Rykte Nästa iPhone kan komma att kosta 1200 dollar

Enligt Apple-analytikern John Gruber

John Gruber
Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Det förekommer en hel del rykten om nästa iPhone och vad den kommer att kosta är givetvis ett av de intressantare ryktena som just nu florerar.

Det har tidigare spekulerats om att iPhone 8, eller kanske iPhone X, kommer att kosta runt 1000 dollar men Apple-kännaren John Gruber sa i sin podcast Daring Fireball: The Talk Show att han tror att en iPhone 8 med 64GB minne kommer att kosta 1199 dollar eller kanske till och med 1249 dollar. En 256GB-version tror Gruber kommer att kosta 1299 eller 1399 dollar.

Idag kostar en iPhone 7 med 256GB minne 849 dollar i USA medan den här i Sverige kostar 9700 kronor. Skulle en iPhone 8 med 256GB kosta 1299 dollar så skulle det innebära att den kan komma att kosta runt 14.800 kronor här i Sverige.

Qualcomm vill stoppa Apple från att importera iPhones till USA

Åtminstone de iPhones som inte har Qualcomm-processorer

Foto: Karlis Dambrans / flickr
Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Övrigt

Den juridiska tvisten mellan Apple och processortillverkaren Qualcomm fortsätter och nu försöker Qualcomm via en amerikansk domstol förhindra att Apple får importera iPhones till USA rapporterar flera källor.

Qualcomm anser att Apple använder teknik i iPhone som gör intrång i sex stycken av Qualcomms patent, bland annat ett patent som ska förbättra telefonens batteritid enligt Qualcomm. Qualcomm vill att domstolen nu ska avgöra vilka iPhones som använder processorer från Qualcomms konkurrent Intel och att dessa ska förbjudas från att importeras till USA då Qualcomm anser att dessa gör intrång på företagets patent.

Apple stämde Qualcomm på en miljard dollar i januari då man anser att företaget tar ut överpriser för licenskostnader för sina patent. Sedan i början av förra månaden uppges även Apple helt ha slutat betala licenskostnader till Qualcomm och det verkar man ha tänkt att fortsätta vägra tills den här tvisten är löst.

Rykte Kommer nästa iPhone att få ansiktsigenkänning?

Ska det i så fall ersätta Touch ID?

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Rykteskvarnarna runt nästa iPhone fortsätter att mala och nu rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg att nästa iPhone kan förses med 3D-ansiktsigenkänning som biometriskt ska kunna identifiera en användare.

Enligt Bloombergs källor baseras ansiktsigenkänningen som Apple nu håller på att testa till iPhone runt en ny 3D-sensor i kameran. Ansiktsigenkänningen ska kunna analysera fler datapunkter än Apples system för fingeravtrycksläsning, Touch ID, vilket gör ansiktsigenkänningen säkrare. Vidare säger Bloombergs källor att systemet ska kunna läsa av och processa en människas ansikte på några få tusendels sekunder oavsett om telefonen ligger på ett skrivbord eller hålls upp framför en persons ansikte.

Enligt Bloombergs källor så är Apples mål att ansiktsigenkänning på sikt helt ska kunna ersätta TouchID som biometriskt identifikationssätt när man loggar in, installerar appar, betalar och annat via en iPhone.

MKBHD granskar lite iPhone-rykten

Hur kommer telefonen bli?

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

MKBHD har finkammat internet för att hitta diverse rykten om Apples kommande telefon för att se hur hög sanningshalten är.

via Youtube