Detta är iPhone 4G

iPhone / Hårdvara

Det har varit rätt så många bud angående om vad som är eller inte är Apples nästa version av iPhone, den så kallade iPhone 4G.

Enligt den amerikanska prylbloggen Gizmodo är det här den kommande modellen och det kan vara samma exemplar som Engadget skrev om och som vi refererade till igår.

Denna sägs dock vara upphittad i en bar i Redwood City medan den Engadget skrev om sägs vara upphittad i en bar i San Jose. Kan det vara så att Apple går och droppar demo-ex av iPhone 4G lite här och där runt om i Kalifornien för att öka intresset?

Hursom helst, Gizmodo har två filmer på telefonen och för alla som gillar Sony Ericsson K750-designen så kommer den här att sitta som handen i handsken. Nyheterna som syns är en framåt-riktad kamera, en baksida i antingen glas eller plast samt en SIM-kortplats som är flyttad och nu tar microSIM-kort istället för de traditionella SIM-korten. Att den använder microSIM-kort, samma som iPaden, borde vara det som mest talar för att det faktiskt är the real deal vi snackar om här.

Under "Läs mer" hittar ni en kort film på iPhone 4G.

  tack Martin gizmodo.com +
Läs mer...

Twitter säger upp åtta procent av sina anställda

Webb / Twitter

Förra veckan ryktades det om att Twitter inom kort skulle varsla en del av sina anställda och idag meddelar företaget att man ämnar att säga upp 336 av sina anställda.

Det motsvarar cirka 8% av de runt 4.100 av Twitters anställda som arbetar på Twitters 35 kontor runt om i världen idag. De flesta uppsägningarna kommer att drabba Twitters utvecklingsavdelning då man tror att en mindre och mer strömlinjeanpassad utvecklingsorganisation kommer att bli mer effektiv.

Twitters aktie steg med 1,5% till 29,18 dollar i förhandeln på den amerikanska börsen efter beskedet om uppsägningarna hade skickats ut.

www.engadget.com +

Apple släpper nya Magic-enheter

Mac / Tillbehör

Apple har nu lanserat ett gäng nya tillbehör som ger dig med en stationär Apple-dator tillgång till Force Touch. Dessa enheter är helt nya Magic Keyboard, Magic Mouse 2 och Magic Trackpad 2 som går at koppla in i valfria Mac-datorer.

Magic Keybord är ett tangentbord med ett nytt hölje som har blivit 13 procent mindre än föregångaren och knapparna använder ny en saxmekanism som gör att det blir snäppet smalare. Nya Magic Mouse 2 har har fått en ny design som gör musen lättare och mer robust.

Sedan har vi Magic Trackpad 2 som har fåtten större yta och är utrustad med Force Touch, som ger dig fler möjligheter när det kommer till att interagera med din Mac.

Samtliga nya iMac-datorer kommer levereras med nya Magic Keyboard och Magic Mouse 2. Magic Trackpad 2 kan läggas till i beställningen och kommer kosta 1 395 kronor. Vill du köpa Magic Keyboard och Magic Mouse 2 separat så kan du plocka upp dessa för 1 095 respektive 849 kronor.

www.apple.com +

Apple lanserar ny iMac

Mac / iMac

Idag lanserade Apple sin 21,5-tums iMac med en 4K retinaskärm som det har ryktats om ett tag.

Man meddelade även att alla 27-tums iMac från och med nu kommer att levereras med en retinaskärm på 5K vilket alltså gör att modellen med HD-skärmen nu helt utgår från Apples Mac-sortiment. iMacen på 21,5 tum med HD-skärm kommer fortsatt gå att köpa.

iMac 21,5 tum med HD-skärm kommer att kosta cirka 12.600 kronor med en dubbelkärnig Intel Core i5-processor på 1,6Ghz och cirka 14.600 kronor med en fyrkärning Intel Core i5-processor på 2,8Ghz. Vill man ha en 21,5-tummare med 4K-skärm får man ge 16.500 kronor får en sådan som levereras med en fyrkärnig Intel Core i5-processor på 3,1Ghz.

Samtliga iMac 27-tum är försedda med sjätte generationen av Intels Core-processorer samt med 5K retinaskärm. För en 27:a med en fyrkärnig Intel Core i5-processor på 3,2Ghz och 1TB lagring kostar 20.000 kronor medan en med en fyrkärnig Intel Core i5-processor på 3,3Ghz och 2TB lagring går loss på cirka 25.000 kronor.

www.apple.com +
Apple uppdaterar iMac-familjen med nya, imponerande Retina-skärmar

Nya trådlösa tillbehör introducerar Force Touch för stationära datorer

CUPERTINO, Kalifornien – 13 oktober 2015 – Apple har idag uppdaterat hela iMac-serien genom att utrusta 21,5-tumsmodellen med en ny, imponerande Retina 4K-skärm och samtliga 27-tums iMac-modeller med Retina 5K-skärmar. De nya Retina-skärmarna gör bilder och videor ännu mer fängslande och verklighetstrogna, tack vare ett bredare färgomfång och spektakulär bildkvalitet. De uppdaterade iMac-modellerna har också fått kraftfullare processorer och grafik, två Thunderbolt 2-portar och nya lagringsalternativ som bland annat innebär att avancerade Fusion Drive finns till ett mer förmånligt pris.

Apple presenterade idag även en ny serie trådlösa tillbehör med helt nya Magic Keyboard, Magic Mouse 2 och Magic Trackpad 2. Magic-enheterna har en ny design och känns smidigare att använda. De har också uppladdningsbara batterier, så att du slipper använda vanliga engångsbatterier. Nya Magic Trackpad 2 introducerar även Apples banbrytande Force Touch-teknik för stationära datorer, vilket ger iMac-upplevelsen en helt ny dimension.

”Sedan vår allra första iMac och fram till idag har tanken bakom iMac alltid varit densamma: att skapa den optimala stationära datorn med den senaste tekniken, imponerande skärmar och avancerad design”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”De här är de mest imponerande iMac-modellerna som vi någonsin har skapat. Med nya, imponerande Retina-skärmar, kraftfullare processorer och grafik samt våra hela nya Magic-tillbehör fortsätter nya iMac att revolutionerna den optimala stationära datorn.”

Tack vare Retina-skärmen visas text skarpare än någonsin, videor ser otroligt verklighetstrogna ut och bilder blir ännu mer detaljrika. 21,5-tums iMac är utrustad med en helt ny Retina 4K-skärm som har en fantastisk upplösning på 4096 x 2304 och 9,4 miljoner pixlar – 4,5 gånger fler pixlar än skärmen på standardmodellen av 21,5-tums iMac. Alla 27-tums iMac-datorer har en Retina 5K-skärm, världens mest högupplösta allt-i-ett-skärm, med 14,7 miljoner pixlar – 7 gånger fler pixlar än en HD-skärm. Nu när Retina-skärmen finns på både 21,5-tums och samtliga 27-tums iMac-modeller har iMac med Retina-skärm blivit ännu mer prisvärd.

De nya Retina-skärmarna har ett bredare färgomfång som ger ännu klarare och mer naturtrogna färger på din stationära dator. På vanliga sRGB-baserade skärmar kommer många av färgerna som finns i naturen omkring dig inte alltid till sin rätt. De nya Retina 5K- och 4K-skärmarna har ett bredare P3-baserat färgomfång som kan visa 25 procent fler färger. Fler färger innebär att bilder blir ännu mer levande, detaljrika och verklighetstrogna.

27-tums iMac med Retina 5K-skärm är nu snabbare och kraftfullare än någonsin, med sjätte generationen Intel Core-processorer och den senaste, högpresterande AMD-grafiken som ger upp till 3,7 teraflop bearbetningskraft. Nya 21,5-tums iMac med Retina 4K-skärm är utrustad med femte generationen Intel Core-processor och förbättrad Intel Iris Pro-grafik. Samtliga iMac-modeller har nu två Thunderbolt 2-portar som standard, med dataöverföringshastigheter på upp till 20 Gbit/s för externa hårddiskar och andra snabba tillbehör. iMac har också wifi med 802.11ac och tre strömmar, vilket ger surfhastigheter på upp till 1,3 Gbit/s.*

Fusion Drive kombinerar en rymlig hårddisk med högpresterande flashlagring som gör att datorn startar på bara några sekunder och att appar och filer öppnas blixtsnabbt. Fusion Drive samarbetar med OS X för att anpassa sig efter ditt sätt att använda din iMac och flyttar automatiskt filer och appar som du ofta använder till flashlagringen. Den fenomenala prestandan hos Fusion Drive är nu ännu mer prisvärd, tack vare en ny konfiguration till ett lägre pris där en 1 TB hårddisk kombineras med 24 GB snabb flashlagring. Fusion Drive finns också med konfigurationer på 2 TB eller 3 TB och 128 GB snabb flashlagring för ännu mer krävande arbetsflöden. Den som vill ha högsta möjliga lagringsprestanda kan välja flashlagring på upp till 1 TB som är 2,5 gånger snabbare än tidigare.**

Helt nya Magic Keyboard, Magic Mouse 2 och Magic Trackpad 2 är smidigare att använda, miljövänligare och har ännu fler funktioner. Samtliga tre har ett inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri, så att du slipper använda engångsbatterier, samt en stabilare inre struktur och kvalitet som riktigt känns. Nya Magic Keyboard består av ett tangentbord i full storlek i ett nytt, slimmat hölje som tar 13 procent mindre plats på skrivbordet. Den omgjorda saxmekanismen och låga profilen gör att det känns otroligt stabilt, bekvämt och precist att skriva på Magic Keyboard. Nya Magic Mouse 2 är lättare, robustare och har en förbättrad design som gör att musen glider jämnare över underlaget. Nya Magic Trackpad 2 har en 29 procent större yta och introducerar Force Touch för stationära datorer. Med Force Touch får du flera nya sätt att interagera med din Mac. Du kan till exempel snabbt slå upp betydelsen av ett ord, förhandsvisa en fil eller öppna en karta från en adress genom att force-klicka. De nya Magic-enheterna parkopplas direkt med din Mac så snart du ansluter dem via Lightning till USB-laddningskabeln och håller laddningen i en månad eller längre.***

Alla nya Mac-datorer levereras med OS X El Capitan, den senaste versionen av OS X som förbättrar systemprestandan och hela Mac-upplevelsen. El Capitan bygger på de banbrytande funktionerna och den snygga designen hos OS X Yosemite och innehåller uppdateringar för fönsterhantering, inbyggda appar och Spotlight-sökning samt prestandaförbättringar. Det gör det också snabbare och smidigare att utföra vanliga uppgifter, som att starta och växla mellan appar, öppna PDF:er och hantera e-post. El Capitan har utvecklats särskilt för Retina-skärmen och har ett nytt systemtypsnitt, San Francisco, som har finjusterats så att texten blir ännu mer lättläst på en Retina-skärm.

iMovie, GarageBand och iWork-apparna ingår nu kostnadsfritt på varje ny iMac. iMovie uppdaterades idag med stöd för video i 4K, så du kan enkelt skapa snygga filmer, och med GarageBand kan du komponera ny musik eller lära dig att spela piano eller gitarr. Med iWork-apparna Pages, Numbers och Keynote kan du enkelt skapa, redigera och dela imponerande dokument, kalkylblad och presentationer. Pages, Numbers och Keynote för iCloud gör det möjligt att skapa ett dokument på iPhone eller iPad, redigera det på en Mac och samarbeta med vänner, även om de använder en PC.

Priser och tillgänglighet
27-tums iMac med Retina 5K-skärm kan nu köpas på Apple.com/se, på Apple Store och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare. 27-tums iMac finns i tre olika modeller på 19 995 kr, 21 995 kr och 24 995 kr. Mer teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns på www.apple.com/se/imac.

21,5-tums iMac finns att köpa på Apple.com/se, på Apple Store och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare. 21,5-tums iMac finns i två modeller på 12 295 kr och 14 495 kr samt en modell med Retina 4K-skärm från 16 495 kr. Mer teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns på www.apple.com/se/imac.

Alla nya iMac-datorer levereras som standard med nya Magic Keyboard och Magic Mouse 2 och kunderna kan beställa till Magic Trackpad 2. De nya Magic-tillbehör finns tillgängliga på www.apple.com/se/, på Apple Store och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare. Magic Keyboard finns för 1 095 kr, Magic Mouse 2 kostar 849 kr och Magic Trackpad 2 finns att köpa för 1 395 kr.

*Den faktiska hastigheten kan variera beroende på räckvidd, anslutningshastighet, förhållanden på platsen, nätverkets storlek och andra faktorer.

**Testerna utfördes av Apple i september 2015 på 27-tums iMac-modeller som ännu inte var i produktion samt på leveransklara 27-tums iMac-modeller. Mer information finns på www.apple.com/se/imac/features.

***Testerna utfördes av Apple i september 2015 på Magic Keyboard-, Magic Mouse 2- och Magic Trackpad 2-enheter som ännu inte var i produktion samt fast mjukvara och mjukvara på leveransklara iMac-datorer.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac och Apple Watch. Apples tre mjukvaruplattformar: iOS, OS X och watchOS ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att göra produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.

Mobiler leder till falsk närsynthet bland barn

Mobil / Övrigt

Läkare varnar nu för att barns mobilanvändning kan leda till kramp i ögonen och så kallad falsk närsynthet som uppstår när ögat under långa perioder fokuserar på något som ligger väldigt nära ansiktet.

Cecilia Vidal, ortoptist på Blekingesjukhusets ögonklinik, säger till Radio P4 Blekinge:
"De små telefonerna gör att barnen håller den alldeles för nära och då tvingas muskeln i ögat att jobba väldigt mycket. Då kan man få svårt att se på längre håll eftersom det blir en kramp i muskeln. Det blir en falsk närsynthet."
Problemet går dock att både bota och förebygga och då är det mindre skärmtid, mer ögonvila samt att hålla mobilen längre från ögonen som gäller skriver TT.

www.di.se +

Canon bekräftar EOS M10, PowerShot G5 X och PowerShot G9 X

Foto / Canon

I går skrev vi om att Canon på sin hemsida en kort stund hade upp bilder och information om två kommande kameror nämligen EOS M10 och PowerShot G5 X. I dag damp det ner ett pressmeddelande som bekräftar de två kamerorna tillsammans med ytterligare en nämligen PowerShot G9 X.

Börjar vi med EOS M10 kommer den att ha en sensor på 18 megapixel och hybrid-CMOS AF II, ett AF-system på 49 punkter och en rörelsekänslig skärm på tre tum. Skärmen kan också vridas i 180 grader och går in i ett selfieläge när den vridits till max. Till kameran säljs objektivet EF-M 15-45 mm f/3-5-6.3 IS STM (motsvarande 24-72 mm i småbildsformatet) som väger 130 gram. Objektivet har också en optisk bildstabilisator i 3,5 steg.

Priset för kameran inklusive objektivet, som släpps i november, landar på ungefär 5000 kronor medan objektivet i sig går på 3000 kronor om det ska köpas separat.

Utöver M10 presenterar Canon även PowerShot G5 X och PowerShot G9 X där båda har en bakbelyst 20,2 megapixels CMOS-sensor av 1,0-typ med en DIGIC 6-processor.

PowerShot G5 X har fått en 24 mm ljusstark f/1,8-2,8 vidvinkelzoom med niobladig bländare medan PowerShot G9 X har en 28 mm f/2-4,9 3x optisk vidvinkelzoom. Båda kamerorna kan filma i full HD med 60p och har en bildstabilisering i fem axlar som ska göra bilden stadigare om man filmar samtidigt som man rör sig. G5 X har ett rekommenderat pris på 8000 kronor medan G9 X kommer att kosta runt 5000 kronor när säljstarten inleds i november.

via
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen