iOS Techno Kitten Adventure släpps snart för iOS

iPhone / Spel

Techno Kitten Adventure är ett Xbox Live Indie-spel som en del av er kanske spelat. Den 7 juni kommer detta spelet släppas även till iOS.

I spelet skall du styra en raketdriven kattunge förbi en massa hinder i en sidoskrollande, halvt galen grafikmix som innehåller allt man kan tänka sig.

Som synes har spelet fått en betydande ansiktslyftning om man jämför med videon nedan och vi kan hoppas det blir lika roligt att spela som det ser roligt ut att kolla på.

toucharcade.com +
Xbox Live-versionen

Vad skulle hända om Sean Connery spelade Gandalf?

Film / Kortfilm

Rollen som Gandalf gick som känt till Ian McKellen, men innan Ian satte på sig den grå hatten och ansiktsperuken så var det ett gäng skådisar som blev erbjudna rollen som de grå trollkarlen. Sean Connery var en av dessa och i en ny video från Youtubekanalen Mashed visar hur Sagan om Ringen skulle sett ut om Sean Connery inte hade tackat nej till rollen.

youtube.com +

Google lanserar formspråket Material Design Lite

Webb / Google

Förra året presenterade Google sitt designspråk "Material Design" till Androidappar och nu har man tagit fram en version av detta som ska vara bättre anpassad för designa webbplatser och man kallar detta för "Material Design Lite" (MDL).

Det handlar om ett ramverk som webbdesigners kan ladda hem och använda för att designa webbplatser med hjälp av stylesheets, javascript och HTML. Man säger att MDL ska gå att köra på i stort sett alla webbplatslösningar och utvecklaren behöver inte använda hela paketet utan kan välja att bara använda utvalda delar.

För att läsa mer och även ladda hem Material Design Lite så hoppa vidare till dess webbplats på länken nedan.


www.getmdl.io +

Rykte 3D-modell av Samsung Galaxy Note 5 läckt

Mobil / Samsung

IFA-mässan i Berlin är bara någon månad bort och i vanlig ordning kommer Samsung troligtvis att visa upp en ny Note-telefon mer uppgraderad hårdvara, och förhoppningsvis uppgraderad design. Nu har mästerläckaren OnLeaks lagt vantarna på en 3D-modell av Galaxy Note 5 som han snällt delar med sig till allmänheten.

Som ni ser i videon ovan så verkar det som att Note 5 har samma former som tidigare, men med några ändrade detaljer. Baksidan visar en sänkt blixt vilket hintar om att telefonen kommer ha en pulsmätare likt Galaxy S6 och S5. Sedan ser undersidan ut som den på S6, vilket hintar om att Note 5 kommer ha en aluminiumram.

Som vanligt när det kommer till läckor så är det nävar med salt som gäller. I samband med IFA-mässan i Berlin i början av september kommer vi dock få reda på betydligt mer om telefonen.

gizmodo.com +

Solostick är en självispinne med inbyggd bluetoothmikrofon

Mobil / Tillbehör

Självispinnen är möjligtvis lika populär som den är hatad. Pinnen har blivit bannlyst från diverse museum och nöjesparker världen över. Men ett gäng från Israel har slagit sina kloka huvuden ihop och tagit fram en selfie stick med ett stycke bluetoothmikrofon som gör att du kan spela in högkvalitativt ljud samtidigt som du filmar dig själv.

För att göra Solostick lite mer användbar har utvecklarna tagit fram ett eget gränssnitt till Solostick där du kan snabbt och enkelt skicka upp din nyligen inspelade video upp på Youtube, Facebook eller Instagram. Sedan har Solostick en inbyggd karaeokefunktion som gör att du kan dra igång en karaeokesession precis överallt. Vilket troligtvis kommer leda till en rätt irriterad omgivning.

Känner du att Solostick är intressant så kan du hoppa över till Indiegogo-sidan för pinnen och donera 149 dollar för att få en alldeles egen sådan när den släpps i december. Eller så kan du lägga dina pengar på någonting annat.

www.indiegogo.com +

Timelapserulle från Mars

Vetenskap / Rymden

Opportunity har glidit runt på Mars i mer än elva år och har hunnit se en hel del. I en ny video från NASA har gänget klämt in nästan allt videomaterial från roboten i en kort video.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen