iOS ExQuizit - ett svenskt frågespel

iPhone / Spel

Efter att ha utvecklat utbildningsapplikationerna iKörkort, iKörkort MC, iHögskoleprov och Scuba Exam till iPhone och Android har Boboshi det senaste året knåpat ihop ett frågespel med över 12 000 svenska och internationella frågor.

En liten finess i spelet är att varje deltagare kan "smartklassas" och få lämplig svårighetsgrad på sina frågor. Det finns tre olika svårighetsgrader och det finns även möjlighet att visa svarsalternativ om man vill det. Upp till sex personer kan tävla emot varandra.

Pris: 28kr (iPhone) eller gratis med 140 frågor att testa.

boboshi.se +

Frank Underwood spelar indiespel i House of Cards

Spel / Microsoft

Man kan säga vad man vill om karaktären Frank Underwood, spelad av Kevin Spacey. Men jag tror att många datorspelare drar lite på smilbanden när de ser honom sitta i soffan och lira på sin konsol.

I den senaste säsongen av House of Cards får vi även se Frank spela två indiespel. Och jag gissar att pusselspelet Monument Valley och äventyrsspelet The Stanley Parable kommer att få ett lyft tack vare serien. Det förstnämnda, som vi får se i videon ovan, har jag testat själv och det är riktigt underhållande.

www.eurogamer.net +

En av tre svenska ungdomar har blivit kränkta på nätet

Har du blivit kränkt av någon via mobil,
dator eller surfplatta det senaste året?
Foto: Friends
Webb / Övrigt

Friends har genomfört en undersökning angående näthat som barn och ungdomar utsätt för på internet och det visade sig att en tredjedel av de tillfrågade ansåg sig ha blivit kränkta på nätet under förra året.

Man har frågat 1.041 barn/ungdomar mellan 10 - 16 år och det visade sig även att 6% blivit mobbade via internet under förra året. Det var fler flickor (36%) än pojkar (27%) som utsatts för näthat och 7% av de utfrågade flickorna hade även utsatts för sexuella trakasserier på nätet.

De ställena där de tillfrågade känner att de blivit mest utsatta för näthat är spelvärlden i största allmänhet och chattappen KIK i synnerhet. Ni hittar hela undersökningen från Friends i PDF-format på länken nedan.

via DN.se friends.se +

Ferrari 488 GTB rör på sig

Bil / Ferrari

Ferrari har nu visat upp den nya modellen 488 GTB även i Genève och i samband med detta släppte man den första reklamfilmen för bilen där vi får se den röra lite på sig.

thesupercarkids.com +

Steam Machines lanseras i höst

PC / Hårdvara

Flera olika typer av Steam Machines kommer att släppas nu i höst meddelade Valve under GDC där tretton olika varianter har visats upp med prislappar som varierar mellan 499 och 6000 dollar. Två av företagen som presenterat sina modeller är:

Syber - Företaget släpper sex olika varianter för vardagsrummet där den billigaste kostar 449 dollar och drivs av en quad-core AMD-processor och ett icke specificerat Nvidia GeForce GTX-kort. En av de dyrare kostar 999 dollar och har en i5-4690K-processor samt ett Nvidia GeForce GTX 970. Det ska också finnas möjlighet att modifiera sina egna varianter med komponenter från Intel, Nvidia och AMD.

Zotac - Företaget släpper en variant som kommer att ha en ännu inte specificerad sjätte generationens Intel Skylake-processor, Mobila Nvidia GeForce GTX 970M, 8GB RAM samt en SSD på 64GB och en HDD på 1TB. Priset ligger på 599 dollar.

På plats på GDC finns även Falcon Northwest och Alienware för att visa sina maskiner och vi lär få se mer av dem framöver.

kotaku.com +

Jaguar bekräftar ny SVR-modell

Foto: Bobby Green
Bil / Jaguar

Land Rover presenterade i höstas en vass version av Range Rover som fått tilläggsnamnet SVR. Nu kommer information om att beteckningen även kommer till Jaguars bilar. John Edwards som är chef över Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations har bekräftat att de har en ny SVR-modell under utveckling, och att den baseras på en existerande modell. Tidigare spionbilder har bland annat visat en mystisk Jaguar F-Type som kör omkring så det kan mycket väl vara så att det är denna bil som alltså kommer att komma i en ännu värre version än dagens R.
"SVR will be the brand name that we use for our ultimate sports derivatives, be they Jaguars or Land Rovers,’ said Edwards. ‘To wear that badge, it’s got to pass the DNA test. That test is about increased power, reduced weight, improved aero, improved dynamics and differentiated design. All of which has to result in meeting our performance thresholds, which is about 0-60mph times, V-max or track times. In the fullness of time there will be Jaguar and Land Rover SVRs. The competition here is Mercedes AMG and BMW M. There’s definitely a market there."
Den nya SVR-modellen presenteras troligtvis senare i år.

www.evo.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen