Nästa steg i presentationen blir Facetime(!)

Mac / MacBook

Steve börjar med att säga att detta är den egentliga första videosamtalsfunktionen... ehhh..

Nyheten är att alla Apple-datorer nu kommer att få funktionen och Steve är otroligt stolt över "It even does full screen!".

Nu tar han och ringer Phil Schiller som pratar i en iPhone 4. När han vänder sin telefon så vänds fönstret på macen och åter igen är Steve lite väl entusiastisk.

Thats that.

Sony BSP60 är en liten rund högtalare

Pryl / Högtalare

Sony har visat upp den lilla klotformade högtalaren BSBP60 som även fungerar som en digital assistent, lite liknande Echo som Amazon lanserade förra året.

När man kopplar BSB60 till en androidtelefon via Bluetooth ska det vara möjligt att fråga den saker och ge den enkla kommandon som till exempel att sätta alarm, kolla meddelanden och få väderleksrapporter. Det går givetvis att spela upp musik på den precis som en vanlig Bluetoothkompatibel högtalare.

Sony BSP60 släpps på marknaden om några månader och kommer att kosta runt 400 dollar vilket kanske är lite väl mycket för en sådan här mojäng kan jag tycka.

via Gizmodo www.sonymobile.com +

Runcible är en rund mobiltelefon

Mobil / Övrigt

Årets kanske konstigaste telefon kan mycket väl vara den runda telefonen Runcible från företaget Monohm som skippat hölje i plast eller glas och istället kör ett trähölje.

För att göra telefonen ännu lite mer udda så kör den Mozillas Firefox OS som operativsystem istället för att köra på Android som de flesta mobiltillverkare väljer nu för tiden. Grundaren och VD:n av Monohm säger i en pressrelease:
"People need something to let them control their digital lives in clean, quiet, simple ways. Runcible is the alternative to the increasingly invasive and commodified smartphone whose app-centric approach distracts us from our lives instead of helping us live them."
Runcible riktar sig av förklarliga skäl till en målgrupp som är ute efter en någorlunda unik telefon och inför lanseringen av telefonen har Monohm inlett ett samarbete med en japanska mobiloperatöten KDDI så det är väl inte helt omöjligt att Japan kommer att bli första marknad som får ta del av telefonen.

Det finns varken prisuppgifter eller lanseringsdatum för Runcible för tillfället. Nedan kan ni kolla in ett kort klipp från Mobile World Congress när The Verge klämmer lite på den.

runcible.mono.hm +

Cryengine visar sina muskler

Spel / Övrigt

Crytek har i samband med GDC, Games Developer Conference, släppts två filmer för att visa kraften i deras spelmotor Cryengine. I den första filmen som ni kan se ovan visar Crytek upp innehåll från flera olika spel som utvecklas baserat på motorn just nu. I den andra nedan får vi se närmare på en del specialeffekter.

youtube.com +

Rykte Jay Z får inte köpa WiMP?

Webb / Streamat

I början av månaden blev det känt att hiphopartisten Jay Z:s företag Project Panther Bidco (PPB) lagt ett bud på norska Aspiro som driver Spotify-konkurrenten WiMP och musiktjänsten Tidal men nu ser det ut som om det är en affär som eventuellt inte blir av.

Detta efter det att minioritetsägare gått ihop och sagt att man ska blockerat budet från PPB, något man kan göra om man de som motsätter sig affären äger minst 10% av aktiekapitalet tillsammans. Sune Karlsson, ordförande Aktieägarföreningen Aspiro Aktiekraft och representant för minioritetsägarna, säger till DI:

"Vi ska rekommendera våra medlemmar att säga nej till budet. Vi har samlat drygt 10 procent av ägarna, vilket är tillräckligt för att blockera det."

Minioritetsägarna uppges vara missnöjda med PPB:s bud på sammanlagt 464 miljoner kronor för Aspiro trots att detta var 59% högre än vad företaget värderades till när det blev känt att PPB var intresserade av att köpa upp det. Det låter med andra ord som om minioritetsägarna förväntar sig en höjning av budet från PPB:s sida.

www.di.se +

Baren gör comeback

Film / Nyhet

En av de första dokusåporna i svensk tv, eller realityshow som det numera kallas, var tv-programmet Baren som sändes under några säsonger åren 2000 - 2002 och nu ser det ut som om det är ett tv-program som kommer tillbaks.

Det är TV4 som kommer att sända Baren på sin streamingtjänst TV4 Play och programmet handlar om ett gäng med deltagare som ska driva en bar. I skrivande stund är det inte känt vilken bar programmet kommer att sändas från.

Baren på TV4 Play har premiär den 13:e april och kommer då att sändas dygnet runt under tre veckors och som programledare ser vi Paolo Roberto. Här ovan kan ni kolla in ett klassiskt klipp från Baren år 2000 som på den tiden orsakade ett ramaskri i TV-sverige.

www.dn.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen