Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
63.0°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Hur länge håller hårddiskar?

Studie utförd på 25 000 hårddiskar under en längre tid

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under 2007 så publicerade Google en studie om hårddiskar som avslöjade att fel ofta uppstod antingen tidigt eller efter flera års av användande. Nu har en liknande studie släppts av Carnegie Mellon University där statistik från 25 000 hårddiskar finns med under en femårsperiod.

Enligt den nya studien så kan man fortfarande se att hårddiskar fortfarande dör tidigt. Under de första tre månaderna så är risken större än under någon annan tremånadersperiod upp till tre år. 5,1 % av de undersökta hårddiskarna bröt ihop inom 18 månader medan det under de nästa 18 månaderna så låg siffran på endast 1,4 %. Efter tre år hoppade siffran dock till 11,8 %.

Nästan 80 % av alla diskar var fortfarande vid liv efter fyra år och extrapolerat från den datan så är medellivslängden för en hårddisk omkring sex år.

De flesta hårddiskar i studien var från konsumentsegmentet, snarare än företagssegmentet. Den totala lagringsmängden låg på 75 PB och 8 % av det kommer från hårddiskar som började sina liv i externa boxar.

Backblaze, företaget som ligger bakom studien, skiljer inte på typen av hårddiskar i datan men lovar att göra det i en framtida rapport.