Det här är Teslas lastbil
Ska vara snabb som en sportbil 
56.6°
+
Roger Åberg
0
Elon Musk vill bygga tunnelnät för bilar
Det här är The Boring Company 
53.6°
+
Roger Åberg
0
Reebok presenterar två nya skor med Alien-tema
Ett måste för hardcore-fanet 
98kg
+
Bobby Green

Chromebooks sålde bäst i svenska skolor förra året

Första landet utanför USA det sker

Visa inte PC-artiklar
PC / Bransch

I ett blogginlägg skriver Google att Chromebooks var de bäst säljande datorerna i svenska skolor under förra året vilket gör Sverige till det första landet utanför USA där Chromebooks säljer bättre än både Mac- och Windows-skoldatorer.

Google har hämtat sin statistik från analysföretaget Futuresource som uppger att Chromebooks stod för 38% av marknaden för skoldatorer i Sverige förra året. 2015 stod Chromebooks för 18% av försäljningen av datorer till svenska skolor. Mike Fisher, Associate Director på Futuresource säger:
"This is significant. Sweden is a leading innovator in EdTech adoption—seeing Chromebooks achieve #1 shows Google's momentum within education."
I samband med att Google presenterade nyheten om Chromebooks framgång i de svenska skolorna presenterade man även skoldatorn HP Chromebook x360 11 G1 Education Edition som släpps i mitten av april. Om den finns det inte så mycket mer information tillgänglig för tillfället förutom att den laddas via USB-C och går att få med eller utan stylus.

blog.google +