JBL presenterar Boombox

Festa järnet i 24 timmar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

JBL har visat upp en sprillans ny högtalare vid namn Boombox som kommer låta dig spela musik i ett helt dygn innan batteriet slocknar. Högtalaren väger 5,25 kilo och är 50 cm lång, vilket gör högtalaren till JBL:s största högtalare. Boombox är utrustad med fyra aktiva högtalarelement samt två baselement som enligt JBL ska leverera ett klart och kraftfullt ljud.

Batteriet ligger på 20 000mAh och klarar att spela musik i upp till 24 timmar. Enheten är också utrustad med två fullstora USB-portar som du kan använda för att ladda mobiltelefoner eller andra USB-enheter.

Precis som JBL:s mindre högtalare är Boombox vattentålig med IP-klassningen IPX7, vilket betyder att den kan överleva att spendera 30 minuter på 1 meters djup.

JBL Boombox kommer börja säljas i höst på JBL.com och priset kommer ligga på 5 000 kronor.

Arke är ett exoskelett som går att kontrollera med Alexa

"Alexa, jag vill ut och fiska"

Foto: Bionik Laboratories
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

De senaste femton åren har det visats upp olika lösningar på exoskelett som ska kunna hjälpa människor med tynga lyft, förflyttningar och annat som våra fragila kroppar inte alltid klarar av.

Arke är ett exoskelett från företaget Bionik Laboratories som inte är helt olikt flera andra exoskelett med det lilla undantaget att det går att röststyra med Amazons smarta assistent Alexa. Arke riktar sig främst till människor med olika typer av ryggradsskador och förhoppningsvis ska det kunna ge dessa en lite enklare vardag.

Bland kommandona som Arke förstår finns bland andra "Alexa, I'm ready to stand" och "Alexa, I'm ready to walk" vilket kanske ger en indikation på ungefär hur det hela kommer att fungera.

Arke är än så länge på prototyp-stadiet och måste godkännas av det amerikanska läkemedelsverket FDA innan patienter faktiskt kan få använda det. Bionik Laboratories grundare och VD har tidigare sagt att det eventuellt kan finnas en kommersiell version av Arke på marknaden 2019.

Logitech UE Boom 2 och Megaboom får Alexa-stöd

Är kompatibel med nästan alla röstassistenter nu

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Logitechs UE Boom 2 och Megaboom är riktigt trevliga bluetooth-högtalare som företaget bara gjort bättre sedan release. Förra sommaren fick ett gäng UE-högtalare stöd för både Siri samt Google Now och nu har gänget lagt till stöd för Amazon Alexa.

Alexa-stödet kommer i samband med en mjukvaruuppdatering, så om ni har någon av dessa högtalare så är det bara att hoppa över till appen och uppdatera högtalarna.

Den virtuella världen AltspaceVR kommer inte att stänga ner

Har Oculus-grundaren gått in med pengar?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

I slutet av förra månaden meddelade företaget bakom VR-tjänsten AltspaceVR att man skulle stänga ner sin tjänst men nu verkar inte så bli fallet skriver företaget i ett blogginlägg.

Vidare skriver man att man har fått motta enormt stöd från användarna bakom AltspaceVR sen det blev känt att de skulle stänga ner. Huruvida detta stöd även har varit ekonomiskt framgår inte men jag antar att så är fallet då företaget tidigare sagt att man skulle stänga ner sin virtuella värld på grund av lönsamhetsproblem.

Ett rykte som florerar på nätet är att Palmer Luckey som grundade Oculus eventuellt kan ha gått in med pengar för att rädda tjänsten. Det finns dock inga konkreta uppgifter på att så skulle vara fallet.

AltspaceVR har cirka 35.000 användare och några av dem kan ni kolla in i videon nedan.

Kolla in Kendall Jenners garderob med VR-headset

Filmat med Googles senaste VR-kamera Yi Halo

Kendall Jenner och Yi Halo
Foto: Google
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Google har tillsammans med modetidskriften Vouge spelat in en serie VR-filmer som man kallar för Supermodel Closets där tittarna kan få ta del av kända personers garderober med hjälp av Googles VR-plattform Daydream.

Supermodel Closets är inspelad med Googles senaste VR-kamera Yi Halo som man presenterade i början av maj. I seriens första avsnitt får vi kolla in i två av Kardashian-medlemmen Kendall Jenners garderober.

Skulle ni ha Daydream View eller ett Google Cardboard-kompatibelt headset liggande så kan ni kolla in Jenners garderober i 360 grader i klippet nedan.

Så gjorde man tapeter på 60-talet
Imponerande jobb! 
121kg
+
Roger Åberg
Svart som natten från Triwa
Midnight Falken 
103kg
+
Roger Åberg
Om kända varumärken var actionfigurer
Såna gamla, klassiska alltså 
104kg
+
Roger Åberg