Pryl / Mojänger

Företaget 3Doodler släppte för cirka tre år sedan en penna man kunde "skriva" i 3D med efter en väldigt lyckad Kickstarter-kampanj och nu har man släppt en ny version av denna.

Den nya pennan kallas för 3Doodler Start och den riktar sig till barn och den har fått en lite annorlunda utformning från originalet, något som kan passa barn lite bättre. 3Doodler Start ska vara något långsammare än 3Doodler 2.0 som företaget släppte förra året och det går till skillnad från originalet inte att reglera hastigheten på pennan.

Ovanstående kompromisser har dock gjort att 3Doodler Start går för endast 50 dollar styck vilket är halva priset jämfört med 3Doodler 2.0.

via Engadget 3doodlerstart.com +
Pryl / Robotar

I slutet av förra månaden skrev vi om en robot som löste Rubiks kub på en sekund vilket var nytt världsrekord. Det var dock inget världsrekord man fick behålla länge då Adam Beers robot Sub 1 nu har löst kuben ännu snabbare.

Sub 1 lyckades lösa en kub på 0,887 sekunder vilket därmed är nytt världsrekord. Det får tillsvidare dock räknas som ett inofficiellt världsrekord då det inte fanns någon representant från Guiness rekordbok närvarande när Sub 1 löste kuben.

via Gizmodo drive.google.com +
Pryl / LEGO

Legobyggaren Arthur Sacek har byggt den här rätt imponerande legomaskinen som klarar av att vika pappersflygplan.

Sacek anlitades av Elevation Digital Media och Arrow Electronics för att designa och bygga maskinen, en maskin som till och med skickar iväg det färdiga pappersplanet när den har vikt klart.

Nedan hittas även en lite längre video från när man byggde maskinen.

lego.gizmodo.com +
Pryl / Hemmabio

Det verkar som om konsumenterna inte varit alltför intresserade av att ha tv-apparater med 3D i sina vardagsrum och nu kommer uppgifter om att de både hemelektronikjättarna Samsung och LG helt håller på att fasa ut 3D från sina TV-modeller.

Enligt uppgifter från den koreanska sajten ETNews kommer Samsung inte att implementera 3D på någon av sina tv-modeller under 2016 medan LG enbart kommer att inkludera 3D på sina dyraste modeller, något som innebär en minskning från 40% förra året till 20% i år.

Bland orsakerna som nämns till att inte 3D-TV slog igenom på en bredare front är att tv-apparaterna är dyra, man måste använda 3D-glasögon samt, och kanske den främsta anledningen, det finns inte så mycket material till TV som är 3D-anpassat.

www.ibtimes.co.uk +
Pryl / Robotar

540 robotar dansade medan 29 drönare flög runt och kastade glitter för att fira det kinesiska nyåret

www.engadget.com +
Pryl / 3D-skrivare

Pieter Smakman har tagit fram ett koncept som kan göra scanning av saker i tre dimensioner betydligt enklare. Curatio består av en Raspberry Pi, 32 kameror samt ett gäng laserpekare. Tillsammans arbetar dessa för att ta fram en tredimensionell modell av olika ting som du i sin tur kan använda som bas för andra 3d-modeller.

Till exempel ska du kunna sticka in din hand i Curatio och sedan kan en designer ta fram en handske som passar perfekt för dig. Eller så kan detta system användas för att ta fram hållbara skenor som ersätter gips om du bryter ett ben eller arm.

Ovan ser ni en demonstrationsvideo av Curatio.

www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen