Robotar i filmer

Pryl / Robotar
Att det förekommer robotar i filmer är inget som är nytt för vår tidsålder och under nästan hundra år har det förekommit mekaniserade humanoider i filmer och här kan ni kolla in hundratals av dessa.

Det startar redan med filmen Golem från 1920 och sedan fortsätter det förkomma robotar i åtskilliga filmer ändra fram till dagens robotfilmer som till exempel Elysium, Battle of the Damned samt Oblivion.
youtube.com +

Screamy "ropar" när du tappat bort din drönare

Pryl / Mojänger
Har du en radiostyrd quadrokopter eller något annan form av flygande radiostyrd farkost som du ofta tappar bort så finns snart Screamy på marknaden vilket är en liten manick som sänder ut ett högfrekvent ljud efter det att drönaren tagit mark.

Enligt utvecklarna ska Screamys larm kunna höras på upp till 200 meters avstånd och gå att använda med de flesta radiostyrda farkoster på marknaden. För tillfället försöker man finansiera Screamy via Kickstarter och i skrivande stund har man fått in lite över hälften av de 10.000 dollar man anser sig behöva för att kunna förverkliga produkten.

Runt 75 dollar tror man att en Screamy kommer att kosta om/när den släpps på marknaden.
via TechCrunch

www.kickstarter.com +

Sony släpper SDK för sina smarta glasögon

Pryl / Mojänger
Sony har idag släppt ett SDK för sina smarta glasögon som de visade upp en tidig prototyp av på CES-mässan i januari. Detta innebär att den som vill nu kommer att kunna utveckla för glasögonen som ännu inte har ett release-datum.

Dock så meddelar Sony även att de kommer att släppa en version av glasögonen för utvecklare i mars så förhoppningsvis är det inte jättelång tid innan vi får se en färdig produkt.
www.theverge.com +

Spillfri mugghållare

Pryl / Övrigt
Den här med dryck som spills ur behållare som sitter i bilars mugghållare är sällan skoj. Så i ett försök att förhindra att det händer har några typer tagit fram Maksimatic Cup Holder som är en mugghållare som svänger med bilens rörelser. På så vis håller sig vätskan i muggen istället för på instrumentbrädan vid, till exempel, en snabb inbromsning.

Denna mugghållare är endast en prototyp just nu och ovan kan man se en liten demonstration av tekniken.
www.youtube.com +

Nu kan man köpa personifierade superhjältefigurer i USA

Pryl / Övrigt
Marvel, Hasbro och företaget 3DPlusMe har gått ihop och gjort det möjligt för alla att bli en superhjälte. Nu kan amerikaner eller svenskar bosatta i USA beställa superhjältefigurer med sitt ansikte på. Eller tja...två actionfigurer finns att välja mellan, antingen Iron Man eller Captain America. På valda Walmarts kommer man, från och med imorgon, att kunna få sitt ansikte 3D-skannad och satt på en actionfigur. Det kostar 45 dollar och erbjudandet är tillgängligt till och med 28e september. Oturligt nog så finns det inga kvinnliga versioner för tjejerna som vill ha en personifierad superhjältefigur. Tråkigt.

gizmodo.com +

Bttn är en knapp kopplad till IFTTT

Pryl / Mojänger
Jag har ingen aning om vad jag skulle använda denna pryl till men av någon anledning så vill jag ha den ändå. Detta är bttn, en stor röd knapp (den går att få i andra färger men varför skulle man vilja det?) som via wifi kopplas till nätet och tjänsten IFTTT. På IFTTT kan du sedan ställa in exakt vad denna knapp ska göra och alternativen är många för IFTTT kan verkligen lite av allt.

Skaparna av knappen försöker dra in 50 000 dollar via Indiegogo just nu för att kunna tillverka knappen som du just nu kan förbeställa för 99 dollar.
www.indiegogo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen