Alla Playstations byggda i Lego

I små, små versioner

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

Twitter-användaren SUU2100 gillar Lego och har byggt små miniversioner av alla fyra Playstations. Resultaten är som ni ser smått fantastiska. Här under kan ni se hur PS3:an är byggd och mer Legogodis hittar ni på hans Twitter.

Den här Legogubben klipper oändligt gräs

Snygg modell!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

JK Brickworks har tidigare gjort en väldigt snygg rörlig modell av Sisyfos och hans sten. Nu har han gjort en gubbe som klipper gräset, ett oändligt projekt. Inspirationen till gräsklipparbygget hittar ni här nedan.

Sony WF-1000X låter bäst men vinner inga skönhetstävlingar

På toppen bland True Wireless-lurar

Foto: André Stray
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Feature

Under IFA-mässan bestämde sig Sony för att presentera lite fler enheter i deras 1000X-serie. Förra året levererade gänget de smått mästerliga lurarna MDR-1000X som är utan tvekan en av de bästa trådlösa hörlurarna med brusreducering på marknaden. I år utökades som sagt familjen och ett av tillskotten var WF-1000X.

WF står för Wire Free och refererar till att hörlurarna är helt trådlösa. Det går alltså ingen kabel mellan pluggarna eller till telefonen. True wireless, alltså. Eller rackarns trådlösa som Roger vill kalla det. För att lyckas med den trådlösa kopplingen används bluetooth-teknik från telefonen till den vänstra pluggen som i sin tur skickar ljud över bluetooth till den högra luren. Hörlurar som kör bluetooth i stället för syskontekniken Near-field magnetic induction-kommunikation, eller NFMI, som levererar snäppet bättre ljud, men kopplingen blir inte lika stabil. Så är fallet med WF-1000X. Ljudet är ruskigt bra, men ibland kan ljudet försvinna om du flänger runt för mycket.


Det är möjlighet att motverka kopplingsproblemet genom att via appen säga åt lurarna att prioritera stabil koppling före ljudkvalitet och det förstnämnda är att rekommendera. Ljudkvalitetsskillnaden mellan de två lägena är nästan omärkbar för en vanlig användare. Oavsett läge så är den bästa platsen att använda lurarna när du sitter still på flygplan, tåg eller buss, och det är också den enda gången du kan använda lurarna utan att skämmas. Men vi kan prata mer om det sen.

När det kommer till ljudet ligger WF-1000X verkligen på topp och levererar en klar ljudbild med förvånansvärt djup bas, klar diskant och rymlig mid. Rent ljudmässigt ligger hörlurarna tveklöst på toppen av de True Wireless-lurar jag fått möjlighet att testa.

Tack vare Sonys mästerliga brusreducering så kan du stänga ute diverse oväsen som ljud från flygmotorer och liknande. Precis som med syskonet MDR-1000X har du möjlighet att välja mellan ren brusreducering eller Ambient Mode där tal amplifieras och släpps igenom. Det sistnämnda kan vara användbart om du vill lyssna på musik, men vill höra vad som händer i omgivningen.

I den medföljande appen har du inte bara möjlighet att välja mellan olika kopplingslägen och välja brusreduceringsläge, utan även aktivera Adaptive Sound Control. ASC känner av vad du håller på med för tillfället och justerar brusreduceringen allt eftersom. Sitter du på stilla på kontoret så aktiveras brusreduceringen så att du kan fokusera på jobbet och ställer du dig upp och tar en promenad så sänks brusreduceringen så att du kan höra omgivningen för att inte riskera att bli påkörd eller liknande.

Batteritiden är lite låg, men ligger på en rimlig nivå jämfört med konkurrenterna. Du får ut drygt 3 timmar på en laddning och i fodralet ligger det två extra laddningar. Givetvis önskar jag att batteritiden var bättre, men det blir inte så mycket bättre än såhär för tillfället. Någonting jag inte gillar med hörlurarnas batteritid är att du inte får någon förvarning när lurarna börjar få slut på batteri, utan du blir ombedd att ladda lurarna och sedan stängs de av.

Nu har vi kommit till det största problemet med WF-1000X. Nämligen utseendet. Av någon anledning har Sony bestämt sig för att slopa det här med att försöka leverera ett par någorlunda subtila pluggar och har i stället valt att designa WF-1000X som miniversioner av bluetoothheadset. Vid användning ser du alltså extra viktig ut då du har två stycken bluetoothheadset på dig. Utöver det så är lurarna riktigt långa och sticker ut drygt en centimeter från öronen. Inte så sexigt, alltså, och jag önskar verkligen att lurarna var lite mer diskreta.

Någonting som jag gillar med designen är dock att de håller sig kvar i örat utan att du känner av dem allt för mycket samt placeringen av de fysiska knapparna. Till skillnad från andra tillverkare har Sony placerat knapparna på den undre kanten i stället för på själva kåpan. Detta gör att du kan klicka på knapparna utan att trycka lurarna rakt in i örat. På den vänstra hörluren skiftar du mellan brusreduceringslägena när du klickar på knappen och håller du in knappen så stänger du av hörlurarna. På den högra pluggen kontrollerar du musik med knappen och håller du in länge så kommer du åt röstassistent på telefonen.

För att sammanfatta så levererar WF-1000X riktigt bra ljud, sitter riktigt bra och som en bonus är brusreduceringen på topp. Det enda problemet jag har är att hörlurarna ser rätt bedrövliga ut vid användning. Så om du vill ha ett par snygga true wireless-lurar du kan bära runt på stan utan att skämmas så ska du skippa WF-1000X. Vill du ha ett par riktigt bra true wireless-hörlurar som låter riktigt bra och som du kan använda när du reser så bör du ta en titt på WF-1000X.

Sony WF-1000X finns i butik nu och priset ligger på runt 2 600 kronor.

Om ni har några frågor om lurarna så är det bara att slänga in frågan i kommentarerna.

Läs mer

Nästa vecka ska två mechrobotar slåss mot varandra

Pacific Rim light

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

För två år sedan utmanade det amerikanska robotföretaget MegaBots sin japanska motsvarighet Suidobashi på en fajt mellan företagens två stora mechrobotar.

Nu är det snart äntligen dags för den mytomspunna matchen mellan företagens två mechrobotar. Företagen har medvetet hållit platsen där matchen ska avgöras hemlig då man inte vill att allmänheten ska ta sig dit. Detta beror på att man inte riktigt vet vad som kan hända under matchens gång då något liknande aldrig har genomförts tidigare och man inte kan garantera en eventuell publiks säkerhet.

Det handlar inte om några autonoma robotar som ska slåss utan båda robotarna styrs av människor. Världens första Giant Robot Duel kommer att livestreamas via Twitch på länken nedan natten 18 oktober med start 04:00 svensk tid. Mayweather vs McGregor knows nothing!

Här nedan hittas det fullständiga programmet på vad som kommer att hända under nattens gång.

At 7:00 PM, the stream will go live. There will be about 30 minutes of MegaBots and Suidobashi background videos to catch you up on what we've been doing for the last two years. If you're a superfan, you've probably seen a lot of this already.

At 7:30 pm, the main event will start streaming. USA and Japan will go toe-to-toe in glorious robot combat. If you're confused about this, we're not really sure what to tell you at this point. Cheer on your favorite team and watch the fireworks!!!

After the fight, around 8:00 pm, we'll be doing a live Q&A session with the co-founders of MegaBots from our headquarters, Fortress One.

Läs mer

Drönarhelg på Tekniska Museet

Kolla racing och testa själv

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Nu till helgen anordnar Tekniska Museet i Stockholm där besökarna bland annat kommer att kunna ta del av MegaMind Drone Race 2017.

MegaMind Drone Race 2017 anordnas i morgon lördag 14 oktober odh det handlar om en drönartävling där drönarentusiatser ska tävla mot varandra på en bana man byggt upp inomhus på museet. Radioprofilen och teknikfantasten Kjell ”Kjelleman” Eriksson kommer att fungera som kommentator under tävlingen.

Vidare kommer besökarna att kunna lära sig mer och drönare då Drone Sweden finns på plats för att svara på frågor och lära ut mer om drönare. Besökarna kommer även att själva kunna testa att åka med en drönare i så kallat FPV (First Person View) vilket ni kan se ett exempel på hur det ser ut i klippet ovan.

Ni hittar hela programmet till Tekniska Museets drönarhelg under "Läs mer".

Lördag 14 oktober MegaMind Drone Race
11.00 – 12.00: Tävlingsomgång 1, kvalificeringar
12.00 – 13.30: Träffa piloter, drönarentusiaster och lär dig allt om sporten drone racing. Testa att flyga med som FPV-passagerare när piloterna övningsflyger inför nästa tävlingsheat.
13.30 – 14.30: Tävlingsomgång 2, kvalificeringar
14.30 – 15.30: Träffa piloter, drönarentusiaster och lär dig allt om sporten drone racing. Testa att flyga med som FPV-passagerare när piloterna övningsflyger inför nästa tävlingsheat.
15.30 – 16.00: Tävlingsomgång 3, final!
Ca 16.00: Prisutdelning

Söndag 15 oktober Aktiviteter i MegaMind kl 11-16
Mingel: Träffa Drone Sweden och drönarentusiaster som visar och förklarar drönare och tillbehör. Lär dig hur man bygger, flyger och tävlar med drönare.
Simulator: Testa att flyga drönare i en simulator.
Filmvisning: Visning av drönarfilmer.
Flyguppvisning: Piloter flyger FPV-drönare och du som besökare kan åka med som passagerare genom bilden på TV-skärmar och i FPV-glasögon. Flyguppvisning varje hel timme under tio minuter (11-16.00).

Läs mer
Så här lagar du till en stek
Både en dyr och en billig sådan 
123kg
+
Roger Åberg
Funktionshindrade barn får uppleva tyngdlöshet
Lycka! 
209kg
+
Bobby Green
De två största hälsobluffarna just nu
Matgeek snackar om Holistic och Beauty Drop 
218kg
+
Bobby Green