VicoVR vill bli Kinect till mobila VR-headset

Öppnar upp nya möjligheter för VR-spelande på mobilen

Företaget bakom VicoVR visade upp sin kinectliknande lösning för första gången på årets CES-mässa och nu har man lagt upp det för finansiering på crowdfundingplattformen IndieGoGo.

Det handlar alltså om en slags kinectliknande lösning till mobila VR-headset som skulle göra det möjligt till större interaktion i till exempel spel då VicoVR har möjlighet att registrera och följa spelarens rörelser. VicoVR kopplas trådlöst till mobilen i headsetet och inkluderar även en trådlös handkontroll.

Då det i dagsläget inte finns några möjligheter att följa rörelser i mobila VR-lösningar är det här givetvis ett välkommet initiativ men för att det hela ska slå igenom krävs det givetvis att framför allt tillverkare av mobila VR-spel hoppar på tåget. VicoVR har själva tagit fram några spel som använder deras lösning och ett exempel på detta kan i se nedan.

För runt 200 dollar får man VicoVR:s "kinect"-sensor och den trådlösa kontrollen om man hoppar på IndieGoGo-kampanjen nu.

via The Verge indiegogo.com +

HTC:s VR-verksamhet blir ett separat företag

HTC kommer dock fortsatt att äga rubbet

HTC:s styrelseordförande Cher Wang meddelade idag att deras VR-verksamhet kommer att flyttas över till ett separat företag skriver Nikkei Asian Review.

Det betyder att HTC Vive och verksamheten runt det kommer att ingå i ett helt nytt företag. När Wang fick frågan om det nya företaget kommer att noteras på börsen så uppgav hon att det inte var något man planerade för tillfället vilket betyder att det nya företaget kommer att vara helägt av moderföretaget HTC.

HTC:s verksamhet dras med ordentliga förluster och man gjorde en förlust på närmare fyra miljarder kronor förra året så jag antar att man genom att lägga VR-verksamheten i ett separat företag vill skydda denna vid en eventuell konkurs eller försäljning av HTC.

asia.nikkei.com +

Pebble släpper Pebble 2 och Time 2

Samt löptillbehöret Core

Pebble överraskar såhär på tisdagseftermiddagen och visar upp nya Pebble 2, Pebble Time 2 och Core. Nyheterna i Pebble 2 och Pebble Time 2 är att de blivit utrustade med pulsmätare samt fått en ny design och har blivit lite lättare och tunnare.

Core är en liten puck som kan hjälpa dig när du är ute och springer. Core kan bland annat strömma musik från Spotify om du satt i ett Sim-kort och har inbyggd GPS som låter dig hålla koll på hur långt du har sprungit.

Utöver vanliga Core så kommer gänget även sälja Core for Hackers som gör det möjligt för dig att lägga in egna funktioner i enheten, typ som att beställa en Uber med ett knapptryck på enheten.

I vanlig Pebble-anda kommer enheterna gå att förboka via Kickstarter-kampanjer som kommer dra igång senare idag. Hur som helst kommer Pebble 2 gå för 99 dollar och börja skeppas i september. Pebble Time 2 är snäppet dyrare och kommer kosta 169 dollar och börjar skickas i november. Är du sugen på Pebble Core är du tvungen att vänta till början av 2017 på release och enheten kommer kosta 69 dollar.

Ovan hittar ni Kickstartervideon om Pebble-enheterna och nedan hittar ni videor där The Verge klämmer lite på Pebble 2 samt Core.

via The Verge kickstarter.com +

Roboten Pepper börjar jobba på Pizza Hut

Beställ en Pepperoni av Pepper

Sedan japanska SoftBank presenterade sin robot Pepper för två år sedan har vi fått se den testa på en lång rad olika yrken. Nu uppger Pizza Hut att man snart kommer att kunna beställa mat på utvalda Pizza Hut-restauranger i Asien av roboten.

Det hela sker i samarbete med MasterCard som med hjälp av sin digitala plånbok MasterPass gjort det möjligt att även betala för sin pizza direkt till Pepper. Man betalar med MasterPass genom NFC eller så kan man scanna en QR-kod på Peppers inbyggda tablet.

Det här är första gången det blir möjligt att betala något direkt till Pepper och man ser att det här öppnar upp för även andra branscher som till exempel personal shopping och liknande i framtiden. Nedan kan ni kolla in hur det ser ut när Pepper jobbar på det fiktiva caféet "MasterCard Café".

zdnet.com +

BigScreen Beta får stöd för Vive-kontroller

Nu slipper du använda mus och tangentbord

BigScreen Beta har fått en ny uppdatering och den stora nyheten är att du nu har möjlighet att använda Vive-kontroller för att navigera i gränssnittet, vilket tidigare krävde att du använde mus och tangentbord.

Länk till BigScreen Beta hittar ni här nere till vänster. Ovan ser ni en video som visar hur det ser ut att använda Vive-kontrollerna i BigScreen Beta.

via Toms Hardware store.steampowered.com +

Snubbe har skapat drönare med direktbildskamera

Släpper fysiska foton från himlen

Det vanligaste är att dagens drönare är utrustade med digitala kameror. Men varför vara som alla andra när man kan vara annorlunda.

Studenten Nick Kundrat, som studerat foto vid Rochester Institute of Technology i USA, valde att gå en udda väg. Han monterade istället fast direktbildskameran Fuji Instax Mini 8, som alltså tar fysiska bilder, på en DJI Flamewheel f450. Resultatet blir naturligtvis att kameran tar bilderna uppe i luften och sedan låter de dala ner mot marken.

Smart eller bara udda? I filmen ovan kan ni se själva och bedöma.

petapixel.com +