Familj anmälde UFO i trädgården

Pryl / Mojänger

Härom dagen fick polisen i Motala in en anmälan från en skärrad person som uppgav att ett UFO hade landat i familjens trädgård. Samtliga i familjen uppges ha upplevt ett sådant obehag av föremålet att de inte velat gå ut och kontrollera det.

Polisen säger till Corren:
" Anmälaren uppgav att föremålet var en halvmeter stort. Och det blinkade rött och grönt. Mest grönt.

Man upplevde att det här var väldigt obehagligt och vågade inte gå ut. Så polisen åkte dit med en patrull för att undersöka vad det var för slags ufo i trädgården."

När polisen väl kom till platsen upptäckte de visserligen ett blinkande föremål i familjens trädgård men att döma av bilden i artikeln (se länk nedan) så handlar det om en Phantom-quadrokopter från DJI liknande den på bilden ovan.

www.corren.se +

HoloLens får stöd för PC och Xbox One?

Spel / Microsoft

Många tyckte nog att nyheten om HoloLens var en av de mest intressanta under Microsofts presskonferens förra veckan. De som på ett tidigt stadium har utvärderat produkten säger också att den har stor potential.

Men hur bra den kommer att bli beror naturligtvis på när och hur den kan användas och många som är intresserade av spel vill givetvis veta om den kommer att fungera med spel på datorn och med Xbox One. Svaret är - inte helt omöjligt. Phil Spencer, chef för Xboxavdelningen, säger att HoloLens måste kunna stå på egna ben för att bli framgångsrik. Men när den väl etablerats på marknaden kommer Microsoft att titta på hur den skulle kunna integreras med företagets speltjänster.

Under presentationen visades dock en video upp där HoloLens projicerade något som liknande Minecraft så tanken på att implementera stöd för olika spel ligger nog inte speciellt långt borta.

www.fudzilla.com +

Android Styr dina 3D-utskrifter med MakerBots androidapp

Pryl / 3D-skrivare

3D-utskriftsföretaget MakerBot släpper nu en Androidapp med vilken man kan styra och övervaka företagets 3D-skrivare.

Med appen kan man välja att skriva ut saker man lagrat på MakerBots molntjänst och skicka dessa ritningar direkt till skrivaren från mobilen och övervaka hur utskriften går samt hur länge det är kvar innan utskriften är klar.

MakerBots app till Android är gratis och hittas på Google Play på länken nedan. Appen finns sedan tidigare till iOS och skulle det vara av intresse hittas den i App Store här.

via MakerBot play.google.com +

WebOS 2.0 är bättre men har en bit kvar

Pryl / TV

Smarta TV-apparater har knappast varit så smarta och framförallt har de varit mer eller mindre vidriga att använda. Nu tar många steget till Android TV men LG fortsätter med sitt webOS och 2.0 av systemet verkar lovande.

Vi testade en kortis i förra veckan och jag gillar gränssnittet. Det finns ingen riktig hemskärm utan när man trycker på hem-knappen får man upp ett gäng flikar i nedre delen av skärmen. Man pekar som en Wii-remote med fjärrkontrollen och det fungerar ypperligt, exaktheten här är det inget att klaga på och att mata in lösenord och liknande genom att peka på tangentbordet på skärmen går alldeles utmärkt.

Problemet med första versionen av webOS för TV var att det gick alldeles för segt. Nu har LG ordnat lite av dessa problem men även om det inte går långsamt längre går det knappast snabbt. Som ni ser i klippet tar det en stund att ladda olika appar och att surfa var en riktigt trött upplevelse.

Det är vågat av LG att inte använda Android TV och ska man fortsätta med webOS får man nog lägga i en växel till och göra systemet ännu snabbare.

Det finns ännu en chans för Fables-filmen

Pryl / Serietidningar

Det har stått rätt still om filmen som skulle baseras på den storsäljande och populära serietidningen Fables. Så pass still att många trott att den blivit skrotad. Så är inte fallet, manusförfattaren till Kick-Ass, Jane Goldman har tagit sig an manuset. Regissören Nikolaj Arcel (The Royal Affair) förklarar att anledningen till att det tagit tid är för att processen tyvärr kan vara så och Fables är inte en enkel historia att berätta. Med det sagt hoppas vi på att få värdig filmatisering när det väl bli dags.

io9.com +

Ett gäng personer testar att se på porr med VR

Pryl / Virtuell verklighet

Oculus Rift och liknande VR-verktyg kan göra så att det känns som om du är inne i en film eller i ett spel eller att du befinner dig på en helt annat plats. Så vad sägs om att uppleva lite virtuell porr?

I den här videon får ett gäng personer testa att se på porr med Samsung Gear VR och reaktionerna är minst sagt blandade.

youtu.be +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen