Mark Zuckerberg pratar virtuell verklighet

Pryl / Virtuell verklighet

Facebook-pappan Mark Zuckerberg och Oculus VRs Chief Scientist, Michael Abrash, gästade nyligen Vanity Fairs New Establishment Summit-jippo för att prata om det här med virtuell verklighet.

Diskussionen är ungefär 40 minuter lång så om man är sugen på att höra vad dessa smarta snubbar har att säga om den virtuella framtiden så är det bara till att trycka på playknappen ovan.

www.vanityfair.com +

MKBHD drar igång Dope Tech

Pryl / Pryl

MKBHD, eller Marques Brownlee som han heter, har dragit igång en ny videoserie vid namn Dope Tech där han berättar lite om prylar som han stött på som han tycker är häftiga, eller dope som han säger. Första avsnittet har han lagt upp på sin Youtubekanal och ni kan skåda det ovan.

youtube.com +

DJI släpper Osmo

Pryl / Videokameror

Under CES-mässan i början av året visade DJI upp en stabilisator, eller gimbal, vid namn Osmo, som jag antar är döpt efter Ösmo utanför Stockholm, som kan användas tillsammans med kameran som sitter på DJI Inspire 1 och nu har företaget släppt lös Osmo på marknaden.

Ett stycke Osmo kostar 749 euro och du kan beställa enheten via DJI:s hemsida via länken här nere till vänster. Det finns även ett gäng tillbehör till Osmo som gör att du kan fästa stabilisatorn på bland annat ett cykelstyre.

Tested har nu lagt vantarna på Osmo för att se hur den fungerar och ni kan se deras genomgång av stabilisatorn här nere.

www.dji.com +

I Singapore kan man snart få snigelpost via drönare

Singapore
Pryl / Drönare

Önationen Singapores postverk SingPost har testat att leverera post och mindre paket med hjälp av drönare och säger att det kan vara ett alternativ för att effektivisera postgången till vissa av landets öar i framtiden.

I ett försök så skickade man ett brev och ett paket innehållande en t-shirt till ön Pula-bin, en sträcka på två kilometer som tog runt fem minuter att flyga för drönaren som är byggd på Pixhawk Steadidrone-plattform.

Man säger dock att det kan dröja ett tag innan drönarleveranser blir ett alternativ för singaporeborna, dels på grund av ekonomiska faktorer, dels på grund av säkerhetsaspekterna.

thenextweb.com +

Ny premiumfläkt från Dyson

Pryl / Övrigt

Dyson visade nyligen upp en ny variant av sin bladlösa fläkt Dyson Pure Hot + Cool. Denna modell kan inte bara göra rum varmare eller kallare utan även filtrera rummens luft. Den fångar nämligen upp partiklar så små som 0,1 mikron som samlas upp i fläktens HEPA-filter som, enligt Dyson själva, skall hålla i mer än ett år med dagligt bruk.

Precis som andra lite finare Dyson-produkter så har den en rätt så hög prislapp. Runt 5 000 kronor kostar den och säljs just nu endast i Japan men kommer även släppas i andra asiatiska länder under november månad och i västvärlden någon gång nästa år.

  tack patric www.dyson.co.jp +

Toyota visar upp Kirobo Mini nästa vecka

Pryl / Pryl

Toyota avslöjade idag att man kommer att visa upp roboten Kirobo Mini under Tokyo Motor Show som drar igång nästa vecka.

Det handlar alltså om lite mindre version av roboten Kirobo som man man 2013 sköt upp till den internationella rymdstationen ISS vilket gjorde Kirobo till den första talande humanoida roboten i rymden.

Det finns inte så mycket mer uppgifter om Kirobo Mini tillgängliga för tillfället men precis som storebrorsan så utgår jag från att mini primärt kommer att vara inriktad på kommunikation och sällskap.

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen