Nike fortsätter sälja Fuelband

Pryl / Mojänger
I går dök det upp uppgifter om att Nike sparkat en betydande del från avdelningen som utvecklar Fuelband och man antog att Nike skulle lägga ner projektet istället fokusera på hårdvara. Att man sparkat folk verkar stämma, men Nike säger nu att man kommer att fortsätta sälja Fuelband.

"The Nike+ FuelBand SE remains an important part of our business. We will continue to improve the Nike+ FuelBand App, launch new METALUXE colors, and we will sell and support the Nike+ FuelBand SE for the foreseeable future."
Konkurrensen på den här marknaden har blivit stenhård sedan Nike började, då var man i princip ensam på marknaden. En gissning är att man känner sig rätt nöjda med dagens Fuelband och har insett att det är bättre att fokusera på andras hårdvaror och vara där. Runt hörnet hittar vi ju klockor med Android, Samsung är redan här med sina klockor och band och så vidare.

Den som hade hoppats på ett nytt bättre och tunnare Fuelband verkar nu få vänta i onödan.
recode.net +

Morphex, en liten robot som blir till en boll

Pryl / Robotar
MorpHex MKII är en liten robot med sex ben som kan transformera sig till en boll. Norske ingenjören Kåre Halvorsen ligger bakom roboten som är en uppdaterad version av Morphex. Denna gång är den förbättrad med motorer som gör den lättare att gå och rulla.
youtube.com +

Fiffigt R2-D2 måttredskap

Pryl / Övrigt
Thinkgeek säljer ett fiffigt R2-D2 måttredskap att ha i köket. Perfekt för barnen (eller vuxna) om man vill ha det lite roligare under matlagningen. Om inte intresset finns att köpa så är reklamfilmen för den rätt kul och värt att kolla in.

www.thinkgeek.com +

C-Thru, futuristisk brandhjälm

Pryl / Övrigt
Svensken Omer Haciomeroglu har designat och utvecklat en konceptidé av framtidens brandhjälm. Hjälmen har en display som visar bärarens vitala värden. Om idén blir verklighet så skulle den kunna hjälpa brandmän att överkomma hinder som finns idag, som till exempel att se i intensiv rök eller kunna navigera sig fram längs väggar. Kameran som den har framtill fångar hur omgivningen ser ut och skickar datan till rökdykarens handapparat som i sin tur sänder informationen i 3D framför användaren.

Något som också är väldigt positivt är att hjälmen inte låter lika mycket när man andas, på så sätt är det enklare att höra eventuella brandoffer.
Än så länge är detta som sagt bara en konceptidé, en ide om vad som kan komma i framtiden.

En titt på VRcade

Pryl / Pryl
Klipp som visar upp VRcade-systemet som gör att man fysiskt kan röra sig runt lite hur man vill samtidigt som man gör det i den virtuella världen. Tekniken förväntas mest användas till att visa folk framtida byggen men det kan ju även användas till annat skoj om nu folk vill det.
  tack Asdf

www.youtube.com +

Läs med fingret med FingerReader

Pryl / Mojänger
Forskare på amerikanska MIT har tagit fram den här mojängen som man kallar för FingerReader och det handlar om ett hjälpmedel som gör det enklare för synskadade att läsa.

Synskadade användare kan sätta FingerReader på sitt finger och när man sedan drar detta finger över ett textstycke läser maskinen upp detta med en robotliknande röst. Till skillnad från liknande apparater som redan finns på marknaden kan FingerReader läsa upp hela meningar medan konkurrenterna oftast bara klarar av att läsa ett ord i taget.

FingerReader är fortfarande under utveckling och man kan inte säga något om när en kommersiell version kan vara tillgänglig på marknaden eller vad denna i så fall skulle kosta.
via TechCrunch

fluid.media.mit.edu +
bloggportalen