Tech Insider har kollat in The Void

Pryl / Virtuell verklighet

Vi har tidigare skrivit om The Void, en anläggning för att spela spel i virtuell verklighet, och nu har Tech Insider som första media varit på besök i anläggningen.

The Void är fortfarande under uppbyggnad och Tech Insider säger att upplevelserna är långt ifrån klara men man verkar ändå vara rätt så imponerade av det man får se.

The Void ligger Salt Lake City i den amerikanska delstaten Utah och man siktar på att öppna upp anläggningen för allmänheten under sommaren 2016.

www.techinsider.io +

En skräckinjagande munkorg till hunden

Pryl / Mojänger

Behöver din hund ha munkorg när den rör sig i skog och mark så kanske det är lika bra att slå till på den här rätt så skräckinjagande modellen som gör att hunden antagligen mest påminner om en rabiessmittad varulv.

Munkorgen är designad i Ryssland och de kostar runt motsvarande 250 kronor.


www.boredpanda.com +

HTC Vive säljs endast i begränsad upplaga i år

Pryl / Virtuell verklighet

När Valve och HTC visade upp sina virtuell verklighetsglasögon Vive VR tidigare i år så snackade man om att konsumentversionen skulle lanseras senare i år. Nu har man lagt till en liten parantes på detta som säger att de endast kommer släppa dem i begränsad upplaga i år. Fler enheter kommer dock dyka upp under första kvartalet 2016 vilket är samma kvartal som Oculus Rift och Project Morpheus förväntas att släppas.

"Later this year, HTC will offer the first commercial Vive units via a limited quantity of community and developer systems, with larger quantities shipping in calendar Q1 2016."

Så om man verkligen vill ha en HTC Vive i år så kanske man får jaga dem aktivt innan denna begränsade upplaga tar slut.

Under nästa vecka kommer HTC visa upp dessa lurar på IFA-mässan och vi har bokat in ett möte med dem för att testa dem. Så förhoppningvis kan vi ge lite personliga intryck någon gång efter det.

www.gamesindustry.biz +

Rykte Ännu en bild på nya Moto 360 läcker

Gamla till vänster och nya till höger.
Pryl / Bärbarheter

Motorola kommer förhoppningsvis inom kort att officiellt visa upp nya Moto 360. Tills den officiella Moto 360-showen får vi dock nöja oss med hastigt tagna bilder som den ni ser här till höger. Hur som helst så visar bilden två klockor. Den ena är den gamla Moto 360 som släpptes förra året och till höger se ni den kommande enheten, som genomgått en hel del plastikoperationer.

Enligt tidigare rykten så kommer Motorola att lansera klockan i två olika storlekar och det är troligtvis den mindre varianten som visas upp här.

www.engadget.com +

Superman tar en drönare till hjälp för att flyga

Pryl / Drönare

Här är ett klipp från en snubbe som tejpat fast en actionfigur med Superman på sin DJI Phantom 3-drönare och tar detta ekipage på en flygtur över Victoria Park. En lite annorlunda men rätt rolig idé och jag misstänker att vi kommer att få se en hel del varianter på det här temat framöver.

youtube.com +

Apple Watch har femtedel av wearable-marknaden

Pryl / Bärbarheter

Nästan ända sedan Apple släppte sin smartklocka Apple Watch har det gått rykten om att den inte säljer särskilt bra men det verkar ha varit ett något överdrivet rykte då analysföretaget IDC, som brukar ha rätt bra koll på läget, uppger att Apple nu är tvåa på wearables-marknaden efter marknadsledande FitBit.

FitBit har en marknadsandel på 24,3% vilket är en nedgång med 6,1% jämfört med förra året. Apple som hade 0% av marknaden förra året har nu 19,9% av wearable-marknaden. Där efter kommer Xiaomi (17.1%), Garmin (3,9%), Samsung (3,3%) medan världens övriga wearable-tillverkarare delar på de resterande 31.5% av marknaden.

Totalt har det sålts 18,1 miljoner wearables det senaste året vilket är en ökning med 223% från de 5,6 miljoner enheter som såldes året före det. I begreppet "wearables" ingår både smartklockor och aktivitetsarmband vilket innebär att Apples marknadsandel skulle bli betydligt mycket högre om man enbart jämförde smartklockor.


via TechCrunch www.idc.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen