BlueSpin är en fidget spinner med Bluetooth

Hitta andra fidget-vänner via mobilen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Om du inte redan har tröttnat på fidget spinner-hysterin så kommer här en variant som kan koppla upp sig till din mobil via Bluetooth.

Utvecklarna bakom den bluetooth-försedda spinnern kallar sin produkt för BlueSpin och via en app så kan man få statistik och annat om sitt "spinnande". Det går även att leta upp andra BlueSpin-användare och utmana de på diverse tävlingar via BlueSpins tillhörande app.

BlueSpin satsar på att finansiera sin produkt via crowdfundingsajten IndieGoGo. Där skriver man att man kan få en BlueSpin för cirka 50 dollar med leverans i september. Frågan är väl om fidget spinner-trenden orkar hänga med tills i höst.

Cliffhangern för Stargate Universe ska redas ut

Genom en serietidning

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Serietidningar

Jag gillar verkligen Stargate-serierna. Stargate SG-1 slutade på topp och Stargate Atlantis bjöd på fyra härliga säsonger. Den tredje serien, Stargate Universe, fastande jag aldrig riktigt för även vilket antagligen var anledningen till att den lades ner efter bara två säsonger. Serien slutade dock med en rejäl cliffhanger vilket innebar att de som fastnade för serien inte fick något vettigt avslut.

Men nu ska man släppa en serietidningen som ska ge serien ett mer värdigt avslut. Serien kommer från American Mythology och är skriven av Mark L. Haynes samt J.C. Vaughn. Serietidningen beskrivs som en tredje säsong för serien där vi då kommer få reda på om Eli lyckades rädda besättningen på Destiny eller ej.

Bonus-Stargate nedan.

Blueye Pioneer är en robot för undervattensbruk

Styrs via din mobil

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Från norska Blueye Robotics kommer den här undervattensroboten som man kallar för Pioneer vilken just nu är under utveckling och som ska släppas nästa år.

Pioneer kan dyka ner till 150 meters djup och går att styra med mobilen eller en vanlig spelkontroll. Roboten är försedd med en HD-kamera som ska klara av att filma och fotografera i svag belysning.

Roboten släpps som sagt under nästa år men går redan nu att förbeställa 3000 dollar.

Hologram släpper VR-headset för snusk

Och enbart snusk

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Det brittiska företaget Hologram har tagit fram ett VR-headset som fungerar utan någon telefon eller dator. Detta headset heter VRotica och som man kanske kunde räkna ut på namnet är det helt dedikerat till för att man ska titta på snusk i det. Skärmen har en upplösning på 1920x1080 och ett synfält på 83 grader. Någon positionering finns inte heller då den endast är till för att titta på 360-videos med.

Knappa 2 000 kronor kostar själva headsetet och för det får man med lite snusk. Men vill man sedan ha mer snusk får man köpa det separat via headsetets snuskaffär.

iOS AR Measure gör om din telefon till en tumstock

Mät dina grejer med augmented reality

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Förstärkt verklighet

AR Measure är en kommande app till iOS som med hjälp av iPhones kamera kan mäta upp grejer och fungera som ett slags digitalt måttband.

Genom att mäta avstånd på olika platser i 3D-miljön som omger objektet man vill mäta så ska Apples AR Kit och AR Measure kunna räkna ut hur långt eller kort något är. Som synes så kan resultatet diffa med några millimeter men om detta är det bästa måttbandet man har och det inte är supernoga att det blir helt exakt så verkar AR Measure funka kanon.

AR Measure är inte släppt än så länge och lär antagligen släppas i samband med att Apple släpper iOS 11 publikt.

Vad är skillnaden på att fasta och att äta lite?
Intressant 
114kg
+
Bobby Green
Ingenjör släpper botemedel för baksmälla
Gammalt recept fräschas upp 
112kg
+
Bobby Green
Mark Knopfler snackar gitarrer
Kan ett och annat 
135kg
+
Bobby Green