m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
84.0°
+
Roger Åberg
0

Vilken är den bästa gaffatejpen?

Det bör man ha koll på

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Gaffatejp, eller "silvertejp" som många kallar det här i Sverige, borde väl anses vara guds gåva till mänskligheten men vilken typ av gaffatejp är bäst?

I det här klippet testar en youtuber sex olika märken av gaffatejp och försöker avgöra vilket av dessa som är det bästa märket av gaffatejp. Man testar bland annat tejpens fästförmåga och genomför två olika hållbarhetstester av tejpen.

Det blev olika testvinnare i alla tre tester men ska man utse några sammanlagda vinnare så verkar det som om gaffatejperna från 3M, Gorilla samt T-REX ska vara de bästa som just nu finns på marknaden.

  tack Korvid

Forskare utvecklar konstgjorda eldflugor

LED-lampor flyger runt i luften

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Japanska forskare har utvecklat minimala LED-lampor som med hjälp av ultraljud kan flyga, eller sväva runt i luften är kanske en bättre beskrivning, precis som eldflugor.

Man kallar sina lampor för Luciola (eldfluga) och de har en diameter på 3,5mm samt en vikt på 16,2mg. Med hjälp av 285 mikrohögtalare som beamar ut ultraljud ohörbart för det mänskliga örat så kan Luciolarna förflytta sig ljudlöst i luften samtidigt som de går att arrangera i olika mönster som synes på bilden ovan.

Den här tekniken skulle kunna användas för att till exempel skapa flygande vägskyltar med information som någon i framtidens självkörande bilar bör uppmärksammas om. Tekniken går givetvis att använda inom reklam- och nöjessammanhang med och det finns säkert en hel del andra användningsområden för de konstgjorda eldflugorna misstänker jag.

En av professorerna som varit med och utvecklat Luciola tror att tekniken kan finnas på den kommersiella marknaden om cirka 10 år. Vidars säger han:
"Ultimately, my hope is that such tiny objects will have smartphone capabilities and be built to float about helping us in our everyday lives in smarter ways."

Läs mer

The Ring goes augmented reality

Det här kan nog vara lite otäckt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

En utvecklare som heter Abhishek Singh har tagit fram en rätt ball AR-upplevelse där man får återuppleva den rätt så otäcka scenen från filmen The Ring där det onda spöket Samara tar sig in i tv-tittarens vardagsrum.

Upplevelsen är utvecklad med Apples AR-plattform ARKit men går i dagsläget inte att ladda hem och testa. Singh verkar mest ha tagit fram det här exemplet för att visa hur en AR-version av The Ring skulle kunna se ut. Att döma av exemplet som ni hittar nedan så skulle det nog kunna bli en rätt så obehaglig upplevelse.

Ni hittar trailern för den amerikanska originalversionen av The Ring ovan och AR-experimentet nedan.

ARM vill bygga in SIM-kort i processorer

iSIM är tänkt att användas av IoT-grejer

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Sedan mobiltelefoner en gång i tiden förseddes med SIM-kort har dessa konstant minskat i storlek och nu siktar processortillverkaren ARM att skippa fysiska SIM-kort och helt enkelt bygga in detta i processorn.

ARM kallar detta för iSIM och till skillnad från så kallade eSIM-kort så handlar det inte om ett separat chip utan det hela byggs in i maskinens processor och upptar bara en bråkdel av den yta som ett traditionellt SIM-kort gör. ARM ser primärt att iSIM kommer att användas av IoT-grejer. Det kan till exempel handla om sensorer som kräver mobiluppkoppling för att rapportera in till en central eller liknande.

ARM uppger att vissa tillverkare redan hoppat på iSIM-tåget och att de första produkterna kan förväntas dyka upp i slutet av året. För att det hela ska slå igenom krävs dock att även mobiloperatörerna hoppar på iSIM-tåget och börjar stödja ARM:s nya SIM-kort. Om man ser hur långsamt operatörerna har börjat stödja eSIM-kort så kan detta tyvärr ta rätt lång tid misstänker jag.

Lego-maskin som bygger halfpipes i snö

Och en snöslunga!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

En maskin byggd i Lego Technic som kan göra halfpipes i snö? Självklart behöver man en sådan. Tio motorer finns ombord och den ser ut att göra jobbet exemplariskt. The Brick Wall som ligger bakom denna har även byggt en snöslunga och den kan ni se här nedan.

Davie504 spelar Deadmau5 "omöjliga" basgång
Ingenting är omöjligt 
213kg
+
Bobby Green
Jay Leno testar Husqvarnas nya hojar
Vitpilen 701 och Svartpilen 401 
120kg
+
Bobby Green
Broderat som ser ut som foton
Snyggt jobbat 
100kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
105.4°
+
Roger Åberg
0