Kolla in första avsnittet av MegaBots

Jätterobot blir förstörd

Här är det första avsnittet i MegaBots YouTube-serie om jätterobotar i allmänhet och deras egen Mark 2 (Mk-II) i synnerhet.

I det här avsnittet får vi kolla in när MegaBots slår sönder Mark 2. Detta gör man inte för nöjes skulle utan för att säkerställa att personen som kommer att sitta i Mark 2 vid framtida robotfajter inte skadas när den blir påpucklad av andra jätterobotar.

Mark 2 är cirka 4,5 meter hög, den väger 6 ton och har kostat ungefär 200.000 dollar att bygga.

youtube.com +

Casey Neistat testar drönare

Jämför DJI Phantom 4 med Mavic Pro

Casey Neistat släppte nyligen en video där han testade DJI:s senaste drönare Mavic Pro. Nu har Casey gjort ytterligare en video där han jämför den nya drönaren med DJI Phantom 4 för att se vilken drönare som presterar bäst när man filmar i 4K. Som ni får reda på i videon levererar Phantom 4 en klarare bild, men när det kommer till komfort vinner Mavic Pro med ett gäng hästlängder.

Själva testandet drar för övrigt igång vid runt 5:20.

Värt att nämna är att Casey slänger in GoPro Karma i slutet av videon och säger drönaren kommer skeppas med Hero 5 Session, men du kommer även kunna fästa en Hero 5 Black som har en snäppet bättre sensor än Hero 5 Session.

youtube.com +

Garmin släpper Vivofit Jr

Fitnessband för kidsen

Vill du veta hur mycket dina ungar egentligen rör på sig under dagarna? Då kanske du borde skaffa ett gäng Vivofit Jr. Precis som Garmins fitnessband till äldre personer mäter Jr-versionen steg, sömn och hur länge användaren rör på sig. Det unika med barnversionen är den specialanpassade mjukvaran som kommer med en rad nya och roliga gamification-funktioner.

Den nya mjukvaran till Vivofit Jr låter ungarna bland annat tjäna virtuella pengar som de kan spendera på roliga saker i den medföljande appen. "Pengarna" tjänas genom att nå diverse mål som att röra på sig i 60 minuter, eller utföra någon syssla i hemmet.

Garmin Vivofit Jr kommer kosta 80 dollar vid release, vilket betyder att priset kommer ligga på runt 800 kronor när bandet släpps i Sverige.

via engadget.com newsroom.garmin.com +

Låtsas att du är en jätte med City VR

VR-upplevelse till HTC Vive

VR-utvecklaren Amber Garage har tagit fram en VR-upplevelse som man döpt till "City VR" där användaren kan gå omkring i diverse städer.

Det går dels att gå runt i naturlig storlek i staden men man kan även förstora sig själv så att det känns som om man är Godzilla eller någon annan jättefigur när man vandrar omkring. Vissa byggnader går det även röra vid men det är oklart om man kan slå sönder dem.

Än så länge har man släppt San Francisco till City VR men New York och Chicago ska vara på gång. City VR kostar just nu 11 euro på Steam och hittas här. Ordinarie pris för vr-upplevelsen är 15 euro.

via Gizmodo cityvr.com +

HP släpper fix så att man kan använda tredjeparts-bläck igen

Deras mjukvaruspärr mot tredjeparts-bläck var inte uppskattad

För ett tag sedan blev det känt att HP genom en firmware-uppdatering i en del av sina skrivare lagt in ett slags DRM-skydd som gjorde det omöjligt för deras kunder att använda bläck från andra leverantörer än HP.

Detta var givetvis inget som uppskattades av HP:s kunder då HP:s bläck ofta varit dyrare än det man kunnat köpa från andra leverantörer. Electronic Frontier Foundation (EFF) var en av de som tog upp den här frågan och nu backar HP från sitt beslut och säger att man snart ska släppa en fix som återigen ska göra det möjligt för deras kunder att använda tredjeparts-bläck.

Fixen gäller skrivare i HP OfficeJet-, OfficeJet Pro- samt OfficeJet Pro X-serierna och förväntas släppas inom två veckor skriver HP i ett pressmeddelande.

via arstechnica.com www8.hp.com +

Facebook, Google, Microsoft och andra startar Partnership on AI

Ska samarbeta om artificiell intelligens

Några av världens största tech-bolag drar nu igång en samarbetsorganisation för artificiell intelligens som man kallar för "Partnership on AI".

Bland medlemmarna i Partnership on AI finns bland annat Facebook, DeepMind, Google, Microsoft, Amazon samt IBM och tanken är att man ska samarbeta om AI över företagsgränserna. Det kan handla om att träffas och diskutera framsteg inom AI-forskning, hur man bäst ska kunna utnyttja artificiell intelligens samt medverka till att allmänheten får förtroende för artificiell intelligens och inte fruktar denna.

Företag som Apple, Intel och Twitter är än så länge inte med i Partnership on AI men Apple sägs välkomna initiativet skriver TechCrunch.

via techcrunch.com partnershiponai.org +

Kano vill lära barn bygga kameror, spel och högtalare

Lanserar modulära paket för kreativa ungar via Kickstarter

Bygg en egen kamera eller en högtalare. Eller varför inte programmera en skärm med pixlar så att den kan användas för spel eller som klocka. Företaget Kano är tillbaka och vill via enkla modulsatser uppmuntra barn att intressera sig för konstruktion och programmering. Därför lanserar de nu via Kickstarter tre olika utvecklingspaket. Varje paket kostar 99 dollar och alla tre kan även köpas tillsammans för 249 dollar. När paketen kommer ut i handeln beräknas priset ligga på 129 dollar per paket.

I kamerapaketet ingår moduler som dels låter barnen bygga en kamera genom att sammanfoga delarna, dels programmera den med olika funktioner och addera så väl filter som effekter. Pixelskärmen konstrueras också via olika moduler men där ligger fokus lite mer på programmering där barnen via en dator kan skapa pixelanimationer, addera ljud och även programmera enklare spel. Det sista paketet handlar om högtalare som kan användas för att strömma musik, spela in och upp ljudeffekter, förvränga röster och mycket annat.

Förresten, strunta i barnen. De här paketen vill jag ha själv! På ett par dagar har projektet dragit in närmare 213.000 kronor av de 500.000 som efterfrågas och jag hoppas verkligen att de får ihop de pengar som krävs. Skulle projektet finansieras beräknas paketen att släppas i omgångar under första halvan av 2017.

Det är inte första gången Kano lanserar enkla tekniska lösningar. För några år sedan lanserade de en modulär dator via Kickstarter och drog då in 1,5 miljoner dollar till projektet.

via dpreview.com kickstarter.com +