Fan har byggt en egen PipBoy

Pryl / Pryl

När Bethesda presenterade Fallout 4 under E3 meddelade de också att de tillsammans med specialutgåvan av spelet släpper en PipBoy som ska fungera tillsammans med mobiltelefoner.

Det finns dock redan de som har en sådan hemma. Ett Falloutfan, TheMCV på Reddit, har visat upp en egenskapad variant som han gjorde till sin kompis i julklapp.

För att skapa enheten användes en 3D-skrivare, där själva modellen skrevs ut, samt en Raspberry Pi-dator för att få den att fungera. Datorn kör ett fanskapat PipBoy-interface som programmerats av en annan person och exempelvis kan mjukvaran visa din position om du laddar in Google Maps API i den. Läckert. Synd att den inte är till försäljning. Vi får hoppas att Bethesdas modell är kul den med.

www.gamespot.com +

Världens första robotbröllop

Pryl / Robotar

De två robotarna Frois och Yukirin har nu gift sig vid en ceremoni i Japan vilket ska vara världens första bröllop mellan två robotar.

Förutom Frois och Yukirin fanns ett gäng andra robotar på plats, bland annat två Pepper-robotar som fungerade som toastmaster och brudtärna.

Bröllopet anordnades av företaget Maywa Denki som tagit fram "brudgummen" Frois. Det hela ska antagligen mest ses som en marknadsföringsploj.

www.dailymail.co.uk +

LEGO letar efter ett alternativ till ABS-plast

Pryl / LEGO

LEGO har sedan 1963 byggt sina bitar av ABS-plast vilket gör att dessa bitar håller väldigt, väldigt länge. Men en stor nackdel med detta material är att det går åt en hel del olja under produktionen. Förra året använde LEGO 77 000 metriska ton råvara för att producera 60 miljarder LEGO-bitar.

Därav investerar nu LEGO hundratals miljoner dollar för att hitta ett alternativt material. Målet är att ha ett minst lika bra alternativ redo för produktion vid 2030.

Om de nu hittar ett vettigt alternativ så innebär det ju inte bara glädje för LEGO utan även resten av världen som länge letat efter ett vettigt alternativ till ABS-plast.

cen.acs.org +

IKEA startar taxitjänsten IKEA Chaufför

Bilden är ett montage
Pryl / Övrigt

IKEA startar nu en slags taxitjänst med vilken IKEA:s kunder ska kunna ta sig från hemmet till IKEA:s varuhus vilket kanske kan vara skönt för dem som inte har tillgång till bil men ändå vill få med sig lite mer grejer med sig hem än vad man kan ta med sig i kollektivtrafiken.

IKEA Chaufför är ett samarbete med den Uber-liknande tjänsten SnapCar och från IKEA:s håll tror man framför allt att tjänsten företrädesvis kommer att användas av kvinnor.

Initialt kommer IKEA Chaufför bara finnas tillgängligt i Parisregionen där man kommer att köra IKEA-kunder till något av de tre IKEA-varuhusen som finns där. Huruvida vi får se IKEA Chaufför på andra platser i världen framgår inte för tillfället.

www.di.se +

Samsung lägger ner tillverkning av motorer till hårddiskar

Pryl / Business

Samsung har meddelat att man nu lägger ner tillverkningen av traditionella hårddiskmotorer, det vill säga motorer till så kallade HDD:s (Hard Drive Disc) då dessa allt mer börjar fasas ut från marknaden.

Det som gäller nu för tiden är flashminnesdiskar, så kallades SSD:s (Solid State Disc) vilka används allt oftare i våra datorer. I mobiler och tablets är det bara SSD:s som gäller nu för tiden då en roterande skiva antagligen inte hade passat så bra i dessa produkter.

Samsung säger att man eventuellt kommer att sälja vidare sina nuvarande HDD-tillgångar till andra intresserade företag.

www.reuters.com +

Bounce Imaging tar fram stöttålig bollkamera till polisen

Pryl / Videokameror

Bostonbaserade Bounce Imaging har i ett par år jobbat med en stöttålig bollkamera som ska kunna användas av polis och brandmän under diverse utryckningar. Explorer heter den och den kan skicka 360-gradersvideo till användaren via wifi så att användaren kan se vad som händer i ett rum utan att själv gå in i rummet och potentiellt utsätta sig själv för fara.

Explorer har ett 6 linser och är omringad av LED-lampor för att lysa upp i mörka områden. 360-gradersvideon klipps samman med mjukvara som Bounce Imaging har tagit fram och användaren ska enkelt kunna använda en pekplatta, eller liknande, för att navigera i videon.

100 enheter har nu skeppats till polisen i USA och Bounce Imaging verkar vilja uppgradera bollen med sensorer som kan mäta strålning, kolmonoxid och temperatur.

Ovan ser ni en video där Explorer demonstreras.

gizmodo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen