Pryl / Pryl

För inte så länge sedan skrev vi om ett nytt patent från Samsung som visade på en kontaktlins med inbyggd kamera. Nu verkar Sony också vara intresserade av samma koncept och har lämnat in en egen patentansökan som väntar på att bli godkänd.

Kontaktlinsen ska kunna ta bilder när personen som använder den blinkar upprepade gånger och sedan antingen lagra dem i linsen eller skicka vidare bilderna till en extern enhet. Det ska också gå att få fram en display med kontroller och det är möjligt att användare även kommer att kunna styra slutartiden och ta hjälp av autofokus samtidigt som linsen ska ha inbyggt stöd för bildstabilisator.

www.theverge.com +
Pryl / Smarta hemmet

Googles smarta hem-router OnHub har nu implementerat stöd för den fantastiska automatiseringstjänsten IFTTT (IF This Then That) vilket gör att OnHub och prylar som är kopplade till routern kan utföra vissa uppgifter baserat på vilka andra prylar som kopplar upp sig mot routern.

Man kan till exempel göra så att hemmets belysnings stängs av automatiskt när inga mobiltelefoner längre är uppkopplade till OnHub eller skicka ett meddelande till en förälder när dess barns mobiltelefoner kopplar upp sig mot routern.

I videoklippet ovan hittas lite fler exempel på hur man kan använda OnHub tillsammans med IFTTT och vill du ha en tio minuters crasch course i IFTTT så hittas det i bonusvideon nedan.

on.google.com +
Pryl / Virtuell verklighet

Nu när utvecklingsversionerna av Hololens finns ute på marknaden börjar allt fler användningsområden för enheten att visa sig och ett av dem kan vara arbete i trädgården.

I den här videon får vi se utvecklaren Javier Davalos demonstrera hur ett hologram kan användas för att visa vilken form en buske ska ha och där den som ska klippa busken även kan använda sig av formen för att göra rätt.

mspoweruser.com +
Pryl / Virtuell verklighet

Samsung har tagit fram en produkt som man kallar för "Bedtime VR Stories" vilken är tänkt att kunna fungera som ett komplement till när föräldrar läser godnattsagor för sina barn, till exempel om föräldern är bortrest eller av någon anledning inte kan natta sitt barn.

Tanken är att föräldern ska ha på sig Samsungs VR-headset Gear VR och barnet verkar köra något slags Google Cardboard-liknande headset. Därefter beamas de båda in i den virtuella världen i en slags tvåspelarvärld där föräldern kan guida barnet genom godnattsagan/VR-upplevelsen.

I den första filmen nedan hittas en kort introfilm till Bedtime VR Stories och den andra filmen innehåller godnattsagan "Most Wonderful Place to Be" som tar tittarna med till Arktis, urtiden och rymden för att hänga med pingviner, dinosaurier och robotar.

Bedtime VR Stories är än så länge bara en prototyp och det finns inga uppgifter om när det kommer att släppas. Då varken Gear VR eller Cardboard har stöd för handrörelser idag, något som man verkar använda sig av i introfilmen nedan, så antar jag att det inte släpps innan sådana finns tillgängliga.

via TheNextWeb www.samsung.com +
Pryl / Klockor

Windowsanvändare har i dag inte speciellt många alternativ för smarta bärbarheter som kan kopplas ihop med Windows 10 mobile och den mest intressanta är Microsoft Band 2.

Men det här försöker en utvecklare ändra på då han nu jobbar på att koppla ihop Windows 10 mobile med Android Wear. I videon ovan kan vi också se hur han faktiskt lyckas koppla ihop en Lumia 950 med en LG Watch Urbane och skicka notiser från telefoner till klockan.

Vart det här projektet kommer att ta vägen vet vi inte, men kanske kan det leda till fler alternativ för de som har en Windowstelefon och samtidigt vill använda en Androidklocka.

mspoweruser.com +
Pryl / Bärbarheter

Har du suktat efter Black Eyed Peas-sångaren Will.I.Ams nya smarta klocka The Dial så kan du nu förboka den via operatören Tre i Storbritannien, eller Three som operatören kallas där. Klockan kan användas utan att vara kopplad till telefon och har en inbyggd röstassistens som gänget döpt till AneedA, som ska fungera som Siri eller Cortana.

Hur klockan presterar är för tillfället okänt, men då föregångaren The Puls har kallats för en "bärbar mardröm" så är förhoppningarna rätt låga.

Hur som helst. Befinner du dig i Storbritannien så kan du förbokat klockan via Threes hemsida och priset ligger på 20 pund i månaden med en startavgift på 49 pund, eller 25 pund i månaden med en 19 punds startavgift.

Nedan ser ni en video där Will.I.Am pratar om The Dial.

via Engadget www.three.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies