Smart klocka från HP

Pryl / Klockor
Smarta klockor är något som nästan alla vill göra numera och nu är det dags för HP att presentera sin variant. Deras klocka är ett samarbete med webbutiken Gilt och för designen står Michael Bastian.

Denna klocka kommer på väldigt många sätt se ut som en vanlig klocka men den kommer att ha smarta funktioner som notifieringar, musikkontroller, väder med mera. Exakt vad den kommer att kunna, när den släpps eller vad den kommer kosta är oklart men den kommer att säljas exklusivt via Gilt så troligen är prislappen rätt hög.
www.engadget.com +

Vi har testat Honda Uni-cub

Pryl / Mojänger
Förra veckan hade Honda en liten pressträff nere i Bryssel där man visade upp lite nya grejer från Honda Robotics. Vi fick bland annat se och testa den senaste versionen av Hondas Uni-cub, ett transportfordon som främst är avsett för inomhusbruk. Framför allt verkar Honda se att man använder Uni-cubs i större kontorslandskap, bibliotek eller på andra lite större ytor inomhus.

Honda har utvecklat Uni-cub sedan 2009 och initialt kallades fordonet för UX-3 men efter några iterationer verkar nu det slutliga namnet bli Uni-cub. Den senaste modellen av Uni-cub har fått en ny design jämfört med tidigare modeller och den påminner inte helt oväntat om en hjulförsedd pall (ni kan se tidigare utseenden av Uni-cub i våra artiklar nedan).Som vanligt när man ska testa en ny typ av fordon kan det vara lite svårt att komma igång men har man kört Segway eller liknande monowheel-lösningar så har man redan lite av grundförutsättningarna då man, precis som med Segway, kontrollerar hastighet och styrning med den egna kroppen. Lutar man sig framåt så går det snabbare och vill man bromsa så lutar man överkroppen bakåt.

På samma sätt styr man Uni-cuben och lutar man åt vänster så svänger den vänster och vill man åt höger är det bara att luta sig åt andra hållet. Man behöver dock lite fart för att svänga då Uni-cub även kan färdas sidledes. Det vill säga att om Uni-cuben står mer eller mindre helt stilla och användaren lutar kroppen åt något håll så börjar den färdas sidled åt det hållet.Sammantaget så får jag väl säga att Uni-cub är ett ganska så roligt fordon men kanske inte helt intressant för oss som inte är rörelsehindrade eller av någon annan anledning inte kan använda våra ben för att ta oss framåt. Man känner sig lite som människorna i Wall-E när man tuffar fram i sakta mak på den (se filmklipp nedan).

Uni-cub har en maxhastighet på sex kilometer i timman och på en laddning batterier kommer man cirka sex kilometer vilket motsvarar ungefär 10.000 steg av en vuxen människa. Då Uni-cub än så länge inte finns till försäljning finns det heller inget fastställt pris för den. Om eller när Honda har tänkt att lansera Uni-cub på den kommersiella marknaden finns det tyvärr heller inga uppgifter om.
world.honda.com +

Tested testar LG G Watch

Pryl / Klockor
Will och Norm från Tested spenderar pratar här om Googles Android Wear-platfform samt den nya smarta klockan från LG, LG G Watch.
www.tested.com +

Picoprojektor gör om plana ytor till pekskärmar

Pryl / Mojänger
Picoprojektorer är något det pratats om i över fem år men det är fortfarande ingenting som slagit sig in på marknaden rejält. Frågan är om en pekfunktion kan ändra på det? Det tror i alla fall gänget bakom TouchPico, en picoprojektor som även gör bilden till en pekskärm.

TouchPico försöker just nu dra ihop pengar via Indiegogo och har faktiskt redan nått sitt mål och det med 29 dagar kvar. Är du sugen på en egen projektor så kan du förboka en för 339 dollar (ca. 2 300 kronor) med frakt.
www.indiegogo.com +

Hälsa på hos Conan O'Briens robotar

Pryl / Robotar
Här visar Conan O'Brien upp hur man använder robotar under arbetat med att ta fram den populära talkshowen.
youtube.com +

Borg-kylskåp

Pryl / Övrigt
Gillar du Star Trek och vill ha ett smidigt kylskåp bredvid tv-fotöljen finns nu det här Borg-inspirerade kylskåpet hos Think Geek. Borg är den ras av utomjordingar som huvudkaraktärerna i Star Trek utkämpar lite strider med då och då.

Man får in nio burkar dricka i kylen "(with a little extra room for bacon or something)" och det kostar cirka 150 dollar om du skulle vara sugen.via Gizmodo

www.thinkgeek.com +
bloggportalen