Ny robothund från Boston Dynamics

En långhalsad sådan som till och med kan fixa disken åt en

Här har vi en ny robot från Boston Dynamics som har en extra lång hals. Roboten heter SpotMini och den använder sig av elektroniska motorer istället för hydraulik för att röra på sig. SpotMini kan vandra omkring i ungefär 90 minuter innan den måste ladda batterierna igen.

gizmodo.com +

Tested tittar på säsongens BattleBots

Snart dags för robotarna att gå in i arenan igen

Adam och Norm från Tested besöker här den populära tv-showen BattleBots för att spana in vilka robotar som kommer tävla i den sjunde säsongen som har premiär borta i USA i dag.

Del 2 nedan.

tested.com +

Converse släpper All Wah

Chuck Taylor All Star med inbyggd wah-wah-pedal

För några år sedan visade Converse upp en prototyp av sin omåttligt populära modell Chuck Taylor All Star med en inbyggd wah-wah-pedal. Nu har skorna blivit verklighet tack vare ett samarbete med CuteCircuit.

Skorna är tillgängliga i en extremt begränsad upplaga. Converse har endast tagit fram 23 par och har inte berättat när, eller om, skorna kommer kunna köpas av gemene man. Troligtvis kommer skorna dyka upp på diverse rockstjärnors fötter.

Ovan kan ni se skorna in action.

theverge.com +

Ars Tehnica visar hur du fixar VR-rigg för "mixed reality"

Verkar vara relativt enkelt

Att visa folk hur flådigt VR egentligen är är inte helt enkelt då endast en person kan bära headsetet åt gången. Detta går att lösa genom så kallad "mixed reality" som placerar spelaren i VR-världen med lite videoredigering vilket gör att det blir mycket tydligare för åskådare att se vad som egentligen händer. I videon ovan berättar Ars Technica hur man fixar en "mixed reality"-rigg.

youtube.com +

Japanska robotar skall kolonisera månen

Helt autonomt

Den japanska rymdstyrelsen Jaxa och entreprenadmaskintillverkaren Kajima planerar att låta några robotar bygga en rymdbas på månen till 2030. Tanken är att Kajima ska ta fram automatiska byggmaskiner som då helt autonomt skall bygga en rymdbas uppe på månens yta.

Kajima ska även se till att försöka göra sina maskiner lättare så de blir enklare att transportera till månen.

Andra rymdorganisationer så som Nasa, Esa och Rosatom har också planer på att bygga någon form av bas på månen.

nyteknik.se +

Drönare levererar abortpiller till Nordirland

För att visa solidaritet för Nordirlands kvinnor

Ej drönaren från artikeln
Foto: Pixabay

Några aktivister har börjat använda drönare för att leverera abortpiller till Nordirland för att uppmärksamma om delområdets restriktiva abortlagar. I Nordirland är nästan all form av abort olaglig och kan leda till livstids fängelsestraff för de som utför dem.

Drönarräden var enligt organisationen bakom, Women on Waves, en gärning av solidaritet för kvinnor i Nordirland som riskerar åtal om de vill utföra en abort.

Women on Waves har tidigare gjort liknande räder i Polen dock gjorde man det då via en båt.

theguardian.com +

Samsung lägger 1,2 miljarder dollar på utveckling av IoT-prylar

Mer prylar åt folket!

IoT-prylar, där IoT står för Internet of Things, är uppkopplade saker som vi har i vår närhet och som vi ofta bär med oss. Att det kommer att bli fler uppkopplade prylar de närmsta åren känns inte som en högoddsare så därför lägger Samsung mer pengar än någonsin på att utveckla dessa.

Under de närmsta fyra åren kommer man att lägga 1,2 miljarder dollar på forskning och utveckling inom området, och detta endast i USA. Detta stärker Samsungs närvaro i USA där mycket av utvecklingen inom detta område sker.

news.samsung.com +