m
r

Ataris Speakerhat har nu börjat säljas

99 dollar för en ny lyssningsupplevelse

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

I somras fick vi reda på att Atari inte bara jobbar på en minikonsol baserad på Atari 2600, utan även ett stycke keps med inbyggd högtalare. Den sistnämnda har nu börjat säljas och ordinarie pris ligger på 129 dollar, men Atari är galet snälla och erbjuder huvudbonaden för ringa 99 dollar.

Kepan finns i två olika färger med olika Atari-relaterade logotyper. Länk till kepsbutiken har ni här nere till vänster.

Den här lightsabern kan skära genom saker

Så nära en "riktig" man kan komma?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Alla som diggar Star Wars har nog någon gång drömt om att ha en egen lightsaber, eller ljussabel som man säger på svenska, att fäktas omkring med. De här killarna verkar vara de som hittills har gjort det som mest liknar originalet. Den här kan även bränna och skära sig igenom saker.

Ny teknik för supersnabba 3D-utskrifter

Volymetriska 3D-utskrifter använder sig av laser

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / 3D-skrivare

Forskare på amerikanska Lawrence Livermore National Laboratory har utvecklat en ny metod där man bland annat använder sig av laser för att skriva ut 3D-objekt väldigt mycket snabbare än vad som är möjligt idag.

Forskarna kallar tekniken för "Volumetric 3D printing" och till skillnad från traditionella 3D-skrivare, som oftast skriver ut 3D-objekt genom lägga lager på lager, så skrivs hela objektet ut i ett svep med volymetriska 3D-utskrifter. Detta har man åstadkommit genom att fylla en behållare med ett flytande plastmaterial som stelnar när det belyses med laser. Därefter har man belyst behållaren med laser från tre olika källor och sedan väntat några sekunder på att den delen av materialen som belysts med laser skulle stelna. När man sedan tömt ut den delen av materialet som inte stelnat ur behållaren så finns det klara 3D-objekt färdigt att plocka ut.

I klippte ovan kan ni först kolla in hur det hela går till i teorin för att därefter kolla in ett praktiskt exempel där man skriver ut en liten kubliknande sak.

Google återaktiverar pekfunktioner i Home Mini

Struligheten verkar ha lösts

Foto: Roger Åberg
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Innan Google Home Mini började säljas upptäcktes det att det fanns lite problem med den smarta minihögtalaren. Enhetens textil på ovansidan aktiverade ständigt touchfunktionen, vilket gjorde att den smarta pucken spelade in allt som sades i närheten. Google motverkade denna bugg genom att helt enkelt stänga av touchfunktionen och lät användaren endast kontrollera volym genom att knacka på högtalarens kanter.

Nu har Google fixat en del av buggen och gjort det möjligt för dig att pausa och starta musik, eller annat ljud, som spelas upp på högtalaren.

För att lägga vantarna på uppdateringen på momangen behöver du gå med i Preview Program, vilket du gör enkelt via Google Home-appen.

Ryggsäckar fyllda med teknik

Inbyggd laddning, ljus med mera

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Om man bär runt på en ryggsäck så är det rätt stor chans eller risk att man har den full med teknik. Och då behöver man kanske ladda dem! Den här serien med ryggsäckar fixar det och det finns tre modeller att välja mellan.

Alla tre har inbyggda lysen både fram och bak och laddning på flera ställen. Den dyraste versionen har även trådlös laddning i en av fickorna, bara att stoppa in telefonen och så laddas den.

Alla tre är riktigt snygga och har löst det tekniska snyggt, men de är rätt dyra. Priserna ligger på mellan 250 och 300 euro vilket ska vara halva priset mot vad de kommer sen. Inte billigt med andra ord.

Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
234kg
+
Bobby Green
The Outfield - Your Love
Fredagsklassikern 
110kg
+
Bobby Green
Glen bygger fantastiska motorcykelmodeller
I skala 1:4 
103kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.8°
+
Roger Åberg
0