Motorola lanserar en selfiestick

Pryl / Mojänger

Motorola har satsat hårt de senaste året att leverera produkter som du själv har kunnat designa. Nu ska företaget också släppa ett tillbehör till Moto X vars design håller lika hög kvalitet som resten av de produkter företaget lanserar. Nej, nu är blir det ju trams igen. Moto Selfie Stick är Motorolas aprilskämt, men videon är väldigt välproducerad och håller riktigt hög kvalitet. Jag har aldrig varit så pass sugen att införskaffa en selfiepinne som jag är nu. En selfiepinne från Motorola förstås.

Ok, handcrafted selfie sticks aren’t a thing.

www.motoselfiestick.com +

Konstnärer av olika slag pratar om teknikens fördelar

Pryl / Pryl

Liberatum har släppt en ny video i där diverse konstnärer och skapare får prata om hur de har påverkats av teknikens framgångar.

www.youtube.com +

Oneplus släpper minidrönaren DR-1

Pryl / Drönare

I stället för att köra på tramsigt aprilskämt så utannonseras Oneplus i stället en rolig produkt som du faktiskt kommer kunna köpa. Hoppas vi i alla fall. Det handlar om minidrönaren DR-1 som företaget hävdar är världens minsta radiostyrda drönare. Med de roterande bladen är drönaren endast drygt 70 millimeter i diameter och väger 12,5 gram. Men trots den minimala storleken ska du kunna flyga runt med den i mellan 5-8 minuter. Och det inbyggda batteriet blir fulladdat på endast 20 minuter, så du slipper vänta allt för länge mellan flygturerna.

På Oneplus hemsida finns det nu en produktsida för drönaren och priset ligger 169 kronor. Enligt Oneplus kommer DR-1 säljas i en väldigt begränsad upplaga och när de tar slut i butiken kommer de inte komma tillbaka. För tillfället står det Coming Soon på produktsidan, men det kommer förhoppningsvis ändras till "Köp nu" eller något liknande inom kort. Om det hela inte är ett aprilskämt förstås.

Direktlänk till butiken hittar du här nere till höger.

via Oneplus DR-1 oneplus.net +

Amazon släpper Amazon Dash

Pryl / Mojänger

Amazon har visat upp en ny pryl som ska underlätta livet för sina Amazon Prime-kunder. Dash är en knapp som du kan använda för att beställa förbrukningsvaror som kaffe, tvättmedel eller något annat som har en tendens att ta slut på ett väldigt smidigt sätt. Klickar du på knappen läggs en beställning på en förvald produkt och två dagar senare ska sagda produkt dyka upp utanför din dörr.

Det hela verkar väldigt smidigt och knappen ska du kunna placera precis var som helst, så det går att placera Dash-knappen som beställer kaffe bredvid kaffekokaren till exempel. Det ska gå att ställa in Dash via telefonen så att den beställer rätt produkter när du klickar på knappen. När du klickar på knappen så kommer det upp en avisering på telefonen, så att du snabbt kan avboka beställningen om du klickat fel, eller bara ändrat dig.

Dash kommer tyvärr inte fungera med alla olika sorters produkter. Amazon har samarbetat med 18 olika företag och det är endast produkter från dessa som du kan beställa. Några företag som hoppat på Dash-tåget är Gillette, Gerber, L'oreal och Tide. Så om du vill ha rakblad från något annat företag än från Gillette så får du beställa dessa från Amazon på det gamla hederliga sättet.

Amazon Dash visades upp lite olägligt då många trodde att det var ett aprilskämt, men enligt Amazon är knappen på riktigt och tillgänglig för Amazon Prime-kunder i USA.

www.theverge.com +

Google släpper Chromebit

Pryl / Mojänger

Google har nu lanserat ytterligare en hdmi-sticka. Den här gången handlar det inte om någon enhet som du endast kan skicka Chromecast-strömmar till, utan Chromebit är en fullfjädrad dator som kör Chrome OS. Det enda du behöver göra för att få igång enheten är att koppla in den i vilken skärm med hdmi-port som helst, koppla in micro usb-kabeln så att enheten får ström och sedan är det bara att börja använda den.

I Chromebit sitter det en Rockchip 3288 med en fyrkärnig ARM Mali 760-grafikprocessor, 2GB ram, 16GB eMMC-lagring, usb 2.0, wifi 802.11, bluetooth 4.0. Det är ingen prestandabest, men med tanke på priset så är det helt okej.

Priset är som sagt 100 dollar, vilket lär översättas till 1 000 kronor när/om den kommer till Sverige. I USA kommer den i alla fall släppas i sommar.

via Engadget chrome.blogspot.se +

The Pop Stick är selfiepinnen du kan bära på handleden

Pryl / Mojänger

Selfiepinnen blir bannlysta på fler och fler ställen. Men med The Pop Stick kan du smyga runt obemärkt med en selfiepinne utan att någon märker det då du kan fästa Pop Stick rätt enkelt och smidigt på armen på samma sätt som du använder en reflexband.

När du vecklar ut remmen kan du använda Pop Stick som en selfiepinne tack vare de jack som du kan använda för att hålla fast din mobiltelefon. Sedan är det bara att länka samman bandet med telefonen via bluetooth och börja plåta.

För tillfället går det inte att beställa någon Pop Stick, men selfiebandet kommer inom kort att dyka upp på Indiegogo där det ska gå att beställa en.

www.thepopstick.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen