Garmin visar upp nya sportklockan Fenix Chronos

Sportklocka med finare design

Garmin har visat upp en ny sportklocka för den lite mer modemedvetne sportutövaren. Fenix Chronos är utrustad med en rad olika sensorer och GPS som mäter din aktivitet som steg, kaloriförbränning, puls och sömn och fysiska aktiviteter som spring- och simturer. Enheten är även utrustad med Klockan är vattentät och kan användas på 100 meters djup.

Klockan kan länkas med din telefon och kan visa aviseringar från telefonen. Batteritiden ligger på 25 timmar i batterisparläget. Kör du GPS räcker batteriet i 13 timmar. Väljer du att använda klockan endast som smartwatch kan batteriet räcka i upp till en vecka, men då är troligtvis majoriteten av sensorerna avstängda.

Garmin Fenix Chronos börjar säljas idag i USA och priset för en stålversion med läderarmband kostar 899 dollar och känner du att du hellre vill ha band av rostfritt stål så får du lägga ut ytterligare 100 dollar. En lättare variant i titan kommer finnas tillgänglig för 1 499 dollar.

theverge.com +

Dominos i Nya Zeeland börjar med pizzadrönare

Kommer utöka drönarleveranser om projektet går bra

Pizzakedjan Dominos meddelar att de kommer börja leverera pizza med drönare i Nya Zeeland senare i år. Företaget har samarbetat med drönarföretaget Flirtey för att ta fram pizzadrönare som kommer att flyga med en pizza från pizzerian direkt till kundens hem.

Dominoschefen Don Meij berättar att syftet med drönartestet är för att se om företaget kan sänka leveranstiden:
With the increased number of deliveries we make each year, we were faced with the challenge of ensuring our delivery times continue to decrease and that we strive to offer our customers new and progressive ways of ordering from us.

Om detta projekt fungerar bra så kommer Dominos börja köra drönarleveranser i Australien, Belgien, Frankrike, Nederländerna, Japan och Tyskland.

thenextweb.com +

Philips släpper TV för köket

Med inbyggd bluetoothhögtalare

Pryl / TV

Om man vill ha en liten extra TV i köket eller på andra ställen har man haft rätt dåligt med alternativ. Oftast har de fula fötter och det är inte alltid man kan eller vill sätta upp den på en vägg. Den här nyheten från Philips tänker om lite om är nästan en TV på en högtalare, som då också agerar fot.

Själva TV:n är på 24 tum och högtalaren som den står på är på 16 watt. Högtalaren har bluetooth så den går så klart också att spela musik på från andra källor än TV:n. Bästa är nog priset som är rätt rimligt. 2990 kronor är listpriset men den går redan nu att hitta för 2490 kronor.

Airlander 10 kraschlandade

Rumpan har kraschat

För någon vecka sedan så genomförde den enorma luftskeppet Airlander 10 sin första flygtur som varade i ungefär 17 minuter. Nyligen gjorde man ett nytt flygförsök men det gick inte lika bra. Efter en stund så började Airlandern dala och kraschlandade till slut vid flygfältet Cardington i Storbritannien.

BBC rapporterar att förarhytten samt minst en av motorerna skadades i kraschen. Dock skadades inga personer av kraschen.

I klippet ovan kan man se den rätt så odramatiska kraschlandningen av Airlander 10.

via bbc.com bbc.com +

Dexta Robotics visar upp VR-handsken Dexmo

Exoskelett för dina händer

Företaget Dexta Robotics har visat upp handsken Dexmo som ska ge användaren fysiskt motstånd VR-världen, vilket gör det möjligt för dig att känna sakerna du greppar tag i i diverse VR-upplevelser och spel och gör på så sätt upplevelsen mer verklighetstrogen.

För tillfället har Dexta Robotics inte något pris eller något datum för release.

via engadget.com dextarobotics.com +

Leap Motion drar igång beta-test av Interaction Engine

Låter användare testa Leap Motion-kontroll i VR

Leap Motion meddelar idag att de släppt en early access-betaversion av deras Interaction Engine som gör det lättare för utvecklare att bygga VR-världar där spelarna ska kunna interagera med tingen i spelen med endast sina händer.

Filerna du behöver för att kunna börja använda Interaction Engine i dina VR-upplevelser hittar ni precis här: Leap Motion Interaction Engine på Github.

Ovan kan ni se en demonstrationsvideo där en tidig version av Interaction Engine visas upp och här nere ser ni två gif-bilder som visar hur det är när Interaction Engine är aktiverat och när det är avstängt.

via Techcrunch blog.leapmotion.com +

Parrot släppte sin Disco-drönare i går

För 12 990 kronor

Under CES-mässan i år visade Parrot upp sin nya drönare Disco. Det som gjorde denna drönare lite extra speciell var det att den inte använder fyra propellrar för att flyga omkring utan den är istället formad som en ett flygplan med en ensam propeller på bakdelen. På framsidan finns en kamera på 14 megapixlar och i drönaren hittar man ett batteri som ska räcka till en flygtur på 45 minuter. Den är snabb också, upp till hela 80 kilometer i timmen kan den flyga.

Enligt Parrot själva så behöver man inte någon ha någon tidigare erfarenhet av att flyga för att styra Discon. Den lyfter och landar automatiskt samt så har den en smart autopilot som hjälper till att styra drönaren under flygningen. Landningen sköts också automatiskt med hjälp av autopiloten.

Med drönaren får man Parrots Cockpitglasses vilket är ett FPV-headset som visar videon från drönarens kamera. Drönaren, headsetet och den tillhörande kontrollen (Parrot Skycontroller 2) släpptes i går och kostar 12 990 kronor.

techcrunch.com +