Värdetransportbil tappar 15 miljoner kronor

Video / Allvar

Igår råkade en värdetransportbil från säkerhetsföretaget G4S tappa ut motsvarande 15 miljoner kronor under en transport i Hongkong.

Det hela blev snabbt rätt kaotiskt då andra trafikanter stannade till och började samla in pengarna för egen räkning och det sägs att de 15 miljonerna försvann på bara några minuter. Polisen har nu uppmanat dem som samlat in de utspillda pengarna att återlämna dem och än så länge har runt 30 personer lämnat tillbaks sammanlagt lite mer än tredjedel av pengarna.

Två personer har med hjälp av övervakningsbilder från platsen gripits och i deras lägenheter hittade polisen sammanlagt motsvarande 165.000 kronor.

  tack Thomas www.scmp.com +

Tio minuter japansk reklam

Video / Reklamfilmer

Japanska reklamfilmer är ofta både roliga och kreativa och här har youtube-användaren valt ut sina japanska favoritreklamer från 2014. Han har valt mellan runt 1.500 stycken och sammanställt de utvalda till en tio minuter lång film som ni hittar ovan.

Min personliga favorit från året som gick hittas nedan.

youtube.com +

The Rock sjunger julmusik iklädd en pyjamas

Video / Kul

Julafton är förbi men det är fortfarande jul i minst två dagar till. Vi fortsätter därför julfirandet genom att titta på när Dwayne "The Rock" Johnson glatt sjunger julmusik iklädd en julig pyjamas-outfit.

www.cinemablend.com +

Driv med telefonpratare i din omgivning

Video / Kul

Har du lite tråkigt i mellandagarna så kan du göra som den här snubben som går runt på en flygplats och driver med människor som snackar i mobiltelefon runt om på flygplatsen.

youtube.com +

Kortfilm Counter Culture: The Curse of Online Status

Video / Intressant

Här är en tio minuter lång film där regissören Hamish Stephenson tecknar ett porträtt på en del personer som blivit kända på olika sociala medie-plattformer som till exempel tumblr, Instagram och annat.

Stephenson säger själv om sin dokumentär:
"My film presents documentary footage of young, dynamic individuals working in the creative industries alongside the views of experienced professionals working within the fashion business and universities. The immediacy of my own exposure to the working world has also led me to question the rehashing of the past in the promotion of popular culture and consumerism."

www.highsnobiety.com +

Meow Parlour är New Yorks första kattcafé

Video / Kul

Saknar du din katt när du är på besök i New York kan du besöka Meow Parlour som ska vara stadens första café där besökarna kan hänga med katter och i det här klippet kan ni lära er lite mer om det och kolla in hur det är där.

Ursprungstanken är inte att besökarna bara ska hänga med cafets katter utan förhoppningsvis hitta en katt man kan tänka sig att adoptera och ta med sig hem säger grundaren av cafét.

www.meowparlour.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen