Stor dumbo-bläckfisk fångad på film

Video / Djur
Här är ett klipp som visar vad som ska vara en ovanligt stor Grimpoteuthis-bläckfisk. Dess lite slappa form och elefantöron-liknande kropp har gjort att den även kallas för dumbo-bläckfisk.

Det finns 37 olika typer av Grimpoteuthis-bläckfiskar och de skiftar både i färg och storlek mellan varandra. De lever oftast på djup ner till 3.000-4.000 meter men vissa exemplar lever så långt ner som 7.000 meter, ett djup som inga andra bläckfiskar lever på.

Genomsnittsstorleken på bläckfiskarna sägs ligga på mellan 20-30 centimeter men den största Grimpoteuthis som man någonsin hittat var hela 180 centimeter lång och vägde närmare sex kilo. Den genomsnittliga livslängden ligger på mellan tre till fem år.
youtube.com +

Berg- och dalbana i 4D kommer till nöjesparken Six Flag

Pryl / Övrigt
Nöjesparker vill alltid ha den värsta, läskigaste berg- och dalbanan för att locka besökarna. In kommer "Batman The Ride", världens första berg- och dalbana som är i 4D. I vanliga fall så sitter stolarna fast i samma position under åkturen men inte om man vill ha det lilla extra, då snurrar stolarna runt samtidigt som man åker i snurrar och sväng på rälsen.

Banan kommer upp under 2015 på nöjesparken Six Flag som ligger i Texas.

www.usatoday.com +

Topp tio bästa tv-spelen någonsin

Spel / Övrigt
Watchmojo har gett sig på det omöjliga uppdraget av att lista de tio bästa spelen någonsin. De har under en längre tid gått igenom upp till 50 spel som de gillat inom varje generation, och nu tar de tio stycken av dem och gör den ultimata listan. Håller ni med dem om spelen eller är de helt ute och cyklar?
youtube.com +

Pensionärer reagerar på Oculus Rift

Video / Kul
Dags för ett nytt klipp från TheFineBros, den här gången låter de pensionärer prova på Oculus Rift.
Tidigare har man kunnat få se pensionärer reagera på bland annat Google Glass, Pewdiepie, seflies och nya Godzilla.

Bonusklipp nedan.
youtube.com +

Fredagsdansen #2

Video / Övrigt
Två elefanter är fler än en fiol.
www.youtube.com +

Flygande pizzakartong

Video / Dumheter
Vad händer om man tar fyra stycken små motorer med propellrar och monterar fast dessa på en pizzakartong? Jo, man får en flygande pizzakartong och vem vill inte ha det?
elitedaily.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen