master
master
master

Rivning går lite snett

Video / Allvar

En bil som står lite för nära en vägg som ska rivas får bittert ångra detta.

Fans från Kanada hjälpte tjej att sjunga amerikanska nationalsången

Video / Vackert

Det är dags för matchen mellan Toronto Maple Leafs och Nashville Predators att starta i Toronto Air Canada Centre och i högtalarna flödar stämman från en tjej som vackert sjunger den amerikanska nationalsången. Plötsligt börjar dock ljudet att strula och det blir tyst. Då rycker Torontofansen ut och sjunger klart motståndarnas nationalsång. Ett fint ögonblick som filmades Eric Bosman som råkade ha kameran uppe. Fint gjort.

laughingsquid.com +

100-årig dam ser havet för första gången

Video / Imponerande

Här är ett klipp som visar när en hundra år gammal kvinna ser havet för första gången. Ruby Holt ska ha tillbringat de flesta av sina hundra år på en farm i delstaten Tennesse men nu fick hon kolla in havet vilket hon fick göra tack vare en organisation som försöker uppfylla gamlingars önskningar.

youtube.com +

Giantspelare gör galet snygg touchdown

Video / Imponerande

I helgen gjorde Odell Beckham Jr. som spelar för New York Giants en ruskigt snygg touchdown efter att ha fångat bollen på ett spektakulärt sätt. Den här bravaden lär visas upp om och om igen under en lång tid framöver.

twentytwowords.com +

Läskig fisk fångad på film

Vetenskap / Natur

Kommer ni ihåg den där stora fula fisken med en liten lampa i pannan som försöker äta upp Nemos pappa Marvin i Hitta Nemo? Det är en så kallad Black Seadevil, en fisk som tillhör familjen Anglerfish, och som lever väldigt långt nere i havets djup. Närmare bestämt så långt nere att den är extremt svår att fånga på film.

Arten har bara filmats en handfull gånger tidigare i naturlig miljö och aldrig så djupt nere som i filmen ni kan se ovan. Där simmar den nämligen lugnt omkring på närmare 5,6 kilometers djup och ser allmänt läskig ut. Den närmaste släktingen den har i Sverige är Marulken som inte är så söt den heller.

www.theverge.com +

På 90-talet visste vi precis hur man skulle hacka datorer

Video / Kul

Hackers som ställer till problem är ett tacksamt ämne att göra film på. Och många filmer har det också blivit på temat. Ovan kan ni se en härligt nostalgisk sammanställning av några klassiska scener. Har du koll på alla?

youtu.be +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen