Mäktiga havstromber fångade på film

Video / Vackert

Här i Sverige uppstår emellanåt tromber ute på havet, men de blir sällan speciellt stora eller kraftfulla. Svaga kan man dock inte kalla de här två havstromberna som uppstod utanför Italiens kust och som fångades på film. Och hur läskiga och dödliga de än är så måste jag erkänna att de också är ett väldigt vackert väderfenomen.

sploid.gizmodo.com +

Stor LEGO-gran har ställts upp i Sydney

Video / Kul

Det verkar vara de udda julgranarnas år. I Japan har man skapat ett virtuellt träd med interaktiva lampor och i Sydney Australien har man valt den fysiska vägen och satt upp ett stort träd byggt av LEGO. Granen är 10 meter hög och den tog fem personer 1200 timmar att bygga. Dessutom användes en halv miljon LEGO-bitar. Ovan kan ni se en time-lapse av bygget.

mashable.com +

Utställning visar upp spindelnät av cellofan

Video / Imponerande

Utställningen Tape Paris som just nu huserar i Palais de Tokyo i Paris är något riktigt speciellt. Under tio dagar jobbade tolv personer med att skapa en spindelnätliknande konstellation i lokalerna med hjälp av cellofan och resultatet är riktigt läckert. Det häftigaste är att besökare får lov att klättra runt i de plastiga näten och kan för en stund få känna hur det eventuellt skulle vara att befinna sig i ett gigantiskt spindelnät. Lite Hobbit-vibbar någon?

gizmodo.com +

Varför äter inte superhjältar?

Video / Intressant

Superhjältar måste väl också äta? Eller? Stan Lee har funderat på saken och rantar här lite om det.

youtube.com +

Ungdomar surfar på kontorsstolar efter bil

Video / Dumheter

Ibland sitter inte alla hjärnceller på plats. Som hos de här ungdomarna som surfar på kontorsstolar efter en bil. Do not try this at home. Eller på vägarna.

youtube.com +

Dirigent har skapat symfoni av morse och microform

Video / Musik

Det här symfonistycket tillhör ett av de mer ovanliga. Det är den japanska dirigenten Ryoji Ikeda som har skapat en visuell föreställning med hjälp av elektroniska ljud, morse, microform och korsord. Det hela har satts ihop av kompositören själv samt tre programmerare och medan mycket av föreställingen drivs av mjukvara så finns även två personer på plats på scenen för att vara den mänskliga faktorn i kompositionen.

Resultatet är som ett sorts skumt raveparty som skulle kunna utspela sig i en dator. Och medan jag tycker att klippet ovan är häftigt så undrar jag om min hjärna skulle orka den en timme långa föreställningen.

www.wired.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen