master
master

I Kina har man en fyrkantig löparbana

Video / Dumheter
I den kinesiska staden Tonghe har man anlagt en ny fyrkantig(!) löparbana på en idrottsanläggning i staden. Det hela har gjorts till åtlöje på sociala medier och de som provsprungit banan säger att den ska vara rätt komplicerad att hantera och att det även ska finnas en högre risk för att man faller och skadar sig.

Anledningen till att man valt att göra en fyrkantig löparbana sägs vara att man tidigare haft en väldigt sliten löparbana och när några ledare skulle komma på besök ville man snygga till denna lite och då gick det tydligen snabbare att anlägga en fyrkantig bana istället för en traditionellt cirkelformad bana.
www.dn.se +

Världens längsta minidomino-bana

Video / Övrigt
Minidomino är små dominobrickor som är ungefär 80 gånger mindre än en vanlig dominobricka. Den tyska leksakstillverkaren Sinners Domino Entertainment använde nyligen sina minibrickor för att slå världsrekordet för den längsta minidomino-banan.
www.youtube.com +

Scientifically accurate Sonic the Hedgehog

Video / Humor
Att tecknade figurer kanske inte alltid är helt verklighetstrogna är det nog ingen snack om saken för tänk vad tråkiga spel, serier och filmer vi skulle ha då. Här ovan kan ni se ungefär hur Sonic the Hedgehog skulle kunnat porträtterats om skaparna hade valt att ta med några verklighetsbaserade egenskaper.
youtube.com +

Levande rollspel i skolan

Video / Intressant
Dokumentär om Østerskov Efterskole i Hobro i Danmark där man tar hjälp av levande rollspel för att lära eleverna saker och ting.
www.youtube.com +

Ännu ett karatemål av Zlatan

Video / Imponerande
Zlatan Ibrahimovic har under sin karriär levererat ett antal spektakulära mål. Nyligen var det dags igen då han under en träning borta i Hong Kong lyckades få bollen i mål på ett rätt imponerande sätt.
sploid.gizmodo.com +

Bebis och valp chillar i babysitter

Video / Djur
Kort och sockersött klipp där en liten valp väljer att mysa ner sig bredvid en liten bebis.
www.youtube.com +
bloggportalen