master
master
master

Rekordstor fildelningshärva till domstol

Webb / Övrigt

TorrentFreak skriver att det svenska rättsväsendet håller på och förbereder en rättegång mot en fildelare som kommer att bli den största som hittills hållit i Sverige.

Det handlar om en man som drivit en sajt som kallades för Devil och mannen anklagas för att gjort 2.250 filmer tillgängliga för illegal nedladdning. Devil ska efter en husrannsakan 2010 stängts ned och polisen beslagtog då även ett dussintals serverar på vilka det ska ha funnits 250 terabyte material som ska ha delats ut illegalt. Devil ska ha haft runt 200 medlemmar.

Den anklagade mannen riskerar nu att få betala mellan 673,400 och 2.69 miljoner dollar för varje enskild film som Devil ska ha delat. Givetvis helt bisarra summor pengar.

torrentfreak.com +

Symantec hittar trojanen Regin

Fördelningen av upptäckta Regininfekterade datorer
Foto: Symantec
Webb / Övrigt

Antivirusföretaget Symantec har upptäckt en trojan som man döpt till Regin vilken ska haft möjligheten att spionera på människors datorer sedan 2008.

Enligt Symantec handlar det om en mycket sofistikerad programvara vilket gör att de misstänker att upphovsmännen bakom Regin kan representera en nation eller annan form av organisation. I dagsläget ska man har stött på Regin i runt 100 fall där majoriteten (52%) funnits på datorer i Ryssland och Saudiarabien. Regin-trojanen ska ha gett personerna/landet/organisationen bakom programmet möjlighet att övervaka vad som har skett på de infekterade datorerna.

Regin infekterar bara Windows-datorer och Symantec drar paralleller till Stuxnet-trojanen som upptäcktes 2010.

via ReCode www.symantec.com +

Rykte EU vill dela på Google

Webb / Google

Enligt Financial Times (FT) så förbereder EU-parlamentet en motion som kräver att Googles sökmotor ska brytas ut från moderföretaget och verka som ett eget företag.

FT skriver att Googles sökmotor på grund av sin dominans då skulle ha enklare att verka på egen hand och inte prioritera andra av Googles tjänster när någon söker efter något på nätet.

EU-parlamentet sägs presentera motionen den här veckan men det krävs dock att EU-kommissionen tar upp frågan för att det skulle bli aktuellt att försöka bryta ut Googles sökmotor från resten av företaget.

thenextweb.com +

Technics startar musiktjänst

Webb / Streamat

På IFA-mässan i år så meddelade Panasonic att de åter igen kommer att sälja produkter med namnet Technics. De lanserade då även ett par olika svindyra hifi-produkter och redan nu så kommer nästa Technics-lansering.

Denna gång gäller det dock inte hårdvara utan idag så meddelar företaget att de i januari nästa år kommer att lansera en musiktjänst med högupplöst ljud i form av 24-bitars FLAC-filer. till en början så kommer tjänsten att lanseras i Storbritannien samt Tyskland och enligt MusicWeek så är det 7digital som har byggt musiktjänsten.

techcrunch.com +

Billboard 200 börjar räkna streaming och digital försäljning

Webb / Övrigt

Den amerikanska musiktopplistan "Billboard 200" kommer nu att börja räkna med försäljning av digital musik samt streamad musik över den bäst säljande musiken i USA. Fram tills nu har man bara räknat med försäljning av fysiska skivor i sin statistik vilket givetvis låter lite barockt givet att det snart är år 2015 och många av oss övergav fysiska skivor i början av 2000-talet, vissa tidigare än så.

Billboard kommer att räkna tio sålda digitala låtar som en albumförsäljning och 1.500 streams av en låt ska motsvara ett album. Det här kommer antagligen främst gynna nya artister då deras musik streamas mer än köps medan etablerade artister antagligen kan falla något i Billboards ranking då många av deras lyssnare köper skivan och streamar den i mindre omfattning.

pitchfork.com +

Detekt - verktyg för att upptäcka övervakning

PC / Mjukvara

Amnesty, organisationen som verkar för mänskliga rättigheter runt om i världen, har tillsammans med Electronic Frontier Foundation (EFF), Privacy International samt Digital Gesellschaft släppt ett program som man döpt till Detekt vilket har möjligheten att upptäcka så kallat spyware som finns installerat på datorn.

Detekt är primärt framtaget för att journalister och aktivister ska kunna kontrollera om myndigheter eller andra underrättelseorganisationer övervakar/avlyssnar deras datorer. Enligt Amnesty ska detta vara det första verktyget någonsin som klarar av det tillfredsställande och Marek Marczynski, säkerhetsansvarig på Amnesty säger:
"Governments are increasingly using dangerous and sophisticated technology that allows them to read activists’ and journalists’ private emails and remotely turn on their computer’s camera or microphone to secretly record their activities. They use the technology in a cowardly attempt to prevent abuses from being exposed. Detekt is a simple tool that will alert activists to such intrusions so they can take action."
Detekt finns för närvarande bara till Windows och kan laddas ner gratis på länken nedan om intresse finnes.

via EFF resistsurveillance.org +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen