Realistiska pokémons är allt annat än söta
Men sjukt välgjorda! 
47.5°
+
Emmy Zettergren
0
TIllbaka till framtiden med blod
Splat 
29.8°
+
Frode Wikesjö
0
Så förutspådde The Running Man 2017
Filmen med Arnold hade rätt! 
92kg
+
Bobby Green
Colossal får sin första trailer
Anne Hathaway kontrollerar stort monster 
46.2°
+
Emmy Zettergren
0
AOC presenterar ultrabred välvd skärm för spel
35 tum med 100 Hz 
47.3°
+
Emmy Zettergren
0
Heta kycklingvingar är ingen match för Padma
Glömdes kryddorna? 
123kg
+
Bobby Green

Realistiska pokémons är allt annat än söta

Men sjukt välgjorda!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

Pokémons är för det mesta riktigt söta och charmiga. Men hur skulle de se ut om de var mer realistiska? Rätt skrämmande är svaret. I alla fall om man kollar på den tolkning konstnären och Twitteranvändaren Kizakura gjort. Hatten av för riktigt snygga kreationer!

kotaku.com +

Snart kan vi få rödhåriga Emojis

André jublar

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Emojis och varianter av dessa finns i mängder men det innebär ju inte att det inte finns plats för fler. Unicode Committee kommer nämligen under nästa vecka prata om att slänga in rödhåriga emojis i det generella emoji-utbudet.

Unicode Committee har länge kritiserats för just avsaknaden av rödhåriga emojis men om det blir av så kan dessa börja dyka upp börja dyka upp tidigast under 2018.

blog.emojipedia.org +

Googles verktyg Raisr ökar upplösningen på bilder

Inga mer lågupplösta skräpbilder?

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Enligt Google ska lågupplösta bilder inte längre vara något problem. De har nämligen tagit fram en mjukvara vid namn Raisr som kan återställa detaljer i bilder med låg upplösning. Det handlar med andra ord inte om traditionell uppskalning av bilder där detaljerna blir suddiga när de skalas upp.

Det mjukvaran gör är att den använder högupplösta och lågupplösta bilder för att lära sig att skapa filter som sedan kan appliceras på varje enskild pixel på lågupplösta foton. En räddning för alla som råkat spara ner lågupplösta bilder och sedan slängt originalet.

Än så länge har Google bara tagit fram en prototyp, men tekniken är minst sagt spännande.

fstoppers.com +

Anhöriga till terroroffer stämmer sociala medier

Bland andra Facebook och Twitter

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

I december förra året blev bland andra Facebook, Twitter och Google stämda av anhöriga till offer i masskjutningen på gayklubben Pulse i Orlando. Nu kommer nya stämningsansökningar mot sociala medier från anhöriga till de som blev offer i terrorattackerna i Paris, Bryssel och Israel. Anledningen är även den här gången att de sociala medierna underlättat kommunikationen för terroristerna.

Twitter säger att de redan stängt av 360 000 konton, under de senaste 18 månaderna, som på något sätt varit kopplade till terrorism. Även Facebook meddelar att de direkt stänger av terrorkopplade konton när de upptäcks. Men offrens anhöriga anser inte att det räcker och vill nu att Twitter och Facebook ska betala skadestånd eftersom de misslyckats att stoppa rekryterare att använda deras plattformar.

mashable.com +

Nu har vi fått en falsk falsk nyhetssida

Så klart

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Sajter

Det här med falska nyheter har ju blivit lite av ett fenomen på senare tid. Flera länder och medier försöker handskas med detta då det ju numera sker på en skala ej tidigare skådats. Här i Sverige har Metros Viralgranskaren härjat ett tag och sett till att många nyheter som delas flitigt i sociala medier markeras som sanna eller falska.

Förra veckan dök en liknande sida upp men den tar allt ett steg längre. Sidan är en Facebook-sida som heter Mediekollen och precis som Viralgranskaren så klassar den nyheter som sanna eller falska. Mediekollen är dock en falsk faktagranskare med inlägg som sprider falsk information. Nu var det väl kanske inte helt oväntat att en Bizarro-variant av Viralgranskaren skulle dyka upp förr eller senare och nu är den alltså här. Om det är en avancerad trollsida eller om folket bakom sidan faktiskt tror på det själva eller om det är större än så så foliehatten måste tas på är oklart just nu.

theguardian.com +