Obama hjälper Bush att ta gruppfoto
Hyvens kille 
46.4°
+
Emmy Zettergren
0
Trailer för True Memoirs of an International Assassin
Netflix-producerad actionkomedi med Kevin James 
42.1°
+
André Stray
0
Släpptrailer för Osiris: New Dawn
Överlevnadsspel i yttre rymden 
41.2°
+
Frode Wikesjö
0
James Corden och Backstreet Boys showar
Backstreet'S back! 
89kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Audi RS 3 nu även i sedan-utförande
Får precis som TT RS 400 hästar 
42.9°
+
Bobby Green
0
Regeringen satsar 80 miljoner på information om upphovsrätt
Allmänheten ska få reda på vad som gäller 
7.4°
+
Emmy Zettergren
0
Handskfack spelar jazzmusik
Det svänger ju 
117kg
+
Bobby Green

Säkerheten hos Yahoo sög

Cheferna sägs ha varit helt likgiltiga när det kom till säkerhetsfrågor

Yahoos huvudkontor i Sunnyvale, Kalifornien

För ett tag sedan blev det känt att hackers hade kommit över kontoinformation till runt 500 miljoner av Yahoos användare vilket ska vara det största hacket ett enskilt företag någonsin har utsatts för. New York Times har efter det kollat lite närmare hur säkerheten egentligen fungerade hos Yahoo och den verkar enligt deras omfattande artikel varit rätt undermålig.

Enligt NY Times ska Yahoos ledning, med VD Marissa Mayer i spetsen, varit i stort sett helt likgiltiga när det gällde säkerhetsfrågor gällande deras användarinformation. Efter det att Edward Snowden avslöjade att Yahoo var ett lätt mål att hacka tog det företaget ett år att anställa en säkerhetschef. När man till slut anställde Alex Stamos, en erkänt duktig säkerhetsexpert, så slutade det med att han efter kort tid på företaget sa upp sig. Detta ska delvis ha berott på ett flertal konfrontationer med Marissa Mayer skriver NY Times:
But when it came time to commit meaningful dollars to improve Yahoo’s security infrastructure, Ms. Mayer repeatedly clashed with Mr. Stamos, according to the current and former employees. She denied Yahoo’s security team financial resources and put off proactive security defenses, including intrusion-detection mechanisms for Yahoo’s production systems. Over the last few years, employees say, [members of Yahoo’s security team] have been routinely hired away by competitors like Apple, Facebook and Google.

But during his tenure, Ms. Mayer also rejected the most basic security measure of all: an automatic reset of all user passwords, a step security experts consider standard after a breach. Employees say the move was rejected by Ms. Mayer’s team for fear that even something as simple as a password change would drive Yahoo’s shrinking email users to other services.
Vidare skriver man att chefen för Yahoos mail- och meddelande-tjänster vägrade att implementera end-to-end-kryptering då det skulle förhindra att Yahoo själva skulle kunna indexera och söka igenom mail och meddelanden. Detta var något man ville ha möjlighet att göra för eventuella framtida tjänster från Yahoo.

NY Times artikel om säkerheten hos Yahoo kan antagligen bli förödande för företaget. Så sent som förra veckan stämdes Yahoo för att varit grovt vårdslösa när det gällde hur de hanterade användarinformation. NY Times artikel pekar på att så faktiskt har varit fallet vilket säkerligen kan leda till att Yahoo kan få betala ett högt skadestånd.

nytimes.com +

Norge har bättre internet än Sverige

Europas bästa till och med

OBS: Bilden är ett montage

Akamai släppte nyligen en rapport som visar att Sverige inte längre har Europas bästa internet. Den titeln har numera Norge som enligt rapporten nu inte enbart har Europas bästa internet utan även det näst bästa i världen. Rapporten bygger på data från för årets andra kvartal och räknar ländernas genomsnittliga uppkopplingshastigheter, satsningar på utbyggnad av bredband, internetstörningar samt användningen av internetprotokoll.

Vi i Sverige kanske inte behöver gråta allt för mycket dock då vi globalt sett fortfarande ligger på en fjärdeplats efter Sydkorea, Norge och Hong Kong.

nyteknik.se +

Biljettnu.se hackad

200.000 kontouppgifter ska vara på drift

Aftonbladet rapporterar att biljett-tjänsten Biljettnu.se har hackats och att information om ett stort antal konton hos dem läckt ut på nätet.

Den fil som nu sprids på nätet ska innehålla uppgifter om cirka 200.000 konton på tjänsten. VD:n för Biljettnu.se säger till Aftonbladet:
"Vi har pratat med webbansvariga. Våra konton har hackats. Det är inte mycket vi kan göra någonting åt och vi ska informera våra kunder om det här."
Biljettse.nu är efterföljaren till den nu konkursade biljett-tjänsten Biljett Nu. Biljett Nu har kritiserats kraftigt för att utlova biljetter till utsålda evenemang då de i vissa fall inte har kunnat leverera några sådana. Konsumentverket har de senaste åren fått motta 135 anmälningar mot Biljett Nu och det nu konkursade företaget har en skuld till Skatteverket på 5,4 miljoner kronor skriver SVT.

aftonbladet.se +

Nu är Spotify lanserat i Japan

Världens näst största musikmarknad

Idag lanserades Spotify till slut i Japan, det land som efter USA konsumerar mest musik i världen.

Musikmarknaden i Japan omsätter motsvarande 25 miljarder kronor om året och man kan förstå att Spotifys grundare och VD Daniel Ek är nöjd att till slut få lansera sin tjänst där. På lanserings-eventet i Tokyo sa Ek:
"We want to make sure Spotify here is long-lasting. Bringing two million artists around the world to Japan and bring the Japanese artists we all love to the rest of the world."
Japan är ju som bekant karaokens hemland och i samband med japan-lanseringen introducerade Spotify en ny funktion som visar låttexter samtidigt som musiken spelas.

Spotify kommer att kosta 980 yen i månaden i Japan vilket motsvarar cirka 83 svenska kronor.

bloomberg.com +

Mark Zuckerberg hyllar Luleå

Heja Sverige!

Foto: Facebook

Vad är det som får Facebook att rulla runt egentligen? Jo, vindar från den svenska kuststaden Luleå. Mark Zuckerberg har publicerat ett gäng bilder på Facebooks datacenter, som öppnade i Luleå 2013, där han även berättar om hur viktig datacentret i Luleå har varit för Facebook. Inte bara för att datacentret är en del av Facebooks globala infrastruktur, utan för att datacentret till stor del använder förnybar energi för att drivas. Utöver det får vi, via hans bilder, träffa några av datacentrets anställda.

You probably don't think about Luleå when you share with friends on Facebook, but it's an example of the incredibly complex technology infrastructure that keeps the world connected.

Mark Zuckerberg meddelar även att han under de kommande månaderna kommer att publicera fler bildserier från olika tekniker som Facebook jobbar på runt om i världen.

Hela Mark Zuckerbergs inlägg, med bilder, hittar ni här nere.

facebook.com +

Rykte Spotify vill köpa Soundcloud

Förhandlingar sägs pågå

Financial Times rapporterar att Spotify håller på att förhandla med Soundcloud om ett eventuellt uppköp. Vad priset skulle landa på är högst oklart men med sina 175 miljoner användare och 125 miljoner låtar är Soundcloud nog inte helt billigt. Enligt Financial Times så är det just prislappen som är problemet för Spotify och säger att företagen redan i våras förhandlade om eventuellt uppköp men att Spotify då tyckte prislappen var för hög.

Varken Soundcloud eller Spotify har kommenterat dessa rykten.

variety.com +

Facebook at Work släpps nästa månad

Facebooks Slack-konkurrent

Enligt The Information kommer Facebook att släppa sin företagstjänst "Facebook at Work" nästa månad. Tjänsten är tänkt att användas som ett intranät/samarbetsverktyg för företag och många har beskrivit tjänsten som en konkurrent till den liknande tjänsten Slack.

Tjänsten har rullat i en beta-version för vissa inbjudna företag sedan i början av året. Det är fortfarande oklart vad Facebook at Work kommer att kosta. Vissa källor säger att den kommer att vara gratis om man klarar sig utan premiumfunktioner medan ett företag som har använt tjänsten som Business Insider har talat med säger att tjänsten kommer att kosta mellan 1 till 5 dollar i per användare och månad.

På bilden nedan kan ni kolla in hur flödet hos en Facebook at Work-användare skulle kunna se ut.

nordic.businessinsider.com +