master

The Pirate Bay lanserar mobilsajt

Webb / Sajter
Torrentsajten The Pirate Bay har idag lanserat en mobil version av sin tjänst som hittas på TheMobileBay.org.

Som synes på bilden till höger så är den i stort sett identisk med webbversionen av The Pirate Bay och jag förstår inte riktigt varför man inte bara gjorde sin vanliga sajt något mer responsiv än vad som är fallet nu men jag antar att TPB-gänget har sina anledningar.

Någon från TPB säger dock till TorrentFreak att det kommer att bli ännu svårare att blockera The Pirate Bay i framtiden då man nu har två stycken sajter rullande.
themobilebay.org +

Hitta hotell med bra WiFi

Webb / Sajter
Är du ute efter ett hotell med bästa tänkbara wifi-uppkoppling när du åker på semester så kan det vara läge att kolla in sajten "Hotel WiFi Test" innan man bokar hotell på det aktuella resmålet.

Det handlar om en ganska så enkel tjänst där man skriver in vilken stad man har tänkt att resa till och därefter listas hotell i den aktuella staden efter deras uppmätta wifi-hastighet. Det går även att sortera hotellen efter pris och antar stjärnor de har.

Befinner man sig på ett hotell när man använder tjänsten så går det även att lägga till det hotellet samt uppgifter om dess wifi till tjänsten.
  tack @peterrosdahl

www.hotelwifitest.com +

1,32 miljarder människor använder Facebook

Webb / Facebook
Facebook presenterade igår sitt resultat för kvartal två och det går fortsatt bra för världens största sociala medie-sajt.

Man visade bland annat upp en intäkt på 2,91 miljarder dollar för kvartal två vilket var något över analytikernas förväntningar vilket drog upp Facebooks aktie som slutade på 71,29 dollar. Det kan jämföras med de 38 dollar aktien kostade när den introducerades på den amerikanska börsen i maj 2012.

Vidare sa man att att man nu har 1,32 miljarder aktiva användare och utav dessa är det cirka 30 procent som enbart loggar in på Facebook via mobilen. På mobilsidan får man väl säga att Facebook verkligen har lyckats då man nu får hela 62% av sin intäkt via mobilannonser.
www.theverge.com +

Coolio lanserar ny video på PornHub?

Webb / Streamat
Den gamle rapartisten Coolio försöker sig nu på något nytt när han kommer att lansera en kommande musikvideo på streamingsajten PornHub, en sajt, som för er som inte känner till den sedan tidigare, specialiserat sig på att streama vuxenfilm.

Coolio säger till den amerikanska kändis/skavaller-sajten TMZ att PornHub lovade att förse honom med alla talanger, det vill säga medverkande i videon, om han i gengäld lovade att lansera videon på deras sajt.

Här nedan kan ni se lite bakom-scenen-material från videoinspelningen som TMZ har kommit över. Jag antar att det mesta får ses som SFW.www.tmz.com +

Expressen lanserar Omtalat

Webb / Sajter
Expressen lanserar idag sajten Omtalat som ser ut att vara en viralsajt liknande amerikanska Upworthy och ett dussintal andra liknande sajter som letar upp trendande videos på YouTube och publicerar dessa i ett kronologiskt flöde på sin sajt.

Videoklippen finns listade i lite olika kategorier som till exempel Nyheter, Politik, Nöje och Humor. Precis som de liknande viralsajterna så har givetvis Omtalat stora delningsknappar så att det blir enkelt för besökarna att dela videon vidare på Twitter och Facebook.
www.expressen.se +

I know where your cat lives

Webb / Sajter
"I know where your cat lives" är en tjänst som påminner lite om "Please dont rob me" som vi skrev om tidigare idag.

Utvecklaren bakom tjänsten har samlat in en miljon bilder som är taggade med "cat" från diverse sociala medie-plattformar och sedan via fotografiets metadata kunna positionera exakt var bilden togs.

I know where your cat lives beskrivs som ett experiment med metadata i fotografier och vill precis som "Dont rob me" peka på faran med att posta bilder med positionsdata i sociala medier. Nedan kan ni kolla in ett kort klipp om tjänsten.
via TheNextWeb

iknowwhereyourcatlives.com +
bloggportalen