Elon Musk säger sig ha fått godkänt att bygga Hyperloop i USA
Ska i så fall gå mellan New York och Washington DC 
42.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Kommer Google göra om Google.com till en webbportal?
Vissa medier hävdar det 
30.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sångaren i Linkin Park död
Chester Bennington tog sitt liv 
-17kg
+
Bobby Green
Antalet döda i AIDS minskar
Och allt fler får behandling mot sjukdomen 
45.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nintendo Switch Online-appen är rätt värdelös
Vem var det som godkände det här? 
31.7°
+
André Stray
0
Klädjätten Uniqlo kan öppna i Stockholm
Konkurrent till H&M 
119kg
+
Bobby Green

Rykte Kommer Google göra om Google.com till en webbportal?

Vissa medier hävdar det

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

De brittiska nyhetsmedierna BBC och The Guardian uppger att Google kommer att implementera sin så kallade "feed" på startsidan för sin sökmotor så att denna skulle bli mer lik webbportaler som till exempel Yahoo och Microsofts MSN.

Var de har fått dessa uppgifter ifrån är lite oklart och de båda hänvisar mestadels till ett blogginlägg som Google publicerade igår. Där uppgav Google att man har gjort vissa förändringar i flödet i sin mobila sökapp vilket var något som vi skrev om igår. Även DN skriver att Google.com ska bli en webbportal men de hänvisar bara till artikeln som The Guardian har skrivit om ämnet.

2007 försökte sig Google på att bygga en webbportal med namnet iGoogle som baserades på användarens personliga preferenser men det var en satsning man skrotade 2013.

Med tanke på att Google idag har sin dominans tack vare att man med sin mycket enkla webbsida slog ut 90-talets sök-gigant AltaVista så har jag svårt att tro att Google kommer att implementera en webbportal som standard på webben. Givetvis skulle ingen kunna konkurrera ut Google på sökmarknaden idag men det känns som Google av rent nostalgiska skäl aldrig kommer att göra några större förändringar på Google.com.

VEVO lanserar Watch Party Live

Chatta med artister samtidigt som du lyssnar på deras musik

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

I mars lanserade musiktjänsten Vevo tjänsten "Watch Party" där användare kunde skapa sina egna spellistor och bjuda in sina vänner att lyssna på dessa samtidigt som man chattade om musiken som spelades eller annat.

Nu tar Vevo "Watch Party" ett steg vidare och lanserar "Watch Party Live" vilket är twitch-liknande tjänst där artister kan skapa spellistor och sedan kan de med hjälp av picture-in-picture-funktion videochatta med sina fans medan musiken spelas upp.

Vevo är en tjänst som ägs av världens tre största skivbolag, Warner Music, Sony Entertainment samt Universal Music och det finns runt 230.000 videos från 21.000 artister på tjänsten. Vevos "Watch Party Live" verkar för tillfället bara vara tillgängligt i USA.

Amazon lanserar sociala medie-tjänsten Spark

Få köptips av människor som delar dina intressen

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Amazon har lanserat en sociala medie-liknande tjänst som man kallar för Spark där det är tänkt att shoppingsugna Amazon-användare ska kunna samlas kring gemensamma intressen.

Tanken är alltså att Amazon-användare ska skriva och kunna hitta inlägg om saker de är intresserade av och sedan samlas och diskutera kring detta. Användare ska även kunna lajka och kommentera dessa inlägg. Givetvis hoppas Amazon att det här ska leda till att användarna shoppar ännu fler grejer från företaget.

Amazon Spark är i dagsläget bara tillgänglig i Amazons app till iOS och man måste vara Amazon Prime-medlem för att kunna använda tjänsten.

Hackers stal 250 miljoner kronor i digitala valutan ether

Lite vilda västern i kryptovaluta-världen nu för tiden?

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Bleeping Computer rapporterar att en eller flera okända hackers har stulit motsvarande 250 miljoner kronor i den digitala valutan ether, en konkurrent till bitcoin som är en del av blockchain-plattformen Ethereum.

Tjuvarna har genom att hitta en säkerhetslucka i den digitala plånboken Parity, en tredjeparts programvara som kan skapa och hantera gemensamma digitala plånböcker, kunnat föra över ether motsvarande 250 miljoner kronor från en mängd digitala plånböcker som skapats med Parity 1.5 och senare versioner av programmet. Stölden upptäcktes av Parity mer eller mindre omgående och då tog en grupp så kallade "white hat"-hackers på sig ansvaret att försöka rädda det som rädda kundes.

"The White Hat Group" utnyttjade därefter samma säkerhetslucka i Parity som tjuvarna använt för att föra över motsvarande över 650 miljoner kronor till en tredje plånbok. Dessa pengar säger "The White Hat Group" att man ska föra tillbaka till de rättmätiga ägarna när de väl skaffat sig en digital plånbok utan säkerhetsluckor.

Hur reklam för Spotify spelas in

Rätt spot on!

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Prenumererar ni inte på Spotify Premium så har ni troligtvis hört en reklam eller två om att det är fett värt att skaffa Premium. Ovan ser ni en video från Spotifys huvudkontor där en sådan reklam spelas in.

via Youtube