master

Sociala nätverket Ello lovar att aldrig ha annonser

Webb / Tjänster
Det sociala nätverket Ello fick mycket uppmärksamhet nyligen då man lovade att man skulle vara ett alternativ till Facebook fast helt annonsfritt. Annonsfritt är man, men något alternativ är man inte - i alla fall inte i dag. Än så länge är man rätt mycket eko och det som postas är hipster-content som tycker att man är lite för fint för Tumblr.

Nu har man i alla fall tagit in 5.5 miljoner dollar från investerare för att fortsätta utveckla siten. Samtidigt har man bildat om bolaget till en lite udda form som tydligen finns i Delaware, typ som en stiftelse som får tjäna pengar.

Samtidigt har grundarna skrivit under ett dokument där man lovar att aldrig ta in annonser.
Ello är lite galet och det är lätt att skratta åt dem, men samtidigt vill jag att de ska lyckas.
betabeat.com +

Hur fick företag sina namn?

Webb / Övrigt
Är du nyfiken om varför vissa teknikföretag heter som de gör så har The Next Web sammanställt historien bakom 21 stycken välkända företags namn.

HTC, LG, Nokia, Spotify, Nintendo, Facebook och Microsoft är några av företagsnamnen som man får stifta bekantskap med. I klippet ovan kan ni höra en ung Steve Jobs förklara varför han och Steve Wozniak döpte sitt företag till Apple.
thenextweb.com +

Sundar Pichai blir chef för det mesta på Google

Webb / Google
Googles VD Larry Page har i ett memo meddelat att nuvarande chefen för Android, Chrome samt Google Apps, Sundar Pichai, nu kommer att få fler ansvarsområden medan Page själv ska fokusera på "the bigger picture" för företaget.

Pichai kommer förutom det han redan bossar över nu även bli chef för sökmotorn, Google Maps, Google+, annonser samt företagets infrastruktur. Larry Page kommer dock fortsatt att vara ansvarig för utvecklingsavdelningen Google X, Nest, Calico, affärsutveckling, ekonomin samt lite annat.

YouTube kommer fortsatt drivas av Susan Wojcicki i vars garage Google en gång i tiden startade.
www.reuters.com +

Ebola.com såldes för 200.000 dollar

Webb / Sajter
Chris Hood och John Schultz som äger domänen ebola.com har gjort sig en rejäl hacka. De har sålt den för 200.000 dollar, under 2008 så köpte de domänen för 13.500 dollar. Det kallar jag en investering. Köparen är ett ryskt företag som heter Weed Growth Fun som undersöker i nuläget om cannabis kan användas för att bota ebola. Tidigare i år så las domänen ut till försäljning för 150.000 dollar, de fick några dollar extra för den kan man lätt säga.
www.digitaltrends.com +

Drottning Elisabeth II skickar sin första tweet

Foto: Science Museum, London
Webb / Twitter
Man är aldrig för gammal för Twitter verkar det som. Idag så skickade nämligen den engelska drottningen Elisabeth II sin första tweet någonsin. Om det blir den enda återstår dock att se.

Tweeten twittrades ut via det brittiska kungahusets officiella konto och skrevs under med drottningens signatur. Den skickades live under ett event på Science Museum i London där de firade kommunikationsteknikens histora.twitter.com +

Facebook släpper nya appen Rooms

Webb / Facebook
Facebook släppte i kväll en ny app som de kallar för Rooms. Kort kan man säga att appen går ut på att just skapa rum och göra det för sina intressen.

Man skapar helt enkelt ett rum för sin fotbollsklubb eller ett annat intresse och bjuder in folk. Som användare kan man välja ett nytt användarnamn för respektive rum. Sedan är det bara att snacka på och dela bilder, video och tankar. Målet är att skapa en mashup av forum och chat anpassat för mobilen.

Rooms är skapat av Facebook Creative Labs och finns just nu bara i amerikanska App Store.
www.rooms.me +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen