Nu kommer Rolls-Royce till Sverige!
Och vi har provkört godbitarna som du kan köpa 
46.0°
+
Roger Åberg
0
Nytt förpackningsalternativ kan ersätta plast
Både bättre och godare än plast  
88.2°
+
Frode Wikesjö
0
Spotify har 39 miljoner betalande användare
Ökat 9 miljoner sen mars 
88.5°
+
André Stray
0
Jessie med den underbara rösten
Det här är Jessie Reyez med låten Figures 
74kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Kinesisk man försökte förstöra internet
Ville förhindra att bilder på honom skulle hamna online 
44.8°
+
Frode Wikesjö
0
Garmin visar upp nya sportklockan Fenix Chronos
Sportklocka med finare design 
42.0°
+
André Stray
0
Artisterna klara för Apple Music Festival
Britney, Alicia, Elton och Chance the Rapper 
14kg
+
Roger Åberg

Spotify har 39 miljoner betalande användare

Ökat 9 miljoner sen mars

I en intervju med Billboard berättar Spotifys kreativa chef, Troy Carter, att tjänsten nu har 39 miljoner betalande användare. Det är en ökning på 9 miljoner sedan vi sist hörde om Spotifys användarsiffror i mars.

I intervjun berättar Troy Carter vad han tycker om exklusivitet på streamingtjänster, likt de Apple Music och Tidal kör med, och inte helt oväntat ogillar Troy sådant och säger att det är dåligt för artister, konsumenter och hela musikindustrin.

Hela intervjun med Troy hittar ni via länken här nere till vänster.

billboard.com +

Kinesisk man försökte förstöra internet

Ville förhindra att bilder på honom skulle hamna online

Damer som dansar squaredance vid Himmelens tempel i Kina

En man i Kina försökte förgäves förstöra internet efter han dansat kinesisk squaredance (torgdans) och var orolig för att bilder på när han gjorde det skulle hamna online. Just den här typen av dans är tydligen en aktivitet som mest äldre damer deltar i Kina och när mannen såg att folk tog bilder på honom när han deltog kände han sig förlöjligad.

Orolig för att dessa bilder skulle hamna på nätet sprang mannen direkt till den lokala accesspunkten och förstörde den. Mannen arresterades kort efter och har nu åtalats för ha orsakat skadegörelse för 100 000 yuan (ungefär 125 000 kronor). Bilder på skadegörelsen kan hittas via länken nedan.

Bonusklipp nedan.

kotaku.com +

YouTube utvecklar egen chattjänst

Så deras användare inte behöver andra andra appar för det

Venture Beat rapporterar att YouTube har planer på att släppa en tjänst som ger YouTube-användare möjlighet att dela textmeddelanden och bilder via plattformen. Anledningen till det sägs vara att YouTube vill behålla sina användare i sitt egna system och inte att de använder andra sociala medier för att kommunicera med sina fans.

Venture Beat säger att detta projekt internt går under namnet Backstage vilket ju är ett rätt så passande namn. När Backstage väl kommer lanseras är oklart just nu och Google/YouTube själva har ännu inte kommenterat dessa rapporter på något vettigt sätt.

via breakit.se venturebeat.com +

Så här stoppar du Whatsapps delning av data till Facebook

Om du inte vill "förbättra annonsupplevelsen"

Under gårdagen blev det känt att Whatsapp skulle börja dela med sig av lite användardata till Facebook, som telefonnummer och liknande. Om du känner att detta beslut är helt åt fanders så finns det ett sätt att stoppa infodelningen till Facebook. Eller egentligen två sätt.

Det första sättet är rätt lätt att missa. Sedan igår har det dykt upp nya användarvillkor som du kan ha godkänt utan att läsa, vilket är en rätt vanlig företeelse. Men i stället för att klicka på Agree så kan du scrolla ner och klicka på Read More och därefter klicka ur den ikryssade rutan där det står att du accepterar att Whatsapp ska skicka data till Facebook.

Som sagt: Väldigt lätt att missa. Men räds icke! Du har 30 dagar på dig att sätta ner foten för datadelningen och detta kan du göra genom att hoppa in i appens inställningar, klicka på Accounts och sedan klicka ur lådan där det står "Share my account info".

Så, så var det med det.

  tack Alla som tipsat theverge.com +

Whatsapp börjar dela användarinfo med Facebook

Kul

När Facebook köpte WhatsApp för några år sedan var det säkert en och annan WhatsApp-användare som oroade sig över att användardata skulle delas med Facebook. Då sa WhatsApp-medgrundaren Jan Koum att respekten för integriteten av användardatan var inskriven i företagets DNA och de byggde WhatsApp runt tanken att veta så lite om användaren som möjligt.

Nu verkar det vara andra bullar som gäller då man i dag meddelade att man kommer dela med sig lite av WhatsApp-användarnas data, så som telefonnummer, med just Facebook. WhatsApp säger att man gör detta då Facebook har bättre koll på att ge förslag om nya vänner och att det kan leverera mer relevant reklam. Förutom det så menar de att Facebook är bättre på att analysera datan över hur användare använder WhatsApp samt att de är bättre på att sätta stopp för spam.

But by coordinating more with Facebook, we'll be able to do things like track basic metrics about how often people use our services and better fight spam on WhatsApp. And by connecting your phone number with Facebook's systems, Facebook can offer better friend suggestions and show you more relevant ads if you have an account with them. For example, you might see an ad from a company you already work with, rather than one from someone you've never heard of.

blog.whatsapp.com +

Snart kan man förbeställda en Uber i London

Äntligen!

Principen med Uber är ju att man drar upp telefonen och klickar för att beställa en taxi som förhoppningsvis kommer direkt. Men ibland vill man förbeställa en bil, vilket inte har gått. Nu blir det snart ändring på det, i alla fall i London.

I en uppdatering som rullas ut till de med företagskonton kan man lägga en bokning från 15 minuter till 30 dagar framåt i tiden. Om cirka två veckor ska funktionen komma till alla användare i London. När eller om funktionen kommer till andra städer är just nu oklart.

engadget.com +

Fransk regionfullmäktige vill stämma sociala medie-användare

För att de postat bilder på poliser

Världen blir bara tokigare och tokigare. En del straffar folk för att de inte har på sig "rätt" kläder, en del straffar folk som har på sig "fel" kläder. Nu vill ordföranden av regionfullmäktige i Provence-Alpes-Côte d'Azur stämma folk som har publicerat bilder på poliser i sociala medier. Det efter att en kvinna blev bötfälld för att använt en så kallad burkini på stranden i Nice och bilder på ingripandet spridits i sociala medier.

Christian Estrosi, som ordföranden heter, säger i ett skriftligt uttalande att "Already, complaints were filed to prosecute those who spread the photographs of our municipal police officers and those uttering threats against them on social networks."

Frihet i alla dess former är något fantastiskt. Det börjar bli dags att värna lite extra om den frihet vi faktiskt har.

mashable.com +