Nu flyttar Zalando till Norden
Bygger lager i Sverige 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Volvo och Lotus är nu syskon
Geely köper majoriteten av britten 
42.4°
+
Bobby Green
0
Katy Perry sjunger med James Corden
Nytt avsnitt av Carpool Karaoke 
81kg
+
Bobby Green
Låga grundvattennivåer i Sverige
Förbered er på vattenbrist 
30.8°
+
Frode Wikesjö
0
Nu kan du se om en emoji trendar
För den som är nervös att vara otrendig 
31.4°
+
Roger Åberg
0
Någon som är i behov av en anti-energidryck?
Varva ned 
126kg
+
Bobby Green

Stor säkerhetslucka hittad i undertexter

Program som VLC, Kodi och PopcornTime drabbat

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Under gårdagen så varnade säkerhetsföretaget Checkpoint att de hade hittat en säkerhetslucka i ett flertal olika mediaspelare som gav hackers tillgång till folks datorer. Detta var möjligt genom att ladda in illvillig kod som maskeras som undertexter via mediaspelarnas undertextfunktionalitet.

Populära mediaspelare som PopcornTime, Kodi, VLC och Stremio hade alla detta problem men de har nu alla fixat till detta säkerhetshål. Så om man nu använder något av dem samt laddar ner undertexter får man se till att uppdatera dessa program på stubinen.

I klippet ovan kan man se hur denna säkerhetslucka kan utnyttjas.

Nu flyttar Zalando till Norden

Bygger lager i Sverige

Zalandos nuvarande centrallager
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Zalando är ett tyskt bolag som Kinnevik äger 32 procent av. Hur mycket de omsätter här i Sverige och i Norden vill de inte säga, men tillräckligt mycket för att satsa mellan 20 och 30 miljoner euro på att bygga ett lager i Brunna norr om Stockholm. 200-300 personer kommer att arbeta på lagret.

Man öppnar lagret här för att kunna snabba upp leveranserna rejält. I dag lovar man att leverera på 2-5 arbetsdagar vilket betyder att den som beställer kan få vänta i en vecka på sin leverans. När nya lagret är igång ska man kunna leverera på 1-2 arbetsdagar.

Följ med Mark Zuckerberg till hans studentrum

På Harvard

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Det är tretton år sedan Mark Zuckerberg tyckte det där med Harvard var töntigt och hoppade av. Igår återvände han till sitt gamla studentrum och huset där han bodde. Med var hans fru Priscilla Chan och självklart sände de det hela live på Facebook.

Reddit rullar ut sina profilsidor

Nu kan alla vara med och leka

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Reddit

Tidigare i år så lanserade Reddit profilsidor för sina användare där man samlar användarens inlägg, en större profilbild samt lite information om användaren. Det var dock endast ett fåtal användare som fick dessa sidor men nu har Reddit börjat rulla ut det till samtliga användare i betaform. Reddit-användarnas profilsidor kommer man kunna följa om man känner att personen i fråga är tillräckligt intressant och på så vis kommer de dyka upp på ens förstasida när de postar något.

Så om man nu vill göra Reddit lite mer socialt och personligt så kan man ju bege sig dit på momangen för piffa upp sin profilsida.

Nu kan du livesända med en kompis

Facebook släpper nya funktioner

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Att sända live är rätt roligt, även om det knappast är dagligen som det händer något i mitt liv som är så kul att det är värt en livesändning. På måndag kommer jag dock livesända en pryl, men det återkommer vi till då.

I vilket fall som helst så har Facebook nu släppt lite uppdateringar till sin live-funktion. Dels så kan du välja att chatta med kompisar runt en livesändning. Säg att favoritlagets match strömmas, då kanske du inte vill snacka med 1000 andra idioter utan bara dina tre bästa polare.

Den andra funktionen är att man kan bjuda in folk till en livesändning, så att de också är med i sändningen. Det här skulle kunna bli intressant om partiledarna började med...