Låt Kim Kardashian ge dig klädråd baserat på vädret där du är

Webb / Tjänster

Kim.Guru är en lite annorlunda väderlekstjänst som kan ge användarna klädråd i form av vad kändisen Kim Kardashian kanske skulle kunnat ha på sig vid den här väderleken.

För att det ska fungera måste man ge tjänsten tillgång till sin plats och det är detta som väderleken baseras på. Det går även att söka efter andra städer om man vill veta vad Kim skulle kunna haft för outfit där idag. Dock så verkar inte alla världens städer finnas med i denna sökfunktion.


via TheNextWeb kim.guru +

Nu är Urthecast live

Webb / Tjänster

Urthecast är en tjänst som har utvecklats sedan 2012 och tillsammans med NASA har de installerat fyra stycken HD-kameror på den internationella rymdstationen ISS som fotat av jorden dygnet runt.

Målet med Urthecast har alltid varit att kunna leverera satellitbilder från jorden i någorlunda realtid och nu har man lanserat denna tjänst. Jag har tyvärr inte fått någon kontakt med liveströmmen men det kan även bero på att det är natt i Chile där ISS just nu passerar [länk].

Bilderna som fotas från ISS är tagna från 400 kilometers avstånd från jorden. Får ni inte tjänsten att fungera just nu så kan ni kolla in en demo från Barcelona nedan. Ser rätt grymt ut.

  tack Thomas www.urthecast.com +

Plex hackat

Webb / Streamat

Plex, tjänsten som organiserar användares media på dator/tablet/telefon och sedan låter användarens streama detta tills sin smarttv, har råkat ut för ett dataintrång meddelar man via mail till sina användare idag.

I mailet skriver man att man upptäckt att servrar där deras forum och bloggar ligger har blivit hackade och man säger att förövarna ska ha kommit över IP-adresser, privata forummeddelande, epostadresser samt krypterade lösenord. Även om lösenorden ska ha varit krypterade uppmanar man nu sina användare att byta sina lösenord på tjänsten.

Ni kan läsa hela mailet från Plex under "Läs mer".

  tack brock landers mybroadband.co.za +
Läs mer...

Prince plockar bort sin musik från alla streamingtjänster

Webb / Streamat

Aritsten Prince har plockat bort hela sin låtkatalog från samtliga av världens streamingtjänster förutom Tidal rapporterar flera källor och vi kan bekräfta att Prince musik inte längre går att hitta på Spotify.

Prince eller hans bolag har inte själva kommenterat varför hans musik är borttagen från till exempel Spotify och Apple Music men fortfarande går att hitta på Tidal (se bild nedan.) Kanske kan det bero på att Prince har fått en sweet deal av Tidal.

Streamingdjungeln verkar med andra ord bli än mer komplicerad och att hitta en tjänst som täcker in "allt" verkar bli allt svårare vilket givetvis kommer leda till en besvärlig situation för oss konsumenter när det kommer till att välja tjänst.


radio.com +

Facebook byter logotyp

Webb / Facebook

Företag byter logotyper lite titt som tätt och brukar oftast göra en grej av det. Oftast i samband med något eldigt tal om att återuppta sin forna glans, eller något. Facebook har dock lyckats göra en logotypändring utan att säga någonting om det. Och utan att någon märkte det. Nästan i alla fall.

Den nya logotypen har ett nytt, snäppet smalare, typsnitt och den största skillnaden är bokstaven A i Facebook har ändrat stil. Som ni ser i bilden ovan är det typ det enda som hänt egentligen. Josh Higgins, Creative Director på Facebook berättar att målet var att modernisera loggan för att göra den trevligare och mer lättillgänglig.

Så. Vad tycker ni om den nya loggan? Bra? Anus?

thenextweb.com +

Nu kan du sätta bakgrundsbilder i Gmail

Webb / Google

Google har gjort det möjligt för dig att sätta en lite mer personlig prägel på din mailkorg i Gmail. Du kan nu använda ett gäng olika bilder i stället för ett tema. Google har laddat upp ett hundratal olika Bildt som du kan sätta som bakgrundsbild.

Det har gått att modifiera teman med egna bilder som du laddat upp, men nu behöver du inte grotta ner i ditt bildbibliotek för att hitta rätt bakgrundsbild, då google har ett gång rätt fina bilder som du kan använda.

Den andra nyheten är att du nu kan lägga in emojis, eller känsloikoner, i dina mail genom att klicka på emojiikonen bredvid Skicka-knappen och lägg till valfri känsla.

gizmodo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen