Australien drabbades av en Sharknado!
Ian Ziering lär vara på väg 
43.9°
+
Frode Wikesjö
0
Massivt solkraftverk ska byggas i Australien
Med 1,1 miljoner batterier 
55.9°
+
Frode Wikesjö
0
En kortfilm om en resa till Arktis
Material från Testeds resa 
80kg
+
Bobby Green
Svenskt premiärdatum för S02 av Preacher
En dag efter USA 
41.7°
+
Frode Wikesjö
0
Samsung Galaxy S8 först ut med Bluetooth 5
Kan strömma ljud till två separata enheter 
62.3°
+
André Stray
0
Arkitekt vill bygga u-formad skyskrapa
Det här är förslaget Big Bend 
114kg
+
Bobby Green

Nytt hack kan hacka smart-tv på avstånd

90% av alla smart-tv:s ska vara sårbara

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

För ett tag sedan blev det känt att CIA hade ett program som kunde hacka Samsungs smart-tv-apparater men en schweizisk forskare har utvecklat en teknik för att hacka smart tv:s som verkar betydligt farligare än CIA:s hack.

Forskaren Rafael Scheel har tagit fram en teknik vilken man kan hacka smart-tv-apparater via sändningar som görs i DVB-T (Digital Video Broadcasting — Terrestrial) till tv-apparaten. Det som gör den här tekniken mycket farligare än tidigare kända tekniker för att hacka smart-tv:s är att den obehörige inte behöver ha fysisk tillgång till tv-apparaten utan kan hacka den på avstånd.

Med hacket ska forskaren ha fått root-access till de tv-apparaterna han testade att hacka vilket innebar att han hade full kontroll över tv-apparaten. Det innebär att en obehörig skulle kunna använda den hackade tv-apparaten till allt från DDoS-attacker till att övervaka den som tittar på tv-apparaten.

Enligt forskaren är 90% av alla smart-tv:s som säljs idag sårbara för hacket men då DVB-T, blåa länder på kartan nedan, främst används i Europa, Afrika, Australien och Asien så antar jag att verkligt sårbara tv-apparater är färre än så. I klippet nedan snackar forskaren lite om sin teknik för att hacka smart-tv:s på konferensen EBU Media Cyber Security Seminar.

bleepingcomputer.com +

Australien drabbades av en Sharknado!

Ian Ziering lär vara på väg

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Queensland i Australien drabbades nyligen av en kraftig cyklon som skapade en massa förstörelse. Bland annat så orsakade den stora skador på ölbryggeriet XXXX Brewery.

Den gjorde även livet surt för en tjurhaj som åkte upp på land via cyklonen. Detta innebär ju att vi har fått vår första riktiga Sharknado.

gizmodo.com +

Google drar igång sajt för öppen källkod

Samlar sina open source-projekt på ett och samma ställe

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har genom åren genomfört många av sina projekt med öppen källkod som gör att andra kunnat ta del av dem för att lära sig och/eller modifiera koden.

Nu samlar Google många av sina projekt med öppen källkod på den nya samlingsplatsen Google Open Source. Där kan besökare ta del av ett 50-tal av Googles projekt med öppen källkod.

Bland annat hittas kod och specifikationer för Googles AI-plattoform TensorFlow, typsnittet Roboto och den nyligen presenterade komprimeringsalgoritmen Guetzli som används för att skapa mindre JPEG-filer.

via opensource.googleblog.com opensource.google.com +

Daniel Ek vill ha Skypes personal

Ber dem söka jobb hos Spotify

Så här kul har man tydligen på Spotify
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

I går berättade vi att Microsoft planerar att lägga ner Skypes svenska kontor, ett beslut som gör att 120 personer är varslade och kommer att förlora jobben. Men det är attraktiva personer och en av dem som är intresserade av att prata med dem, och sedan kanske anställa dem, är Daniel EK.

Daniel Ek gick igår ut på Twitter och berättade att man är ledsen att kontoret ska stängas men att man helt klart är intresserade av att anställa dem.

via breakit.se

Amerikanska operatörer får rätt att sälja användarnas data

Bakslag för integriteten på nätet i USA

USA:s kongress
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

USA:s kongress röstade igår för att dra tillbaka de regleringar för hur internetoperatörer (ISP) ska hantera deras kunders data som infördes förra året.

Reglerna som infördes förra året innebar att ISP:s var tvungna att inhämta tillstånd från sina kunder för att kunna sälja information om dem vidare till tredje part. Dessa regler tas nu bort vilket innebär att det står ISP:s fritt fram att sälja webbläsarhistorik och annan data över vad deras kunder pysslar med på nätet vidare till andra företag.

Många människorättsorganisationer och andra är kritiska till att det här konsumentskyddet nu tas bort. Electronic Frontier Foundation (EFF) säger bland annat i ett uttalande:
"If the bill is signed into law, companies like Cox, Comcast, Time Warner, AT&T, and Verizon will have free rein to hijack your searches, sell your data, and hammer you with unwanted advertisements. Worst yet, consumers will now have to pay a privacy tax by relying on VPNs to safeguard their information."
Internetleverantörer i USA har hävdat att de, precis som till exempel Facebook och Google, borde ha rätt att samla in data om sina kunder och sälja denna. Den stora skillnaden här är väl dock att användare kan välja att inte använda Facebook och Google medan man ofta inte kan undvika att använda vissa internetleverantörer.

eff.org +