Microsoft vill ha feedback från Binganvändare

Webb / Verktyg

Microsoft vill utveckla Bing ytterligare och har nu startat ett insiderprogram för söktjänsten för att få in feedback och utvecklingsförslag från användare. Som insidertestare får användare tillgång till tidiga utvecklingsversioner av söktjänsten och nya funktioner innan de släpps. Med andra ord kör de samma strategi som med Windows 10 och Xbox One där vissa användare också kan testa funktionerna innan de släpps.

De som är intresserade av att bli Bing-testare får fylla i en undersökning och de som kvalificerar sig som testare blir sedan kontaktade av Microsoft. Vill ni göra undersökningen kan ni nå den via länken nedan.

via Mspoweruser.com www.instant.ly +

Känd vloggare lägger av efter fejkat dödssamtal till hennes mamma

Webb / YouTube

Den kända YouTube-profilen och en av årets vinnare i Guldtuben, Therese Lindgren, meddelar nu att hon lägger ner sitt personliga vloggande efter det att någon har ringt till hennes mamma och sagt att hon hade dött.

På sin YouTube-kanal skriver Lindgren bland annat:
"En person ringde till min mamma, utgav sig för att vara från Polisen, berättade att jag varit med om en bilolycka och bad henne KOMMA TILL SJUKHUSET FÖR ATT IDENTIFIERA MIN DÖDA KROPP. Min mamma fick alltså ta emot ett DÖDSBESKED. Det var inte någon tolvårig tjejröst som berättade att jag dött, det lät som en äldre man som mycket väl skulle kunna varit polis. Ni förstår själva att det är det ABSOLUT VÄRSTA samtalet en mamma kan ta emot va?"
Vidare skriver hon att hon har haft problem med att hennes "fans" kommer hem till henne och knackar på hennes dörr. Hon skriver att hon givetvis också varit ung och haft idoler men även förstått att man inte bara kan gå hem till någon om man inte är inbjuden.

Therese Lindgrens YouTube-kanal har över 360.000 följare och ovan kan ni kolla in hennes sista video där hon säger hejdå till vloggandet.

www.expressen.se +

Opera släpper sin adblock-funktion för alla

Webb / Verktyg

Under mars månad slängde Opera in en integrerad adblock-funktion samt en VPN-tjänst i utvecklarversionen av sin webbläsare. Med adblock-funktionen aktiverad slapp man se reklam utan behov av något tredjepartstillägg. Funktionen visade även lite statistik på hur mycket snabbare webbplatserna går att läsa in med denna funktion påslagen.

Nu har Opera släppt dessa funktioner till de vanliga utgåvorna av Opera, både för datorer och mobila enheter. Så om man använder Opera och vill aktivera dessa funktioner så är det bara till att uppdatera webbläsaren till den senaste versionen.

thenextweb.com +

ABC-utmaningen vill visa hur det är att plugga bland fyllon

Webb / Övrigt

Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO har dragit igång en kampanj som man kallar för ABC-utmaningen som vill påvisa hur svårt det kan vara för barn att studera när de omgärdas av fulla vuxna.

Kampanjen vill specifikt uppmärksamma hur en del barn har det i Östafrika där deras mammor kanske har en bar i hemmet och barnen måste sitta där och göra sina läxor efter skolan.

Förhoppningen med ABC-utmaningen är att man ska kunna få in bidrag för att få mammorna att ställa om från att sälja alkohol i sitt hem till att istället sälja grönsaker på en marknad eller liknande.

www.abc-utmaningen.se +

Nästan hälften av svenskarna använder Facebook som nyhetskälla

Webb / Facebook

Analysföretaget Mediavision genomförde nyligen en undersökning som visade att nästan hälften av alla svenskar använder Facebook för att läsa nyheter. Enligt undersökningen svarade 49 procent av de tillfrågade att de dagligen använder Facebook för att konsumera nyheter. Med sådana siffror är Facebook, sett till daglig räckvidd, en av landets största nyhetskällor och konkurrerar därmed med sidor som Aftonbladet.

Hur siffrorna sedan överensstämmer med verkligheten är oklart men hur som helst så tillfrågades 1 000 till 1 500 slumpmässigt utvalda personer mellan 15 och 74 år.

www.nyteknik.se +

Spotify till iOS får en välkommen gränssnittsuppdatering

Webb / Spotify

Idag börjar Spotify rullat ut en uppdatering till sin iOS-app som innehåller en rätt så skön gränssnittsuppdatering vilken innebär att man har flyttat på huvudmenyn så att denna alltid är synlig längst ner i appen.

Det innebär att sidomenyn som man hittills har fått använda sig av för att navigera i appen helt försvinner och så gör givetvis även de extra knapptrycken man han varit tvungen att göra för att nå den fram tills nu.

Den nya versionen av Spotify till iOS börjar rulla ut till svenska användare någon gång idag. Huruvida en liknande gränssnittsuppdatering är på gång till Android finns det inga uppgifter om men jag antar att så blir fallet.