The Pirate Bay nere

Webb / Övrigt

Torrentsajten The Pirate Bay ligger sedan en tid tillbaka nere men det finns inga uppgifter om varför så är fallet.

Både TPB:s .se-domän, thepiratebay.se, såväl som ett gäng med andra TPB-domäner svarar för tillfället inte på anrop och det finns ingen information om när sajten förväntas vara uppe igen.

thepiratebay.se +

Zhowtime visar alla Zlatans mål

Webb / Sajter

Zhowtime är ny webbsida som har tagits fram av två stycken svenska zlatanistas och man säger att det är den enda webbplatsen i världen där samtliga av Zlatan Ibrahimovics mål går att kolla in.

Det går att slumpa fram ett mål men det går även att filterar målen på vilket lag Zlatan spelat i, vilken liga, vilken typ av mål samt vilken säsong målet gjordes.

Totalt finns det, än så länge, klipp från 384 mål som Zlatan gjort under sin karriär och väljer man funktionen "play all" så kan man luta sig tillbaka i cirka 90 minuter och enbart kolla in mål gjorda av Sveriges bäste fotbollspelare genom tiderna.

www.zhowtime.com +

Windows-användare kommer kunna titta på Apple-konferensen

Webb / Streamat

Den 9 september kommer Apple hålla låda och med stor sannolikhet visa upp nya iPhone 6S och som vanligt kommer du kunna titta på presskonferensen på din Apple-märkta enhet utan några större problem. Tidigare har Windows-användare inte kunnat titta på Apples strömmar utan att använda någon mediaspelare som VLC eller någon annan, men i år är det andra bullar.

Microsoft har nämligen lagt till HTTP Live Stream-tekniken som Apple använder för att skicka ut liveströmmen till sina enheter i webbläsaren Edge. Så om du är en av de 75 miljoner användarna som har installerat Windows 10 så kommer du kunna titta på iPhone-showen om två veckor.

www.theverge.com +

Facebook slår besöksrekord med 1 miljard användare på en dag

Webb / Facebook

I måndags var det många som ville se vad som händer och sker på det sociala nätverket. Mark Zuckerberg berättade under gårdagen att Facebook nådde ny milstolpe i måndags då sajten användes av en miljard användare.

We just passed an important milestone. For the first time ever, one billion people used Facebook in a single day.On...

Posted by Mark Zuckerberg on den 27 augusti 2015

Ovan ser ni en video Facebook släppte för att fira milstolpen.

www.theverge.com +

Brittisk musikorganisation vill stämma SoundCloud

Webb / Streamat

Den brittiska upphovsrättsorganisationen Performing Rights Society for Music (PRS) har meddelat att man ämnar att stämma streamingtjänsten SoundCloud då man anser att dessa inte betalat royalties till PRS medlemmar som har sin musik på tjänsten.

PRS krav är att SoundCloud ska teckna ett avtal med dem, PRS representerar runt 110.000 artister, eller ta bort deras medlemmars musik från tjänsten. PRS säger att man har skickat en lista med 4.500 alster som tagits fram av deras medlemmar men utav dessa har SoundCloud bara plockat bort 250 verk.

SoundCloud säger till Engadget att man anser att PRS:s krav är grundlösa och att man kommer att försvara sig "vigorously" vid en eventuell stämning från PRS. Vidare säger man:
"It is regrettable that PRS has chosen to reconsider continuing its commercial negotiations. We believe this approach does not serve the best interests of any of the parties involved."
SoundCloud startade 2008 och har nu cirka 175 miljoner unika lyssnare i månaden. Förhandlingarna mellan PRS och SoundCloud ska ha pågått under fem års tid innan de bröt samman.

via Engadget www.recordoftheday.com +

Facebook uppdaterar bilduppladdningen i webbläsaren

Foto: André Stray
Webb / Facebook

Nu har webbläsarversionen av Facebook uppdaterats med möjligheten att redigera bilder och lägga till filter samt dekaler för att göra bilderna extra fina.

För att göra detta behöver du bara ladda upp en bild som vanligt, sedan hovra med musen ovanför bilden och klicka på den nya redigeringsikonen. Då kommer du få upp en ny ruta, som ni för övrigt ser i bilden ovan, som ger dig tillgång till redigeringsverktygen.

thenextweb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen