master
master

Apple köper BookLamp

Webb / Övrigt
Apple har i någorlunda tysthet köpt upp det lilla företaget BookLamp som beskrivs som en Pandora-liknande tjänst för böcker.

Det är via sitt Book Genome Project som BookLamp har kunnat matcha läsares boksmak med andra böcker den tror passar den aktuella läsaren. Exakt vad Apple ska göra med BookLamp finns det i dagsläget inga uppgifter om.

Apple ska tydligen ha köpt upp BookLamp redan i april och i samband med det så stängde BookLamp även ner sin webbtjänst och sa upp de kontrakt man hade med andra kunder. Mellan 10 - 15 miljoner dollar uppges Apple ha betalat för BookLamp.
the-digital-reader.com +

Google vill ha din hjälp med översättningar

Webb / Tjänster
Google har startat en ny tjänst där man hoppas att internet-användare från hela världen ska hjälpa till med att förbättra deras översättnings-tjänst Google Translate.

När man besöker tjänsten första gången så får man ange vilka språk man kan, man måste välja minst två, och därefter presenteras man med ord eller fraser som man kan översätta till de olika språken man har angett att man kan.

Användare har sedan tidigare kunnat bidra med förslag på bättre översättningar direkt på Google Translate men jag antar att Google hoppas snabba upp översättningsproceduren med den här tjänsten.
translate.google.com +

The Pirate Bay lanserar mobilsajt

Webb / Sajter
Torrentsajten The Pirate Bay har idag lanserat en mobil version av sin tjänst som hittas på TheMobileBay.org.

Som synes på bilden till höger så är den i stort sett identisk med webbversionen av The Pirate Bay och jag förstår inte riktigt varför man inte bara gjorde sin vanliga sajt något mer responsiv än vad som är fallet nu men jag antar att TPB-gänget har sina anledningar.

Någon från TPB säger dock till TorrentFreak att det kommer att bli ännu svårare att blockera The Pirate Bay i framtiden då man nu har två stycken sajter rullande.
themobilebay.org +

Hitta hotell med bra WiFi

Webb / Sajter
Är du ute efter ett hotell med bästa tänkbara wifi-uppkoppling när du åker på semester så kan det vara läge att kolla in sajten "Hotel WiFi Test" innan man bokar hotell på det aktuella resmålet.

Det handlar om en ganska så enkel tjänst där man skriver in vilken stad man har tänkt att resa till och därefter listas hotell i den aktuella staden efter deras uppmätta wifi-hastighet. Det går även att sortera hotellen efter pris och antar stjärnor de har.

Befinner man sig på ett hotell när man använder tjänsten så går det även att lägga till det hotellet samt uppgifter om dess wifi till tjänsten.
  tack @peterrosdahl

www.hotelwifitest.com +

1,32 miljarder människor använder Facebook

Webb / Facebook
Facebook presenterade igår sitt resultat för kvartal två och det går fortsatt bra för världens största sociala medie-sajt.

Man visade bland annat upp en intäkt på 2,91 miljarder dollar för kvartal två vilket var något över analytikernas förväntningar vilket drog upp Facebooks aktie som slutade på 71,29 dollar. Det kan jämföras med de 38 dollar aktien kostade när den introducerades på den amerikanska börsen i maj 2012.

Vidare sa man att att man nu har 1,32 miljarder aktiva användare och utav dessa är det cirka 30 procent som enbart loggar in på Facebook via mobilen. På mobilsidan får man väl säga att Facebook verkligen har lyckats då man nu får hela 62% av sin intäkt via mobilannonser.
www.theverge.com +

Coolio lanserar ny video på PornHub?

Webb / Streamat
Den gamle rapartisten Coolio försöker sig nu på något nytt när han kommer att lansera en kommande musikvideo på streamingsajten PornHub, en sajt, som för er som inte känner till den sedan tidigare, specialiserat sig på att streama vuxenfilm.

Coolio säger till den amerikanska kändis/skavaller-sajten TMZ att PornHub lovade att förse honom med alla talanger, det vill säga medverkande i videon, om han i gengäld lovade att lansera videon på deras sajt.

Här nedan kan ni se lite bakom-scenen-material från videoinspelningen som TMZ har kommit över. Jag antar att det mesta får ses som SFW.www.tmz.com +
bloggportalen