Facebook i framtiden?

Webb / Facebook

Konstnären Daniel Kolitz har spikat ihop en webbsajt som han kallar för "Data Drive" som visualiserar ett framtida Facebook under vissa förutbestämda premisser.

Dessa premisser är att Facebooks VD Mark Zuckerberg och all data från Facebook försvinner oförklarligt 2016 var på Facebooks säljs för en struntsumma till magnaten Buck Calhoun. För att återskapa Facebook drar Calhoun därför igång något som han kallar Data Drive vilket är en uppmaning till alla Facebookanvändare att lämna över så mycket av sin personliga data så möjligt till Facebook 2.0.

Ni kan scrolla igenom hur Kolitz hade tänkt sig att Facebook skulle kunnat se ut under omständigheterna som står beskrivna ovan på länken nedan.

via The Verge thedatadrive.com +

YouTube uppdaterar sin videospelare

Webb / YouTube

YouTube har uppdaterat designen på den videospelare i HTML5 som man använder för att spela upp klipp på den egena sajten och även klipp som ligger inbäddat på andra sajter.

Den nya designen innebär att videspelarens kontroller och laddstapel ligger som ett transparent band i videospelarens nederdel och detta försvinner någon sekund efter man tagit bort musen därifrån. Vidare ska själva laddstapeln ha blivit något tunnare och ikonerna ska ha blivit lite större.

Här på kontoret digga hälften av oss YouTube-spelarens nya utseende medan hälften ställer sig lite mer tveksamma. Vad tycker ni? Kommentarerna står till ert förfogande.

Se vilken film som toppade biolistorna när du föddes

Webb / Sajter

Är du nyfiken på vilken film som låt på biotoppen den dag du föddes? Då kan du hoppa över till Birthday Movie på Playback.fm via länken här nere till vänster. Då får du upp den film som låg etta samt ett stycke trailer till filmen.

Ovan ser ni Ett päron till farsa firar jul som låg på biotoppen när jag föddes.

playback.fm +

Twitters aktie rasar ytterligare

Twitters huvudkontor i San Francisco
Webb / Twitter

Efter Twitters rätt så misslyckade kvartalsresultat börjar nu investerare visa allt mindre tillit till företagets aktie vilket ledde till att aktien föll ytterligare över 5% på den amerikanska börsen igår.

En aktie kostar nu 29,25 dollar vilket kan jämföras med de 26 dollar en aktie gick för när Twitter börsintroducerades i november 2013. När Twitter värderades som mest i januari 2014 kostade en aktie 69 dollar. Att aktien har rasat så mycket sedan senaste kvartalsrapporten beror framför allt på att tillväxten på mikrobloggen nästan helt avstannat och under det aktuella kvartalet lyckades man "bara" öka användarantalet med två miljoner personer.

När Twitters aktie nu faller har det även börjat spekuleras om att företaget kommer att köpas upp av någon annan och det snackas om såväl Facebook som Google, Microsoft och Apple även om jag antar Google och kanske Microsoft antagligen är de enda som kan vara seriöst intresserade av att köpa tjänsten av dessa fyra.

Nedan hittas en graf över Twitters aktieutveckling för det senaste halvåret. Interaktiv version hittas här.


www.di.se +

Twitter testar nyhetssektion

Webb / Twitter

BuzzFeed rapporterar att Twitter har börjat experimentera med en nyhetssektion i sina mobilappar där trendande nyheter dyker upp.

Det handlar om en dedikerad nyhetsflik i Twitters iOS-app, som ni ser på bilden ovan, samt deras android-app. Nyheterna som presenteras undre nyhetsfliken verkar komma från större nyhetsorganisationer som till exempel amerikanska CBS News samt New York Times.

I dagsläget kommer den här funktionen bara att dyka upp för en del användare i USA och Twitters enda kommentar till det hela var:
"We’re experimenting with a news experience on iOS and Android as we continue to explore new ways to surface the best content to users."

www.buzzfeed.com +

Hejdå Matchstick

Webb / Streamat

Gänget bakom den Firefox OS-baserade streamingstickan Matchstick meddelar nu på sin Kickstartersida att man kommer att lägga ner projektet.

Matchstick var tänkt att bli en konkurrent till bland annat Googles Chromecast med den fördelen att man skulle kunna streama grejer till TV:n från både webbläsarna Chrome och Firefox med Matchstick, Chromecast klarar bara av att streama grejer från Chrome till TV:n.

På sin Kickstartersida skriver Matchstick nu att det tydligen krävdes mer jobb än vad man hade beräknat vilket gjorde att man inte trodde att man skulle kunna leverera produkten vid utlovat datum. Därför väljer man nu att skrota hela projektet och alla de som har chippat in pengar till Matchstick via Kickstarter kommer att få dessa återbetalade inom 60 dagar.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen