Tjänst genererar logotyper åt dig

Webb / Tjänster

Om du ska starta ett eget företag eller någon kul internettjänst med mera så är en viktig del i pusslet sin logotyp. Det är ju dock tyvärr inte alla som kan designa egna logotyper för det är inte helt enkelt. Om du är en av de som inte är någon designer så kommer nu tjänsten Withoomph till din räddning.

Tjänsten låter dig skriva in ditt företagsnamn samt några nyckelord och vips så genererar Withoomph en hel hög logotyper åt dig. När du väl har en hög alternativ så kan du välja färger och typsnitt samt se din logotyp på olika prylar för att se hur den ser ut.

Om du sedan är nöjd så kan du välja att ladda hem logotypen i tre olika format som alla kostar olika mycket. Om du inte vill betala så får du en liten preview på 200 pixlar, för 250 kronor så får du en hyfsat högupplöst jpg för webbruk och för 500 kronor så får du en vektorfil.

withoomph.com +

Expressen köper Facebooksidan Vi som gillar fredagsmys

Webb / Facebook

För ett tag sedan köpte Aftonbladets ägare Shibsted upp Facebooksidan "Svenska klipp" som då hade runt 130.000 följare och nu skriver Dagens Media att Aftonbladets värsta konkurrent Expressen har köpt upp Facebooksidan "Vi som gillar fredagsmys" med den tillhörande sajten Mysfredag.se.

Mysfredag har 360.000 följare och Dagens Media skriver att de senaste 17 länkarna på "Vi som gillar fredagsmys" går till Expressens klicksajt Omtalat. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Anna-Clara Welander, chef för Expressen Magasin, bekräftar affären för Dagens Media.

Vad Expressen betalat för "Vi som gillar fredagsmys" och Mysfredag.se vill man dock inte kommentera.

www.dagensmedia.se +

Logitech hackade av Syrien *uppdaterat*

Webb / Övrigt

Datortillbehörstillverkaren Logitechs hemsida verkar ha blivit hackade av några som utger sig för att vara "Syrian Electronic Army".

Syrian Electronic Army (SEA) är en hackergrupp som sägs ha stöds av Syriens Assad-regim som för tillfället befinner sig i ett inbördeskrig mot flera olika grupper. SEA sägs tidigare ligga bakom hackingattacker mot hemsidor och twitterkonton tillhörande olika amerikanska universitet, nyhetstjänster och militära organisationer. Varför man skulle vilja hacka Logitech är i nuläget oklart.

Logitechs hemsida verka nu vara återställd men svarar väldigt långsamt.

Uppdaterat
SEA verkar ha genomfört ett masshack av hemsidor och det är inte bara Logitech som hackats. Brittiska The Independent och Telegraph har bekräftat att de råkat ut för hacket och det sägs även att PC World, Forbes, OK Magazine, NHL samt DELL:s brittiska sajt har drabbats.

SEA har inte attackerat de utsatta hemsidorna direkt utan istället har man lyckats rikta om DNS:en för tredjepartstjänsten Gigya och på det sättet kunnat lägga in javascriptkod som genererat popupper liknande den på bilden ovan skrivet The Next Web.

  tack @A_Strindberg www.logitech.com +

EU-parlamentet anser att Google bör delas

Webb / Google

Tidigare den här veckan skrev vi om att EU-parlamentet ville dela på Google och göra så att Googles sökmotor skulle bli ett helt separat företag. Detta på grund av Googles dominerande ställning på sökmarknaden och för att EU-parlamentet anser att Google prioriterar sina egna tjänster i sökresultatet.

Nu ser det ut som om EU-parlamentet precis röstat igenom det förslaget och alltså rekommenderar att Google blir två olika företag. Ett Google Sök och ett Google Övrigt med andra ord. Man nämner inte Google vid namn i sitt pressmeddelande (se länk nedan) men det är antagligen inte särskilt svårt att förstå vad de menar när de skriver:
"The European Parliament called on EU member states and the European Commission to break down barriers to the growth of the EU's digital single market in a resolution voted on Thursday. MEPs also stressed the need to prevent online companies from abusing dominant positions by enforcing EU competition rules and unbundling search engines from other commercial services."
Nu har tack och lov inte EU-parlamentet någon som helst beslutanderätt över EU-länderna utan deras beslut ska mest ses som en rekommendation och innan ett liknande beslut tas av EU-kommissionen behöver nog inte Google eller andra sökmotorägare, Microsoft, Yahoo med flera, vara särskilt oroliga.

www.europarl.europa.eu +

BitCoin inte så anonymt som användarna tror

Webb / Övrigt

Den digitala valutan BitCoin används av många av nätet på grund av att många tror att man är helt anonym och att det inte går att spåra dem som betalar med BitCoin. Nu har dock några forskare i Luxemburg kommit fram till att så inte är fallet.

Science Daily skriver:
"In their new study, researchers at the Laboratory of Algorithmics, Cryptology and Security of the University of Luxembourg have shown that Bitcoin does not protect user's IP address and that it can be linked to the user's transactions in real-time. To find this out, a hacker would need only a few computers and about €1500 per month for server and traffic costs. Moreover, the popular anonymization network "Tor" can do little to guarantee Bitcoin user's anonymity, since it can be blocked easily."
Genom att spåra kedjan där valutan rör sig säger forskarna att man kunnat identifiera ursprungsadressen till 60% av alla transaktioner som görs med BitCoin.

via Slashdot www.sciencedaily.com +

Twitter vill hålla koll på vilka appar du har

Webb / Twitter

Idag utannonserade Twitter att de framöver vill hålla koll på vilka appar du har. Anledningen är att de vill kunna rikta kommunikationen bättre både vad gäller reklam och rekommendationer på vilka twitterkonton du möjligtvis skulle vilja följa. Det innebär bland annat att du kan komma att få se tweets i det flöde från folk du inte känner, något som testades redan i oktober med bra framgång.

Uppdateringen, som rullar ut till iOS idag och till Android nästa vecka, kallas för app graph och den går att stänga av om man inte vill att Twitter ska hålla koll. På iOS går du via setting -> account -> privacy -> "Tailor Twitter based on my apps" och på Android stänger man av det via settings -> account -> other -> "Tailor Twitter based on my apps."

Vad säger magkänslan. Bra eller dålig funktion?

mashable.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen