Lär dig koda med kortlek

Webb / Övrigt

Code:deck från företaget Varianto:25 är en kortlek där spelkortens valörer är ersatta med korta kodsnuttar på diverse kod/programmeringsspråk.

Varje valör motsvarar ett språk och sorteringen verkar, någorlunda, gjord från hur maskinnära det aktuella språket är till hur nära frontenden det är:
2: Assembly
3: Bash
4: C++
5: Brainfuck
6: Python
7: Objective-C
8: C#
9: JAVA
10: PHP
Knekt: JavaScript
Dam: CSS
Kung: HTML
Ess: SQL

10 dollar får man ge för en code:deck-kortlek.

via Gizmodo varianto25.com +

Flytta data med Amazon Snowball

Webb / Övrigt

Vill man exportera stora mängder data till Amazons molnlagringstjänst Simple Storage Service (S3) så gjorde Amazon det nu lite enklare genom att ta fram en hårdvarulösning som man kallar för Amazon Snowball som kan ta hand om en del av den processen.

Det handlar om en i stort sett fysisk lösning där ingen data flyttas från det egna systemet till S3 via nätet. Istället beställer man hem en Snowball från Amazon och laddar ner upp till 50 Terabyte data på den för att sedan skicka tillbaka den till Amazon som då laddar upp datan till S3 lokalt.

Att använda Amazon Snowball kostar 200 dollar per leverans och tjänsten är tillsvidare bara tillgänglig i USA.


aws.amazon.com +

Google äger nu abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Webb / Google

Enligt DomainInvesting har Google övertagit domänen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com vilket antagligen är en adress man anser passande för sitt nya moderföretag Alphabet som för tillfället hittas på domänen abc.xyz.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com registrerades första gången 1999 men nu ägs den alltså av Google och i ett uttalande till Business Insider säger en talesperson från Google:
"We realized we missed a few letters in abc.xyz, so we're just being thorough."
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com pekar för tillfället ingenstans och det finns inga uppgifter om att så skulle bli fallet framöver.

via DI.se www.domaininvesting.com +

Rykte Facebook börjar testa en likeknapp med mer uttryck

Webb / Facebook

Enligt Engadget så kommer Facebook snart att börja testa en ny likeknapp där användare ska få möjlighet att uttrycka sig på fler sätt än bara "tummen upp".

Det handlar alltså inte om en direkt "ogillaknapp" som det rykats om tidigare utan mer en knapp som ger användare möjlighet att visa sitt deltagande i situationer där kanske inte en tumme upp skulle passa särskilt bra, till exempel vid dödsfall eller andra tråkigheter.

Enligt Engadgets källor så kan den nya knappen komma att börja testas på irländska och spanska användare redan imorgon fredag.

www.engadget.com +

Skjutsgruppen börjar med gratis hyrbilar

Webb / Tjänster

Samåkningstjänsten Skjutsgruppen lanserar nu en ny funktion på sin webbplats som gör att man även får upp lediga gratisbilar från biluthyrningsföretaget Hertz i sitt sökresultat.

Det handlar om så kallade "relocation cars" som Hertz behöver ha flyttade från en del av landet till stället där de ursprungligen hyrdes ut. Hertz erbjuder redan detta via sin tjänst "Hertz Freerider" [länk] men nu kommer alltså dessa bilar även upp i Skjutsgruppens sökresultat och Anders Tärnell, marknadschef på Hertz, säger:
"Våra hyrbilar ska tillbaka till sin ursprungsplats och brukar köras med minst fyra tomma platser. Att erbjuda både bilen och platserna gratis till skjutsgruppare är både bra för miljön och för individen."
Skjutsgruppen är en ideell samåkningsrörelse som används av cirka 60.000 personer i Sverige.

www.mynewsdesk.com +

Rykte Sony säljer sina musikrättigheter

Webb / Streamat

Enligt bedömare i musikbranschen så är Sony på väg att sälja sitt innehavet av musikrättigheterna man äger via företaget Sony/ATV Music Publishing.

Företaget samägs tillsammans med dödsboet efter Michael Jackson och man äger bland annat rättigheterna till musik från artister som till exempel Marvin Gaye, Rolling Stones och Taylor Swift.

Runt två miljarder dollar uppges Sonys halva av Sony/ATV Music Publishing vara värd skriver TT.

www.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen