Jag möter skådespelarna i Preacher
Vi kan vänta oss en blodig och övernaturlig serie med mörk humor 
18.5°
+
Fenjima Manrique
0
Dells nya skärm på 43 tum är som fyra skärmar i en
Med stöd för 4K 
41.7°
+
Emmy Zettergren
0
Samsung visar upp rullbar AMOLED-display
Kan komma att användas i framtida Galaxy-enheter  
43.3°
+
André Stray
0
Pink får träffa en av sina förälskelser
Johnny Depp överraskar i studion 
84kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Peter Eriksson blir digitaliseringsminister
Det som tidigare hette IT-minister 
28.8°
+
Frode Wikesjö
0
Rykte Microsoft slutar tillverka mobiltelefoner?
Kommer i så fall leda till stora uppsägningar i Finland 
32.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rafael Nadal slår ett snyggt slag mellan benen
Under French Open 
107kg
+
Bobby Green

Snart blir det enklare att hitta event på Youtube Gaming

Google introducerar eventkanaler

Från och med E3-veckan i juni kommer det att bli enklare att hitta olika event inom gaming, inkluderat esportevent, på tjänsten Youtube Gaming. Google introducerar nämligen specifika eventkanaler för sin videotjänst där bland annat flera presskonferenser från E3 kommer att strömmas live.

Det hela drar igång med Bethesdas och EA:s presskonferenser 12 juni. Det följs sedan av en tolv timmar lång livesändning 13 juni där presskonferenser och andra liveevent ska täckas.

Presskonferenserna från E3 kommer också att sändas via Twitch, för de som föredrar den kanalen, då Twitch är spelmässans officiella samarbetspartner för 2016.

engadget.com +

Ändra datum på bilder i Google Photos

Fungerar endast i webbläsaren för tillfället

Den evigt användbara fototjänsten Google Photos har blivit snäppet mer användbar då utvecklarna lagt till möjligheten att i efterhand ändra datum på uppladdade bilder, vilket är smidigt om du glömt ändra tidszon på kameran eller något.

För att komma åt tidsändringen så behöver du gå in på Photos.Google.com och klicka på den bild som du vill ändra datum på och sedan klickar du på informationsikonen och väljer "ändra datum". Det går även att ändra datum på flera bilder samtidigt genom att markera ett gäng bilder och sedan klicka på inställningsknappen uppe i högra hörnet och välja "ändra datum" där.

via Android Police plus.google.com +

I dag lanserades ResQ i Sverige

Köp billiga takeawaymåltider som annars kommer slängas

I dag lanseras den finska maträddningstjänsten ResQ i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med denna app kan man köpa hem billigare maträtter från till exempel restauranger eller caféer som har osåld mat kvar när arbetsdagen närmar sig sitt slut. Så istället för att potentiellt slänga maten efter stängning lägger man ut rätterna via appen till ett rabatterat pris. Rabatterna ligger mellan 40 till 70 procent.

Tjänsten lanserades i Finland tidigare i år och har där runt 150 aktiva restauranger, bagerier, kaféer och hotell som dagligen säljer runt 300 till 400 måltider via tjänsten.

Just nu är det inte allt för många ställen som använder ResQ i Sverige men förhoppningsvis det bli ändring på det snart. Tjänsten har även som mål att expandera till fler svenska städer senare i år.

resq-club.com +

Fransk polis har gjort razzia mot Google i Paris

Som en del av en utredning om skattebrott

Under tisdagen tog sig fransk polis in på Googles kontor i Paris för att säkra bevis i en pågående utredning om skattefusk. Med under besöket fanns förutom polisen fem åklagare, 25 datorexperter samt flera utredare som jobbar med skattefusk och korruption i landet.

Utredningen har pågått sedan juni förra året då företaget av myndigheter i landet anklagades för grovt skattefusk. Anledningen är bland annat att en stor del av den europeiska försäljningen från Google kanaliseras genom dotterbolag i Irland då Irland har väldigt låg skatt. Det här har fått Europeiska skatteinstanser att oroa sig över att de förlorar skatteintäkter.

Om Google egentligen har ägnat sig åt någon direkt olaglig verksamhet genom att använda sig av dotterbolag är dock inte klarlagt. Men det är inte första gången de utreds. I januari i år fick Google betala tillbaka 130 miljoner pund i skatt till Storbritannien efter en tio år lång skatteutredning. Den summan var dock resultat av en förlikning där Google betalade ungefär tre procent i skatt jämfört med ungefär 20 procent som det egentligen skulle ha kostat. I Frankrike anser man att Google kan vara skyldig staten 1,6 miljarder euro i skatt. Frankrike ska enligt PC World inte heller vara intresserade av någon förlikning.

pcworld.com +

123 meter lång infografik återberättar Stjärnornas krig

Skoj med Illustrator

En schweizare som heter Martin Panchaud tyckte att det var en bra idé att återberätta den första Stjärnornas krig-filmen via en 123 meter lång infografik.

En helt klart imponerande bedrift och vill man se infografiken i sin helhet så kan man göra det via länken nedan.

swanh.net +

Facebook anser att Trending-listan ej är partisk

Kommer ändå ändra sin arbetsprocess

För ett tag sedan publicerade Gizmodo en artikel om Facebook Trending, det vill säga Facebooks nyhetssida, där det framkom att kuratorerna som jobbade med Trending blev ombedda att svartlista artiklar från vissa källor och lyfta fram vissa ämnen som inte alls är populära. Efter detta avslöjande meddelade Mark Zuckerberg att han skulle ta en ordentlig titt på Trending för att se om hans anställdas politiska åsikter märktes av i deras arbete. Facebook verkar vara klara med sin undersökning och skriver detta om resultatet:
Our investigation has revealed no evidence of systematic political bias in the selection or prominence of stories included in the Trending Topics feature. Our data analysis indicated that conservative and liberal topics are approved as trending topics at virtually identical rates. We were also unable to substantiate any of the specific allegations of politically-motivated suppression of particular subjects or sources. In fact, we confirmed that most of the subjects mentioned in media reports were included as trending topics on multiple occasions.

Även om de inte hittat någon systematisk partiskhet så kan de inte utesluta möjligheten att enskilda kuratorer har valt att lyfta fram vissa nyheter före andra och kommer därför att ändra sin policy för hur de arbetar med Trending och kommer se till att kuratorerna genomgår en ny utbildning.

thenextweb.com +