Svensk polis får snart söka fingeravtryck i USA
När de ska utreda brott 
41.7°
+
Emmy Zettergren
0
Carnage blir skurken i Venom-filmen
Oh shiiiiiiiit 
41.1°
+
André Stray
0
Sci-Fi B-film frontar ny klädkampanj
Utomjordingar gillar också mode 
80kg
+
Bobby Green
Crash tränar hårt inför nylanseringen
Spelet har i princip kodats om helt 
43.5°
+
Emmy Zettergren
0
Airbus vill bygga vingförsedda helikoptrar
Racer blir en ultrasnabb helikopter 
46.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dave Grohls dotter får lira med bandet
Inför 20 000 personer 
144kg
+
Bobby Green

Markiplier är världens mest inflytelserika gamer

Pewdiepie har förlorat förstaplatsen

Visa inte Webb-artiklar
Webb / YouTube

Forbes har släppt sin årliga lista med influencers och för första gången på väldigt lång tid är det ingen svensk Youtuber som ligger på förstaplats på gamingfronten. I stället för att Pewdiepie sitter på förstaplatsen är det amerikanen Mark Fischbach, eller Markiplier som han kallar sig, som sitter på toppen av Forbes gaminglista.

Anledningen till att Pewdiepie förlorat förstaplatsen trots sin massiva följarskara är på grund av att hans varumärke tog en rätt stor smäll under vårens kontrovers som gjorde att flera företag avslutade samarbete med Felix.

Top 10-listan över gaminginfluencers har ni här:
1. Markiplier
2. Pewdiepie
3. Vanossgaming
4. Sonja Reid
5. SSSniperwolf
6. Jacksepticeye
7. DanTDM
8. TheSyndicateProject
9. SkyDoesMinecraft
10. Mari Takahashi

Nu kan du skapa Spotifyspellistor i Messenger

Och dela med dina vänner

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Behöver du lite input till de optimala spellistorna på Spotify i sommar? Nu kan du skapa spellistor tillsammans med dina vänner i Messenger. Funktionen lanserades nyligen och fungerar riktigt smidigt.

För att skapa en ny spellista trycker man, i en privat chatt eller en gruppchatt, på plustecknet nere i vänstra hörnet. Sen väljer man Spotify, namnger den nya spellistan och börjar adda musik. De andra deltagarna kan givetvis också bidra med skön musik. Soft.

Nu kan du testa kläderna innan du köper dem från Amazon

Amazon Fashion lanserar Amazon Prime Wardrobe

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Amazon Fashion lanserar nu en tjänst som låter deras kunder beställa hem ett gäng med kläder, testa dessa och sedan välja att behålla de plaggen de gillar för att sedan skickar tillbaka det de inte vill ha.

Man kallar tjänsten för Amazon Prime Wardrobe och kunden kan beställa hem tre eller fler plagg att testa. Väljer kunden att behålla tre av plaggen så utgår en rabatt på 10 procent och väljer kunden att behålla fem eller fler plagg så stiger rabatten till 20 procent. Plaggen som kunden inte vill behålla skickas sedan tillbaka via UPS till Amazon.

Amazon Prime Wardrobe rullar just nu i en beta-version och det är okänt när den släpps publikt. När så blir fallet så utgår jag från att den initialt endast kommer att vara tillgänglig i USA.

Sök jobb med hjälp av Google

Sök efter det du vill jobba med

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

I våras ryktades det om att Google skulle dra igång någon slags rekryteringstjänst där deras användare skulle kunna söka jobb direkt via Googles sökmotor och nu har man dragit igång något som åtminstone liknar det.

Det går nu att skriva in att man till exempel söker "retail jobs", "construction jobs", "jobs near me" och liknande. På resultatsidan kommer då lediga jobb enligt dessa sökkriterier att listas under en särskild sektion. Under jobb-sektionen kan man sedan ytterligare förfina sin sökning, få information om företaget som anställer och annat.

Google påpekar att man med den här satsningen inte ser sig som en direkt konkurrent till tjänster som till exempel Monster, CareerBuilder och andra tjänster som har rekrytering som sin primära tjänst. Det kommer inte att vara möjligt att för arbetsgivare att lägga upp platsannonser direkt på Google och Google kommer heller inte att ta del av själva rekryteringsprocessen.

I dagsläget verkar Googles jobbsökartjänst bara fungera i USA.

ProtonMail släpper gratis VPN-tjänst

Med ProtonVPN blir du svårare att spåra på nätet

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Förra året skrev vi om den säkerhetsfokuserade mailklienten ProtonMail som utvecklats av CERN samt MIT och nu har man tagit fram en ny produkt som man kallar för ProtonVPN.

Det handlar alltså om en VPN-tjänst som man kan använda för att det ska bli svårare att spåra var man befinner sig. Tjänsten har fram tills nu betatestats av 10.000 användare i ett år men nu kan alla som vill skaffa sig ett konto på ProtonVPN.

ProtonVPN är gratis men känner man för det så kan man donera pengar till ProtonMail så att de kan fortsätta driva sina tjänster.

Använder du någon VPN-tjänst? Svara gärna på vår enkät nedan.