Webb / Facebook

Med ett visst antal steg så känner man i teorin alla på vår vackra planet, om du tar Obama som exempel så är i teorin din väns väns vän kompis med honom. Facebook har tagit all den data man har för att kolla hur många sådana steg det är mellan dig och andra på Facebook och i snitt är det 3,57 steg mellan dig och alla personer på planeten.

Det är så klart olika mellan olika personer, jag har ett visst antal steg till en person och en helt annan till en annan person. De allra flesta ligger mellan 2,9 och 4,2 steg från varandra och snittet är alltså 3,57 steg.

research.facebook.com +
Webb / Facebook

Om man inte har något att säga varandra i Facebook Messenger kan man skicka konstiga GIF-anims och hålla på, eller så kan man spela schack. Det är lite meckigt men man börjar med att skriva...

@fbchess play

...till en valfri vän som man vill utmana. Sedan skriver man kommandon för att flytta pjäserna dit man vill. Här är alla kommandon som man kan utföra:

Start game with random colors: @fbchess play
Pick the colors: @fbchess play white/black
Pick the opponent: @fbchess play white John
Make a move: use Standard Algebraic Notation
@fbchess e4 or @fbchess Pe4 moves pawn to e4
Nbd2 to move knight from b-file to d2
B2xc5 to take on c5 with 2nd rank bishop
e8=Q to promote pawn to queen
0-0-0 or O-O to castle
Claim draw (e.g. 3-fold repetition): @fbchess draw claim
Offer a draw in the current position: @fbchess draw offer
Offer an undo of the last move: @fbchess undo
Resign: @fbchess resign
Show current position: @fbchess show
Show stats between current players: @fbchess stats
Continue a game from another conversation: @fbchess continue
From 1:1 conversation, @fbchess continue with [friend]
From group chat, @fbchess continue from [thread name]

betanews.com +
Mark Zuckerberg
Webb / Facebook

Tidigare i veckan berättade Facebook-chefen Mark Zuckerberg om hur han vill att framtiden för Facebook och världen ska se ut. Och tydligen vill han att majoriteten av jordens befolkning ska vara uppkopplade och använda Facebook under 2030.

För att lyckas med detta komer Zuckerberg fortsätta med arbetet att förse stora delar av Afrika, Kina, Indien och Mellanöstern med internet via initiativ som Internet.org och solcellsdrönare.

Mark berättar hur han ska lyckas med detta:
We want to finish connecting everyone, we’re going to do it in partnership with governments and different companies all over the world.

thenextweb.com +
Webb / Sajter

Yahoos senaste kvartalsrapport såg inte precis trevlig ut då företaget gick med en förlust på 4,43 miljarder dollar. Yahoo-chefen Marissa Mayer meddelade i samband med den trista kvartalsrapporten att företaget kommer göra lite förändringar och skifta fokus en aning. Detta genom att plocka bort 15 procent av arbetsstyrkan, drygt 1 700 tjänster kommer försvinna, och Yahoo kommer också lägga ner mer krut på tjänsterna Search, Mail och Tumblr medan tjänster som Yahoo Games kommer läggas ner.

När det kommer till Flickr är framtiden aningen osäker. Yahoo har meddelat att man kommer lägga mindre fokus på fototjänsten, vilket betyder att Flickr kommer fortsätta leva men kommer göra det med minimala resurser.

petapixel.com +
Webb / Sajter

Våra vänner på NordicHardware har dragit igång en ny satsning vid namn Surfa.se där deras mobilexpert Joel Oscarsson, som jobbat med mobilguiden på NHW sedan en tid tillbaka, kommer agera chefredaktör skriva nyheter och leverera tester på typ allt inom mobil teknik och med tiden kommer gänget rekrytera fler skribenter. I sann NHW-anda kommer testerna vara djupgående och omfattande, men kommer presenteras på ett mer lättuggat vis och riktar sig på så vis till en mer casual publik.

På NordicHardware skriver Joel Oscarsson detta om Surfa.se:
Surfa är Sveriges första hemsida som berättar om mobil teknik på ett sätt som är enkelt att förstå för alla. På Surfa finns nyheter, tips och en stor köpguide där konsumenter snabbt och enkelt kan hitta den telefon som passar dem bäst. Surfa är helt enkelt en plats för de som vill lära sig mer om sin mobiltelefon eller som kanske funderar på att köpa sin första.

NordicHardware kommer fortsätta fokusera på mobil teknik, men majoriteten av mobilbevakningen kommer slussas över till Surfa.se medan NordicHardware kommer fortsätta skriva om pc-hårdvara och datorer.

Länk till Surfa.se hittar ni här nere till vänster.

via Nordic Hardware surfa.se +
Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski
Webb / Tjänster

I november förra året lanserade Swish för nätbutiker, vilket gjorde det rätt lätt för kunder att betala för sina varor. Idag har Klarna valt att konkurrera med denna tjänst genom att lansera Klarna Direkt. Med Direkt behöver du bara ett mobil Bankid för att handla på nätet och enligt Klarnas grundare och VD, Sebastian Siematkowski, är Direkt det snabbaste och enklaste betalsättet i Sverige.

För att börja använda Klarna Direkt så behöver man gå in på Klarnas hemsida, registrera ett konto och sedan välja vilket bankkonto pengar ska dras från när man använder direkt. Därefter behöver du bara använda ditt mobila BankId när du beställer varor från nätbutiker som använder Klarnas system.

Samtliga butiker som idag använder Klarna Checkout kommer få det nya betalsättet automatiskt.

digital.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen