Ny trailer för Bad Moms
Mila Kunis, Kristen Bell och Kathryn Hahn blir värstingmammor 
43.6°
+
André Stray
0
Ricky Gervais vill inte att folk ska piratkopiera hans nya film
För han vill tjäna miljoner 
48.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pacific Rim 2 får premiärdatum
22 februari 2018 
44.4°
+
André Stray
0
Hur bryner man en stek som bäst?
Adam Savage försöker ta reda på det 
121kg
+
Frode Wikesjö
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Idag införs skatt på solel i Sverige
Känns mindre genomtänkt 
-7.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nanoteknik ska förhindra piratkopierade klockor
Vattenmärkning av klockor 
44.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Crystal Pepsi kommer tillbaka!
Den genomskinliga colan 
185kg
+
Roger Åberg

Google bygger ett skal för VR till Chrome

Så man kan surfa hela webben i virtual reality

Google håller på att ta fram en version av sin webbläsare Chrome till Android med vilken man ska kunna surfa i virtual reality även på webbsidor som inte har VR-stöd.

Det finns sedan tidigare en WebVR-standard som gör att webbsidor får stöd för VR men då rätt få webbsidor har detta så har det inneburit att man fått ta av och ta på sig sitt Google Cardboard eller motsvarande varje gång man surfat på sidor som inte haft WebVR-stöd.

Det nya "VR shell" ska ha hittats i tidiga utvecklarversioner av Chrome till Android så när det kan dyka upp på marknaden är oklart. Jag utgår dock från att det sker någon gång när Googles VR-plattform Daydream släpps till allmänheten eller något tidigare än så.

roadtovr.com +

Facebook lägger ner Paper

Vill att du ska använda Facebook-appen i stället

Facebook Paper är en app till iOS som lät användare läsa och dela nyheter med varandra. Sedan dess har det hänt en hel del med Facebook och utvecklarna har släppt funktioner som Instant Articles, vilket har gjort att Papers existens inte längre är berättigad. Facebook har nu valt att lägga ner Paper och efter 29 juli kommer användare inte kunna logga in i appen.

Facebook Paper kommer försvinna från App Store idag, vilket inte spelar någon som helst roll för oss i Sverige egentligen då appen aldrig släpptes här.

engadget.com +

Rykte Apple vill köpa Tidal?

För att komma över rättigheter

Wall Street Journal skriver att Apple och musikstreamingtjänsten Tidal för diskussioner om att Apple eventuellt ska köpa upp tjänsten, en tjänst som artisten Jay-Z köpte av norska Aspiro i mars förra året.

Anledningen till varför Apple, som redan har sin egen musiktjänst Apple Music, vill köpa Tidal uppges vara för att komma över de exklusiva rättigheter Tidal har med en del artister, bland annat Kanye West.

Tidal har inte varit någon direkt succé på marknaden trots vissa exklusiva rättigheter och det har ända sedan förra hösten ryktats om att Jay-Z velat sälja tjänsten. Bland annat så sägs det att Samsung ska ha varit intresserade av att köpa upp Tidal vilket kanske ytterligare kan vara en anledning till varför Apple skulle vilja lägga vantarna på Tidal.

Skulle Apple köpa upp Tidal så skulle man givetvis även få ytterligare ett ess i rockärmen att spela ut mot världens största musikstreamingtjänst Spotify.

wsj.com +

Spotify säger att Apple inte godkänner ny version av deras app

Spotify får inte använda andra betalningssystem än Apples eget

Spotify säger att Apple inte godkänner deras senaste uppdatering av sin iOS-app på grund av att Spotify vill slippa att nya betalande användare köper abonnemang via Apples eget betalningssystem.

Spotify vill att nya betalande användare ska kunna använda andra sätt att betala på för att slippa betala de 30 procent som Apple tar för alla transaktioner som sker via iTunes betalningssystem. Enligt Spotify är detta något som Apple nu hindrar dem från att göra och hävdar att detta bryter mot konkurrenslagen i både USA och EU.

Spotifys chefsjurist Horacio Gutierrez har skickat ett öppet brev till Apples chefsjurist Bruce Sewell där han skriver:
This latest episode raises serious concerns under both U.S. and EU competition law. It continues a troubling pattern of behavior by Apple to exclude and diminish the competitiveness of Spotify on iOS and as a rival to Apple Music, particularly when seen against the backdrop of Apple’s previous anticompetitive conduct aimed at Spotify … we cannot stand by as Apple uses the App Store approval process as a weapon to harm competitors.
Apple kräver inte att appar ska använda iTunes betalningssystem men enligt Spotify så tillåter inte Apple att man använder sig av något annat slags betalningssystem.

Det här innebär givetvis ett problem för Spotify som nu måste låta nya betalande användare betala de 30 procent som Apple kräver för transaktioner som görs via iTunes betalningssystem. Detta gör i sin tur Spotifys tjänst 30 procent dyrare än deras största konkurrent Apple Music.

recode.net +

Rykte Google tar fram test för internethastighet?

Uppges testas hos vissa användare nu

Enligt flera källor så testar Google just nu en egen version av ett hastighetstest för en användares internetanslutning. Detta skulle i så fall visas direkt i sökresultatet om man skriver in "internet speed test" i sökrutan.

Än så länge är det inget Google har kommenterat själv men som ni kan se i tweeten nedan så verkar det åtminstone fungera för den personen.

Det skulle hur som helst inte vara särskilt märkligt om Google lanserade en sådan här funktion då stora tjänster som till exempel Netflix och Microsofts sökmotor Bing redan erbjuder liknande tjänster.

theverge.com +

Databas med misstänkta terrorister och andra brottslingar läckt

Ska innehålla information om 2,2 miljoner personer

2014 års version av den så kallade "World Check Database" sägs ha läckt online och denna innehåller uppgifter om 2,2 miljoner personer med eventuella kopplingar till terrorism, organiserad brottslighet och korruption.

Databasen sammanställs av det kanadensiska mediaföretaget Thomson-Reuters och används av 4.500 institutioner, 49 av världens 50 största banker och över 300 stater och underrättelsetjänster. Databasen är tänkt att användas som ett tidigt varningssystem och för att upptäcka dolda risker gällande vissa personer som kanske till exempel vill öppna bankkonton, starta företag eller annat.

De som använder databasen betalar en årlig prenumerationsavgift för detta som i vissa fall kan uppgå till en miljon dollar om året enligt Vice.

thestack.com +

Vilka frågor kan man ställa Google Now?

ok-google.io vet

En person vid namn Kristijan Ristovski tröttnade på att det inte fanns någon bra samt uppdaterad lista där man kan se vilka kommandon och frågor man kan ställa Google Now. Så istället för att klaga en massa på forum så gjorde han något åt saken och byggde webbplatsen ok-google.io.

Så om man vill veta vilka kommandon som Google Now lyssnar efter och variationerna av dessa så är det bra till att klicka sig vidare via länken nedan. Värt att nämna är att sidan endast listar de engelska kommandona så om man använda Google Now på svenska hittar man kanske man inte har allt för mycket nytta av denna webbplats.

ok-google.io +