Nu flyttar jourhavande präst ut på nätet

Webb / Tjänster
Nu lanserar Svenska Kyrkan sin jourhavande präst-tjänst på nätet vilket innebär att man snart kommer att kunna chatta med en jourhavande präst istället för att ringa vilket varit den enda möjligheten fram tills nu.

Detta är givetvis något man främst gör att nå en yngre publik och Monica Eckerdal, nationell samordnare för jourhavande präst i Svenska Kyrkan, säger till Sveriges Radio:
"Vår statistik visar att väldigt få unga människor hittar till jourhavande präst, dels handlar det om att de inte vet att vi inte finns, dels att de inte använder telefon att kommunicera med, man väljer att kommunicera via internet."
Jourhavande prästs chatt kommer att vara bemannad fyra vardagskvällar i veckan och vill man nå en jourhavande präst akut så är man fortsatt hänvisad till deras telefonnummer. Den första september kickar Jourhavande präst på nätet igång.
via SR

www.svenskakyrkan.se +

Pixlr släpper desktop-app

Foto / Bildbehandling
För den som inte kräver alla avancerade funktioner i Photoshop så har bland annat Pixlr från Autodesk varit ett bra alternativ. Webappen är otroligt bra och man kan göra det mesta grundläggande sakerna man förväntar sig av ett bildredigeringsprogram där men självklart så finns det begränsningar.

Nu så släpper Autodesk en desktop-version av Pixlr och låter både OS X och Windwos-användare att ladda hem programmet för att köra det lokalt. Detta innebär bland annat ett snabbare arbetsflöde, bättre hantering av metadata och att man kan hålla på med bilder i högre upplösning.

Och det bästa med allt? Jo, det är fortfarande gratis.
via Gizmodo

pixlr.com +

Pinga alla maskiner i världen

Webb / Övrigt
Att "pinga" något på internet innebär att man skickar en signal från sin egen dator till en annan dator eller maskin som är uppkopplad på internet för att få svar på om maskinen svarar.

Här är en karta på hur det ser ut när man pingar alla uppkopplade maskiner i världen mer eller mindre samtidigt. Det hela ger väl en någorlunda bra överblick på var de flesta uppkopplade maskiner finns och inte helt oväntat finns det flest sådana i de folkrikare delarna av den utvecklade världen.

Kartan är framtagen av kartografen John Matherly som även grundat sökmotorn Shoda som är tänkt att fungera som en sökmotor för uppkopplade maskiner.
gizmodo.com +

Graffiti dör ut på grund av sociala medier

Webb / Övrigt
Polisen i Skottland uppger att gatukonst som graffiti och annat som de anser vara vandalism i offentliga miljöer har minskat och man säger att detta med stor sannolikhet beror på att "vandalerna" nu för tiden har gått över till sociala medier för att vädra sitt missnöje.

Sir Stephen House från den skotska polisen säger:
"Social media in some instances has replaced graffiti as a way of making your views heard. We have had to deal with offensive comments made on Twitter. My view is that 10 to 15 years ago, that would have been sprayed on the side of a building."
Sedan 2009 har anmälningarna om vandalism och liknande förseelser mer än halverats i Skottland. Att graffiti är en utdöende konstform håller dock inte Sam Rhodes, specialist på gatukonst, med om och han säger till The Independent:
"Traditional graffiti and street art is still very much a huge part of the zeitgeist. In relation to Twitter we find that it’s a genuine tool for spreading eye-catching artistic images in a very accessible way. In this sense I would say that Twitter in fact enhances traditional graffiti messages. Anyone in the world can be exposed to a specific street art piece without having to be physically located directly in front of it. There has been and will always be a place for street art."
  tack Erich H

www.independent.co.uk +

Nu kommer Spotify Familj

Webb / Spotify
Något som har varit efterlängtat länge för oss med barn är ett familjeabonnemang på Spotify så att man slipper ha Sean Banan i sina spellistor. Nu kommer det - men bara nästan.

1 september börjar Telia att sälja abonnemangsformen men inte till alla - man måste antingen ha fast bredband från Telia eller mobilt abonnemang av typen Mobil Komplett eller Max27. Vi andra får snällt vänta lite till.

Ett familjeabonnemang är inget man delar på Netflix-sätt utan i princip bara fem vanliga premiumabonnemang. Prislappen ligger på 199 kronor.

Hur länge Spotify Familj kommer att vara Telia-exklusivt vet man inte i dagsläget.

Nu kan alla kolla in sin twitter-statistik

Webb / Twitter
Twitter Activity är en tjänst som tidigare endast varit tillgänglig för annonsörer och verifierade twitter-användare men nu har Twitter öppnat upp sin statistik-tjänst för alla.

Med Twitter Activity kan man kolla in statistik om hur mycket tweets man skickat, hur många som retweetat, svarat och lajkat detta samt hur många som klickat på eventuella länkar man skickat med. Tjänsten är antagligen mest intressant för statistikknarkare och för de som använder Twitter i sitt arbete.

Ni hittar Twitter Activity på länken nedan.
via TheNextWeb

analytics.twitter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen