Läckta bilder visar upp Project Spartan

PC / Mjukvara

Rykten säger att Project Spartan kommer att släppas i nästa build av Windows 10 och nu har en del nya bilder släppts som visar mer av hur webbläsaren kommer att se ut.

Dessutom visar andra bilder en genomskinlig bakgrund på startsidan för apparna vilket ser riktigt trevligt ut i mina ögon.

microsoft-news.com +

Music to Code By

Webb / Övrigt

Programmeraren och musikern Carl Franklin har tagit fram albumet "Music to Code By" vilket han säger ska vara musik anpassad för att koda och programmera till.

Albumet består av tre stycken spår som vart och ett är 25 minuter långa. Jag har tyvärr inte hittat några av låtarna på Spotify eller YouTube men under "Läs mer" (autoplay) finns ett smakprov på låten "Blue" (de övriga två har titlarna "Red" och "Green").

Skulle du få mersmak efter att ha lyssnat på smakprovet så går "Music to Code By" att ladda ner för 18 dollar här eller så kan man köpa en cd-version för 20 dollar här (då ingår den nedladdningsbara versionen också).

via IT World mtcb.pwop.com +
Läs mer...

Idag är Ta med actionfiguren till jobbet-dagen

Webb / Övrigt

Förra året tog Randall Ham kort på sin medtagna actionfigur som fick hjälpa till i arbetet och la upp bilderna på sociala medier, vilket ledde till att Action Figure Work Day blev ett faktum.

Dagen där actionfigurer av olika slag får hänga med till jobbet är alltså idag och actionfigurälskare världen över att fira dagen genom att visa upp sina dockor av olika slag på sociala medier.

Nu kanske ni redan sitter på jobbet och har lämnat actionfigurerna hemma, men om ni vill delta i denna årsdag av nördiga proportioner så är det bara att lägga upp bilder på Twitter, Instagram och Facebook med hashtaggen #AFWD2015.

actionfigureworkday.com +

Likerensning på Facebook

Webb / Facebook

När ett konto har stängts ner på Facebook har kontots likes på diverse sidor funnits kvar. Men från och med nästa vecka kommer Facebook börja ta bort likes på sidor från avstängda konton. Enligt Facebook görs detta för att hålla sidorna mer aktuella och relevanta.

Everyone benefits from meaningful information on Facebook. It’s our hope that this update makes Pages even more valuable for businesses.

Detta kommer inte bara påverka själva sidorna, utan också likes och kommentarer på inlägg som också kommer bli borttagna om dessa är gjorda av avstängda konton. Om de stängda kontona aktiveras vid ett senare tillfälle, så kommer förstås de borttagna gillningarna att komma tillbaka.

Har du en Facebooksida så kommer du inom de närmsta veckorna märka att antalet likes kommer dippa en aning.

via Facebook Business www.facebook.com +

Google hjälper dig med drinken

Webb / Google

Idag är det fredag och då är det helt acceptabelt att ta sig ett järn eller två. Google har nu börjat hjälpa dig på traven om du känner dig sugen på en drink, men har ingen aning om hur du går till väga. Från och med nu behöver du bara fråga Google hur man gör en viss drink och vipps så dyker det upp en ruta med beskrivningar.

Googles drinkguide fungerar dock bara på engelska, men byter du språk på Google i webbläsaren så kommer denna nya ruta dyka upp.


www.engadget.com +

Google har fortsatt högst förtroende på nätet bland svenskarna

Webb / Övrigt

Sedan 1997 har MedieAkademien släppt sin årligt återkommande så kallade Förtroendebarometer där man visar hur högt förtroende svenskar har för bland annat myndigheter, företag, samhällsinstitutioner och annat.

Man listar även hur högt förtroende svenskarna har för vissa tjänster på nätet och som synes i grafiken ovan så hade Google högst förtroende av de fem jämförda tjänsterna. Årets förtroendesiffror är förhållandevis likt resultatet från 2014 med den lilla skillnaden att Aftonbladet.se nu anses ha högre trovärdighet än Facebook som i sin tur nu anses ha lika lågt förtroende som Twitter.

Tankeexperiment. Var skulle ni placera oss, Feber.se, på skalan ovan? Kommentarerna står till ert förfogande.

Är ni intresserade att se hur högt respektive lågt förtroende svenskarna har för en massa andra saker så hittas hela den 34 sidor långa Förtroendebarometern 2015 på länken nedan (PDF-format).

medieakademien.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen