Whatsapp får Stories
Ytterligare Facebook-app inspireras av Snapchat 
32.7°
+
André Stray
0
Filmbranschen hoppas på mer TPB-blockering
Efter Bredbandsbolaget-domen 
13.0°
+
André Stray
0
Hur viktigt är det med bordsskick?
Tugga inte med öppen mun! 
82kg
+
Bobby Green
Adult Swim visar nytt Rick and Morty-material
Nu händer det! 
46.2°
+
André Stray
0
Disney visar upp trådlös elektricitet
Klär in ett helt rum i aluminium 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mat från It's Always Sunny in Philadelphia
Milk steak någon? 
118kg
+
Bobby Green

Whatsapp får Stories

Ytterligare Facebook-app inspireras av Snapchat

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Känner du att du vill visa vad du gör om dagarna i fler appar än Snapchat, Instagram, Facebook och Facebook Messenger? Då har vi rackarns goda nyheter. Facebook-ägda Whatsapp har uppdaterat sin app med möjligheten att lägga upp bilder och videor i en Story.

Funktionen heter dock inte Stories utan Status, men den fungerar på samma sätt som i alla andra appar. Du tar en bild, eller video med kameran i Whatsapp och sedan kan du slänga på text, emojis eller en fint ritad blomma eller något som du i sin tur kan lägga upp som din Status och dina vänner kan ta en titt på videon eller bilden i upp till 24 timmar.

Status-funktionen i Whatsapp kommer bli tillgänglig för samtliga mobila användare inom kort oavsett om du kör Android, iOS eller Windows Phone.

theverge.com +
Häng i Second Life

Rörelsehindrade personer lever livet i Second Life

Mer i den virtuella världen än den riktiga

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

I en lång artikel på Backchannel har journalisten Kristen French tagit sig en närmare titt på människor med någon form av funktionsnedsättning som hänger i den virtuella världen Second Life.

Det kan handla om människor som är blinda eller döva, människor med autism samt människor som på grund av till exempel Parkinsons sjukdom, CP-skada eller multipel skleros har någon form av rörelsehinder. Enligt French så har många av dessa människor skapat sig egna små communities i Second Life där tusentals människor från hela världen träffas och umgås.

Runt 800.000 användare loggar in på den snart 14 år gamla tjänsten varje dag och författaren Wagner James Au som skrivit mycket om Second Life säger att runt 20 procent av användarna på Second Life har någon form av funktionsnedsättning medan vissa användare på tjänsten uppskattar att detta kan gälla upp till 50 procent av de aktiva användarna.

backchannel.com +

Snap börjar sälja Spectacles på nätet

Endast i USA dock

Foto: Roger Åberg
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Snap har tidigare endast sålt Spectacles i pop-up-butiker som dykt upp lite här och var i USA. Nu har det blivit lite lättare för amerikanarna att lägga vantarna på Spectacles då Snap har öppnat upp en webbutik för de kameraförsedda glasögonen.

Priset för brillorna ligger på 129 dollar och leveranstiden verkar vara mellan 2 till 4 veckor. Så om du befinner dig i staterna och vill steppa upp ditt Snapchat-game så är det bara att hoppa över till Spectacles-sidan, länk här nere till vänster, och beställa ett par.

via theverge.com spectacles.com +

Google Photos visar vilka album bilder är med i

Webbläsarversionen får uppdatering

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Webbläsarversionen av Google Photos har fått en mindre, men ack så trevlig, uppdatering. Du har nu möjlighet möjlighet att se vilka album bilder har lagt till i, vilket kan vara rätt användbart om du ofta skapar fina album i Google.

Mobilversionen av Google Photos har ännu inte fått denna funktion, men troligtvis kommer appen få den snart.

photos.google.com +

Shia LaBeoufs Trump-protest har öppnats igen

He Will Not Divide Us öppnar i Albuquerque

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

Shia LaBeoufs protestström skulle egentligen hålla på i fyra år, men stängdes ner efter bara någon vecka på grund av våld och hot. Nu har strömmen dragit igång igen, men på en helt annan plats. Tidigare var kameran riggad på Museum of the Moving Image i Queens, New York, men den nya strömmen körs från El Rey Theater i Albuquerque, New Mexico.

Vi får se hur långe strömmen får vara uppe den här gången. Vill ni titta på strömmen så kan ni göra det via länken här nere till vänster.

via theverge.com hewillnotdivide.us +