SMS försvinner från Hangouts 22 maj

Hangouts ska bli ren Slack-rival

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Att SMS-funktionen kommer försvinna från Hangouts har det ryktats om ett bra tag och nu verkar ändringen vara på ingång. Google har meddelat att SMS-funktionen kommer försvinna från Hangouts 22 maj, vilket betyder att du får använda andra appar för att skicka meddelanden till nära och kära i framtiden.

Hangouts kommer att skifta över och bli en ren Slack-konkurrent med grupp- och videochatt i fokus.

theverge.com +

En titt på årets emojis

Från Emojipedia

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Emojipedia visade nyligen upp 69 nya emojis som sannolikt kommer dyka upp när Unicode 10 under sommaren. Här hittar man lite allt möjligt från ammande mammor, kräkemojis, dinosaurier och zombies.

Om alla dessa emojis kommer inkluderas när Unicode 10 väl släpps återstår att se då Emojipedia säger att saker och ting kan ändras innan släpp.

En komplett lista på samtliga 69 emojis som planeras att släppas med Unicode 10 kan hittas via länken nedan.

via wired.co.uk emojipedia.org +

Rykte Drog Facebook in en miljard kronor i Sverige förra året?

Beräkningar antyder det

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Att Facebook drar in väldigt mycket pengar vet de flesta om men hur mycket företaget drar in på de olika marknaderna man är verksamma på är inget som företaget kommunicerar utåt. Därför har ekonomisajten Breakit tagit på sig att försöka räkna ut ungefär hur stora Facebooks intäkter var på den svenska marknaden under förra året.

Enligt Breakits beräkningar så omsatte Facebook lite drygt över en miljard kronor på den svenska marknaden förra året. Denna siffra har man kommit fram till genom att utgå från Facebooks egna siffror över hur mycket man i genomsnitt tjänar på varje europeisk användare per kvartal. Den siffran är 42,6 kronor och detta har Breakit sedan multiplicerat med de 5,9 miljoner aktiva användare som Facebooks beräknas ha. Den ekvationen ger att Facebook drog in 1.005.360.000 kronor i Sverige under 2016.

Breakits beräkningar utgår från att alla Facebook-användare i Europa genererar lika mycket intäkter till Facebook. Sannolikt är så inte fallet men den här siffran ger väl en någorlunda fingervisning antar jag. Sen låter ju 1 miljard även rätt snyggt och är lätt att komma ihåg.

breakit.se +

Google uppdaterar Trips

Lägg in bokningar och reservationer manuellt

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google lanserade en testversion av appen Trips i höstas och nu har en skarp version av appen lanserats. Med Trips har du möjlighet att spara all din reseinformation på ett och samma ställe, vilket gör det betydligt lättare för dig när du är ute på vift. Använder du Gmail eller Inbox så sker större delen av ovanstående automatiskt men med Trips har du alltså möjlighet att lägga till bokningar och sådan manuellt, vilket ger dig betydligt mer kontroll över dina reseplaner.

Utöver möjligheten att spara diverse nödvändig information om din resa så tipsar appen även om ställen du skulle kunna besöka under resan som olika restauranger och turistattraktioner.

Google Trips till Android hittar ni här: Google Trips på Play Store. iOS-versionen kan ni ladda ner här: Google Trips på App Store.

via androidpolice.com androidpolice.com +

Flera stora företag slutar annonsera på Google och YouTube

Är kritiska mot var deras annonser visats

Visa inte Webb-artiklar
Webb / YouTube

Den senaste veckan har flera stora företag dragit tillbaka sin annonser från YouTube och deras moderföretag Google på grund av att företagen varit kritiska mot på vilka sajter och i vilka videoklipp deras annonser har visats.

Det hela startade av ett gäng företag i Storbritannien som var kritiska mot att deras annonser dök upp på sajter som spred hat- och extremistpropaganda. Därefter har flera företag runt om i världen följ de brittiska företagens exempel. De senaste två kända företagen som slutar annonser på Google och YouTube är de båda amerikanska telekomjättarna Verizon och AT&T rapporterar TechCrunch.

Då över 80 procent av Googles intäkter kommer från annonsering är detta givetvis inget bra för Google som lovar att ta krafttag för att rensa ut sajter där Googles kunders annonser inte ska visas. Kunderna ska även ges större kontroll över att kunna styra var deras annonser visas. En talesperson från Google säger till TechCrunch:
"We don't comment on individual customers but as announced, we've begun an extensive review of our advertising policies and have made a public commitment to put in place changes that give brands more control over where their ads appear. We're also raising the bar for our ads policies to further safeguard our advertisers' brands."
Andra som har slutat annonser på Google inkluderar bland annat den brittiska regeringen, McDonald's, BBC, Channel 4 och den brittiska banken Lloyd's.

techcrunch.com +
Tommy Hilfiger gör kostymer med Rafael Nadal
Lätta att röra sig i 
122kg
+
Roger Åberg
Annorlunda vas för långa blommor
Smart eller bara vackert? 
158kg
+
Roger Åberg
Nu kan du köpa en Simpons-cykel
En snygg sådan! 
107kg
+
Roger Åberg