m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
47.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Alphabet bygger laserinternet i Indien

Varför lägga kablar när man kan skjuta laserstrålar

Lasertest
Foto: Alphabet
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Alphabets experimentella X-division har utvecklat en teknik som man kallar för Free Space Optical Communications (FSOC) som använder sig av laserstrålar för att förse hushåll med internet.

Nu ska FSOC testas i den indiska delstaten Andhra Pradesh där bara 20 procent av de 53 miljonerna invånarna har tillgång till internet via bredband. Alphabet kommer nu att bygga upp ett FSOC-nätverk med cirka 2000 enheter som ska placeras på hustak och lyktstolpar för att sedan börja beama internet till delar av regionen som saknar bredband.

Alphabet samarbetar med initiativet Andhra Pradesh State FiberNet Limited vars mål är att förse ytterligare 12 miljoner av Andhra Pradesh hushåll med höghastighetsinternet till 2019.

Facebook lanserar snooze-funktion

Tysta dina vänner i en månad

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook implementerar nu en "snooze"-funktion som man kan använda om man känner att någon av ens facebook-kontakter periodvis postar rätt mycket strunt.

Väljer man att snooza en kontakt så kommer inga inlägg från denne att dyka upp i det personliga nyhetsflödet de kommande 30 dagarna. Det går givetvis fortsatt att gå in på kontaktens profil och där läsa vad personen har skrivit för inlägg.

Snooze-knappen kommer även att fungera på sidor (Pages) och grupper (Groups) på Facebook.

Surfa.se drar igång Abonnemangsguiden

Hitta rätt abonnemang för dig

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Sajter

Är du på jakt efter ett nytt mobilabonnemang, men vet inte vilket du ska välja? Då kan du hoppa över till våra vänner på Surfa.se som nu dragit igång Abonnemangsguiden som ska hjälpa dig på traven att hitta rätt abonnemang. Surfa har tagit en titt på samtliga abonnemang från Sveriges olika operatörer för att hitta de bästa och mest prisvärda i en rad olika kategorier.

Ovan ser ni en video där Surfas chefredaktör Joel Oscarsson presenterar Abonnemangsguiden. Länk till guiden hittar ni här nere till vänster.

Spotifys värde rusar

Inför den kommande börsnoteringen

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Enligt flera källor så har värderingen på Spotify rusat den senaste tiden och det antas bero på att företaget inom kort kommer att börsnoteras på New York Stock Exchange (NYSE).

En källa uppger att Spotifys aktier nu handlas på den gråa marknaden för runt 4200 dollar styck vilket skulle innebära att Spotify just nu värderas till cirka 19 miljarder dollar, motsvarande cirka 160 miljarder kronor. I höstas beräknades det att Spotify var värt cirka 16 miljarder dollar. Förutom den förväntade börsnoteringen kan även Spotifys partnerskap med kineisiska TenCent Music förra veckan ha hjälpt till att driva upp värderingen av företaget.

Spotify förväntas noteras på NYSE innan årets slut men det finns ännu inga officiella uppgifter om att så blir fallet.

Harlem Shake-skapare inte nöjd med att Ajit Pai använde hans låt

Vill stämma honom

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Tidigare i veckan postade FCC-ordföranden Ajit Pai en mycket underlig video (se länk nedan) för att lugna alla som var oroliga för framtiden.
Men skaparen av Harlem Shake-låten Baauer var inte nöjd alls med att hans låt användes i Ajits video.

“The use of my song in this video obviously comes as a surprise to me as it was just brought to my attention. I want to be clear that it was used completely without my consent or council. My team and I are currently exploring every single avenue available to get it taken down. I support net neutrality like the vast majority of this country and am appalled to be associated with its repeal in anyway.”

Nu kollar han och hans advokater vad de kan göra för att att sätta dit Ajit och hans vänner för det otillåtna användandet.

Ned Flanders varma choklad
Gör den själv vettja! 
108kg
+
Bobby Green
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
118kg
+
Bobby Green
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
113kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
31.8°
+
Roger Åberg
0