Chatroulette + piano + man vid piano + 2000 pers = internetkärlek 2.0

Webb / Övrigt

Vi avslutar veckan med ännu en chatroulette-video, som man kan säga är version 2.0 av den med killen med pianot. Upplägget är detsamma, men det här gången är det Ben Folds som sitter vide pianot och han gör det framför en publik på 2000 personer.

Inspelat i går i Charlotte, North Carolina.

youtube.com +

Hamsterhjul för katter

Pryl / Mojänger

I somras skrev vi om en Kickstarterkampanj där man ville finansiera ett så kallat hamsterhjul för katter och det blev en väldigt lyckad kampanj som fick in över 34 gånger mer än de 10.000 dollar man behövde för att finansiera utvecklingen av hjulet.

Här ser vi hjulet in action med ett gäng katter som verkar uppskatta det precis lika mycket som hamstrar verkar göra.

youtube.com +

Timelapse från rymden

Vetenskap / Rymden

ESA:s Alexander Gerst tillbringade sex månader på den internationella rymdstationen ISS och tog då bland annat 12.500 fotografier på vår jord under sitt "Blue Dot"-projekt och här kan vi kolla in en timelapse på det.

youtube.com +

Kortfilm Russian Roulette

Film / Övrigt

Här är en prisbelönt kortfilm som handlar om en kvinna som planlöst surfar runt på Chatroulette tills hon hittar en man som faktiskt befinner sig i rymden.

via Sploid vimeo.com +

Värdetransportbil tappar 15 miljoner kronor

Video / Allvar

Igår råkade en värdetransportbil från säkerhetsföretaget G4S tappa ut motsvarande 15 miljoner kronor under en transport i Hongkong.

Det hela blev snabbt rätt kaotiskt då andra trafikanter stannade till och började samla in pengarna för egen räkning och det sägs att de 15 miljonerna försvann på bara några minuter. Polisen har nu uppmanat dem som samlat in de utspillda pengarna att återlämna dem och än så länge har runt 30 personer lämnat tillbaks sammanlagt lite mer än tredjedel av pengarna.

Två personer har med hjälp av övervakningsbilder från platsen gripits och i deras lägenheter hittade polisen sammanlagt motsvarande 165.000 kronor.

  tack Thomas www.scmp.com +

Critical Annihilation är sjukt intensivt

Spel / PC

Vi blev nyligen tipsade om spelet Critical Annihilation som ni kan se en demonstration av ovan. Det går ut på att döda små pixelfiender och ju fler döda pixlar desto bättre poäng. Och pixelblodet sprutar över hela banan. Det låter brutalt och det är det också, men på ett charmigt sätt. Dessutom går det att byta ut det röda blodet till regnbågens alla färger.

En demoversion av spelet kan ni hitta på gamejolt.com där det också finns en leaderboard du kan försöka ta dig in på.

  tack Mikael Jonsson www.digitaltrends.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen