Chatroulette + piano + man vid piano + 2000 pers = internetkärlek 2.0

Webb / Övrigt

Vi avslutar veckan med ännu en chatroulette-video, som man kan säga är version 2.0 av den med killen med pianot. Upplägget är detsamma, men det här gången är det Ben Folds som sitter vide pianot och han gör det framför en publik på 2000 personer.

Inspelat i går i Charlotte, North Carolina.

youtube.com +

Bahnhof vill begränsa polisens tillgång till trafikdata

Bahnhofs serverhall Lajka
Foto: Kristina Sahlén
Webb / Övrigt

Den svenska internetoperatören Bahnhof har som bekant varit en aktiv motståndare till det svenska Datalagringsdirektivet och nu meddelar man att man kraftigt vill begränsa polisens tillgång till uppgifter om privatpersoners trafikdata.

Bahnhofs VD Jon Karlung säger att man bara kommer att lämna ut trafikdata om det gäller grov brottslighet och säger vidare:
"Det är alldeles för lätt att begära ut datalagrade uppgifter och information från operatörerna på ett slentrianmässigt sätt. Motmedlet är att man isolerar de uppgifter som man måste lagra. Vi har rådgjort med vår jurist som säger att det fungerar och är ganska exakt i linje med vad EU-domstolen sade i sitt domslut förra året."
Det framgår inte exakt hur Bahnhof rent tekniskt har tänkt att sig att det hela ska fungera men TT beskriver Bahnhofs system så här:
Bahnhof kommer bara att spara de uppgifter som lagen kräver, till exempel om vem som haft en viss ip-adress vid ett visst tillfälle, i ett särskilt system och radera all liknande information i de övriga datorsystemen.
Systemet sägs vara klart att ta i drift till sommaren och Karlung tror att flera andra internetoperatörer kommer att implementera liknande system.

www.di.se +

Volkswagen släpper app till Apple Watch

Mac / Apple Watch

Volkswagen America har uppdaterat sin Car-net-app till iOS och gett denna stöd för Apple Watch vilket gör att man kan hålla koll på en del grejer som har med bilen att göra utan att behöva ta upp telefonen ur fickan.

Car-net till Apple Watch kan bland annat hålla koll på var bilen befinner sig, hur mycket bränsle som finns tillgängligt, hur slitaget på vissa av bilens delar ser ut, låsa/låsa upp bilen samt hålla koll på om någon dörr eller tackluckan är öppen.

Car-net är finns för tillfället tillgängligt på vissa av VW:s modeller från 2014 och samtliga modeller från 2015.

media.vw.com +

Ny trailer för Magicka 2 gör narr av andra trailers

Spel / Multiplattform

Den 26 maj är det dags för releasen av Magicka 2 och nu har en ny trailer anlänt fylld med en stor portion humor.

www.pcgamer.com +

Typsnitt baserat på Albert Einsteins handstil under utveckling

Vetenskap / Övrigt

Skulle man vilja att ens dokument ser ut att vara skrivna av Albert Einstein kan det snart bli möjligt då några personer håller på att utveckla ett typsnitt som baseras på Einsteins handstil.

Teamet bakom projektet har än så länge spenderat cirka ett halvår på att gå igenom gamla anteckningar som Einstein lämnade efter sig och genom dessa har man kunna designa var och en av bokstäverna enligt hur Einsten skrev.

Än så länge handlar det bara om en fungerande prototyp och för att kunna förverkliga typsnittet så att det går att användas på Windows, OS X samt Linux hoppas man nu kunna kickstarta ihop 15.000 dollar varav man redan fått in lite över 11.500 dollar.

via The Verge www.kickstarter.com +

SpaceX har testat nytt nödsystem för bemannade rymdfarkoster

Vetenskap / Rymden

Idag genomförde Elon Musks företag SpaceX sitt första test där man testade ett "Pad Abort"-system som skulle kunna användas om man skickar upp bemannade dragonkapslar till rymden men att något blir fel under uppskjutningen.

Systemet är designat för att så snabbt så möjligt kunna ta astronauterna och dess kapsel bort från lyftraketen i händelse av att denna skulle explodera. Det hela skedde med en dragonkapsel som är designad för att kunna ta människor till den internationella rymdstationen ISS men denna var givetvis obemannad under den här testflygningen.

Testet sägs ha gått bra och i klippet ovan kan ni kolla in hur det gick till. Vill ni bara se själva uppskjutet samt de efterföljande händelserna så kan ni hoppa direkt till 15:53. SpaceX kommer att fortsätta sina tester med kapslar för astronauter och någon gång under 2017 hoppas man kunna skjuta upp människor till ISS på riktigt.

  tack Johan K www.spacex.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen