m
Audi rullar ut nya A6 allroad quattro

Audi rullar ut nya A6 allroad quattro
Modellvarianten firar 20 år

Bil / Audi

Den lite mer ruggade versionen av Audis bilar som har högre markfrigång och plast runt hjulhusen kallas för allroad. Nu presenteras den senaste versionen av modellen A6 i detta utförande och i samma veva firar man att det nu är 20 år sedan den första allroad-A6:an rullade ut. Det här blir den fjärde generationen och den har givetvis fyrhjulsdrift men även adaptiv luftfjädring och mildhybrid-teknik. Dessutom får den dra upp till 2,5 ton på kroken.

Markfrigången är 139 millimeter som standard. Vrider man på offroad-läget höjs denna med 30 millimeter, så länge man håller sig under 80 km/h. Men det finns även ett så kallat lift-läge. Väljer man det får man ytterligare 15 millimeter höjning, då kan man dock max köra 35 km/h. Hjälpmedel när man kör utanför asfalten är bland annat hill descent control.

Under huven finns det tre stycken nya diesel-V6:or att välja mellan. 45 TDI har 231 hästar, 500 newtonmeter och gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder. 50 TDI ger dig 286 hästar, 620 newtonmeter och klarar 0-100 km/h på 5,9 sekunder. "Värst" blir 55 TDI med 349 hästar, hela 700 newtonmeter och en 0-100-tid på 5,2 sekunder. Alla motorer har mildhybrid-teknik som standard. Till maskinerna kopplas en åttastegad tiptronic-växellåda. Sportdiff är tillval.

Försäljningen drar igång den här veckan och priserna ser ut som följande:

A6 allroad 45 TDI 231 hk quattro – Proline edition pris från ca 582.100 kronor
A6 allroad 50 TDI 286 hk quattro – pris från ca 626.900 kronor
A6 allroad 50 TDI 349 hk quattro – pris ännu ej fastställt

Visa
Pressmeddelande
20-årsjubileum och säljstart för nya Audi A6 allroad quattro

20 år efter att den första generationen A6 allroad quattro lanserades är det premiär för fjärde generationen av modellen. Den kompetenta milslukaren med offroadkapacitet är liksom tidigare utrustad med quattro, adaptiv luftfjädring och förhöjd markfrigång. De kraftfulla V6 TDI-motorerna är elektrifierade med 48-volts mildhybridteknik och kan dra upp till 2.5 ton. I den omfattande standardutrustningen ingår bl.a. navigationssystem och avancerade förarassistans- och säkerhetssystem.

A6 allroad quattro i gavial green
Audi A6 allroad quattro - milslukare med offroadkapacitet

A6 allroad quattro är redan inne på sin fjärde generation och firar 20-årsjubileum i år. Med fyrhjulsdrift och adaptiv luftfjädring är A6 allroad quattro en favorit bland långresenärer med höga komfortkrav. Den ställbara markfrigången och dragkapaciteten på 2,5 ton gör den dessutom flexibel vid tuffare körförhållanden.

A6 allroad quattro är upp till 45 millimeter högre än A6 Avant och har adaptiv luftfjädring med reglerbar dämpning som standard. Luftfjädringen är specialanpassad för offroadkörning och reglerar dessutom markfrigången efter hastighet och läge i Audi drive select. I auto- och komfortläget startar A6 allroad quattro med en markfrigång på 139 mm som standard. I offroad-läget ökar markfrigången med 30 mm upp till 80 km/h. Vid ännu tuffare vägförhållanden kan markfrigången ökas med ytterligare 15 mm i lift-läget (+45 mm jmf standard) och köras i upp till max. 35 km/h. Karossen sänks sedan automatiskt om hastigheten ökar. På motorvägar med en hastighet över 120 km/h sänks karossen med ytterligare 15 millimeter för att öka stabiliteten och sänka luftmotstånd och förbrukning.

Vid utmanande körning i branta partier stöttar dessutom hill descent control genom att bromsa alla hjulen individuellt. Föraren får även hjälp genom att lutningsvinkeln i både längs- och tvärgående riktning visas i MMI-skärmen.

Markerad och särskiljande design
Nya A6 allroad quattro har fått en ännu tydligare offroad-karaktär jämfört med föregångaren. Single-frame grillen är låg och bred med vertikala aluminiumstag. För den som önskar så kan den förhöjda takrelingen, fönsterlister och hasplåtar väljas i antingen svart eller aluminium. Hjulhusen är markerade i kontrasterande skandiumgrått som standard men kan också lackeras i karossfärgen eller blanksvart. Nya A6 allroad erbjuds i elva lackfärger, varav en speciallack – gavial green – som är baserad på den ursprungliga gröna lacken från 1999.

Effektiva och kraftfulla V6 TDI-motorer med mildhybridteknik

A6 allroad erbjuds med tre nykonstruerade V6 TDI-motorer med högt vridmoment och hög dragkapacitet. 45 TDI på 231 hk och 500 Nm vridmoment (1750-3250 varv) som gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder. 50 TDI på 286 hk och 620 Nm (2250-3000 varv) med 0-100 km/h på 5.9 sekunder. 55 TDI avrundar med 349 hk och 700 Nm vridmoment (2500-3100 varv) och gör 0-100 km/h på 5,2 sekunder.

Samtliga motorer är elektrifierade med Audi’s mildhybridteknik som standard (MHEV = Mild Hybrid Electric Vehicle). Det baseras på ett 48-volts huvudelsystem som gör körningen både bekvämare och mer effektiv genom att förbrukningen kan sänkas med upp till 0,4 liter per 100 kilometer vid verklig körning. Den remdrivna kombinerade generatorn och startmotorn återvinner upp till 8 kW under inbromsning och överför elektriciteten till ett separat litiumjon-batteri på 10 Ah. Audin kan därför frirulla med motorn avstängd över ett större hastighetsregister och start-stop-läget går in redan från 22 km/h.

Fyrhjulsstyrning, sportdifferential och quattro

Kraften överförs via en åttastegad tiptronic-växellåda till quattrosystemet som är kombinerat med hjulselektiv momentsstyrning. Vid aktiv kurvtagning bromsas innerhjulen och vridmomentet styrs över till hjulen med bättre fäste. Som tillval erbjuds även sportdifferential som fördelar kraften variabelt mellan bakhjulen för bästa körupplevelse vid aktiv körning.

Som standard ingår progressiv styrning och som tillval erbjuds fyrhjulsstyrning som gör det smidigare att köra i trånga parkeringsutrymmen samtidigt som stabiliteten ökar i högre hastigheter. Upp till 60 km/h kan då bakhjulen vridas upp till fem grader i motsatt riktning mot framhjulen och i högre hastigheter kan fram- och bakhjul vridas med upp till två grader i samma riktning. Med Audi drive select väljer föraren mellan dynamic, automatic, comfort, effeciency, allroad och lift-läge. Som standard har A6 allroad quattro 18-tumshjul med 225/55.

565 liters bagage med praktisk 40:20:40-delning av ryggstöd

Nya Audi A6 allroad quattro är 4,95 meter lång, 1,90 meter bred och 1,50 meter hög. Hjulbasen på 2,93 meter ger gott om innerutrymme och bagageutrymmet lastar som i A6 Avant, 565-1680 liter med nedfällda baksäten. Baksätena kan även fällas med praktisk 40:20:40-fördelning som standard. I standardutrustningen ingår även elbaklucka, automatiskt lastskydd, railsystem, spännband, nät och krokar. Som tillval finns även ett lastsäkringssystem med lastavskiljare.

Digital interiör med touch-skärmar

A6 allroad quattro har motsvarande digitala interiör som i Audi A6 med två digitala touch-skärmar i mittkonsolen, där den nedre bl.a. används för snabb och enkel textinmatning. I förarens siktfält erbjuds även Audi virtual cockpit som tillval med en 12.3-tums digital instrumentskärm som styrs med multifunktionsknappar på ratten. I standardutrustningen ingår även MMI navigation och som tillval erbjuds även den mer avancerade MMI Navigation plus. Navigationen sker med inlärning baserad på tidigare resor vilket förenklar inställningen av resmål. Rutten beräknas även online hos HERE för lämpligaste vägval.

Uppkopplad med Audi connect och avancerade förarassistanssystem

Som standard ingår även Audi connect nödsamtal och servicebokning, Audi connect navigation och infotainment samt stöldspårningssystem. Med myAudi appen kan användarens mobil anslutas sömlöst med bilens MMI och med Audi connect key kan föraren låsa upp bilen och starta motorn genom att använda en Android-mobil med near field communication (NFC). Audi A6 allroad är även standardutrustad med omfattande säkerhets- och assistanssystem med bl.a. effektivitetsassistent, adaptiv farthållare, kökörnings- och nödstoppsassistent. Som tillval erbjuds även City-paketet med korsningsassistent och urstigningsvarning vid dörröpping. I den centrala datorn (zFAS) samlas all sensorinformation och räknas om till en modell av omgivningen, för att därefter ge information till alla assistanssystem.

Säljstart I juni

Försäljningen av nya Audi A6 allroad quattro startar den första veckan i juni.

A6 allroad 45 TDI 231 hk quattro – Proline edition pris från ca 582.100 kr
A6 allroad 50 TDI 286 hk quattro – pris från ca 626.900 kr
A6 allroad 50 TDI 349 hk quattro – pris ännu ej fastställt

Bränsleförbrukning

45 TDI: Blandad förbrukning 5,8-5,9 l/100 km. CO2-utsläpp 152-156 g/km
50 TDI: Blandad förbrukning 5,8-5,9 l/100 km. CO2-utsläpp 152-156 g/km
55 TDI: Blandad förbrukning 6,4-6,6 l/100 km. CO2-utsläpp 168-172 g/km

Informationen om bränsleförbrukning och CO2 utsläpp varierar beroende på vilka hjul och fälgar som används. Uppgifterna gäller WLTP korrigerat NEDC.Ca-pris innebär att varje återförsäljare är fri i sin prissättning.
39.3°
0

Audi rullar ut nya A6 allroad quattro

Modellvarianten firar 20 år

Snubbe klarar Sekiro med ögonbindel
Det är rätt imponerande det

Sekiro-speedrunner Mitchriz lyckades tidigare i veckan spela genom hela spelet utan att titta på det. Det tog Mitchriz runt 4,5 timme att köra genom det men det tog honom dryga 100 timmars träning innan han satte det. Mitchriz säger att han lyckades med denna bedrift med hjälp av muskelminne och diverse spelljud. Inte helt oväntat valde han att undvika Isshin the Sword Saint för att istället köra Shura-slutet vilket sannolikt förenklade processen en aning. Du kan se den 4,5 timmes långa genomspelningen i klippet ovan. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Amerikanska politiker vill stoppa Hiltons Xinjiang-projekt
För att det sker folkmord där

Reuters rapporterar att en kongresskommission i USA har skrivit ett öppet brev till hotellkedjan Hilton Worldwide om att de avsluta ett hotellprojekt som de har på gång i Xinjiang-provinsen i Kina. Detta för att den regionen förknippas med folkmord av den muslimska minoritetsbefolkningen där. I brevet skriver de att detta Hilton-projekt är del av den kinesiska regeringens kampanj att förstöra uigurers kulturella och religösa platser i provinsen. "The site is emblematic of the Chinese governmentx27s campaign of widespread destruction of Uyghur religious and cultural sites in the XUAR and official efforts to eradicate Uyghursx27 religious and cultural practices," Om Hilton Worldwide kommer ta till sig av kritiken i brevet eller om pengarna går före återstår att se. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon åker på miljardböter
För att de bröt mot GDPR

Bloomberg rapporterar att Amazon åkt på en rejäl bot av EU för att de brutit mot GDPR-reglerna. Böterna hamnade på 746 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 7,6 miljarder kronor vilket ju är rätt mycket pengar det. Boten är resultatet av ett klagomål från 2018 från den franska integritetsrättsgruppen La Quadrature du Net som genomförde en del stämningar mot diverse internetjättar strax efter att GDPR infördes det året. Inte helt oväntat anser Amazon boten, som utfärdats av Luxemburgs nationella kommission för dataskydd, är felaktig och kommer att överklaga den. Tumnagel
44.6°
+
Frode Wikesjö
0

Ny FIFA 22-trailer visar lite gameplay
Spelsekvenstrailer visar HyperMotion Technology

EA Sports bjuder här på en ny trailer för FIFA 22 där man få se små glimtar av gameplay från spelet. En av de nya sakerna som EA har lagt fokus på med FIFA 22 är något som de kallar för HyperMotion Technology. Denna teknik ska kombinera ett helt lags motion capture med maskinlärning vilket ska resultera i mer naturliga rörelser samt så har det gett spelet fler än 4 000 nya animationer. Det här med HyperMotion Technology kommer dock endast vara tillgängligt på de nya konsolerna samt Stadia och inget som kommer finnas med i Windows-versionen. Tumnagel
36.2°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för Vivo
Animerad sång- och dans-film med Lin-Manuel Miranda

Netflix har släppt en första traile för för den kommande animerade filmen Vivo och denna kan ni kika på ovan. I filmen kommer vi få följa kinkajoun, eller veckelbjörnen, Vivo, spelad av Lin-Manuel Miranda, som dansar och sjunger hela vägen från Havana till Miami. Andra skådespelare som dyker upp i filmen är Zoe Saldaña, Brian Tyree Henry, Michael Rooker och Nicole Byer, Vivo kommer till Netflix den 6 augusti. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Horizon Forbidden Wes släpps nog inte i år
Men sannolikt under början av nästa år

Bloomberg rapporterar att Sony kommer skjuta upp släppet av Horizon Forbidden West till första kvartalet nästa år. Detta låg ju lite på tapeten innan i år så helt oväntat är det väl ej. Tanken var först att spelet skulle släppas lagom till julhandeln men nu verkar det alltså inte bli så. Sony själva har inte bekräftat detta rykte ännu. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

Bakterier i kors magar kanske kan bryta ned plast
Säger forskare från Österrike

Forskare på University of Natural Resources and Life Sciences i Vienna har upptäckt att vissa bakterier i kors magar skapar enzymer som kan bryta ned naturliga polyester. Kor får när de äter i sig ett ämne som heter cutin, en naturlig polyester som tillverkas av växter för att skydda väggarna i växtcellerna. Upptäckten av bakterierna ger nu forskarna hopp om att de ska kunna användas för att bryta ned plastavfall. De vill nu fortsätta studera enzymerna för att se om de kan modifieras så de kan skapas utanför en kos mage och för att se om de kan bryta ned flera sorters plast. Cirka 25,8 miljoner ton plastavfall ska ha hamnat på land och i världens hav, varav cirka 15 procent är polyester, en plast som används i bland annat plastflaskor och kläder. Forskningen är publicerad i tidskriften Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Tumnagel
46.9°
+
Hugo Engström
0

Imorgon går Nothings ear (1) att köpa
Klockan 15.00 i begränsad upplaga

Imorgon kommer Nothings första produkt, ear (1), att gå och köpa för 99 dollar. I. videon nedan tar kanalen Design Theory en titt på hur företaget lyckats med hörlurarnas design. Håll alltså utkik på länken nedan imorgon klockan 15:00 om du är sugen på Nothings hypeade trådlösa hörlurar. Flera svenska återförsäljare (Prisjakt-länk) har också förhandsbokning för hörlurarna. Där ligger priset just nu på 1 190 kr och leveransdatum är den 17 augusti. Tumnagel
35.0°
+
Hugo Engström
0

GarageBand får nya ljudsamlingar från popartister
Band annat Dua Lipa och Lady Gaga

Apple har precis släppt ett antal nya ljudsamlingar till sitt musikskapar-program GarageBand. Ljudsamlingarna kommer från två popartister: Dua Lipa och Lady Gaga. Samt sju producenter: Boys Noize, Mark Lettieri, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och Trakgirl. Ljudsamlingarna finns att ladda ner i senaste versionen av GarageBand-appen på iOS och iPadOS. En ny serie med producenten Mark Ronson har också premiär idag 30 juli på Apple TV+. Serien heter Watch the Sound With Mark Ronson och en ljudsamling i GarageBand-appen ska komplettera serien, så tittare kan experimentera själva med det som visas i avsnitten. Tumnagel
37.8°
+
Hugo Engström
0

Waterworld ser ut att bli tv-serie
Ska utspela sig 20 år efter den klassiska filmen

Collider rapporterar att Universal Television planerar att spela in en tv-serie baserad på den klassiska filmen Waterworld, en film som gick upp på biograferna 1995. Arbetet med Waterworld-serie befinner sig på ett tidigt stadie men kommer antagligen att regisseras av Dan Trachtenberg, regissören bakom bland annat 10 Cloverfield Lane och The Boys. Huruvida Kevin Costner, som spelade huvudollen i filmen, kommer att dyka upp i tv-serien finns det än så länge inga uppgifter om. Då tv-serien är tänkt att utspela sig cirka 20 år efter händelserna i filmen så skulle det rent "åldersmässigt" antagligen inte vara omöjligt att Costner kan dyka upp i tv-serien. Tv-serien Waterworld sägs vara planerad att sändas på någon streamingtjänst men vilken detta skulle kunna bli finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till filmen Waterworld. Tumnagel
52.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för andra säsongen av See
Jason Momoa vs Dave Bautista

Nästa månad har andra säsongen av fantasydramat See premiär och här kommer trailern till den. I tv-seriens andra säsong får vi fortsatt följa hur Baba Voss (Jason Momoa) försöker skydda sina seende barn i en värld där alla andra är blinda. Som lök på laxen så stöter man under seriens gång på Babas bror Edo Voss (Dave Bautista) som sedan längre närt ett hat mot sin bror. Andra säsongen av See drar igång på Apple TV+ 27 augusti. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft kommer plocka bort Forza Motorsport 7
Skynda att fynda innan det händer

Microsoft kommer ta bort bilspelet Forza Motorsport 7 från Microsoft Store från den 15 september. Både spelet samt all DLC kommer försvinna och kommer därmed inte gå att köpa men har man redan köpt det kommer man så klart kunna ladda ner det så många gånger man vill. Folk som skaffat spelet via Xbox Game Pass och sedan köpt DLC för spelet kommer få fortsatt tillgång till spelet. Varken Microsoft eller Turn 10 har gett någon vettig förklaring till varför de kommer plocka bort spelet förutom att det har nått slutet på sin livscykel. Det spekuleras dock att det är på grund av att licenserna för spelets bilar har löpt ut. Med endast sex veckor kvar innan spelet försvinner har Microsoft sänkt priset på spelet rätt så ordentligt så vill man ha det får man ju passa på att köpa det innan den 15 september. Standard-versionen kostar nu 87 kronor medan medan Ultimate Edition nu kostar 187 kronor istället för 749 kronor. Forza Motorsport 7 släpptes hösten 2017 till både Xbox One och Windows. Bonusklipp nedan där man kan kolla in lite gameplay från kommande Forza Horizon 5. Tumnagel
36.8°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify Greenroom snart nedladdat en kvarts miljon gånger
Ligger långt efter konkurrenten Clubhouse

TechCrunch rapporterar att Spotifys Clubhouse-konkurrent Greenroom snart har laddats ner en kvarts miljon gånger. Enligt data från analysföretaget SensorTower har Greenroom laddats ner 141.000 gånger till iOS och cirka 100.000 gånger till Android. Det gör att Greenroom ligger långt bakom Clubhouse vars app har laddats ner över 30 miljoner gånger till både iOS och Android. Givet att Clubhouse funnits på marknaden betydligt mycket längre än Greenroom är det dock kanske inte så konstigt. Greenroom verkar än så länge hur som helst inte blivit någon succé. Förutom Clubhouse så konkurrerar Greenroom även med liknande livetals-tjänster från bland andra Twitter, Facebook och Reddit. Samtidigt så har en del bedömare börjat snacka om att livetals-tjänster som Clubhouse kanske fick lite för mycket uppmärksamhet och hajp i början av året. Något som gör att allt fler ifrågasätter huruvida tjänster som dessa ens kommer att vara intressanta i förlängningen. Tumnagel
34.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
104kg
+
Hugo Engström

Clarkson's Farm får en andra säsong
Hurra?

Om man gillade den första säsongen av Amazon Prime Video-serien Clarksonx27s Farm då kanske man kan glädjas åt nyheten att denna dokusåpa kommer få sig en andra säsong. Serien följer Storbritanniens mest osannolika lantbrukare, Jeremy Clarkson, som måste handskas med dåligt väder, olydiga djur, gröda som vägrar växa och en oväntad pandemi. När denna andra säsong dyker upp är oklart men fram tills man får reda på det kan man ju kolla in de åtta avsnitten från seriens första säsong borta på Amazon Prime Video. Tumnagel
47.5°
+
Frode Wikesjö
0

Airbnb lanserar hastighetstest för wifi
Kanske kan locka fler till bostaden man vill hyra ut

Airbnb har nu lagt till en ny funktion i sin app med vilken potentiella uthyrare kan kolla wifi-hastigheten i den bostad man planerar att hyra ut. Tanken bakom hastighetstestet är att denna ska kunna användas för att kanske locka till sig kunder som specifikt behöver bo på platser med en snabb och stabil internetuppkoppling, till exempel hyresgäster som kräver sådant för att kunna arbeta. Airbnb skriver i ett pressmeddelande om den nya funktionen: "While Hosts have been able to manually add wifi speeds to their listing pages for some time, we’re now providing an easy and efficient in-app solution to allow them to measure the wifi speed in their listing using the Airbnb app." Airbnbs hastighetstest använder sig av mjukvara från företaget M-Lab och resultatet från testerna kommer även att inkluderas i en publik databas som M-Lab tillhandahåller. Initialt kommer Airbnbs funktion för hastighetstest av wifi bara vara tillgänglig på den amerikanska marknaden. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för sista säsongen av Brooklyn Nine-Nine
One Last Ride

Nu är det bara några veckor kvar till den sista säsongen av polisserien Brooklyn Nine-Nine drar igång. Stora delar av manusen till denna åttonde säsong skrevs som bekant om efter de stora protesterna runtom i världen efter några amerikanska poliser mördade George Floyd. Säsong åtta av Brooklyn Nine-Nine har premiär på den amerikanska tv-kanalen NBC den 12:e augusti. Tumnagel
39.8°
+
Frode Wikesjö
0

Teslas senaste uppdatering innehåller ett biltvätts-läge
Teslas bilar får nu även stöd för Disney+

Tesla har rullat ut en ny mjukvaruuppdatering vilken bland annat ger Tesla-ägare möjlighet att streama Disney+ i sina bilar. Sedan tidigare finns det stöd för att köra Netflix, Hulu, YouTube and Twitch i Teslas bilar. Uppdateringen innehåller även ett biltvätts-läge vilket inaktiverar och skyddar diverse sensorer på bilarna som kanske kan riskera att skadas av att gå igenom en biltvätt. Förutom det så innehåller uppdateringen en funktion som autosparar film från dashcam-kameran om bilen anser att den inblandade i någon slags säkerhetsrelaterad händelse, en funktion för auto-dimmning av bilens speglar, mer batteriinformation samt förbättring av wifi. Uppdateringen "2021.24" ger Teslas mjukvara även stöd för de tre språken ryska, rumänska och ungerska. Tumnagel
32.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
104kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
74kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
80kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
33kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
18kg
+
Wille Wilhelmsson