41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Audi visar upp ytterligare en TT TT quattro sport Concept
Audi visar upp ytterligare en TT

Vid sidan av nya TT visar Audi även upp den här i Genève - TT quattro sport Concept. Det är en hårigare version som enligt Audi visar potentialen i den nya bilen. Vågar vi hoppas på en produktionsversion?

"With our Audi TT quattro sport concept show car, we wanted to demonstrate what the new TT’s technology can do if you take it a step further. This car is designed for racing - an extreme driving machine for the motorsports enthusiasts among our customers."
Under huven sitter samma TFSI-motor på 2.0 liter som i vanliga TT kopplad till en dubbelkopplingslåda. Skillnaden är dock att effekten har skruvats upp till hela 420 hästar och 450 Nm. Vikten anges till 1 343 kilo och 0-100 km/h ska gå på bara 3.7 sekunder. Förutom den mer aggressiva stylingen har även bilen lägre och hårdare fjädring. Insidan har rensats på allt onödigt och de vanliga stolarna, dörrpanelerna och högtalarna har fått stryka på foten för att få ned vikten.

Vad tycker ni? Bör Audi bygga den här?

Bil, Audi, TT, Genève, quattro sport Concept

Audi visar upp nya TT
Roligare och med mer teknik

Tidigare idag läckte nya Audi TT ut vilket satte lite fart på tillverkaren som nu ikväll presenterade bilen i sin helhet. Den tredje generationen bjuder på uppdaterat utseende som har sina rötter i den första generationen. Fokus har legat på körupplevelsen och bilen har späckats med all tänkbar teknik - bland annat en helt digital instrumentpanel. Bilen mäter in på 4.18 meter i längd vilket gör den nästan exakt lika lång som andra generationen. Hjulbasen har vuxit med 37 millimeter och den mäter nu 2.5 meter. Bredden anges till 1.83 meter och höjden 1.35 meter är samma som innan. Vikten har droppats med 90 kilo sen introduktionen 2006 och jämfört med föregångaren är den här 50 kilo lättare. Under huven finns det tre stycken olika turbomatade fyror med effekt från 184 till 310 hästar att välja mellan. Toppmodellen är än så länge TTS men räkna med att en TT-RS kommer senare. Till motorerna kopplas antingen en sexväxlad manuell låda eller en sexstegad S-Tronic-låda med dubbelkoppling. TTS gör 0-100 km/h på 4.7 sekunder och elektroniken säger stopp vid 250 km/h. Fyrhjulsdriften har vidareutvecklats och erbjuder nu ännu högre stabilitet, bättre väggrepp och mer körglädje. Allt om bilen finns att läsa i pressmeddelandet nedan. Nya TT kommer till Sverige i höst. Tumnagel
40.0°
0
45.3° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 4 mar 2014, 12:50
Audi visar upp ytterligare en TT TT quattro sport Concept
45.3°
0