m

Audi visar upp nya TT
Roligare och med mer teknik

Audi visar upp nya TT
Bil / Audi

Tidigare idag läckte nya Audi TT ut vilket satte lite fart på tillverkaren som nu ikväll presenterade bilen i sin helhet. Den tredje generationen bjuder på uppdaterat utseende som har sina rötter i den första generationen. Fokus har legat på körupplevelsen och bilen har späckats med all tänkbar teknik - bland annat en helt digital instrumentpanel.

Bilen mäter in på 4.18 meter i längd vilket gör den nästan exakt lika lång som andra generationen. Hjulbasen har vuxit med 37 millimeter och den mäter nu 2.5 meter. Bredden anges till 1.83 meter och höjden 1.35 meter är samma som innan. Vikten har droppats med 90 kilo sen introduktionen 2006 och jämfört med föregångaren är den här 50 kilo lättare.

Under huven finns det tre stycken olika turbomatade fyror med effekt från 184 till 310 hästar att välja mellan. Toppmodellen är än så länge TTS men räkna med att en TT-RS kommer senare. Till motorerna kopplas antingen en sexväxlad manuell låda eller en sexstegad S-Tronic-låda med dubbelkoppling. TTS gör 0-100 km/h på 4.7 sekunder och elektroniken säger stopp vid 250 km/h. Fyrhjulsdriften har vidareutvecklats och erbjuder nu ännu högre stabilitet, bättre väggrepp och mer körglädje.

Allt om bilen finns att läsa i pressmeddelandet nedan. Nya TT kommer till Sverige i höst.

Visa
Pressmeddelande
Premiär för Nya Audi TT i Geneve

När bilsalongen i Geneve slår upp portarna premiärvisar Audi den tredje generationen av designikonen Audi TT. Den nya kupén har hämtat inspiration från den allra första generationen men laddats med ny innovativ teknik med fokus på körupplevelsen. Med en helt digital intrumentpanel fokuseras all information kring föraren.

”Audi TT är ett koncentrat av en äkta designikon och en högpresterande körmaskin", förklarar Prof. Dr Ulrich Hackenberg, utvecklingschef Audi AG. "Med den nya generationen gör vi det ännu enklare för föraren att uppleva tekniken - precis som man förväntar sig av en riktig sportbil."

Exteriör design

När den första generationen Audi TT lanserades 1998 var det en designrevolution. Det strikta geometriska designspråket med de breda hjulhusen gjorde den till en ikon med enorm karisma. Inför den tredje generationen TT har Audis designers återvänt till många av dessa ideer och men placerat dem i ett nytt kontext.

Fronten i nya Audi TT domineras av horisontella linjer med den sexkantiga single-frame grillen i ny skulpturerad design. De fyra ringarna har lyfts till motorhuven, liksom på Audi R8. Två vertikaler delar av de stora luftintagen som leder delar av luftflödet ut mot sidorna. Den vertikala formen tas upp i de nydesignade strålkastarna där Audi bl.a. erbjuder de innovativa Matrix LED- ljusen med individuellt reglerbara lysdioder samt dynamiska körrikningsvisare som tänds sekventiellt när föraren vrider på ratten. De förutseende kurvljusen använder även navigationsdata för att förflytta ljuskäglan till kurvan redan innan ratten vrids om.

Bakifrån förstärker de horisontala linjerna det breda och sportiga intrycket. Även bakljusen har belysta konturer och dynamiska blinkers vid tillval av LED. Vid hastigheter över 120 km/h fälls en spoiler ut från bakluckan för att minska luftmotstånd och öka downforce. Alla motorversioner har två stora runda ändrör i diffusorn utöver Audi TTS som, liksom alla S model, har fyra ovala ändrör.

Tanklocket har återfått den ursprungliga klassiska cirkelformen och öppnas med ett lätt tryck på TT logotypen. Nytt är den racinginspirerade konstruktionen där man för pumpmunstycket direkt till påfyllningsröret utan att behöva skruva av ytterligare ett lock.

Med sina 4,18 meter är kupén nästan exakt lika lång som föregångaren även om hjulbasen har vuxit med 37 mm till 2 505 mm vilket gör överhänget betydligt kortare. Nya Audi TT är 1 832 mm bred och med sina 1 353 mm lika hög som föregångaren.

Med S line exteriörpaketet får stötfångarna, luftintaget, grillen, trösklarna och diffusorn bak en ännu skarpare design liksom körupplevelsen med 18” hjul och 10 mm sänkt kaross.

Karossen – en lättviktskonstruktion i höghållfast stål och aluminium

Lättviktskonstruktion är ett av Audis främsta expertisområden. Redan den andra generationen av Audi TT hade en kaross i aluminium och stål, kallad Audi Space Frame (ASF). I nya TT har Audi tagit konstruktionsprincipen med mixade material ännu längre enligt mottot: rätt mängd av rätt material på rätt plats för optimal funktion.

Kupéns nedre karosstruktur är tillverkad av moderna höghållfasta och ultrahöghållfasta stållegeringar för optimerad axellast. I de delar av passagerarcellen som är utsatta för de största strukturella påfrestningarna används formhärdade stålpaneler som är både ultrahöghållfasta och lätta.. Sidotrösklarna och takramen är tillverkade av strängpressade aluminumprofiler som är integrerade i strukturen genom noder i aluminiumgods. Tillsammans skapar det en väldigt rigid och säker råkaross. Sidosektionerna och taket i aluminium fulländar strukturen där även motorhuv, dörrar och bagagelucka är tillverkade i samma lättmetall.

Audiingenjörerna har därmed lyckats minska vikten markant i Audi TT. Vid det första generationsskiftet 2006 sparades upp till 90 kg och med 2.0 TFSI väger nya TT endast 1 230 kg (tomvikt). Det gör den ca 50 kg lättare. Resultatet ger både bättre acceleration, körupplevelse och lägre bränsleförbrukning.

Renodlad interiör

Interiört har grundregeln varit ”less is more” för att förstärka sportbilskaraktären. Horisontella linjer markerar bredden där instrumentpanelen från ovan påminner om vingen på ett flygplan. De klassiska runda luftventilerna har uppdaterats med en jetmotorinspirerad turbindesign som nu även inkluderar reglage och display för bl.a. klimatanläggning. Ett tekniskt innovativt grepp är den helt digitala instrumenttavlan som underlättat designteamets önskan om en avskalad interiör. Nu visas all information mitt i siktfältet framför föraren, viket innebär att det inte behövs någon ytterligare MMI-skärm.

Nya Audi TT är en sportbil som är funktionsduglig i vardagen med sina 2+2 säten. Bagageutrymmet har en kapacitet på 305 liter, vilket är 13 liter mer än tidigare, och som kan utökas genom att fälla fram de bakre ryggstöden. De standardmonterade sportstolarna med integrerade nackstöd är lägre placerade och dessutom fem kilo lättare än i föregångaren. Som tillval, och standard i TTS, erbjuds helt nyutvecklade S sport säten med pneumatiskt justerbara sidosektioner.

Innovativ digital intrumentskärm och intuitiv MMI-enhet

I nya Audi TT har all informationshantering centrerats för att underlätta för föraren. Via den nya multifunktionssportratten kan nästan alla funktioner regleras inklusive det ultramoderna infotainmentsystemet.

Den helt nyutvecklade MMI-enheten styrs av intiutiva multitouch-rörelser där det går snabbt att skrolla och zooma i listor och på kartor.Funktionerna styrs som i en smartphone och med fritextsökning. Det har också blivit enklare att nå andra funktioner tack vare att antalet knappar som omger den stora multiratten reducerats till två istället för fyra. Föraren kan enkelt skriva in destinationer genom att använda pekplattan på MMI-enheten. Genom direktsök kan man också börja skriva direkt under tiden som den navigerar. I de flesta fall är fyra bokstäver tillräckligt för att hitta relevanta destinationer i Europa.

Audi har även utvecklat en helt ny digital instrumentskärm till Audi TT som kallas Audi virtual display och är placerad direkt i siktlinjen. Den 12,3 tum stora TFT-displayen visar all viktig information och bjuder på 3D-grafik av hög kvalitet med en upplösning på 1 440 x 540 pixel. I bakgrunden arbetar en Tegra 30 grafikprocessor från marknadsledande Nvidia’s Tegra 3 serien.

Föraren kan välja mellan två visningslägen. I den klassiska vyn är hastighetsmätaren och varvräknaren i förgrunden och i infotainmentläget dominerar navigationskartan. I Audi TTS finns ett tredje sportläge där den mittplacerade varvräknaren dominerar skärmen. I nederkanten på den digitala skärmen visas dessutom utomhustemperatur, tid och körsträcka permanent.

Motorprogram med ultralåg förbrukning

(Alla förbruknings och effektsiffror är preliminära)

Audi erbjuder TT och TTS med tre fyrcylindriga motorer med truboladdning och direktinsprutning. Effekten varierar från 184 hk till 310 hk.

Till lanseringen kommer 2.0 TDI att finnas tillgänglig med manuell låda och framhjulsdrift. Den levererar 184 hk och ett vridmoment på 380 Nm. Accelerationen går på 7.2 sekunder 0-100 km/h med en toppfart på 235 km/h. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen är 4.2 liter per 100 km enligt gällande norm vilket översatt till CO2–utsläpp blir 110 g/km, en ny rekordlåg nivå i sportbilssammanhang. 2.0 TDI har två balansaxlar, justerbara kamaxlar och common rail-insprutning som leverar ett maximalt tryck på 2 000 bar. Audi TT 2.0 TDI möter Euro 6 standarden och tack vare sin höga effektivitet bär den även tilläggsnamnet “ultra”.

2.0 TFSI är tillgänglig i två versioner – med 230 hk i TT och 310 hk i TTS. I båda versionerna förenas flera ultramoderna tekniker – indirekt insprutning som kompletterar direktinsprutningen i FSI, Audi valvelift system (AVS) justerar ventillyftarna på avgassidan samt termostyrning som använder sig av en roterande ventilmodul och grenröret som integrerats i topplocket.

I Audi TT leverar 2.0 TFSI ett vridmoment på 370 Nm från 1 600 till 4 300 v/min. Det tar kupén – som har en sexväxlad manuell låda och framhjulsdrift från 0 till 100 km/h på 6.0 sekunder och upp till en elektroniskt spärrad toppfart på 250 km/h .

I versionen med sexväxlad S tronic och quattro fyrhjulsdrift går sprinten 0-100 km/h på 5.3 sekunder med en bränsleförbrukning på 6.8 liter per 100 km och CO2 –utsläpp på 159 g per km . Dubbelkopplingslådan växlar utan noterbart avbrott i dragkraft och i manuellt läge kan den styras med paddlar på ratten. I effektivitetsläget i Audi drive select väljer S tronic frihjul så snart föraren tar foten från gaspedalen.

I prestandaversionen Audi TTS går standardsprinten på 4.7 sekunder med toppfarten elektroniskt begränsad till 250 km/h. 2.0 TFSI producerar 380 Nm vridmoment vid en motorhastighet på mellan 1 800 och 5 500 v/min. Ställbara klaffar i avgassystemet gör ljudet ännu fylligare. Manuell låda är standard. S tronic inkluderar launch control som reglerar maximal acceleration från stillastående.

Vidareutvecklad quattro permanent fyrhjulsdrift

I nya Audi TT ger quattro permanent fyrhjulsdrift ännu högre stabilitet, väggrepp och körglädje. Systemet har vidareutvecklats och optimerats speciellt för nya TT. Den elektrohydrauliskt reglerade lamellkopplingen är monterad på bakaxeln.Fördelningen av drivmoment mellan axlarna regleras elektroniskt inom bråkdelen av en sekund.

Intelligensen i quattro-drivningen – med andra ord mjukvaran som bestämmer den exakta momentfördelningen mellan fram och bakaxel – är helt nyutvecklad speciellt för TT. Den innovativa reglerfilosofin känner hela tiden av de yttre förhållandena, driving och förarens önskemål. Det betyder att den ideala fördelningen av vridmomentet beräknas och TT:ns dynamiska karaktär förstärks i varje situation.

Genom att länka quattro-systemet till Audi drive select kan föraren justera fyrhjulsdriftens egenskaper efter egna önskemål. I automat-läget levereras optimalt väggrepp och balanserade köregenskaper. I dynamik-läget fördelas moment till bakaxeln tidigare och till en högre grad, vilket innebär att kördynamiken ökar, speciellt på ytor med låg friktionskoofficient.

Vid sidan av optimerad kördynamik har utvecklingen av quattrodrivningen även fokuserats på effektivitet. I effektivitets-läget i Audi drive select har momentfördelningen justerats för att minska bränsleförbrukningen. Genom att avläsa körförhållanden och förartyp tillåts effektivitetsoptimerad fyrhjulsdrift – vilket t.o.m. kan resultera i tillfällig avstängning av quattrosystemet. I detta läge, övervakar den intelligenta programvaran nogrannt körförhållandena och aktiverar fyrhjulsdriften innan vridmoment åter igen behövs på alla fyra hjulen. Därmed erbjuder quattrodriften optimal effektivitet tillsammans med en nivå på grepp och dynamisk körupplevelse som är typisk för quattro.

Dynamiskt chassi med Audi magnetic ride

Den främre hjulupphängningen är baserad på McPherson systemet med aluminumkomponenter som reducerar vikten. Den fyrlänkade bakaxeln fördelar effektivt de tvärgående och längsgående krafterna.

Ytterligare en höjdpunkt är den tredje generationen adaptivt dämparsystem, Audi magnetic ride. Jämfört med den tidigare versionen har den förbättrats i precision och användarvänlighet. Audi magnetic ride kan justeras i tre lägen via Audi drive select (komfort – auto – dynamisk) och aktiveras via en knapptryckning. Magnetic ride tekniken som är unik i segmentet, leverar ultrasnabb selektiv kontroll av dämparkrafterna vilket betyder optimal kontakt mellan hjul och väg i alla körsituationer. Audi magnetic ride är standard i Audi TTS och finns som tillval till alla andra TT versioner. Karossen är sänkt med 10 mm på TTS och med Audi magnetic ride.

Den elektromekaniskt styrda och därmed högeffektiva progressiva styrningen anpassar assistansen till hastigheten och är basen till de assistanssystem som kan väljas till.

Det dynamiska körsystemet Audi drive select är tillval i nya Audi TT men standard i TTS. Det reglerar motorkaraktäristiken och styrningen. Föraren kan välja mellan komfort, auto, dynamik, effektivitets och det individuella läget. I tillägg påverkar Audi drive select flera tillvalsutrustningar – S tronic, quattro drivningen, Audi magnetic ride och motorljudet. I effektivitetsläget påverkar Audi drive select luftkonditioneringen och start-stop system.

TT 2.0 TFSI och 2.0 TDI kommer som standard med 17” hjul med fälgar i 5-arms design och 225/50 hjul men kan erbjudas fälgar i upp till 20 tum. De främre skivorna är ventilerade och beroende på motorversion har de en dimension på upp till 338 mm. Den nya elektromekaniska parkeringsbromsen som föraren aktiverar genom att trycka på knappen är integrerad i det bakre bromssystemet.

Den elektroniska stabiliseringskontrollen (ESC) som kan stängas av antingen delvis eller helt kompletterar bilens sportiga egenskaper perfekt genom att ingripa diskret med fint doserade bromsingrepp på de intre hjulen vid kurvtagning.

Tack vare skillnader i den framdrivande kraften svänger bilen väldigt lätt i kurvan vilket är till hjälp för föraren. På detta sätt kan kurvor navigeras med stor neutralt och med stor precision. I sportläget underlättas styrning och kontroll vid drifting.

Omfattande utrustningsprogram

Utöver den generösa standardutrustningen erbjuds ett omfattande program med tillval. Connectivity paketet inkluderar MMI touch. Med MMI Navigation plus visas all navigationsdata på den digitala instrumentskärmen. Audi connect ger uppkoppling mot internet genom den snabba LTE-standarden. Integrerad Wi-Fi gör att passagerarna kan surfa och maila som de önskar medan föraren kan nyttja de skräddarsydda Audi-connect-tjänsterna.

Flera assistanssystem gör körningen ännu säkrare och mer komfortabel Audi side assist underlättar filbyte genom bakmonterade radarsensorer. Audi active lane assist varnar och korrigerar med hjälp av ratten. Parkeringsassistenten guidar till lediga luckor med omgivningsvisning.

Till nya Audi TT erbjuds elva exteriörlacker, varav en är exklusiv för S line och två helt nya: Nanogrå och Tangoröd. Dessutom finns ytterligare två lacker tillgängliga för TTS – Pantersvart kristalleffekt och Sepangblå. Den exklusiva interiören Design selection består av en kombination av två läderfärger: mörk murillo-brunt och en lätt metalliskt skimrande stengrå färg kombinerat med konstraterande stickning.

Nya Audi TT presenteras på bilsalongen i Geneve den första veckan i mars. Svensk marknadsintroduktion ser under hösten 2014.
40.0°
0

Audi visar upp nya TT

Roligare och med mer teknik

Ava DuVernay ska producera podcasts med Spotify
Dags att bemästra ytterligare format?

Ava DuVernay har levererat både kritikerrosade dokumentärer, filmer och TV-serier som Selma, 13th och When They See Us, och nu verkar det vara dags att göra högkvalitativa podcasts. DuVernay har inlett ett mångårigt samarbete med Spotify som handlar om att producera exklusiva podcasts åt streamingtjänsten via hennes organisation Array. Specifikt vad som kommer levereras är okänt, men det kommer handla om podcasts både med och utan manus. I ett uttalande om podcastsamarbetet säger DuVernay detta: “Recognizing the undeniable power of voice and sound, I’m thrilled to extend ARRAY’s storytelling into the realm of podcasts. The opportunity to work with Lydia Polgreen and her passionate team drew us to Spotify as a home for our audio narratives, and we couldn’t be more excited to begin this new creative journey.” Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

Google hotar att stänga ner sin sökmotor i Australien
På grund av nytt förslag från landets myndigheter

Eftersom Australien har ett förslag på gång som skulle kunna tvinga företag som Google och Facebook att betala medier om de vill använda deras material. Detta har gjort Google lite ledsna och lett till att Googles Australien-chef sagt att detta förslag skulle förstöra sättet hur Googles sökmotor fungerar. De hotade också med att stänga ner sin sökmotor i landet på grund av detta. Istället föreslår Google att de ska ingå avtal med betala en avgift för rätten att erbjuda nyheterna via Google News Showcase istället för länkar. Alltså ett liknande avtal som Google drog igång med flera franska medier tidigare i veckan. Australiens premiärminister verkar dock inte vara så bekymrad och sa under en presskonferens att Australiens parlament sätter reglerna för vad som ska hända i landet. Han sa också att Australien gärna jobbar med folk och företag som vill jobba med landet med att de inte svarar inte på hot. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Italdesign har byggt en modern DeLorean DMC-12
Bilen fyller 40 år i år

Bildesignern Giorgetto Giugiaro är den som bland många andra väldigt fina bilar ritade formerna på DeLorean DMC-12. Efter att ha designat bilar åt mängder av tillverkare startade han det egna företaget Italdesign och de smygvisar nu en modern version av den klassiska DeLorean-modellen. Bilen fyllde 40 år igår och det här ska vara Italdesigns sätt att fira det hela. När nyheten kommer att avtäckas är oklart för tillfället. Tumnagel
37.9°
+
Bobby Green
0

Säg hej till kämparna i Destruction AllStars
Actionracern släpps i februari

Destruction AllStars skulle egentligen vara en releasetitel till Playstation 5, men några veckor innan release drogs det i handbromsen för släppet. Releaseplanerna ändrades och spelet planeras nu att släppas i februari och kommer vara gratis för prenumeranter av Playstation Plus. Releasedatum har inte spikats, men troligtvis kommer det bli tillgängligt redan 2 februari. Hur som helst så har vi nu fått en ny trailer, eller något, för spelet där vi får se några av bilkämparna vi kommer få ta kontroll över. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Nya 5G-frekvenserna används redan av Tele2
Går riktigt snabbt!

5G har långsamt rullats ut under förra året, men det har knappast varit någon grym hastighetsökning för alla operatörer och på alla platser där 5G-ikonen har synts i mobilen. Tele2 har redan sedan tidigare lyckats få riktigt bra fart på vissa få platser, typ Hötorget i Stockholm där man har nåt över 1 Gbit/sekund. Nu meddelar Tele2 att man redan har börjat använda det spektrum som man fick vid auktionen tidigare i veckan. Rent konkret har man ökat på med 20 MHz från tidigare taket på 80 MHz till 100 Mhz. Det gör nu att man går ännu fetare hastigheter och når i egna mätningar upp till 1,8 Gbit/sekund. Som tidigare lär man inte få de hastigheterna på speciellt många ställen. Tumnagel
41.6°
+
Roger Åberg
0

Vi tittar på Denons multiroomhögtalare
Värdiga konkurrenter till Sonos?

När man pratar om multiroom-högtalare så ligger liksom Sonos högst upp på listan. För ett år sedan så släppte Denon tre högtalare under beteckningen Denon Home och vi har nu haft dem en stund på kontoret. Tre modeller finns, minstingen 150, mellanmodellen 250 och så tjockisen 350. Vi har testkört 150 och 250 och det är intressant att Denon så tydligt riktar in sig på Sonos två högtalare One och Five. För storlek, pris och ljud är verkligen matchade. Minstingen 150 (jämför priser) är några hundra dyrare än Sonos One (jämför priser) och formen på de två högtalarna är verkligen lika. 250-modellen (jämför priser) har inte samma visuella likheter som Sonos Five (jämför priser) och här är det istället Denon som är lite billigare än Sonos Five, men matchar i pris med den lite äldre modellen Sonos Play:5. Se mer om högtalarna i videon ovan! Tumnagel
37.5°
+
Roger Åberg
0

Volkswagen har en ny elbil kallad Trinity på gång
Ett flaggskepp som ska revolutionera företaget

Volkswagen har ett nytt eldrivet flaggskepp på gång som man lovar ska revolutionera företaget. Bilen heter Trinity och lanseringen av den ska ske 2026. Den är utvecklad med hjälp av Audis Artemis-program som använder sig av en vidareutveckling av MEB-plattformen. Bilen kommer att byggas på fabriken i Wolfsburg och man räknar med att kunna trycka ut 300.000 stycken exemplar om året. 1/2 @Volkswagen CEO, Ralf Brandstätter, has lifted the lid on a new electric-powered model from the German car maker that goes under the name Project Trinity. It is described as a "highly efficient flat seat concept with an iconic design". @VWGroup @VWGroup_DE @VWnews pic.twitter.com/D3wJheNf2w— Greg Kable (@GregKable) January 20, 2021 Trinity comes after NEO (ID.-Project) and will revolutionize Volkswagen - and especially Wolfsburg even more! A huge challenge for our most traditional and historic site to compete against a greenfield in Grünheide. But we take on the challenge!— Herbert Diess (@Herbert_Diess) January 21, 2021 Tumnagel
38.5°
+
Bobby Green
0

Skul: The Hero Slayer släpps skarpt på Steam
Actionspäckad roguelite med Kirby-inslag

Skul: The Hero Slayer släpptes på Steam Early Access i februari och nu är det dags för skarp release till PC. Spelet är ett roguelitespel med tjusig pixelgrafik där vi får kontrollera antihjälten Skul som måste ta sig an den imperialistiska armén för att rädda hans kund från fångenskap. Skul har möjligheten att byta form genom att byta skalle under rundornas gång, till exempel kan man röra sig snabbare med ett varghuvud och med minotaurhuvudet kan man attackera grupper av fiender med ordentliga dunkattacker. Spelet har släppts skarpt på Steam och länk till det har ni här nere till vänster. I samband med release reas spelet ut och fram till 4 februari kan ni lägga vantarna på det för ynka 13,43 euro. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Netflix norpar rättigheterna för The Mitchells vs. The Machines
Into The Spider-Verse-producenternas nya film

Sony hade egentligen planerat att släppa den animerade filmen The Mitchells vs. The Machines, tidigare känd som Connected, på bio i oktober, men dessa planer gick rakt åt fanders på grund av pandemin. Nu har det blivit känt att Netflix köpt de globala rättigheterna för filmen för en prislapp på över 100 miljoner dollar och filmen kommer nu släppas på streamingtjänsten senare i år. The Mitchells vs. The Machines har producerats av Phil Lord och Christopher Miller, som ligger bakom fenomenala Spider-Man: Into the Spider-Verse, och är skriven och regisserad av Michael Rianda och Jeff Rowe som tidigare gjort Gravity Falls. I filmen får vi möta familjen Mitchell som åker ut på en road trip, men resan går inte riktigt som planerat då all världens teknik gör uppror. Tumnagel
40.9°
+
André Stray
0

Pokémon-kort säljs för nästan en halv miljon dollar
En rätt stor mängd pengar för unikt Blastoise-kort

Om du hade fyra millar som du fick lägga på precis vad som helst, vad skulle du köpa i så fall? Livsförbrukning av Coco Pops? Ett tjusigt hus i Säffle? En Tesla? Eller kanske ett unikt Pokémon-kort? Motsvarande fyra miljoner kronor ligger för tillfället budet på det sistnämnda, vilket är lite bisarrt då det är mer än vad som brukar har lagts på kortlådor med första generationens Pokémon-kort. Blastoise-kortet i fråga är dock riktigt unikt och är ett av två kort som skapades av Wizards of the Coast 1998 innan Pokémon-korten släpptes skarpt i västvärlden och saknar därför tryck på baksidan. Kortet auktioneras för tillfället ut på Heritage Auctions och har du några miljoner på kontot du inte vet vad du ska göra med, så kan ni klicka på länken och lägga ett bud. Tumnagel
36.1°
+
André Stray
0

Ryssland fortsätter förbjuda våldsam anime
Serier plockas bort från streamingtjänster

En domstol i Ryssland har bestämt att anime-serierna Death Note, Tokyo Ghoul och Inuyashiki inte längre får visas eller distribueras via utvalda sajter i landet. Detta för att de är oroliga över att landets ungdomar ska återskapa seriernas våldsamma handlingar i verkligheten. Domstolen ansåg att i varje avsnitt från dessa serier innehöll grymhet, mord och våld vilket då inte uppskattades. Åklagare vill också att serier som Naruto, Elfen Lied och Interspecies Reviewers ska förbjudas. Förbjuden gäller just nu dock endast utvalda sajter men landets medienämnd, Roskomnadzor, verkar ha funderingar på att förbjuda dessa program i landet helt och hållet. 2013 begick en rysk tonåring som hade en samling av Death Note-böcker självmord vilket redan då ledde till att föräldrar började kräva att Death Note skulle förbjudas i landet. Tumnagel
32.4°
+
Frode Wikesjö
0

Det här är Hurtan Grand Albaycin
En Mazda Miata i andra kläder

Hurtan Automobiles är ett spanskt företag som grundades 1992. Grundarens dröm var att bygga en bil inspirerad av 50-talet och under åren har man bland annat spottat ur sig kopior på brittiska Morgans modeller baserade på bilar som Chrysler PT Cruiser. Nu får vi se deras senaste skapelse som kallas för Grand Albaycin. Under skalet på denna återfinns en Mazda Miata av senaste version. Mazda ska ha godkänt projektet och bilen går att få både som cabriolet och som targa. Under huven lär det också sitta samma grejer som i Miatan. Bilen presenteras officiellt imorgon och det är först då man kan lägga en beställning. Endast 30 stycken exemplar ska tillverkas och prislappen säger från 59.000 euro. Tumnagel
39.6°
+
Bobby Green
0

Otter.ai transkriberar dina Google Meet-möten
Dock endast på engelska

Otter.ai har släppt ett nytt tillägg till Chrome som transkriberar dina Google Meet-möten i realtid. Transkriberingen sparas sedan på ditt Otter.ai-konto och funkar också för de som enbart kör gratisvarianten av tjänsten. Värt att nämna är att detta ju då endast fungerar någorlunda vettigt när folk pratar engelska i mötet då svenska är ett språk som inte ännu stöds av Otter.ai. Men om man sitter i ett svensktalande möte som är tråkigt kan man ju alltid slå på transkriberingen för lite underhållning. Denna transkriberingstjänst fungerar också med Zoom-möten men för att det ska fungera krävs det att du betalar för både Otter.ai- och Zoom-konto. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Honor släpper sin första egna telefon
Får kanske Googles tjänster

I slutet av förra året så sålde Huawei sitt dotterföretag/varumärke Honor och nu står det på egna ben. Honor V40 är företagets första telefon som egna och den kan komma att få Googles tjänster. Just nu säljs den bara i Kina och utan Googles tjänster, men den kan komma i en internationell version. Varken frågan om Googles tjänster eller internationell version är dock bekräftade. Hur som helst så är det en lur som inte har en processor från Huawei, då hade man inte kunnat kringgå sanktionerna, utan kör i stället Mediateks Dimensity 1000+. Kameran är på 50 megapixlar, skärmen på 6,72 tum och har både 120 Hz uppdateringsfrekvens och 300 Hz touch sampling. Upplösningen är 2676 x 1236 pixlar. Med i lådan får man en snabbladdare på 66 W vilket gör att telefonen laddas från 0 till 100 på 35 minuter. Tumnagel
38.5°
+
Roger Åberg
0

Joe Biden söker folk genom hemliga meddelanden
Kul påskägg på Vita husets hemsida

När den nya regeringen i USA uppdaterade hemsidan för Vita huset så passade de på att lägga till en liten kommentar i sidans källkod. Så folk som kollade in sidkällan kunde då läsa detta: "If you’re reading this, we need your help building back better" Den texten följdes av en länk till en sajt där man då kan ansöka om att få jobba för U.S. Digital Service, vilket är en avdelning som bland annat arbetar med att förbättra regeringens webbplatser. Tumnagel
52.3°
+
Frode Wikesjö
0

HBO har börjat jobba på ytterligare Game of Thrones-spinoff
Dunk and Egg ger oss mer Targaryen-berättelser

HBO lyckades verkligen döda Game of Thrones-hypen med den åttonde säsongen, men gänget verkar hoppas att vi vill se mer äventyr i Westeros. HBO har som känt en ordentlig Game of Thrones-spinoff på ingång vid namn House of the Dragon och denna väntas ha premiär nästa år. Nu verkar arbetet ha dragit igång med ytterligare en spinoff och denna kommer baseras på George R.R. Martins Three Tales of Dunk and Egg. Dunk and Egg är en berättelse i en betydligt mindre skala jämfört med Sagan om is och eld. Berättelserna utspelar sig 90 år innan Game of Thrones-berättelsen och vi får följa Ser Ducan the Tall när han rider runt i Westeros tillsammans med väpnare Egg, även känd som kung Aegon Targaryen V. Enligt Variety ska arbetet med den nya spinoffen vara i ett tidigt skede och varken manusförfattare eller regissörer har anlitats ännu, så det lär dröja ett par år innan Dunks och Eggs äventyr visas i TV-rutan. Tumnagel
36.6°
+
André Stray
0

Spela Galactic Civilizations III
Gratis på Epic Games Store just nu

Då var det dags igen att öppna upp Epic Game Store för att lägga till ett nytt spel i spelbiblioteket för exakt noll kronor. Den här veckan erbjuder spelbutiken nämligen Stardocks 4X-spel Galactic Civilizations III från 2015. Om du vill se om detta spel är värt att ha i backloggen kan du kolla in IGN:s videorecension för det i klippet ovan. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Inget internet via ballonger
Alphabet lägger ner Loon

Googles moderbolag Alphabet gör en del roliga och knäppa saker och en av de företagen är Loon. Deras plan var att skicka upp ballonger i stratosfären och via dem kunna leverera internet och man hade förhoppningen om att de skulle kunna leverera internet till alla de som i dag inte har access. Men även om man har lyckats med en hel del tekniska saker så har man inte lyckats ta produkten till marknaden och det verkar helt enkelt som att Alphabet tappat hoppet om att man någonsin skulle nå dit. Så nu är det slut på det roliga. Tumnagel
37.7°
+
Roger Åberg
0

Marc et Claude - I Need Your Lovin'
Fredagsklassikern

Fredag igen och dags att veva igång helgen med lite härlig musik. Denna vecka dyker vi in i en riktigt mysig tranceklassiker skapad av den tyska duon Marc et Claude - I Need Your Lovinx27. Låten släpptes år 2000 och samplar The Korgis låt Everybodyx27s Got To Learn Sometime. Bonusklipp nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green

Ny singel från Billie Eilish
Tillsammans med Rosalía

Här har vi låten Lo Vas A Olvidar som är ett samarbete mellan Billie Eilish och Rosalía. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

Levi's och BAPE presenterar kollektion
Släpps den 23 januari

Levix27s har slagit sina påsar ihop med det japanska varumärket A Bathing Ape (BAPE) och presenterar nu en gemensamt framtagen kollektion med kläder. Man har tagit flera av Levix27s klassiker och gett dessa en touch av BAPE. Allt släpps den 23 januari och grejerna kommer att finnas i Levix27s butik på NK i Stockholm och på nätet. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Serj Tankian
Sångaren i System Of A Down

I dokumentären Truth to Power får vi följa Serj Tankian som är sångare i metalbandet System Of A Down. Allt från exklusiva intervjuer till backstage-material ska finnas med. Släpps den 19 februari. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Gorillaz om instrumenten som spelas lät korrekt
Stökigt

När Gorillaz spelar på sina instrument kommer det olika ljud som bildar musik. Men om ljuden faktiskt överensstämde med hur bandet spelade i sina videos skulle det kanske låta så här. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green

Streetwear-kollektion från Jägermeister
Släpps den 31 januari

Jägermeister presenterar ny Best Nights som är en kollektion med streetwearkläder. Denna frontas av den svenska influencern, designern och entreprenören Lisa Anckarman och stylisten Bloody Osiris. Totalt finns det tolv stycken olika plagg och på varje finns koordinaterna till Jägermeisters huvudkontor i Wolfenbüttel i Tyskland. Tygerna är gjorda av 100 procent organisk bomull och varje plagg är tillverkat inom EU. Släpps den 31 januari och finns endast på länken nedan. Tumnagel
55kg
+
Bobby Green

Det här är årets matbluff 2020
Smördeg utan smör

Nu har vinnaren av Årets matbluff 2020 utsetts och "priset" gick till Pop! Bakery Smördeg som inte ens innehåller något smör utan istället solros- och palmolja. Företrädare från företaget säger att denna kommer att bytas ut mot smör från och med vecka 11 men bluffen är redan gjord och priset utdelat. Motiveringen lyder: "Produkten heter smördeg, men innehåller trots detta inte minsta gnutta smör. Det borde förstås inte vara tillåtet, men enligt ett undantag från EU:s regler som Sverige fått till, är det märkligt nog fullt legalt. Landets konsumenter verkar dock ha en helt annan uppfattning. Det visar 21 nomineringar av just olika varianter av smördeg, som vi fått in till Årets matbluff bara under förra året. Av dessa har vi valt ut denna från Pop! Bakery, som är en av de vanligast förekommande i svenska butiker och där smöret har bytts ut mot solros- och palmolja." De övriga finalisterna kan ni hitta här. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green

Ny singel från AC/DC
Det här är Realize

I slutet av förra året släppte den anrika rockgruppen AC/DC albumet PWR/UP och med på detta finns bland annat låten Realize som nu har släppts som singel. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green

Hank von Hell gör miniturné i Sverige
Kommer spela på fyra platser i år

Hank von Hell (sångare i Turbonegro, skådespelare och soloartist) kommer i höst att ge sig ut på en liten miniturné här i Sverige. Den 1 september kommer han att uppträda på Pustervik i Göteborg, sen blir det Katalin i Uppsala den 2 september. Den 3 september rockas det loss på Club Deströyer i Sundsvall och den 4 september är kalaset slut på Berns i Stockholm. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella popcorn-dagen!
Tut i luren!

Denna tisdag kryddas av att det idag är den internationella popcorn-dagen vilket alltså innebär att det är fritt fram att byta ut dagens middag mot en stor skål med smörpopcorn istället. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green