m

Audi visar upp nya TT
Roligare och med mer teknik

Audi visar upp nya TT
Bil / Audi

Tidigare idag läckte nya Audi TT ut vilket satte lite fart på tillverkaren som nu ikväll presenterade bilen i sin helhet. Den tredje generationen bjuder på uppdaterat utseende som har sina rötter i den första generationen. Fokus har legat på körupplevelsen och bilen har späckats med all tänkbar teknik - bland annat en helt digital instrumentpanel.

Bilen mäter in på 4.18 meter i längd vilket gör den nästan exakt lika lång som andra generationen. Hjulbasen har vuxit med 37 millimeter och den mäter nu 2.5 meter. Bredden anges till 1.83 meter och höjden 1.35 meter är samma som innan. Vikten har droppats med 90 kilo sen introduktionen 2006 och jämfört med föregångaren är den här 50 kilo lättare.

Under huven finns det tre stycken olika turbomatade fyror med effekt från 184 till 310 hästar att välja mellan. Toppmodellen är än så länge TTS men räkna med att en TT-RS kommer senare. Till motorerna kopplas antingen en sexväxlad manuell låda eller en sexstegad S-Tronic-låda med dubbelkoppling. TTS gör 0-100 km/h på 4.7 sekunder och elektroniken säger stopp vid 250 km/h. Fyrhjulsdriften har vidareutvecklats och erbjuder nu ännu högre stabilitet, bättre väggrepp och mer körglädje.

Allt om bilen finns att läsa i pressmeddelandet nedan. Nya TT kommer till Sverige i höst.

Visa
Pressmeddelande
Premiär för Nya Audi TT i Geneve

När bilsalongen i Geneve slår upp portarna premiärvisar Audi den tredje generationen av designikonen Audi TT. Den nya kupén har hämtat inspiration från den allra första generationen men laddats med ny innovativ teknik med fokus på körupplevelsen. Med en helt digital intrumentpanel fokuseras all information kring föraren.

”Audi TT är ett koncentrat av en äkta designikon och en högpresterande körmaskin", förklarar Prof. Dr Ulrich Hackenberg, utvecklingschef Audi AG. "Med den nya generationen gör vi det ännu enklare för föraren att uppleva tekniken - precis som man förväntar sig av en riktig sportbil."

Exteriör design

När den första generationen Audi TT lanserades 1998 var det en designrevolution. Det strikta geometriska designspråket med de breda hjulhusen gjorde den till en ikon med enorm karisma. Inför den tredje generationen TT har Audis designers återvänt till många av dessa ideer och men placerat dem i ett nytt kontext.

Fronten i nya Audi TT domineras av horisontella linjer med den sexkantiga single-frame grillen i ny skulpturerad design. De fyra ringarna har lyfts till motorhuven, liksom på Audi R8. Två vertikaler delar av de stora luftintagen som leder delar av luftflödet ut mot sidorna. Den vertikala formen tas upp i de nydesignade strålkastarna där Audi bl.a. erbjuder de innovativa Matrix LED- ljusen med individuellt reglerbara lysdioder samt dynamiska körrikningsvisare som tänds sekventiellt när föraren vrider på ratten. De förutseende kurvljusen använder även navigationsdata för att förflytta ljuskäglan till kurvan redan innan ratten vrids om.

Bakifrån förstärker de horisontala linjerna det breda och sportiga intrycket. Även bakljusen har belysta konturer och dynamiska blinkers vid tillval av LED. Vid hastigheter över 120 km/h fälls en spoiler ut från bakluckan för att minska luftmotstånd och öka downforce. Alla motorversioner har två stora runda ändrör i diffusorn utöver Audi TTS som, liksom alla S model, har fyra ovala ändrör.

Tanklocket har återfått den ursprungliga klassiska cirkelformen och öppnas med ett lätt tryck på TT logotypen. Nytt är den racinginspirerade konstruktionen där man för pumpmunstycket direkt till påfyllningsröret utan att behöva skruva av ytterligare ett lock.

Med sina 4,18 meter är kupén nästan exakt lika lång som föregångaren även om hjulbasen har vuxit med 37 mm till 2 505 mm vilket gör överhänget betydligt kortare. Nya Audi TT är 1 832 mm bred och med sina 1 353 mm lika hög som föregångaren.

Med S line exteriörpaketet får stötfångarna, luftintaget, grillen, trösklarna och diffusorn bak en ännu skarpare design liksom körupplevelsen med 18” hjul och 10 mm sänkt kaross.

Karossen – en lättviktskonstruktion i höghållfast stål och aluminium

Lättviktskonstruktion är ett av Audis främsta expertisområden. Redan den andra generationen av Audi TT hade en kaross i aluminium och stål, kallad Audi Space Frame (ASF). I nya TT har Audi tagit konstruktionsprincipen med mixade material ännu längre enligt mottot: rätt mängd av rätt material på rätt plats för optimal funktion.

Kupéns nedre karosstruktur är tillverkad av moderna höghållfasta och ultrahöghållfasta stållegeringar för optimerad axellast. I de delar av passagerarcellen som är utsatta för de största strukturella påfrestningarna används formhärdade stålpaneler som är både ultrahöghållfasta och lätta.. Sidotrösklarna och takramen är tillverkade av strängpressade aluminumprofiler som är integrerade i strukturen genom noder i aluminiumgods. Tillsammans skapar det en väldigt rigid och säker råkaross. Sidosektionerna och taket i aluminium fulländar strukturen där även motorhuv, dörrar och bagagelucka är tillverkade i samma lättmetall.

Audiingenjörerna har därmed lyckats minska vikten markant i Audi TT. Vid det första generationsskiftet 2006 sparades upp till 90 kg och med 2.0 TFSI väger nya TT endast 1 230 kg (tomvikt). Det gör den ca 50 kg lättare. Resultatet ger både bättre acceleration, körupplevelse och lägre bränsleförbrukning.

Renodlad interiör

Interiört har grundregeln varit ”less is more” för att förstärka sportbilskaraktären. Horisontella linjer markerar bredden där instrumentpanelen från ovan påminner om vingen på ett flygplan. De klassiska runda luftventilerna har uppdaterats med en jetmotorinspirerad turbindesign som nu även inkluderar reglage och display för bl.a. klimatanläggning. Ett tekniskt innovativt grepp är den helt digitala instrumenttavlan som underlättat designteamets önskan om en avskalad interiör. Nu visas all information mitt i siktfältet framför föraren, viket innebär att det inte behövs någon ytterligare MMI-skärm.

Nya Audi TT är en sportbil som är funktionsduglig i vardagen med sina 2+2 säten. Bagageutrymmet har en kapacitet på 305 liter, vilket är 13 liter mer än tidigare, och som kan utökas genom att fälla fram de bakre ryggstöden. De standardmonterade sportstolarna med integrerade nackstöd är lägre placerade och dessutom fem kilo lättare än i föregångaren. Som tillval, och standard i TTS, erbjuds helt nyutvecklade S sport säten med pneumatiskt justerbara sidosektioner.

Innovativ digital intrumentskärm och intuitiv MMI-enhet

I nya Audi TT har all informationshantering centrerats för att underlätta för föraren. Via den nya multifunktionssportratten kan nästan alla funktioner regleras inklusive det ultramoderna infotainmentsystemet.

Den helt nyutvecklade MMI-enheten styrs av intiutiva multitouch-rörelser där det går snabbt att skrolla och zooma i listor och på kartor.Funktionerna styrs som i en smartphone och med fritextsökning. Det har också blivit enklare att nå andra funktioner tack vare att antalet knappar som omger den stora multiratten reducerats till två istället för fyra. Föraren kan enkelt skriva in destinationer genom att använda pekplattan på MMI-enheten. Genom direktsök kan man också börja skriva direkt under tiden som den navigerar. I de flesta fall är fyra bokstäver tillräckligt för att hitta relevanta destinationer i Europa.

Audi har även utvecklat en helt ny digital instrumentskärm till Audi TT som kallas Audi virtual display och är placerad direkt i siktlinjen. Den 12,3 tum stora TFT-displayen visar all viktig information och bjuder på 3D-grafik av hög kvalitet med en upplösning på 1 440 x 540 pixel. I bakgrunden arbetar en Tegra 30 grafikprocessor från marknadsledande Nvidia’s Tegra 3 serien.

Föraren kan välja mellan två visningslägen. I den klassiska vyn är hastighetsmätaren och varvräknaren i förgrunden och i infotainmentläget dominerar navigationskartan. I Audi TTS finns ett tredje sportläge där den mittplacerade varvräknaren dominerar skärmen. I nederkanten på den digitala skärmen visas dessutom utomhustemperatur, tid och körsträcka permanent.

Motorprogram med ultralåg förbrukning

(Alla förbruknings och effektsiffror är preliminära)

Audi erbjuder TT och TTS med tre fyrcylindriga motorer med truboladdning och direktinsprutning. Effekten varierar från 184 hk till 310 hk.

Till lanseringen kommer 2.0 TDI att finnas tillgänglig med manuell låda och framhjulsdrift. Den levererar 184 hk och ett vridmoment på 380 Nm. Accelerationen går på 7.2 sekunder 0-100 km/h med en toppfart på 235 km/h. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen är 4.2 liter per 100 km enligt gällande norm vilket översatt till CO2–utsläpp blir 110 g/km, en ny rekordlåg nivå i sportbilssammanhang. 2.0 TDI har två balansaxlar, justerbara kamaxlar och common rail-insprutning som leverar ett maximalt tryck på 2 000 bar. Audi TT 2.0 TDI möter Euro 6 standarden och tack vare sin höga effektivitet bär den även tilläggsnamnet “ultra”.

2.0 TFSI är tillgänglig i två versioner – med 230 hk i TT och 310 hk i TTS. I båda versionerna förenas flera ultramoderna tekniker – indirekt insprutning som kompletterar direktinsprutningen i FSI, Audi valvelift system (AVS) justerar ventillyftarna på avgassidan samt termostyrning som använder sig av en roterande ventilmodul och grenröret som integrerats i topplocket.

I Audi TT leverar 2.0 TFSI ett vridmoment på 370 Nm från 1 600 till 4 300 v/min. Det tar kupén – som har en sexväxlad manuell låda och framhjulsdrift från 0 till 100 km/h på 6.0 sekunder och upp till en elektroniskt spärrad toppfart på 250 km/h .

I versionen med sexväxlad S tronic och quattro fyrhjulsdrift går sprinten 0-100 km/h på 5.3 sekunder med en bränsleförbrukning på 6.8 liter per 100 km och CO2 –utsläpp på 159 g per km . Dubbelkopplingslådan växlar utan noterbart avbrott i dragkraft och i manuellt läge kan den styras med paddlar på ratten. I effektivitetsläget i Audi drive select väljer S tronic frihjul så snart föraren tar foten från gaspedalen.

I prestandaversionen Audi TTS går standardsprinten på 4.7 sekunder med toppfarten elektroniskt begränsad till 250 km/h. 2.0 TFSI producerar 380 Nm vridmoment vid en motorhastighet på mellan 1 800 och 5 500 v/min. Ställbara klaffar i avgassystemet gör ljudet ännu fylligare. Manuell låda är standard. S tronic inkluderar launch control som reglerar maximal acceleration från stillastående.

Vidareutvecklad quattro permanent fyrhjulsdrift

I nya Audi TT ger quattro permanent fyrhjulsdrift ännu högre stabilitet, väggrepp och körglädje. Systemet har vidareutvecklats och optimerats speciellt för nya TT. Den elektrohydrauliskt reglerade lamellkopplingen är monterad på bakaxeln.Fördelningen av drivmoment mellan axlarna regleras elektroniskt inom bråkdelen av en sekund.

Intelligensen i quattro-drivningen – med andra ord mjukvaran som bestämmer den exakta momentfördelningen mellan fram och bakaxel – är helt nyutvecklad speciellt för TT. Den innovativa reglerfilosofin känner hela tiden av de yttre förhållandena, driving och förarens önskemål. Det betyder att den ideala fördelningen av vridmomentet beräknas och TT:ns dynamiska karaktär förstärks i varje situation.

Genom att länka quattro-systemet till Audi drive select kan föraren justera fyrhjulsdriftens egenskaper efter egna önskemål. I automat-läget levereras optimalt väggrepp och balanserade köregenskaper. I dynamik-läget fördelas moment till bakaxeln tidigare och till en högre grad, vilket innebär att kördynamiken ökar, speciellt på ytor med låg friktionskoofficient.

Vid sidan av optimerad kördynamik har utvecklingen av quattrodrivningen även fokuserats på effektivitet. I effektivitets-läget i Audi drive select har momentfördelningen justerats för att minska bränsleförbrukningen. Genom att avläsa körförhållanden och förartyp tillåts effektivitetsoptimerad fyrhjulsdrift – vilket t.o.m. kan resultera i tillfällig avstängning av quattrosystemet. I detta läge, övervakar den intelligenta programvaran nogrannt körförhållandena och aktiverar fyrhjulsdriften innan vridmoment åter igen behövs på alla fyra hjulen. Därmed erbjuder quattrodriften optimal effektivitet tillsammans med en nivå på grepp och dynamisk körupplevelse som är typisk för quattro.

Dynamiskt chassi med Audi magnetic ride

Den främre hjulupphängningen är baserad på McPherson systemet med aluminumkomponenter som reducerar vikten. Den fyrlänkade bakaxeln fördelar effektivt de tvärgående och längsgående krafterna.

Ytterligare en höjdpunkt är den tredje generationen adaptivt dämparsystem, Audi magnetic ride. Jämfört med den tidigare versionen har den förbättrats i precision och användarvänlighet. Audi magnetic ride kan justeras i tre lägen via Audi drive select (komfort – auto – dynamisk) och aktiveras via en knapptryckning. Magnetic ride tekniken som är unik i segmentet, leverar ultrasnabb selektiv kontroll av dämparkrafterna vilket betyder optimal kontakt mellan hjul och väg i alla körsituationer. Audi magnetic ride är standard i Audi TTS och finns som tillval till alla andra TT versioner. Karossen är sänkt med 10 mm på TTS och med Audi magnetic ride.

Den elektromekaniskt styrda och därmed högeffektiva progressiva styrningen anpassar assistansen till hastigheten och är basen till de assistanssystem som kan väljas till.

Det dynamiska körsystemet Audi drive select är tillval i nya Audi TT men standard i TTS. Det reglerar motorkaraktäristiken och styrningen. Föraren kan välja mellan komfort, auto, dynamik, effektivitets och det individuella läget. I tillägg påverkar Audi drive select flera tillvalsutrustningar – S tronic, quattro drivningen, Audi magnetic ride och motorljudet. I effektivitetsläget påverkar Audi drive select luftkonditioneringen och start-stop system.

TT 2.0 TFSI och 2.0 TDI kommer som standard med 17” hjul med fälgar i 5-arms design och 225/50 hjul men kan erbjudas fälgar i upp till 20 tum. De främre skivorna är ventilerade och beroende på motorversion har de en dimension på upp till 338 mm. Den nya elektromekaniska parkeringsbromsen som föraren aktiverar genom att trycka på knappen är integrerad i det bakre bromssystemet.

Den elektroniska stabiliseringskontrollen (ESC) som kan stängas av antingen delvis eller helt kompletterar bilens sportiga egenskaper perfekt genom att ingripa diskret med fint doserade bromsingrepp på de intre hjulen vid kurvtagning.

Tack vare skillnader i den framdrivande kraften svänger bilen väldigt lätt i kurvan vilket är till hjälp för föraren. På detta sätt kan kurvor navigeras med stor neutralt och med stor precision. I sportläget underlättas styrning och kontroll vid drifting.

Omfattande utrustningsprogram

Utöver den generösa standardutrustningen erbjuds ett omfattande program med tillval. Connectivity paketet inkluderar MMI touch. Med MMI Navigation plus visas all navigationsdata på den digitala instrumentskärmen. Audi connect ger uppkoppling mot internet genom den snabba LTE-standarden. Integrerad Wi-Fi gör att passagerarna kan surfa och maila som de önskar medan föraren kan nyttja de skräddarsydda Audi-connect-tjänsterna.

Flera assistanssystem gör körningen ännu säkrare och mer komfortabel Audi side assist underlättar filbyte genom bakmonterade radarsensorer. Audi active lane assist varnar och korrigerar med hjälp av ratten. Parkeringsassistenten guidar till lediga luckor med omgivningsvisning.

Till nya Audi TT erbjuds elva exteriörlacker, varav en är exklusiv för S line och två helt nya: Nanogrå och Tangoröd. Dessutom finns ytterligare två lacker tillgängliga för TTS – Pantersvart kristalleffekt och Sepangblå. Den exklusiva interiören Design selection består av en kombination av två läderfärger: mörk murillo-brunt och en lätt metalliskt skimrande stengrå färg kombinerat med konstraterande stickning.

Nya Audi TT presenteras på bilsalongen i Geneve den första veckan i mars. Svensk marknadsintroduktion ser under hösten 2014.
40.0°
0

Audi visar upp nya TT

Roligare och med mer teknik

Rykte Apple sägs designa om iMac
På tiden!

Den här helgen dök det upp en hel klase med Apple-rykten vilket ju alltid är kul. Under gårdagen rapporterade vi bland annat om att de potentiellt hade en premiumtjänst på gång för podcasts samt en fingeravtrycksläsare för årets iPhones. Den här helgen florerade också ryktet att Apple planerar att designa om sin iMac helt och hållet. Än en gång är det Bloomberg som skvallrar och skriver att Apple kommer ersätta Intel iMac-serien med två nya modeller (21,5 och 27 tum) med Apple Silicon. De skriver också att designen på dessa nya modeller kommer var mer lika Apples Pro Display XDR-skärmar än iMacen vi kan köpa i dag. Något släppfönster har dock ej angivits så den som lever får väl se. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Apple kan ha en premiumtjänst för podcasts på gång
Där ser man

The Information rapporterar att Apple har planer på att lansera en premiumtjänst för podcasts. Denna idé är ju inte direkt något nytt då flera andra podcast-tjänster har eller planerar liknande grejer. Om detta nu blir av för Apple så skulle det i så fall ge betalande användare tillgång till exklusiva podcasts och bonusmaterial. Tydligen ska de redan ha tagit kontakt med flertalet potentiella samarbetspartners. När denna tjänst i så fall skulle kunna lanseras är oklart för tillfället. Tumnagel
33.7°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Willy’s Wonderland
Filmen där Nicolas Cage slåss mot animatroniska djur

I går fick vi den första trailern för den kommande filmen Willy’s Wonderland vilket är den något Five Nights at Freddy’s-inspirerade filmen som handlar om en vaktmästare som strider mot animatroniska djur i en övergiven restaurang. I huvudrollen ser vi Nicholas Cage och man kommer kunna se den via diverse VOD-tjänsten från den 12 februari. Tumnagel
40.6°
+
Frode Wikesjö
0

Peach’s Castle som GoldenEye-bana
Ja, varför inte?

Ett gäng entusiaster har återskapat Peach’s Castle som GoldenEye 007-bana. Hela grejen är rätt ambitiös så det inte bara är en enkel flerspelarkarta utan även en med olika uppdrag om man vill spela själv. Om du vill prova detta själv så kan hittar man instruktioner till emulatorn här och nedladdningen av filerna hittar man via länken nedan. Lite mer gameplay från denna bana kan ses i klippet nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Canon lanserar interaktiv sajt för sin CE-SAT-1-satellit
Den som fotograferar jorden med en 5D Mark III

För dryga tre år sedan skickade Canon upp sin lilla satellit CE-SAT-1 som hade en modifierad 5D Mark III i sig. Satelliten tar bilder på jorden med hjälp av ett Cassegrain-teleskop och nu kan du få ett smakprov på hur dessa bilder ser ut. Canon lanserade nämligen en interaktiv sajt där du kan hoppa mellan olika platser på jorden och ta bilder. Det är dock tyvärr endast färdiga bilder man kan leka med så tyvärr kan man inte kolla in vad grannen håller på med. Men hur som helst ger sajten en god inblick i hur denna relativt enkla satellit fungerar och hur bra bilder den faktiskt tar. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Årets iPhone sägs få fingeravtrycksläsare
Och kanske får vi i framtiden en med vikbar skärm

Bloomberg rapporterar att årets iPhone-modell kommer ha en fingeravtrycksläsare direkt i skärmen. Fingeravtrycksläsare är ju inte direkt något nytt Apple redan hade det i 2013 med sin iPhone 5S men relegerade också det några år senare för Face ID. Men enligt Bloomberg är fingeravtrycksläsaren något som kommer att komma tillbaka dock inte som Face ID-ersättare utan som komplement. Som vi nämnde ovan så påstår rapporten att fingeravtrycksläsaren kommer vara direkt på skärmen vilket ju numera är ganska standard på andra telefoner med denna teknologi. I samma rapport skriver Bloomberg också att Apple håller på att testa vikbara skärmar och antyder att detta kan vara en indikation på att Apple också kan erbjuda en vikbar telefon i framtiden. Tumnagel
44.1°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för S02 av For All Mankind
Den där rymdserien på Apple TV+

Här har vi en trailer för den andra säsongen av Ronald D. Moores rymdserie For All Mankind. Serien utspelar sig i en kontrafaktisk historia där rymdkapplöpningen bara fortsatte och ledde till seriösa konflikter. For All Mankind återvänder till Apple TV+ den 19 februari. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Reasonance visar upp trådlös tv
Xorosho!

Den ryska startupen Reasonance visade under CES upp en tv som är helt trådlös. Det innebär alltså inga sladdar för något, inte ens ström. Tvn som Reasonance visade upp var väl inte direkt jättevacker men det är ju en prototyp trots allt. Strömmen skickas mellan en sändaren och mottagare som man kan ha upp till en meters avstånd mellan. Men som man kan se i klippet ovan är det nog inget någon just nu vill ha istället för dagens tunna apparater. Men teknik förbättras ju alltid med tiden så kanske är detta en lösning vi kan se ett antal år i framtiden. Reasonance har redan patent på tekniken i Ryssland och har ansökt om patent runtom i världen. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

Dramat i Knutby blir dokumentärserie
Knutby: I blind tro

Knutby: I blind tro är en kommande dokumentärserie i sex avsnitt av Anton Berg, Martin Johnson (båda från podcasten Spår) och Henrik Georgsson. Under dessa sex avsnitt ska vi få oss en bättre bild av vad som egentligen hände den där januarinatten 2004 när en ung kvinna mördades och hennes granne skottskadades. Knutby-fallet kom att bli ett av de största brottsfallen i svensk historia men trots erkännanden samt fällande domar har mycket förblivit osagt, outrett och många pusselbitar har saknats. Efter att församlingen upplöstes har flera tidigare medlemmar vittnat om den fysiska och psykiska misshandel de utsatts för, vilket ledde fram till rättegången i fjol. Knutby: I blind tro kommer sändas på HBO Nordic någon gång under våren 2021. Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

Huawei vill identifiera uigurer
Har ansökt om patent för det

Förra året blev det känt att Huawei hade tagit fram teknik som skulle kunna användas för så kallad rasprofilering. Den tekniken skulle kunna användas för att identifiera uigurer vilket är den etniska minoriteten i Kina som förtrycks av landets myndigheter. Huawei så då att det enbart handlade om ett test och lovade då att ändra sin patentansökan. Men nu skriver analysfirman IPVM i en ny rapport att Huawei har tagit patent på teknik som ska kunna känna igen uigurer. Patenten som lämnats in ska känna igen raser generellt och uigurerna anges specifikt som en av folkslagen som kan kunna identifieras igen med hjälp av tekniken. Även kinesiska Megvii har tagit fram teknik som ska kunna känna igen uigurer. Tumnagel
-33.5°
+
Frode Wikesjö
0

Schackmästare snackar finalmatchen i Queen's Gambit
Lite eftermiddagsnörderi med Magnus Carlsen

Norska stormästaren i schack, Magnus Carlson, har gjort en video tillsammans med Netflix där han kommenterar händelser i schackserien The Queenx27s Gambit, som för tillfället går att se på Netflix. Mer specifikt hamnar finalmatchen mellan Beth Harmon och Vasily Borgov under luppen. Tumnagel
40.0°
+
André Stray
0

IO Interactive snackar berättelsen i Hitman-serien
Sista delen i World of Assassination-trilogin släpps på onsdag

På onsdag är det dags att kasta oss in i mördarsimulatorn Hitman 3. Spelet kommer avsluta berättelsen i World of Assassination-trilogin som drog igång med rebooten av Hitman 2016. IO Interactive har släppt en ny video om just berättelsen i trilogin och i den får vi reda på hur det varit att bygga världen kring 47:s äventyr. 20 januari släpps Hitman 3 till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Stadia och Switch. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Första bilderna från nya Mortal Kombat-filmen
Med Joe Taslim som Sub-Zero

EW slängde nyss upp de första bilderna från den nya Mortal Kombat-filmen som ska ha premiär på HBO Max den 16 april. På bilden ovan kan man se Joe Taslim som Bi-Han (om sen blir Sub-Zero) och via länken nedan hittar man fler bilder på karaktärer som Liu Kang, Scorpion, Kano samt Sonya Blade. Tumnagel
40.9°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för I Care a Lot
Rosamund Pike lurar äldre

I thrillerkomedin I Care a Lot får vi träffa Marla Grayson som spelas av Rosamund Pike. Hon livnär sig på att lura äldre genom att få domare att utse henne till deras förmyndare. Men det blir lite svettigt när det visar sig att hennes senaste offer är kopplad till en väldigt mäktig gangster. I rollerna ser vi även Eiza González, Dianne Wiest och Peter Dinklage. Kommer till Amazon Prime den 19 februari. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

Ecurie Ecosse återskapar Jaguar C-Type
Vacker kärra!

Ecurie Ecosse är ett skotskt racingstall som grundades av David Murray och Wilkie Wilkinson i Edinburgh 1952. Stallet är mest känt för att ha vunnit Le Mans 24-timmars två år i rad - 1956 och 1957. Nu presenterar de en återskapad version av klassikern Jaguar C-Type som kommer att byggas i sju stycken exemplar. Chassiet och karossen kommer att byggas för hand och under huven kommer det att sitta en rak sexa från Jaguar. Den har borrats upp till 4,2 liter och ska ge runt 300 hästar. Större bromsar kommer att monteras för att kunna stoppa den snabba bilen lite bättre. En bil är klar hittills och det är den vi ser här. När resterande ska vara klara och vad de kostar framgår inte just nu. Läs mer på länken nedan. Tumnagel
38.6°
+
Bobby Green
0

Ubisoft skjuter upp släppet av Riders Republic
Vi får vänta lite till på det radikala extremsportspelet

Ubisofts nya extremsportspel från Steep-utvecklarna skulle egentligen släppas 25 februari, men Ubisoft meddelar att dessa releaseplaner skrotats. Något nytt släppdatum har vi inte fått, men spelet verkar i alla fall komma någon gång senare i år. Anledningen bakom uppskjutet är att utvecklarna vill lägga ner mer tid på att göra spelet roligare för spelarna, vilket är en klar fördel. Spel ska ändå vara kul, liksom. Riders Republic verkar för övrigt bli ett riktigt underhållande extremsportspel där upp mot 50 spelare kan spela tillsammans och delta i en rad olika aktiviteter, göra coola stunts och tävla mot varandra i race av olika slag. Riders Republic kommer släppas senare i år till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och Stadia. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Pixla i 3D IRL
Voxla med Pixio!

Pixio är små magnetiska kuber i olika färger som låter dig bygga pixelsaker i det så kallade verkliga livet. Eller voxelsaker kanske man ska säga, eftersom en pixel i 3D heter voxel. Det hela är inte speciellt komplicerat utan man får helt enkelt låta fantasin flöda och bygga det som man tycker är roligt. Själva systemet är inte nytt men nu går det att köpa även i Sverige. Det finns ett gäng storlekar på lådorna och de innehåller från 50 bitar (som kostar 199 kronor) till 800 bitar (som kostar 2999 kronor) (jämför priser). Vill man ha lite inspiration och hjälp så finns det att hämta i appen där det finns en massa förslag och beskrivningar. Tumnagel
37.5°
+
Roger Åberg
0

Bumble plockar bort politikfilter för att motverka "misskötsel"
Efter att folk som deltog i Kapitoliumattacken hängdes ut

Användare av dejtingappen Bumble har haft möjlighet att lägga till politisk läggning i sina profiler för att ge användare möjlighet att komma i kontakt med likasinnade. Bumble har nu valt att temporärt plocka bort denna funktion och motiverar det hela med att de vill "motverka misskötsel". Detta efter att den användes av vissa för att identifiera användare som deltog i attacken mot Kapitolium förra veckan och hängde antingen ut dessa i sociala medier eller vidarebefordrade informationen till FBI. I ett uttalande till Mashable skriver Bumble detta om den temporära ändringen: Bumble prohibits content that encourages any illegal activity including terrorism and the incitement of violence. Additionally, the spreading of misinformation, such as the certified results of the U.S. Election, is prohibited. On January 6, we immediately ensured that our hate speech scanning and protocols addressed the attack on the U.S. Capitol and began removing any insurrection-related content from our platform. If we see anything that would suggest someone has or is in the process of committing a potentially criminal act we will take appropriate steps with law enforcement. Bumble meddelar att de plockat bort flera användare som deltog i attacken av Kapitolium från tjänsten. Företaget ska även justerat sin AI för att hitta och ta bort innehåll som promotat upproret på något sätt och att användare som lagt upp sådant upprepade gånger kommer bannas från tjänsten. I samband med detta har användare kritiserat beslutet då de anser att Bumble gjort detta för att skydda terrorister. Tumnagel
40.7°
+
André Stray
0

Ben & Jerry släpper efterrätter för hundar
Klart att de också ska få!

Glassmakarna Ben & Jerry verkar inte bara gilla människor utan även hundar. Därför har man skapat två olika smaker som båda passar för hundar. Även om alla hundar inte är laktosintoleranta så är det inte så bra för dem med mjölkprodukter, så hundglassarna är gjorda på andra saker men de verkar goda ändå. För hundar alltså. Tumnagel
43kg
+
Roger Åberg

Ny singel från Markus Krunegård
Sentimental Attack

I maj släpper Markus Krunegård det nya albumet TUTTI FRUTTI – Från lokalen under sushin. Med på plattan finns bland annat låten Sentimental Attack som nu släpps som singel. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Första numret av Batman såld för 2,2 miljoner dollar
Fint exemplar

Ett väldigt fint nummer av första numret av serietidningen Batman har nu sålts. Prislappen blev rätt saftig och landade på 2,22 miljoner dollar vilket motsvarar cirka 18,5 miljoner svenska kronor. Inget man lägger på dasset med andra ord. Tidningen är inte bara det första numret av en serietidning utan första numret av en serietidning som inte bara introducerade Läderlappen och Robin utan också Jokern och Catwoman (som kallades för Cat i det här numret). Numret räknas som en av de fem viktigaste serietidningarna någonsin. Just det här exemplaret är i ypperligt skick, vilket tydligen är lite extra ovanligt av just det här numret eftersom både fram och baksida har stora gula ytor som inte åldras väl om man inte tar hand om tidningen. Tumnagel
93kg
+
Roger Åberg

Hultsfredsfestivalen blir dokumentärfilm
Släpps kanske 2022

Filmaren Hans-Erik Therus ska göra en dokumentärfilm om Hultsfredsfestivalen som kommer att sändas på SVT. Den ska skildra festivalens historia och mycket av det som hände mellan åren 1986 och 2012. Dokumentären väntas bli runt 70 minuter lång och dyka upp någon gång 2022. Ovan har ni fyra timmar Hultsfredsfestivalen 1999. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

En traditionell kruka för kimchi blir till
Gediget hantverk

Jin-Gyu lärde sig konsten att skapa onggi-krukor av sina föräldrar. Idag är han en av runt 20 stycken människor i Sydkorea som är certifierad att återskapa dessa anrika kimchi-grytor vi ser i klippet här. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Waldo's People - U Drive Me Crazy
Fredagsklassikern

Fredag igen och denna vecka drar vi till med en klassiker från den finska gruppen Waldox27s People. Vi snackar om låten U Drive Me Crazy från 1998 som undertecknad lyssnat oerhört mycket på i mina dagar. Den enda låten från gruppen som är något att hänga i granen enligt mig. Är även med på soundtracket till filmen Fucking Åmål. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Ny singel från Foo Fighters
Lyssna på Waiting On A War

Den 5 februari släpper Foo Fighters det nya albumet Medicine At Midnight. Med på plattan finns bland annat singeln Waiting On A War som ni kan lyssna på här. x27Waiting On A Warx27 out now. ??Listen here: https://t.co/9uyPXIqYBd#MedicineAtMidnight pic.twitter.com/cVBn4H5oMW— Foo Fighters (@foofighters) January 14, 2021 Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Ny säsong av Arlas Matkanalen
Kändisar lagar mat

På YouTube kör Arla något som de kallar för Matkanalen som är ett program där olika kändisar bjuds in för att laga lite mat tillsammans med någon av de fyra stycken kockarna Klara Lind, Nisse Hallberg, Frida Lund och Filip Poon. Idag är det premiär för säsong fyra och i det första programmet gästar Philippe Cohen. Övriga som kommer att vara med i år är Siri Barje, Sebastian Pettersson, Tan By Klara, Jonas Fagerström, Ludwiq Tjörnemo, Klas Eriksson, Jacob Lamb, Clara Henry och Zeinas kitchen. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green

Fler nyheter i Burtons Mine77-kollektion
Massa saker för dig som gillar snö

Burton Snowboards presenterar nu fler nyheter i kollektionen Mine77. Den innehåller nya brädor, jackor, överdragsbyxor och accessoarer. Det finns även ett par lädervantar och ett par boots i mocka. Materialet i grejerna är Gore-Tex och Topo som är ett material som är extremt stretchigt. Allt finns att köpa nu och du hittar kollektionen på länken nedan. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

OLW öppnar snacksbutik
Och släpper årets första produkter

OLW har nu öppnat en butik helt dedikerad till snacks och givetvis heter den Snacksbutiken. Butiken ligger i Filipstad där OLW har tillverkat sina snacks sedan 1967. Här ska man förutom att kunna handla snacks även lära sig om produkternas historia. Man presenterar även årets nyheter som ska finnas ute i butik från och med nästa vecka och dessa är OLW super cheez jalapeño, OLW Linschips Ost & jalapeño, OLW Big Cuts Havssalt & Svartpeppar och OLW Linschips Sourcream & Onion (nu veganskt recept). Tumnagel
143kg
+
Bobby Green

Xyla byggde sig en RGB-kajak
Lysande!

Har man mycket tålamod och energi kan man som Xyla Foxlin bygga sig en egen kajak som lyser på ett häftigt sätt. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green