33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Fiesta ST så poppis att Ford rampar upp produktionen Har sålt över förväntan
Bild till artikel

Fords lilla busbil Fiesta ST verkar omåttligt populär. Såpass att Ford missbedömt efterfrågan och nu tvingas rampa upp produktionen för att hinna få ut bilar till suktande kunder.

Tillverkaren har fått dubbelt så många beställningar som de räknat med på bilen under de sex första månaderna och en tredjedel av försäljningen i Europa kommer från Storbritannien. Där har man redan sålt 3 000 bilar sedan introduktionen i slutet på mars i år. Förväntningarna var att sälja 5 000 stycken, om året. Produktionen i fabriken vrids därför nu upp till 60 stycken bilar om dagen.

Billigt och kul verkar vara det man som tillverkare ska satsa på.

carsession.com Bil, Ford, Fiesta ST, produktion, försäljning Fords lilla Fiesta presenterad i ST-skrud 180 hästar stark busbil Konceptet visades förra året och här är alltså produktionsversionen av Ford Fiesta ST. Inte helt olik bortsett från lite snällare strålkastare. ST blir den rappaste Fiestan av dem alla och har en turboladdad EcoBoost-fyra på 1.6 liter under huven. Motorn ger 180 hästar och har ett vrid på 240 Nm. Spisen är kopplad till en sexstegad manuell låda som som väntat snurrar framhjulen. 0-100 km/h ska avklaras på under sju sekunder och toppfarten anges till 219 km/h. Chassiet sitter i ST-versionen 15 millimeter närmare marken och kjolpaketet och de större fälgarna gör att modellen sticker ut. Vinge på taket och skålade sportstolar rundar av sportigheten. Börjar säljas i Europa i slutet på året till ett ännu okänt pris. Tumnagel
43.6°
0
44.7° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 7 aug 2013, 16:55
Fiesta ST så poppis att Ford rampar upp produktionen Har sålt över förväntan
44.7°
0