Quantcast
m
Jaguars första SUV kunde lika gärna varit en Range Rover
Foto: Bobby Green

Jaguars första SUV kunde lika gärna varit en Range Rover
Jag har kört Jaguar F-Pace

Bil / Jaguar

För lite mer än ett år sedan gjorde Jaguar det som "alla" tillverkare måste göra i dag för att överleva - lanserade en SUV. Den bar namnet F-Pace och såg faktiskt ut som man hade kunnat vänta sig en Jaguar i detta format. Nos från modellen XF och bak från modellen F-Type. Jaguar beskriver F-Pace som en sportbil för vardagens alla behov. Det vet man ju innan man har testat den att den inte är, men självklart vill tillverkaren rida på sin sportiga våg även när det kommer till högbyggda terrängmaskiner, eller vad det nu är F-Pace är. Att få till en SUV som skulle kännas som en Jaguar kan ses som en omöjlighet, och efter att ha provat modellen blir det klart att det också är det. Speciellt i kombination med en dieselmaskin.

Körkänsla
Det är egentligen inget fel på körkänslan, det är bara det att den liksom inte känns som en Jaguar. Den känns som en Range Rover, och det är väl kanske inte så konstigt heller när Jaguar nu presenterar sin första SUV och märkesgrannen har sysslat med just sådana bilar sedan 40-talet. F-Pace delar plattform med modellerna XE och XF så det är alltså ingen Range Rover Evoque med annan kaross som man kanske först kan tro. I testbilen satt ytterligare en sak man plockat från XF - diesel-V6:an på 3,0 liter och 300 hästar. En maskin som känns riktigt pigg och som med sitt vrid på 700 Newtonmeter även är urstark. Men där den levererar mycket mos levererar den tyvärr även mycket buller. Det knattrar på riktigt ordentligt när man trycker ner pedalen och att då samtidigt ha ett Jaguar-märke framför sig på ratten känns skumt. Visst knattrar det på även i andra Jaguar-modeller men det är inte så härligt faktiskt. En Jaguar ska sjunga sig fram, inte bullra.

Som i de flesta andra nya bilar finns det olika körlägen att välja mellan. Här är de fyra till antalet, från ekonomisk till fartfylld. Den sistnämnda gör bilen riktigt alert, men det känns för den delen aldrig sportigt. Efter en stund blir det dock bara jobbigt eftersom växellådan hela tiden vill kugga ner och motorn hela tiden vill att man ska varva den. Det blir därför att man helt enkelt lämnar bilen i det snällaste läget eftersom det känns mest sansat. Visst blir den då lite segare vid omkörningar och sådant, men i alla fall inte som en tonåring som druckit sin första alkoläsk på fritidsgården.

Bilen driver mestadels på bakhjulen, framhjulen kopplas in när de behövs och i den mån något hjul behöver lite extra kraft. Land Rover som ligger bakom systemet vet vad de pysslar med och bilen går tryggt och stabilt på vägen, och kan utan större problem tackla hinder där det inte finns så mycket vägar. Där körde jag aldrig med bilen, utan det blev mestadels landsväg. Det största hindret var nog när bilderna skulle tas, och det var som ni ser inte särskilt utmanande. Markfrigången på 23 centimeter var mer än tillräcklig här. Kollegor försäkrar dock att bilen klarar mer än att tugga asfalt, och att den faktiskt sköter sig riktigt bra ute i terrängen. Men det är ju inte där den kommer att härja omkring, tyvärr. Utan det blir på motorvägen, i stan och utanför den pråliga villan i den exklusiva förorten.

Visst väckte modellen lite uppmärksamhet när jag var ute och körde, en person stannade till och med och frågade om han fick fota den, men ganska snabbt så smälter den ändå in bland alla andra premiumsuvar som snurrar runt på gatorna. F-Pace blir snabbt en i gänget och jag kom flera gånger på mig själv med att undra varför man skulle köpa just denna. Att Jaguar måste ha en SUV i sitt utbud förstår jag, men den bjuder liksom inte direkt på något spektakulärt som konkurrenterna inte redan har. Det blir också tydligt efter några dagar av motorknatter att det här med förbränningsmotorer inte är så kul i en stor bil. I en liten och rapp sportbil kommer jag alltid att tycka att det är kul med ylande och vrålande maskiner, men i bilar som man endast ska transportera sig i känns det verkligen gammalt. Eldriften med allt vad den innebär är inte riktigt där än för att den konventionella motorn ska kunna ersättas men när det väl sker kommer det nog att vara skönt. F-Pace kommer ju högst troligt att fungera som en vardagsbil för köparen och inte som sportbilen man plockar ut på söndagarna, och då vore det ju himla härligt om den hade minimalt med underhåll och gick tyst och fint - som en elbil. Elbilen I-Pace är på väg så det kommer, men tills dess får vi nöja oss med traktorbuller från huven, oljebyten och kamkedjor/remmar som måste bytas.

Exteriör
Snygg för att vara en SUV. Kan man säga så? Det är nog det som i mina ögon bäst beskriver F-Pace. Det är svårt att få till några vackra linjer när man har så här mycket plåt att jobba med men jag tycker ändå att de har fått till det någorlunda. Kommande I-Pace är dock snäppet vassare, men den har ju även en annan taklinje att jobba med. På traditionellt Jaguar-vis dominerar grillen i fronten medan strålkastarna är ganska så slimmade. Den ser maffig ut framifrån. Baktill har man som vi kan se försökt att få till något F-Type-liknande men inte riktigt lyckats ta sig hela vägen fram. F-Type ser rätt så aggressiv ut bakifrån, F-Pace har nästan ett lite ledset uttryck. Överlag fungerar allt dock helt okej tillsammans. Som vanligt kräver en bil av den här kalibern stora hjul för att det inte ska se helt tomt ut i hörnen, men det är samtidigt fel eftersom man helst inte vill köra ut bland stockar och sten med 22-tummare. Om nu någon någonsin får för sig att göra detta vill säga.

Interiör
Här känner den som är van vid Jaguar och Range Rover garanterat igen sig. Knapparna för elhissarna som är placerade ovanpå dörren kommer direkt från Rover-hållet, medan resten av interiören återfinns i alla övriga Jaguarer, i synnerhet XE. Det klassiska vredet för växelväljaren som snyggt kommer upp ur panelen finns såklart på plats, precis som den silvriga startknappen man vevar igång allt på. Den treekrade ratten känns sportig och visst är det alltid trevligt när ett hoppande kattdjur pryder den. Klockorna i instrumenteringen är digitala och visar det som behöver visas på ett tydligt och ganska så snyggt sätt. Matar man in det sportigaste "Dynamic"-läget blir dessa ilsket röda och man blir snabbt varse om att det bilen har hoppat in i sitt värstingläge. I övrigt har man en pekskärm på mittkonsolen att leka med. Den är för en gångs skull inte bedrövlig att jobba med som tidigare har varit fallet i Jaguar, även om de har snäppt upp sig de senaste åren. Skärmen reagerar snabbt, den är tydlig och det är inte massa krimskrams-animationer som stör upplevelsen. Testbilen var utrustad med ljus skinnklädsel. Det är jättefint att titta på, fast bara i ungefär tre sekunder. Speciellt om man kör på vintertid och inte är ensam i bilen. Baksätet bjuder på helt okej benutrymme men den sluttande takdesignen gör som väntat att man tappar lite i huvudhöjd. När man ska kliva in möts man också av massa trist plast vid insteget vilket drar ner intrycket en hel del. Framtill sitter man riktigt bra och bekvämt.

Avslutning
Det här med frånpriser är alltid lite kul. En F-Pace kostar från 423 900 kronor. Väldigt mycket pengar redan där, men det är busenkelt att få den siffran att fullkomligt balla ur. Testbilen som var försedd med den stora dieselmotorn kostar från 656 900 kronor och nu börjar det att bli riktigt svettigt. Lägger man då till att den var extrautrustad för, håll i er nu, 274 500 kronor, så landar slutsumman på 931 400 kronor! För att lägga den slanten känns det som att man verkligen måste ha bestämt sig för att man inte ska ha en Porsche Macan eftersom grannen har det.

För att få känslan av Jaguar i F-Pace måste man nog slå till på den bensindrivna och kompressormatade V6:an med 380 hästar. Det är samma maskin som sitter i F-Type S och den är riktigt trevlig. En SUV med massa motor och häftigt ljud är inte vettigt någonstans, men det blir roligare. Det är även en SVR-version av F-Pace på gång som troligtvis blir ganska så hårig. Då kommer nog Jaguaren i modellen fram på riktigt. Väljer du någon av dieselmotorerna nu så får du en trevlig bil med skön komfort, snyggt utseende och något som kanske inte alla andra har. Men det skulle lika gärna ha kunnat sitta ett Range Rover-emblem i fronten. Den eldrivna modellen I-Pace däremot, den kan bli riktigt intressant när den väl dyker upp och då bjuda på något som känns nytt och spännande. Det gör tyvärr inte F-Pace.

Fakta Jaguar F-Pace 3,0 D AWD
Motor: V6, 3,0 liter, dubbelturbo, 300 hästkrafter, 700 Newtonmeter.
Växellåda: Åttastegad automat.
Drivning: Fyrhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 6,2 sekunder, toppfart 241 km/h.
Drivmedel: Diesel.
Däck och hjul: 255/50 R 20 fram och bak (vinterdäck).
Mått: Hjulbas 2,87 meter, längd 4,73 meter, bredd 1,93 meter, höjd 1,65 meter, vikt 1 884 kilo, bensintank 66 liter, förbrukning 0,6 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 159 gram per kilometer.
Pris: 656 900 kronor.

Läs mer
40.9°
0

Jaguars första SUV kunde lika gärna varit en Range Rover

Jag har kört Jaguar F-Pace

Spelmedier tycker till om Ghost of Tsushima
Många fina ord om fint spel

Idag släppte embargot för Sucker Punchs nya äventyr Ghost of Tsushima och ni har säkert redan läst vad vi tycker om spelet. För att göra en lång historia kort så gillar vi det. För att ta beslut om ni ska köpa spelet eller ej så kan det vara bra att lyssna på fler åsikter om det, så därför är det kalas att massvis med spelmedier också sagt sitt om spelet. Ovan har ni Easy Allies recension och nedan hittar ni åsikter från IGN, ACG, Skill Up, GameSpot, Arekkz, Destructoid, GamesRadar och YongYea. Ghost of Tsushima släpps på fredag. Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0

Apple får betala böter på nästan 1 miljard dollar till Samsung
För att man har köpt för få OLED-skärmar

SamMobile rapporterar att Apple kommer att få betala böter på runt 950 miljoner dollar för att man har köpt för få OLED-skärmar av Samsungs skärmdivision Samsung Display. Anledningen till detta är att köparna av skärmar som Samsung Display tillverkar förbinder sig att köpa ett visst antal skärmar. Gör de inte det så utgår en slags böter som ska täcka upp produktionskostnaden och den förlorade inkomsten för Samsung Display skriver SamMobile. Det här ska inte vara första gången Apple får betala liknande böter till Samsung Display. 2019 rapporteras Apple ha fått betala 684 miljoner dollar för att inte ha köpt det minsta antalet skärmar man förbundit sig att göra enligt kontraktet med Samsung Display. Tumnagel
39.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Fisker vill använda Volkswagens MEB-plattform till Ocean
Skulle underlätta en hel del

I början av året presenterade Fisker sin nya helt eldrivna SUV Ocean. Vi fick ta del av lite siffror kring bilen men det var lite oklart om man tagit fram en egen plattform eller om bilen baserades på en befintlig. Det var det sistnämnda som gällde och det är faktiskt Volkswagens MEB-plattform som finns där under. Nu hoppas Fisker kunna fortsätta använda den när det väl är dags för serietillverkning. MEB gör sin debut i ID.3 och kommer även att användas i ID.4. Audi, Seat och andra kommer också att använda den. Förserieproduktionen av Ocean ska dra igång fjärde kvartalet 2021 och full produktion med tillhörande leveranser väntas vara igång fjärde kvartalet 2022. Tumnagel
38.6°
+
Bobby Green
0

Husqvarna Simulator - Sommarstuga Edition
Årets spel?

Glöm Flight Simulator 2020 och allt vad de nu heter, det här är den enda simulatorn du någonsin kommer att behöva. Du kanske har gått och funderat på om du skulle ta och skaffa dig en sommarstuga? Med detta spel behöver du inte det, och kan istället sitta kvar i soffan i lägenheten med neddragna persienner. Tumnagel
46.2°
+
Bobby Green
0

Frankrike ska införa åldersverifikation för porrtjänster
Kommer det lyckas bättre där än i Storbritannien?

Det franska parlamentet beslutade förra veckan att porrsajter som erbjuder sina tjänster i Frankrike måste införa ett system för åldersverifikation så att bara de som är över 18 år gamla kan komma åt materialet på tjänsterna. Exakt hur detta ska fungera lämnar man åt tjänsterna att lösa och gör dem inte det kan de bestraffas med böter eller få sina tjänster blockerade i landet. Vissa politiker föreslår att tjänsterna skulle kunna använda bankkorts-kontroller för att säkerställa åldern på dem som vill besöka porrtjänster i Frankrike, något som dock kan bli rätt så integritetskränkande då användarna i sådana fall eventuellt lämnar ut sin identitet till tjänsterna eller den som kontrollerar systemet. Detta var något som Storbritannien blev varse om förra året. Där hade man sedan 2018 arbetat för att ta fram ett system för att verifiera åldern på dem som ville besöka porrtjänster. Det hela slutade dock med att man fick skrota hela systemet då det ansågs allt för integritetskränkande. Tumnagel
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ares Design släpper ny film på Panther ProgettoUno
Den nya Panteran

Våren förra året presenterade Ares Design Panther ProgettoUno - en bil man kallade för den spirituella uppföljaren till klassikern De Tomaso Pantera. Egentligen är det dock "bara" en Lamborghini Huracán med ny kaross, popup-strålkastare och baklysen från Corvette C7. Nu har man gjort en ny film på bilen där vi får se den rulla på väg och lite annat. Bilen ska nu vara redo för produktion och endast 21 stycken exemplar kommer att tillverkas. Varje har en prislapp på, håll i er nu, 615.000 euro. Tumnagel
41.0°
+
Bobby Green
0

MKHBD snackar OnePlus Nord med Carl Pei
Om budgetlurar och kostnader

OnePlus kommer om en vecka att presentera nya midrangeluren Nord. MKBHD har tagit ett snack med OnePlus-medgrundaren Carl Pei hur företaget har arbetat med telefonen och vad man gjort för att skära ner kostnaden. Som thumbnailen redan avslöjat så får vi i videon en någorlunda ordentlig titt på telefonen. Och det verkar även som att Carl Pei använder nya OnePlus Buds. Tumnagel
35.2°
+
André Stray
0

Spotify släpper topplista för podcast
Nu lättare att hitta kvalitetsinnehåll

Det finns ungefär 10264 podcast för varje person i världen, vilket gör att det kan vara rätt svårt att hitta något intressant att lyssna. Speciellt på Spotify som nyligen anammat podcast, men inte tidigare erbjudit någon form av topplistor eller liknande. Nu är det dock andra bullar då Spotify implementerat just topplistor för podcasts. Det är två nya podcast-listor som lagts till. Top ger dig de mest populära podcastsen som baseras på lyssnarsiffror och listan uppdateras månadsvis. Utöver det har vi Trending-listan och här hittar vi podcasts som växer snabbt och snappas upp av Spotifys algoritmer. Tumnagel
40.6°
+
André Stray
0

Volkswagen sparkar sin mjukvaruchef
Strulade till det med ID.3 och nya Golf

Lanseringen av Volkswagens elbil ID.3 och nya Golf gick knappast smärtfritt och det var på grund av strul med mjukvaran i bilarna. Nu får chefen över denna avdelning, Christian Senger, sparken. Christian kom till Volkswagen från BMW där han jobbat med modellen i3. Vem som kommer att ersätta honom är än så länge oklart. Tumnagel
39.7°
+
Bobby Green
0

Kano släpper ny version av sin PC-byggsats
Bygg ihop din egen Windows 10-maskin

För lite över ett år sedan presenterade Kano en byggsats avsedd för att bygga ihop en så kallad 2-in-1-dator, en tablet med tillhörande tangentbord, och nu kommer den andra versionen av denna. Det handlar om en byggsats som Kano primärt har utvecklat för att barn ska kunna bygga ihop sin egen dator, kanske med lite hjälp av sina föräldrar. Precis som sin föregångare har den nya versionen av Kano PC försetts med en 11,6 tum stor pekskärm, 64GB lagring och 4GB RAM. På processorfronten har det dock hänt grejer och nu kör Kano PC en Intel Celeron N4000-processor vilken är betydligt mycket kraftfullare än den Intel Atom x5-Z8350-processor som satt i föregångaren. Den andra versionen av Kano PC släpps nu i USA, Kanada och Mexico och kommer där att kosta motsvarande cirka 2750 kronor. Kano skriver att den även kommer att släppas i EU snart men exakt när det kommer att ske finns det än så länga inga uppgifter om. Kano släpper även lite tillbehör till Kano PC i form av en mus, ett par hörlurar och en webcam vilka även dessa levereras som byggsatser. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Halv miljon kunders uppgifter på drift efter att Foodora hackats
25.000 svenskars adressuppgifter fanns i stulen databas

Mattjänsten Foodora har utsatts för ett datorintrång av obehöriga och nu ska en databas innehållande kunduppgifter till närmare en halv miljon kunder vara ute till försäljning på nätet enligt DN:s uppgiftslämnare. Det ska handla om epost-adresser, namn, adresser, telefonnummer samt hashade lösenord som de obehöriga kommit över efter datorintrånget. Enligt ett mail som Foodora skickat ut till de drabbade kunderna ska det handla om kunduppgifter i en databas från 2016. I mailet skriver Foodora: "Tyvärr måste vi informera dig om en händelse som kan påverka säkerheten för dina personuppgifter. Nyligen upptäckte vi ett dataintrång som rör foodoras kunddata för året 2016. Vi ber om ursäkt för potentiella besvär som detta kan orsaka dig." Vet du med dig att du hade konto på Foodora 2016 och använt samma lösenord där som på andra tjänster kan det vara läge att uppdatera detta på de andra tjänster där samma lösenord används. Datorintrånget ska vara anmält till tyska myndigheter då Foodora nu för tiden ägs av det tyska företaget Delivery Hero. Tumnagel
28.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Blod, vind och dueller i Ghost of Tsushima
Vi har spelat Sucker Punchs Kurasawa-hyllning

Vad får man om man kombinerar Sekiro med The Witcher 3 och sedan strör över en hel del inspiration från Kurosawa-filmer? Jo, ett riktigt bra, vackert och underhållande äventyrsspel som lyckas fånga känslan i att vara en samurai. Tumnagel
39.4°
+
André Stray
0

Här är Nintendo Entertainment System Lego
Nytt samarbete mellan LEGO och Nintendo

I år är det 35 år sedan Nintendo släppte sin legendariska spelkonsol Nintendo Entertainment System (NES) och snart kommer denna gå att köpa i en LEGO-version. Det handlar om ett nytt samarbete mellan LEGO och Nintendo där köparen kan bygga ihop en NES-konsol med tillhörande handkontroll och cartridge samt en liten tv-apparat. Byggsatsen består av 2646 lego-bitar och ovanpå lego-tvn kan man sätta fast Super Mario i lego, en byggsats som LEGO och Nintendo presenterade tidigare i år. Nintendo Entertainment System Lego släpps 1 augusti, samma dag som LEGO Super Mario släpps, och kommer att kosta cirka 230 euro. Tumnagel
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Honda CX650T - klassisk motorcykel med turbo
Ja tack, en sån här vill jag ha

Det senaste Regular Car Reviews har testat är inte en car utan en bike, motorcykel alltså. En Honda CX650T från 1983 och det är det där t:et på slutet som gör det. Det står nämligen för turbo och allt med turbo är ju som vi alla vet tokfränt. Så en sån här vill jag ha, också. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

Rivian får in 2,5 miljarder dollar i ny finansieringsrunda
Nu uppe i totalt 5,3 miljarder dollar sedan förra året

Det är många som tror stenhårt på den nya elbilstillverkaren Rivian. Nyligen klubbades det igenom att ytterligare en stor säck med pengar kommer in till företaget via en ny finansieringsrunda. Denna gången handlar det om 2,5 miljarder dollar vilket är den största enskilda summan hittills. Denna gången kommer pengarna återigen från Amazon och BlackRock - nya namn är Soros Fund Management, Coatue, Fidelity Management and Research Company och Baron Capital Group. Sedan förra året har man lyckats få in hela 5,3 miljarder dollar, men någon bil finns inte på vägarna än. Förutom pickupen R1T har Rivian suven R1S på gång, och en skåpbil för kommersiell verksamhet. Alla ska börja levereras någon gång nästa år. Tumnagel
39.8°
+
Bobby Green
0

Vad är egentligen intelligens?
Kurzgesagt undersöker

Människan är som känt den smartaste varelsen på planeten, även om det handlar om en rätt varierad grad av intelligens från rikspucko till nobelpristagare. Men vad är intelligens egentligen? Kurzgesagt har släppt en ny informativ video där det pratas om just detta. Tumnagel
38.7°
+
André Stray
0

Rykte M3-motorn hittar in under huven på Toyota Supra
Supra GRMN får hela 520 hästar

Nya Toyota Supra är en BMW Z4 i andra kläder och delar således motor med denna. Den har en rak sexa på 340 hästar och tidigare i år lanserades den även med turbofyra under huven. Nu snackas det om att en ännu hårigare version är på väg och att den får samma motor som kommande BMW M3 och M4, fast med hela 520 hästar istället. Supra GRMN som namnet väntas bli får alltså den dubbelturbomatade S58-motorn som idag återfinns i bland annat X3 M och X4 M där den ger 480 hästar (510 i Competition-utförande). Till paketet kommer en sjustegad dubbelkopplingslåda att monteras. Supra GRMN väntas dock inte dyka upp förrän 2023 och sägs bara byggas i 200 exemplar. Tumnagel
39.3°
+
Bobby Green
0

Huawei portas från Storbritanniens 5G-nät
Allt 5G-utrustning från Huawei ska vara borta senast 2027

Storbritannien har beslutat att förbjuda mobiloperatörer i landet att bygga upp sina 5G-nät med utrustning från kinesiska Huawei. Anledningen till det är att Huaweis kopplingar till den kinesiska staten anses vara en säkerhetsrisk när framtidens kommunikationsnät ska byggas upp i landet. Storbritanniens digitalminister Oliver Dowden sade till det brittiska underhuset efter beslutet: "This has not been an easy decision, but it is the right one for the UK telecoms networks, for our national security and our economy, both now and indeed in the long run." Senaste 2027 måste de operatörer som redan nu har byggt 5G-nät med Huawei-produkter ha bytt ut denna mot utrustning från andra leverantörer. Tumnagel
57.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Husqvarna Simulator - Sommarstuga Edition
Årets spel?

Glöm Flight Simulator 2020 och allt vad de nu heter, det här är den enda simulatorn du någonsin kommer att behöva. Du kanske har gått och funderat på om du skulle ta och skaffa dig en sommarstuga? Med detta spel behöver du inte det, och kan istället sitta kvar i soffan i lägenheten med neddragna persienner. Tumnagel
46.2°
+
Bobby Green
0

Ny sommarkollektion med Peanuts-tema
Från Levi's

Levix27s har tidigare släppt kollektion med Peanuts-serientema och nu är det dags igen, denna gång med sommaren i åtanke. Här har man valt att fokusera kring Snobbens atletiska färdigheter och det finns t-shirts, tröjor och tracksuits som alla är inspirerade av Levix27s sportswear-kläder från 1984. Det finns även fotbollströjor, bucket hats och crewneck-tröjor i olika färger. Allt släpps den 4 augusti. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Så tillagar du en köttbit
Gör rätt så blir det gött

I det här klippet får vi lära oss hur man tillagar en köttbit i stekpanna, om man nu inte redan kunde det. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Iggy Pops The Passenger får musikvideo
43 år senare

1977 släpptes låten The Passenger med Iggy Pop. Först nu, 43 år senare, har låten fått en officiell musikvideo. The Passenger var Iggys första singel från det andra studioalbumet Lust For Life. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Äventyr med Eminem och Kid Cudi
Serietidnings-tema i lyric-videon

Här har vi lyric-videon till låten The Adventures Of Moon Man & Slim Shady som är ett samarbete mellan Kid Cudi och Eminem. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Gatumat i Latinamerika
Ny serie snart på Netflix

Här har vi trailern för Street Food: Latin America som precis som namnet avslöjar handlar om gatumat i Latinamerika. Vi får hänga med och se vad man mumsar på i bland annat Peru och Bolivia och premiär blir det den 21 juli. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Tokig reklamfilm för en stege
Den enda stegen du behöver?

Att göra en reklamfilm för ett eldrivet verktyg eller en gräsklippare känns ju inte jättesvårt, men hur gör man reklam för en stege egentligen? Så här tydligen. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green

På besök på japansk fiskmarknad
Diverse läckerheter tas omhand

Här får vi följa med till en fiskmarknad i Okinawa, Japan och se när olika läckerheter tas om hand. Vi får se mussla, tonfisk och en del annat. Tumnagel
78kg
+
Roger Åberg

Stiligt dörrhandtag
För innerdörrar

Buster & Punch gör en hel del coola inredningssaker, bland annat en hög olika saker till innerdörrar. Nu har man släppt ett nytt dörrhandtag som kanske mer ska klassas som vridbar knopp eller något. Stilen är klassisk Buster & Punch och handtaget är skapat från ett solitt block av metall. Tre olika versioner finns, stål, mässing och svart. Prislappen ligger på 97 pund för den svarta och 126 pund för stål och mässing. Tumnagel
77kg
+
Roger Åberg

Grattis Ringo Starr!
Beatlen firade 80 år med stjärnspäckad konsert

Den gamle Beatles-trummisen fyllde 80 år igår och som brukligt firade han sin födelsedag med att jamma med några av sina kompisar i musikbranschen. Årets firande arrangerades online vilket även gav oss som inte var på plats möjlighet att följa det hela via YouTube. Ni kan kolla in Ringo Starrs födelsedagsfirande hör ovanför. Där framträder förutom Starr själv även artister som Sheryl Crow, Ben Harper, Dave Grohl, Sheila E och Beatles-kollegan Paul McCartney. Tumnagel
176kg
+
Wille Wilhelmsson

En flip med en cykelvagn
Inga barn skadades!

Här får vi se Danny MacAskill leka runt på cykel, men den här gången med en vagn bakpå. Tumnagel
101kg
+
Roger Åberg

En lite snyggare cykelhjälm
Håller du med?

Cykelhjälmar är sällan snygga, de är liksom sportiga men sällan snygga. Bern har en del snygga och så har vi ju Hövding som inte syns alls. Men snygga cykelhjälmar är sällsynta, dels för att de kräver sin stoppning och då hamnar rätt höjd på huvudet. De här från thousand försöker i alla fall vara snygga och modellen heritage finns i ett antal olika färger. Lyckas de? Tumnagel
49kg
+
Roger Åberg