m

På sladd med Volkswagens nya storsäljare
Jag har testat Passat Sportscombi TDI 190 DSG 4MOTION

På sladd med Volkswagens nya storsäljare
Foto: Simon Hamelius och Bobby Green
Bil / Volkswagen

Förra sommaren drog Volkswagen av täcket på helt nya Passat. Ny design utan att för den delen vara revolutionerande, ny teknik och framförallt nya och smartare motorer. I Sverige är Passat riktigt het och en av de allra viktigaste modellerna för Volkswagen så allt måste stämma när man lanserar en ny version av en bil som betyder såpass mycket. Förförsäljningen drog igång för ett par veckor sedan och redan har det trillat in 4 000 stycken ordrar - från personer som inte ens har sett bilen i verkligheten. Volymbilen är helt klart den som heter TDI 190 DSG 4MOTION Sportscombi och eftersom bilen i dagarna har sin Sverigepremiär har jag och ett par kollegor som de första i världen fått tillfälle att provköra. Men för att verkligen testa hur fyrhjulsdriften fungerar och vad den gör för nytta på halt underlag fungerar det inte att kryssa runt i Stockholms innerstad, så vi drog till Åre där det finns lite riktig snö och is och sladdade lite.

Inledning
Jag kan tycka att det är helt okej med snö så länge det är ordentligt. Snöblandat regn, slask och smuts är det värsta som finns men ett par grader minus och ett vitt täcke som breder ut sig är helt okej. Med detta kommer halare underlag och har man tur även en glatt is man kan få sladda på - för det mina vänner är något alla borde testa på någon gång i livet. Ser man bara till att man får köra, att isen är tillräckligt tjock och att någon plogat upp en bana är det ett perfekt ställe att i förebyggande syfte känna på hur det är när greppet släpper och vad man ska göra åt det om det någon gång är skarpt läge. På en is är avåkningszonen oftast rejäl och man får tillåta sig själv att damma av den plogade banan ett par gånger tills man fått in snitsen, och när man väl har fått det är det svinkul. Att köra på kontrollerat ställ genom en kurva för att lägga över och göra samma i nästa kurva som går åt andra hållet får vem som helst att känna sig som en driftingkung. Volkswagen hade fixat så att vi fick köra på sjön Kvarntjärnen och det var alltså här provkörningen av nya Passat ägde rum.

Körkänsla
En plogad bana runt sjön var en av stationerna och här skulle man testa hur bilen betedde sig på det hala underlaget, både med alla säkerhetssystem på och av. Första varvet var allting på och jag blev till en början förvånad över hur mycket sladd och överstyrning som tilläts. I vissa bilar griper systemen in direkt och styr upp bilen igen vilket kan vara både bra och dåligt. Här kände man direkt när baken kom och man kunde utan problem räta upp bilen igen innan det blev tråkigt. Små rattrörelser är bättre för börjar man veva för mycket på kringlan jobbar man snart upp något som blir svårt att ta sig ur. En bestämd körstil, broms på rätt ställen och gas ut ur kurvorna fungerade galant och de dubbade däcken gjorde tillsammans med bilen att det hela blev mycket stabilt. Efter ett varv har man lärt sig lite mer vad som händer när man rattar och då är det dags att känna på hur det känns med alla systemen av. Ett extra långt tryck på antisladdknappen kopplar ur hjälpen ytterligare och det är alltså nu man verkligen kan se hur mycket dessa gör för att vi ska hålla oss på vägen. Direkt i första kurvan märker jag hur mycket mer baken vill sticka ut och hur mycket mer jag behöver vrida på ratten. Innan kändes det som ett lok som hela tiden hoppade tillbaks till rälsen efter lite sladd, men här kan man fortsätta ut i pudret utan problem om man inte har tungan rätt i munnen, vilket några också fick erfara.

Haldex generation fem ser till att sköta drivningen på alla fyra hjulen och som vanligt skickas kraften hela tiden mellan dessa för optimalt grepp. På landsvägen till sjön där alla system givetvis var påslagna går bilen stabilt och tryggt. Visst kan man forcera fram sladd men det blir aldrig någonsin otryggt. Att hålla hastigheten på vägarna oavsett om det står 70 eller 90 på skyltarna är inga problem då greppet inte känns avsevärt annorlunda mot sommaren. Som alltid ska man köra med insidan av skallen men att krypköra fram för att det är lite vitt på backen är knappast något man behöver göra här.

TrailerAssist
Vi fick även möjlighet att testa nyheten TrailerAssist. Det här är ett hjälpmedel för alla de som tidigare varit livrädda att backa med släp. Det här systemet ska få bort din skräck och sköter jobbet åt dig. Backkameran samarbetar med parkeringsassistenten och när du lagt in backen trycker du på knappen avsedd för detta. Då aktiveras systemet och du får upp en indikation på instrumentpanelen att det är igång. Med hjälp av knapparna i dörren som du vanligtvis ställer in backspeglarna med väljer du här åt vilket håll du vill att släpet ska gå. Du ställer in den vinkeln du tror är rätt och av säkerhetsskäl finns det en gräns här man inte kan gå över. När du valt vinkel släpper du bromsen och då börjar bilen backa och styra själv. Du behöver såklart fortfarande hålla koll i backspeglar och även se till att det inte går för fort, men i övrigt kör bilen själv. Säkerligen uppskattat av många, när man väl vant sig vid vad tekniken kan göra. Precis som tidigare är det dock helt okej att analogt backa en bit och sedan gå ut och titta för att fortsätta backa. Samma sak gäller vid fickparkering.

Motor
Nyutvecklad turbofyra som går på diesel och som ger 190 hästar och ett vrid på 400 Nm. Känns perfekt lämpad till den här typen av bil, bra bottendrag och mycket kraft. Vridet tillsammans med dubbelkopplingslådan gör att man kan mysa fram i lagom tempo för att helt plötsligt kasta sig om i en omkörning utan ansträngning. Den korta provkörningen på landsväg var ändå tillräckligt för att inse att motorn blandar det bästa från dieselns kraft med låg förbrukning.

Just nu erbjuds följande versioner av Passat:

Bensin:
1,4 TSI Masters med 150 hästar och manuell sexväxlad låda. 283 000 kronor.

Diesel:
2,0 TDI Masters med 150 hästar och manuell sexväxlad låda. 288 000 kronor.
2,0 TDI DSG Masters med 150 hästar och sexstegad DSG-låda. 307 900 kronor.
2,0 TDI DSG GT med 190 hästar och sexstegad DSG-låda. 316 000 kronor.
2,0 TDI DSG 4MOTION GT med 190 hästar och sexstegad DSG-låda. 322 900 kronor. (testexemplaret)
2,0 TDI DSG 4MOTION GTS med 240 hästar och sjustegad DSG-låda. 379 400 kronor.

I februari utökas utbudet med följande versioner:

Bensin:
TSI 150 med sjustegad DSG-låda och framhjulsdrift.
TSI 150 4MOTION med manuell sexväxlad låda.
TSI 220 med sexstegad DSG-låda och framhjulsdrift.

Diesel:
TDI 150 4MOTION med manuell sexväxlad låda.
TDI 190 med manuell sexväxlad låda och framhjulsdrift.

I maj/juni kommer ytterligare två versioner:
TSI 280 4MOTION med sjustegad DSG-låda.
TDI 120 BlueMotion med manuell sexväxlad låda och framhjulsdrift (miljöbilsklassad).

Det kommer även för första gången en Passat med hybriddrivlina. Denna version kallas för GTE och här får man en TSI-motor på 156 hästar som paras med en elmotor på 115 hästar. 0-100 km/h ska gå på åtta sekunder och toppfarten anges till över 220 km/h. Man ska komma fem mil på enbart el och den totala räckvidden sägs vara över 100 mil. En full laddning via ett vanligt eluttag ska ta fyra timmar och 15 minuter. Passat GTE lanseras under andra halvåret 2015 men något exakt lanseringsdatum är inte spikat än, ej heller prislappen.

Kombitillägget är 10 000 kronor och vill man ha dubbelkopplingslådan DSG får man hosta upp ytterligare 19 900 kronor.

Exteriör
Ett lyft enligt vissa, för fegt enligt andra. Jag är lite kluven. Jag gillar definitivt frontpartiet som jag nu tycker ser mer exklusivt ut än tidigare. Men baken är alldeles för feg och de mindre lamporna där gör nu enligt mig att man lätt förväxlar Passat Sportscombi med Golf Sportscombi. Ingen slump såklart men där hade det varit kul att se lite mer uppdatering. Från sidan har bilen fått en mer slimmad profil och överhänget fram har minskat en hel del. Däremot har axelavståndet ökat samtidigt som modellen blivit både bredare och lägre.

Interiör
Gäsp. Visst här finns två rätt så välkomna nyheter - Head-up-display och att instrumenten i panelen nu kan ersättas med en hel skärm som visar allt snyggt och prydligt (Active Info Display). Det här får man dock endast i samband med det stora navigationspaketet som kostar omkring 23 000 kronor extra. Annars får man leva med en interiör som i princip ser helt identisk ut med föregångaren. Inget fel på den i och för sig, men det känns inte som att jag sitter i en helt ny bil fylld med massa grym teknik. Men jag sitter bra och alla knappar och reglage sitter där de ska. Plus för att knappen till rattvärmen är samma som till stolsvärmen. Det ökade axelavståndet bidrar också till massa mer plats i baksätet, och här sitter man verkligen som en kung. Bagageutrymmet har vuxit med 47 liter och med uppfällt säte ska man nu få in 650 liter, fäller man detta går det in hela 1 780 liter.

Avslutning
En bra kombibil med gott om kraft som tar dig fram säkert är alltid ett vinnande koncept när man vill kränga bilar till barnfamiljer. Att prislappen också hamnar under 7.5 basbelopp gör tjänstebilsförarna glada. Om det inte helt plötsligt blir tropiskt klimat i Sverige kommer nya Passat Sportscombi att sälja som smör. Enligt försäljningsstatistiken kommer de flesta att välja versionen jag provkört och jag förstår dem, även om jag som effektfantast är lite nyfiken på TDI 240 DSG 4MOTION GTS och hur mycket vassare den är. Sammanfattningsvis är det här en Passat som är bättre på alla punkter jämfört med föregångaren, även om det kanske inte syns eller känns så mycket.

Fakta Volkswagen Passat TDI 190 DSG 4MOTION:
Motor: Fyrcylindrig, 2.0 liter, turbo, 190 hästkrafter, 400 Newtonmeter.
Växellåda: Sexstegad DSG dubbelkopplingslåda.
Drivning: Fyrhjulsdrift.
Bränsle: Diesel.
Prestanda: 0-100 km/h på 7.7 sekunder, toppfart 228 km/h.
Mått: Hjulbas 2.79 meter, längd 4.76 meter, bredd 1.83 meter, höjd 1.47 meter, vikt 1 674 kilo, förbrukning 0.51 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 134 gram per kilometer.
Pris: 332 900 kronor.

Vi fick även som en kul sidogrej möjlighet att provköra Volkswagens specialbyggda Touareg V8 TDI som de har döpt till Snowareg. Den har försetts med larvfötter från Mattracks och skrattade gott åt alla snödrivor man plöjde igenom med den. Här nedan kan ni se bilen in action.

Körde en snowracer för vuxna idag. #Snowareg

Ett filmklipp publicerat av Bobby Green (@bobby_green)


Läs mer
Visa
Pressmeddelande
Sverigepremiär för fyrhjulsdriven Volkswagen-favorit

Nya Passat har fått en smakstart på den svenska marknaden med en rekordartad förförsäljning och flera testvinster och utmärkelser. Nu sker nästa steg i lanseringen med premiär av en förväntad tjänstebilsfavorit: TDI-versionen med 190 hk, 4MOTION fyrhjulsdrift och DSG-växellåda.

Volkswagen har länge förknippats med säkra, innovativa och bränslesnåla bilar. Under de senaste åren har även fyrhjulsdriften 4MOTION tagit en allt större plats. Förra året var cirka 42 procent av alla registrerade Volkswagenbilar fyrhjulsdrivna. Det kan jämföras med år 2009 då andelen var 15 procent.

Fördelarna med fyrhjulsdrift är många. 4MOTION säkerställer att bilen får bättre grepp och kan ta sig fram även under besvärliga förhållanden. Den gör bilarna till ännu bättre dragbilar, ger större säkerhetsmarginaler i trafiken och inte minst ökad körglädje med pigga och följsamma vägegenskaper.

– När vi kombinerar nya Passat med kombi, en 190 hk stark TDI-motor, DSG-växellåda och inte minst 4MOTION får vi ytterligare ett starkt alternativ att erbjuda de svenska kunderna, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Förra generationens TDI 177 DSG 4MOTION var en storsäljare och när man granskar beställningarna på nya Passat är det ersättaren TDI 190 DSG 4MOTION som är det mest populära motoralternativet med över hälften av det totala antalet beställningar. De första kundsålda bilarna börjar nu rulla in i Sverige och det går också att provköra bilen hos Volkswagens återförsäljare.

Det rekommenderade cirkapriset för nya Passat Sportscombi TDI 190 DSG 4MOTION GT är från 332 900 kronor.
– Den klarar gränsen 7,5 basbelopp, vilket gör den mycket intressant på tjänstebilsmarknaden, fortsätter Sten Forsberg.

För detta får kunden en rikt utrustad bil med hög säkerhet, bland annat 4MOTION, DSG-växellåda, adaptiv farthållare (ACC) med Front Assist och autobromsen City Emergency Brake, ErgoComfort förarstol, 17-tums lättmetallfälgar ”London”, dekorpaneler i borstad aluminium, klädsel i läder/Alcantara, Mode Select körprofilsval, multikollisionsbroms och Pre-Crash passagerarskyddsystem.

Som tillval finns bland annat flera attraktiva paket att välja till: Dragpaket, Easy Park-paket, Executivepaket och Safe Tech-paket.

Fakta Passat Sportscombi 2,0 TDI DSG 4MOTION GT

Motor: direktinsprutad och turboladdad dieselmotor
Cylindervolym: 2,0 l
Hästkrafter: 190
Vridmoment: 400 Nm vid 1 750 – 3 000 v/min
Växellåda: DSG (dubbelkopplingsväxellåda), 6-växlad
Drivsystem: 4MOTION fyrhjulsdrift med Haldex 5-koppling
Förbrukning, blandad körning: 5,1 l/100/km
CO2-utsläpp, blandad körning: 134 g/km
Miljöklass: Euro 6
Topphastighet: 228 km/h
Acceleration, 0-100 km/h: 7,7 s
Tjänstevikt: 1 674 kg
Max släpvagnsvikt: 2 200 kg
Bagagevolym: 650 l (vid uppfällt säte), 1 780 l (vid nedfällt säte)
Rek. cirkapris: från 332 900 kronor
48.5°
0

På sladd med Volkswagens nya storsäljare

Jag har testat Passat Sportscombi TDI 190 DSG 4MOTION

Världens längsta vattenrutschkana
1111 meter lång

I dag fick vi lite sol här i huvudstaden och drömmen om våren kom snabbt. Och efter våren kommer sommaren och då kan man till exempel åka vattenrutschkana. Det här är världens längst som är 1111 meter lång och finns på Escape Theme Park som ligger i Penang, Malaysia. På med badbyxorna! Tumnagel
37.5°
+
Roger Åberg
0

Norwegian säljer sina Boeing 737 Max-plan
I hopp om att överleva rekonstruktionen

Norska E24 rapporterar att flygbolaget Norwegian har valt att inte längre använda sig av det problemtyngda flygplanet Boeing 737 Max. Norwegian var ett av de många flygbolagen som köpte dessa Max-plan från Boeing innan de började krascha och hålla på. Norwegian ska nu leta nya ägare till de Boeing 737 Max-plan de har i flottan. Förutom att endast ha en flotta med plan som folk är villiga att åka i så är detta en del av Norwegians räddningsaktion för att överleva sin rekonstruktion. Överlever man denna rekonstruktion innerbär det att Norwegian framöver endast kommer ha flygplan av typen Boeing 737 NG i flottan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Final Fantasy VII Ever Crisis
Episodisk återberättelse av Final Fantasy VIII-sagan

Final Fantasy VII Ever Crisis är ett kommande mobilspel för alla som tycker att Final Fantasy VII Remake innehåller alldeles för många nymodigheter. Spelet är nämligen en något mer traditionell nyversion av Final Fantasy VII med turodningsbaserade strider samt grafik mer likt originalet. Spelet kommer släppas kapitelvis och det är inte enbart handlingen från Final Fantasy VII som kommer vara med. Även handlingarna från Before Crisis, Advent Children och Dirge of Cerberus ska täckas i Final Fantasy VII Ever Crisis. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Imponerande deep fake av Tom Cruise
Något för nästa Mission Imposible?

En TikTok-användare som kallar sig för deeptomcruise har slängt upp några riktigt imponerande deep fake-klipp på Tom Cruise. Snubben härmar Toms röst och mimik men med hjälp av lite datorkraft lyckas han också få Toms ansikte. Tittar man riktigt noga kan man så klart se några små ofullkomligheter men om man bara sitter och slötittar lite är det riktigt bra gjort. Det är oklart hur länge deeptomcruise kommer få vara kvar på TikTok då deras användarvillkor säger att man inte får felaktigt ange eller på annat sätt förvränga sig eller sin anknytning till någon person eller enhet. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för Pacific Rim: The Black
Den animerade Pacific Rim-serien

Nästa vecka har Pacific Rim: The Black premiär på Netflix och för att öka aptiten för serien en aning släppte Netflix en ny trailer för serien natten till i dag. Serien utspelar sig i Pacific Rim-universumet och i ett evakuerat Australien. Där får vi följa två strandade syskon som en dag hittar en övergiven Jaeger. There was a time when Kaiju rose from the Pacific Rim only to encounter gigantic robots, Jaegers, built to fight them back. That time has passed. Now, Australia has been overrun by Kaiju, forcing the evacuation of an entire continent. Left behind, teenage siblings Taylor and Hayley embark on a desperate search for their missing parents, teaching themselves to pilot a battered, long-abandoned Jaeger to help in their quest and give them even the slightest hope of surviving. Premiärdatumet för serien är den 4 mars. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

USA ger klartecken till vaccin från Johnson & Johnson
Mer Covid-19-vaccin på ingång

En expertpanel från USA:s läkemedelsmyndighet FDA har gett Covid-19-vaccinet från Johnson & Johnson grönt ljus. Det innebär att vi snart har ännu ett vaccin som kan användas i kampen mot detta jobbiga virus. Det rapporteras också att samma vaccin sannolikt kommer at godkännas för användning inom EU den 11 mars. Detta vaccin skulle i så fall kunna börja distribueras i Sverige under början av april månad och få en kraftig leveransökning under årets andra samt tredje kvartal. Johnson & Johnsons vaccin är inte lika effektivt (mellan 64 - 74 procent effektivitet) som de andra kandidaterna men det anses ändå ha en stor fördel eftersom det endast behövs en dos av vaccinet och eftersom det kan förvaras i vanlig kylskåpstemperatur samt har en mycket längre hållbarhet. Tumnagel
41.4°
+
Frode Wikesjö
0

En teaser för Shadow and Bone
Netflix-serie baserad på I ljusets makt

Netflix bjuder här på en första teaser för sin kommande serie Shadow and Bone. Serien är baserad på Leigh Bardugos bok I ljusets makt vilket är den första delen i Grisha-trilogin. I Shadow and Bone får vi följa en fattig och föräldralös kartograf som heter Alina Starkov som gör sitt bästa för att överleva i det krigshärjade landet Ravka. En dag så attackeras Alina och hennes bästa vän Mal. Under denna attack väcks det en uråldrig kraft hos Alina som inte bara är stark nog att kanske rädda hela landet. Med hennes nya kraft öppnar sig en helt ny värld för henne, en värld full av magi och gnistrande överflöd för henne. Shadow and Bone har premiär på Netflix den 23 april. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Dying Light
Gratis på Steam just nu

Att säga att Dying Light är ett riktigt bra spel är inte direkt något jättekontroversiellt uttalande. Jag bruka säga det själv med jämna mellanrum men eftersom jag ofta inte ens litar på mig själv så har man ju all rätt i världen att vara skeptisk när jag gör ett sådant uttalande. Den här helgen har du dock chansen att själv avgöra om detta zombiespel är något att ha eller inte. Spelet är nämligen sex år gammalt nu och det firar Techland genom att göra spelet gratis att spela på Steam de närmsta två dagarna. Om man nu gillar spelet och får för sig att köpa spelet är priset nu också kraftigt nedsatt under denna period. Du hittar Dying Light via länken nedan. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Facebook lanserar rapapp
"Måste fixa para, måste fixa flos"

Facebooks experimentella avdelning, NPE Team, har släppt en ny musikapp som heter BARS. Appen är för folk som vill rappa feta rim utan att behöva någon studio. I appen hittar man också färdiga beats och flertalet olika effekter som man då kan rappa över. Om man har svårt att hitta ord som rimmar så kan BARS också föreslå ord som rimmar på det man planerade att rappa. Klippen kan dock endast vara 60 sekunder långa så något 300 Bars & Runninx27-liknande kan man inte riktigt dra till med här. Självklart kan man sedan dela sina rhymes med omvärlden så BARS-videos är väl något vi får se på diverse sociala medier inom kort. BARS testas just genom en stängd beta på iPhone men vill man redan nu säkra sitt rapnamn kan man ladda ner appen från App Store och registrera sitt användarnamn på tjänsten. Tumnagel
25.1°
+
Frode Wikesjö
0

Netflix producerar Terminator-anime
I samarbete med Production I.G

Netflix meddelade i går att de jobbar tillsammans med Production I.G (Ghost in the Shell: SAC_2045, Haikyu!!, Blood: The Last Vampire) med en animeserie baserad på Terminator. Enligt seriens showrunner, Mattson Tomlin, ska serien ska bryta alla tidigare konventioner och förväntningar kring det här med Terminator. Något antydan om när serien kommer ha premiär har inte angivits ännu. Tumnagel
39.3°
+
Frode Wikesjö
0

Musiken för Final Fantasy VII Remake finns nu på Spotify
Och Apple Music

Det fenomenala soundtracket till Final Fantasy VII Remake finns från och med i dag officiellt på Spotify, Apple Music samt ett gäng andra liknande tjänster. Soundtracket lyckades verkligen skapa trevliga alternativa versioner av originalspelets musik, väl värda att lyssna på igen helt enkelt. Soundtracker innehåller hela 156 spår och kan som sagt hittas på de flesta musikstreamingtjänsterna. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Stardew Valley nu tillbaka på Playstation Store
Äntligen!

Stardew Valley släpptes för fem år sedan till PC och sedan dess har spelet släppts till en rad andra plattformar. I slutet av förra sommaren försvann dock spelet från Playstation Store i Europa och detta berodde på lite strul när det kommer till spelets åldersgräns. Spelet har kunnat lirats som vanligt om man köpt spelet innan det plockades bort, men nya spelare har fått stå utan. Nu, ett halvår senare, verkar allting vara löst och spelet har återvänt till den europeiska Playstation-butiken. Är ni sugna på att lägga vantarna på spelet, vilket kan vara bra om det blir strul i framtiden, så har ni länk till spelet på Playstation-butiken här nere till vänster. Priset ligger på 148 kronor. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Volkswagen firar 45 år av GTI med specialare
Hot hatch har hängt med ett tag nu

Det har nu gått 45 år sedan Volkswagen tryckte ner en ganska pigg motor i lilla Golf och därmed skapade en helt ny kategori med bilar - de man kallade för hot hatch. I dagsläget har nästan alla tillverkare en sån här version av en annars ganska alldaglig bil, men det var alltså Volkswagen som startade det hela. För att fira jubileet presenteras nu Golf GTI Clubsport 45 som är en specialversion av vanliga Clubsport. Det man får är svart tak med svart takvinge, paketet som heter Race och andra 19-tumsfälgar än vanligt som har en röd kant på sig. Utmed sidorna sitter det även klibbor som säger 45 och som visar en målflagg. Race-paketet ger dig ett sportigare avgassystem och tar bort toppfartsspärren på 250 km/h. Matrix LED-strålkastare med röda inlägg är standard. Insidan får sportstolar och på ratten står det nu också 45. Under huven har inget förändrats vilket innebär turbomatad radfyra på 2,0 liter som ger 300 hästar och 400 newtonmeter i vrid. Den är i sin tur kopplad till en sjustegad dubbelkopplingslåda som driver framhjulen. 0-100 km/h ska gå på under sex sekunder. Priset börjar på 47.790 euro. Den här är väl fin och så, men jag tar en första generationen Golf GTI alla gånger. Ingen som har en till salu? Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Mrwhosetheboss snackar techfails
Lite eftermiddagspinsamheter

Efter ett par år i branschen är det lite roligt att blicka tillbaka och minnas saker företag gjort som inte riktigt gått som planerat. Typ som när Michael Bay sprang av scen under Samsungs stora presskonferens på CES 2014 eller när Blackberry-chefen John Chen skulle visa upp Priv och det blev tydligt att han troligtvis aldrig hållit i den tidigare. Det finns betydligt fler pinsamma tillfällen och Mrwhosetheboss har nu släppt en video där han listar 21 stycken ögonblick företag helst vill glömma. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Bravely Default 2 ute nu till Switch
Mer klassiskt JRPG till folket!

Som rubriken redan avslöjat så har Bravely Default 2 släppts till Nintendo Switch och kan köpas via Nintendos eShop. Spelet är ett regelrätt klassiskt JRPG, på gott och ont, där vi får utforska en ny värld med nya karaktärer. I spelet får vi träffa sjöfararen Seth som måste med sina nyfunna vänner åka världen runt för att leta rätt på fyra kristaller för att rädda världen. Nedan har ni lite recensioner av spelet som släpptes igår och via länken här nere till vänster har ni spelets Metacritic-sida. För att sammanfatta åsikterna erbjuder Bravely Default 2 samma härliga JRPG-upplevelse som föregångarna, men om man inte är ett fan av grindiga rollspel kanske det är bäst att skippa köp. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Spirited Away ska bli teater
Dock endast i Japan

Nästa år kommer kommer Studio Ghiblis hyllade film Spirited Away bli en teater på Imperial Theatre i Tokyo. Teatern kommer skrivas och regisseras av John Caird (Les Misérables, Nicholas Nickleby, Daddy Long Legs). John sa att han redan spenderat tusentals timmar på att få Spirited Away till teaterscenen och ser fram emot att spendera tusentals timmar till. Teaterversionen av Spirited Away har premiär februari 2022 i Tokyo och kommer senare under våren och sommaren turnera runt till andra japanska städer som Osaka och Nagoya. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Pokémon Diamond och Pearl får remakes
Brilliant Diamond och Shining Pearl släpps senare i år

Pokémon körde en liten jubileumsshow idag och presenterade en rad Pokémon-relaterade nyheter. Bland annat fick vi reda på att Pokémon Diamond och Pearl som släpptes initialt 2007 till Nintendo DS kommer att få en ordentlig remake och släppas till Nintendo Switch i slutet av 2021. Brilliant Diamond och Shining Pearl heter de nya versionerna och kommer praktiskt taget erbjuda samma gameplay som originalversionerna, men spelets grafik har uppdaterats rejält. Utöver det väntar vi även att de nya versionerna av spelen kommer med livskvalitetsuppdateringar. Mer om de nya versionerna lär vi få veta närmare release. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Katter kör trick shots med pingisbollar
Cat purrfect?

Inget konstigt bara några katter som kör kör trick shots med pingisbollar. Tumnagel
42.7°
+
Frode Wikesjö
0

How To Drink testar lite alkoholfri "sprit"
Är det något att ha?

Det har dykt upp flera alkoholfria alternativ till sprit. Ett sånt exempel är gin utan alkohol så att man kan få sig en god GT om det nu skulle vara så att man inte vill ha just procenten. Här får vi se när YouTube-kanalen How To Drink testar några sorter med alkoholfri sprit. Kan du rekommendera någon? Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Safri Duo - Played-A-Live
Fredagsklassikern

2000 är nu hela 21 år sedan. Och vet ni vad som bland annat hände då? Jo, den danska gruppen Safri Duo släppte trumlåten Played-A-Live (The Bongo Song) som ni alla har hört. Jag har lyssnat sönder låten och kan väl ärligt säga att jag inte tycker att den har åldrats särskilt väl, även om den givetvis har en plats någonstans i mitt musikbibliotek. Oavsett tycker jag den är värd att köra som klassiker denna soliga fredag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Thomas Di Leva kör konsert ikväll
Hemma i sitt vardagsrum

Ikväll klockan 19.00 kommer artisten Thomas Di Leva att ha premiär för Live hemma hos Di Leva. Det är en exklusiv hemma hos-konsert som han anordnar i sitt vardagsrum. "Låt oss mötas, denna gången live hemma hos mig i en nära konsert direkt från mitt vardagsrum till ert vardagsrum, det kommer att bli mina favoritlåtar i underbara hemmamysversioner. Rymdkram, Thomas." En biljett till konserten kostar 199 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Ny BMX-film från Vans
Med Dakota Roche

Efter skosamarbetet i början av månaden är det nu dags för Vans att även presentera en film med BMX-åkaren Dakota Roche. Filmen som heter Seeking Liberty är inspelad i Philadelphia och man har velat fånga stadens charm ur ett nytt perspektiv. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
105kg
+
Wille Wilhelmsson

Ny officiell klockpartner för Aston Martin
Anrika Girard-Perregaux

Aston Martin meddelar nu att den anrika schweiziska klocktillverkaren Girard-Perregaux blir officiell klockpartner åt biltillverkaren. Girard-Perregaux har tillverkat klockor sedan 1791 och erbjuder idag modeller som kostar mellan 17.000 dollar och 463.000 dollar. Partnerskapet kommer att mynna ut i flera klockor i begränsade upplagor i framtiden och den första ska presenteras senare i år. Girard-Perregaux kommer även att fungera som sponsor för Aston Martins nybildade F1-team. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green