8 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
DJI visar upp Phantom 4 Pro och Inspire 2 Uppdaterade drönare för proffs
DJI visar upp Phantom 4 Pro och Inspire 2

Under gårdagen höll DJI låda och visade upp drönarna Phantom 4 Pro och Inspire 2 som uppdaterats med längre flygtid, bättre kamera och smartare hinderdetektion.

När Phantom 4 visades upp tidigare i år så var den största, och trevligaste, nyheten att drönaren utrustats med stereoskopiska sensorer som gör det möjligt för drönaren att upptäcka hinder och gör på så vis flygningen aningen säkrare. Med Phantom 4 Pro har DJI vidareutvecklat detta system och den nya versionen har fått ytterligare ett par sensorer som placerats på drönarens baksida, vilket gör att drönaren nu kan upptäcka hinder åt alla håll i stället för bara rakt fram. Räckvidden på sensorerna på baksidan är endast 7 meter, medan de på framsidan har en räckvidd på 30, men det borde räcka för att du ska få en säkrare flygning.

Phantom 4 Pro har också fått ett snäppet större batteri som ger dig upp till 30 minuters flygtid, vilket är 2 minuter mer än Phantom 4. Även kameran har uppgraderats och fått en större 1 tum CMOS-sensor som kan fånga bilder med upp till 20 megapixels upplösning och 4K-video med 60 bilder per sekund.

En riktigt trevlig nyhet är att Pro kommer med en ny handkontroll med inbyggd display, vilket betyder att du inte behöver förlita dig på din mobiltelefon när du är ute och flyger.

Även besten Inspire 2 har fått en uppdatering och ska nu kunna hantera att flyga i högre hastigheter och har fått hindersystemet som Phantom 4 och 4 Pro utrustats med. Drönaren kan nu hantera hastigheter på upp till 107 kmh och kan klättra 7 meter på en sekund. Det nya batteriet tillåter flygning i upp till 27 minuter.

Den trevligaste nyheten är att Inspire 2 utrustats med en kamera på framsidan som gör att piloten faktiskt kan se vad som är framför drönaren utan att behöva förlita sig på kameramannen.

DJI Inspire 2 och Phantom 4 Pro går att beställa nu via DJI:s hemsida. Inspire 2 kostar 3 399 euro utan kamera och med X55-kameran får du lägga på ytterligare 2 199 euro och Phantom 4 Pro kostar 1 699 euro.

Nedan ser ni par filmer om Phantom 4 Pro och Inspire 2 samt en video där Tested tar en titt på nyheterna i drönarna.

Pryl, Drönare, dji, phantom 4 pro, inspire 2
DJI visar Phantom 4 Undviker hinder DJI har ni visat upp sin senaste drönare Phantom 4 och som precis som tidigare är designen densamma, nästan i alla fall, men Phantom 4 har uppgraderats med så kallat "Obstacle Sensing System". Den nya drönaren är utrustad med två kameror på framsidan som mäter avstånd till föremål framför enheten och ser enheten ett träd eller liknande så flyger den runt trädet i stället för att försöka flyga igenom, vilket är rackarns smidigt. Sedan är Phantom 4 utrustad med smarta funktioner som bland annat gör att drönaren nu kan följa efter objekt som rör på sig. För att aktivera denna funktion behöver du starta kameran, peka på en person, bil eller någonting, och sedan följer Phantom 4 efter och håller objektet i fokus. Samtidigt som drönaren undviker diverse träd och liknande som kan dyka upp framför den. DJI har slängt in ett Speed Mode som låter dig flyga i 72 km/h och batteritiden ligger 28 minuter. Tyvärr har DJI tagit fram ett nytt batteri till drönaren, så du kommer inte kunna använda dina gamla Phantom-batterier med Phantom 4. På kamerafronten verkar det inte vara allt för många nyheter. Kameran på drönaren har uppgraderats med ny optik som ska leverera lite skarpare bilder. DJI Phantom 4 kommer börja säljas 15 mars i Apples butiker och andra butiker kommer börja sälja drönaren mot slutet av mars. Priset kommer ligga på 1500 dollar. Till skillnad från tidigare så släpper DJI endast en version av Phantom 4. Troligtvis kommer gänget släppa fler senare i år, men för tillfället finns det bara en Phantom 4. Nedan ser ni när The Verge och Tested tar en titt på Phantom 4. Tumnagel
47.8°
0
DJI presenterar DJI Mavic Pro Filmar i 4K och får plats i din hand DJI presenterade i dag sin nya drönare DJI Mavic Pro. Denna drönare kan vikas ihop vilket gör den väldigt mycket enklare att transportera i en vanlig väska. Mavic Pro har en kamera som har samma sensor som Phantom 4 och kan spela in 4K-video i 30 fps eller 1080p HD i 96 fps. Man kan strömma video från kameran upp till nästan sju kilometers avstånd vilket är bra mycket mer än Phantom 4 som endast når fem kilometer. Videoströmmen kan även skickas direkt till tjänster som YouTube och Facebook i 1080p. Standardgrejer som hinderunvikande, spårning och autonom landning finns också i drönaren. Batteritiden ligger på runt 27 minuter och har en maxhastighet på 64 kilometer i timmen. DJI har inte bara gjort drönaren mindre utan även kontrollen. Den är nu något störren än en vanlig tv-spelskontroll och i mitten hittar man en liten skärm som ger information om fart, höjd samt allt sådant där viktigt. Vill man inte ha en kontroll så kan man även flyga drönaren med sin telefon. Priset på Mavic Pro ligger på 999 dollar eller 749 om man köper den utan kontroll. Folket från The Verge fick prova drönare och klipp från när de fick göra det kan hittas nedan. Tumnagel
57.3°
0
Förvandla DJI Phantom 4 till en sökdrönare med EXO 1 Exoskelett med utrymme för fler tillbehör DJI Phantom 4 är en bra och funktionsspäckad drönare som oftast kommer till användning. Men om du skulle vilja använda enheten för att leta efter försvunna människor, eller känner att du skulle vilja filma när det är mörkt, så kan det bli lite jobbigt. Med EXO 1 kan ovanstående problem lösas relativt enkelt. EXO 1 är utrustad med ett gäng GoPro-fästen som låter dig skruva fast valfri GoPro-kamera samt en rad lättare lampor, som Knog Qudos som ni ser ovan. EXO 1 är även utrustad med en karbinhake med neodinyum-magnet som låter dig transportera lättare grejer, som påsar med vätskor. Exo 1 går att beställa via Shapeways, länk här nere till vänster, för 113 dollar. Tumnagel
38.4°
0
40.0° 0 André Stray André Stray
ons. 16 nov 2016, 10:30
DJI visar upp Phantom 4 Pro och Inspire 2 Uppdaterade drönare för proffs
40.0°
0