33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
DJI visar Phantom 4 Undviker hinder
Bild till artikel

DJI har ni visat upp sin senaste drönare Phantom 4 och som precis som tidigare är designen densamma, nästan i alla fall, men Phantom 4 har uppgraderats med så kallat "Obstacle Sensing System". Den nya drönaren är utrustad med två kameror på framsidan som mäter avstånd till föremål framför enheten och ser enheten ett träd eller liknande så flyger den runt trädet i stället för att försöka flyga igenom, vilket är rackarns smidigt.

Sedan är Phantom 4 utrustad med smarta funktioner som bland annat gör att drönaren nu kan följa efter objekt som rör på sig. För att aktivera denna funktion behöver du starta kameran, peka på en person, bil eller någonting, och sedan följer Phantom 4 efter och håller objektet i fokus. Samtidigt som drönaren undviker diverse träd och liknande som kan dyka upp framför den.

DJI har slängt in ett Speed Mode som låter dig flyga i 72 km/h och batteritiden ligger 28 minuter. Tyvärr har DJI tagit fram ett nytt batteri till drönaren, så du kommer inte kunna använda dina gamla Phantom-batterier med Phantom 4.

På kamerafronten verkar det inte vara allt för många nyheter. Kameran på drönaren har uppgraderats med ny optik som ska leverera lite skarpare bilder.

DJI Phantom 4 kommer börja säljas 15 mars i Apples butiker och andra butiker kommer börja sälja drönaren mot slutet av mars. Priset kommer ligga på 1500 dollar. Till skillnad från tidigare så släpper DJI endast en version av Phantom 4. Troligtvis kommer gänget släppa fler senare i år, men för tillfället finns det bara en Phantom 4.

Nedan ser ni när The Verge och Tested tar en titt på Phantom 4.

engadget.com Pryl, Drönare, dji, phantom 4, Via engadget.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till DJI visar Phantom 4
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till DJI visar Phantom 4
47.8° 0 André Stray André Stray
tis. 1 mar 2016, 17:20
DJI visar Phantom 4 Undviker hinder
47.8°
0