10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nintendo kommer att släppa fem mobilspel under 2017 Och har sålt över 10 miljoner Amiibos
Nintendo kommer att släppa fem mobilspel under 2017

Vi har tidigare berättat att Nintendo kommer att satsa på mobilspel framöver och nu får vi veta att de kommer att släppa fem mobilspel under 2017. Det meddelar CEO Satoru Iwata.

"You may think it is a small number, but when we aim to make each title a hit, and because we want to thoroughly operate every one of them for a significant amount of time after their releases, this is not a small number at all and should demonstrate our serious commitment to the smart device business."

Nintendo har tidigare sagt att de inte kommer att porta gamla titlar utan att de fokuserar på nya som är anpassade för plattformen. Tanken med mobilspelen är också att locka en ny kundgrupp som kan möta Nintendos spel där och sedan bli intresserade av att utforska mer på Nintendos konsoler.

Iwata har också meddelat att företaget nu har sålt 10,1 miljoner Amiibo-figurer som också ingår i en stark satsning från Nintendo. Igår kunde vi berätta att Nintendo för första gången på fyra år redovisat en vinst.

Spel, Nintendo, mobilspel, satsning
Nintendo går med vinst igen Första gången på fyra år Det har varit tungt för Nintendo den senaste tiden med tre år av förluster. Men för första gången på fyra år redovisade företaget nu en vinst, främst tack vare att att landets valuta Yen är väldigt svag men även tack vare en marginellt ökad försäljning av Wii U. Försäljningen av Wii U ökade, under första kvartalet, med tio procent jämfört med samma kvartal förra året. Totalt såldes 3,6 miljoner enheter under 2014 vilket innebär 9,54 miljoner sålda enheter totalt och en ökning med 30 procent i försäljning jämfört med förra året. Det kan också jämföras med exempelvis Playstation som nyligen meddelade att de sålt 22 miljoner enheter av Playstation 4. Vad gäller de bärbara konsolerna sålde Nintendo sammanlagt 9 miljoner 2DS och 3DS under förra året. En liten ljusning på horisonten för Nintendo med andra ord som räknar med att öka sin vinst tack vare ännu fler sålda Wii U-enheter i år. Mycket förhoppningar ligger också på de samarbeten som inletts inom marknaden för mobilspel. Men det är fortsatt motvind för företaget och de kan inte förlita sig på att åter igen bli räddade av valutakurser. Nintendos problematiska situation har också fått investerare att tvivla på deras möjlighet att leverera konkurrenskraftiga spel och konsoler och de har mycket att bevisa framöver för att hålla sig kvar på marknaden. Tumnagel
74.3°
0
48.9° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
fre. 8 maj 2015, 20:00
Nintendo kommer att släppa fem mobilspel under 2017 Och har sålt över 10 miljoner Amiibos
48.9°
0