19 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rykte Sony visar upp sitt virtual reality-headset på GDC Ännu en rapport antyder detta
Sony visar upp sitt virtual reality-headset på GDC

Vi har vid ett flertal tillfällen rapporterat om att Sony har en Oculus Rift-utmanare på gång och att de kommer visa upp detta under GDC-mässan nästa vecka. Nu har även brittiska Edge sagt att detta kommer hända samt att tredjepartsutvecklare redan har tekniken i sina händer för att anpassa sina spel till dessa. Dock nämner man att det inte finns mycket mjukvara som använder denna teknik ännu men att man under GDC-mässan i alla fall kommer visa upp något teknikdemo.

Man nämner även att Sony inte pressar utvecklare att använda tekniken vilket ju låter vettigt men samtidigt undrar man ju hur många som kommer ta sig tid att göra sina spel virtual reality-kompatibla.

Enligt rapporten så är tekniken i dessa glasögon mycket bättre än den första versionen av Oculus Rift men det kommer ju sannolikt att jämnas ut när Oculus släpper sin färdiga produkt.

Den 18:e mars kommer Sony hålla en presentation på GDC som heter "Driving the future of innovation" kanske får vi se dessa glasögon då.

Spel, Sony, Virtual Reality, GDC 2014

Rykte Sony visar upp sitt virtual reality-headset på GDC
Hade varit trevligt

TechRadar rapporterar om att Sony kommer visa upp sitt beryktade virtual reality-headset för PlayStation 4 under årets stora GDC-mässa. Vid ett flertal tillfällen det gångna året har det dykt upp rapporter om att Sony har en Oculus Rift-konkurrent på gång och om detta stämmer så kanske den offentliggörs redan om mindre än en månad. GDC 2014 drar igång borta i San Francisco den 17:e mars. Tumnagel
44.9°
0

Får vi se nya virtual reality-glasögon nästa vecka?
Hade varit trevligt

Vi har tidigare rapporterat om att Sony kan komma att visa sitt beryktade virtual reality-headset under GDC-mässan som drar igång borta i San Francisco om en vecka. Intressant är att Sony kommer hålla en presentation som heter Driving the Future of Innovation at Sony Computer Entertainment där man kommer prata om innovation hos PlayStation och framtiden för spel. Denna presentation kommer hållas av Sonys President of Worldwide Studios Shuhei Yoshida och två nyckelmedlemmar från Sonys forskning och utvecklingresearch-team. Ovannämnda nyckelmedlemmar är Richard Marks och Anton Mikhailov som båda kanske är mest kända för PlayStation Move och PlayStation Camera för PlayStation 4. Så någon form av hårdvara lär vi nog får se då, men om det handlar om Move 2.0 eller ett par virtual reality-glasögon återstår att se, jag hoppas på det senare. Tumnagel
50.8°
0
40.8° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 12 mar 2014, 14:55
Rykte Sony visar upp sitt virtual reality-headset på GDC Ännu en rapport antyder detta
40.8°
0