12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Maintrac hotar stämma Bahnhof
ISP vill stämma ISP för förtal

Maintrac hotar stämma Bahnhof
En uggla som övervakar

Den svenska internetleverantören Bahnhof har skickat ut ett pressmeddelande där man säger att internetleverantören Maintrac hotar dem med stämning efter det att Bahnhof i förra veckan gjorde ett epost-utskick till sina kunder där man kritiserade hur Maintrac lagrade kundernas data.

Bakgrunden till det hela är förra veckans avslöjande om att SÄPO inom kort kan få direkttillgång till svenska medborgares samtals- och datatrafik. I samband med detta så avslöjade Sveriges Radios Ekot att Maintrac, ett Linköpingsföretag som hanterar trafiken i ett antal kommunala stadsnät, var i slutfasen av att testa ett automatiserat system som gjorde att SÄPO och andra polisiära myndigheter skulle kunna hämta ut datatrafik direkt ur Maintracs system.

Det var med bakgrund av detta som Bahnhof, som gjort sig kända för att strida hårt för sina kunders rättigheter i integritetsfrågor, skickade ut mail till sina kunder och detta vänder sig nu Maintrac mot och hävdar att det handlar om grovt förtal. Man skriver bland annat i sitt mail till Bahnof:
"Bahnhof har offentligt gått ut och grovt förtalat Maintrac och även svenska stadsnät där ni påstår att vi sysslar med olaglig verksamhet. [...] Eventuella rättsliga åtgärder gentemot er är helt beroende av ert fortsatta agerande."

Bahnhofs VD Jon Karlung säger att Bahnhof är beredda att pröva det hela i en rättsprocess och säger:
"Vi var tvungna att som ren konsumentupplysning berätta hur det låg till för kunderna. Och det är detta vi gör i vårt nyhetsbrev. De här frågorna måste ut i ljuset. "

Webb, Övrigt, juridik, isp, webbhotell, integritet, maintrac, bahnhof
62.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 26 nov 2013, 14:41
62.8°
0

Maintrac hotar stämma Bahnhof

ISP vill stämma ISP för förtal