Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac

Om man inte kan få nog av det

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Tillbehör

Förra året släppte företaget Twelve South ett doftljus som de kallade för "New Mac Soy Candle" som de sa skulle lukta som när man packar upp en ny Mac-dator från Apple. Nu släpper företaget ännu ett doftljus och detta har fått namnet "Inspire [mac candle N°2]".

Enligt Twelwe South ska deras nya doftljus ha en doft av bergamot, citron, dragon samt växten som vi här i Sverige kallar för gråbo. Företaget säger att detta ska påminna om doften som sprids i rummet när man packar upp en ny Mac-dator.

Ljuset är tillverkat av soja och ska ha en brinntid på 60 - 70 timmar. Doftljuset "Inspire [mac candle N°2]" kostar 29 dollar och går att beställa på länken nedan.

Google Calendar har fått nytt utseende

På webben

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har en del tjänster som ser förvånansvärt föråldrade ut. Gmail är en och deras kalender är en annan. Den senare har dock kommit i en ny version som ser betydligt härligare ut. Man har även lagt till en del funktioner, bland annat ska det vara smidigare att lägga till saker.

Vill du prova hur den nya kalendern ser ut, gå bara till Google Calendar och klicka på "Use new Calendar". Jag har dock inte den knappen just nu (snyft) så det är inte riktigt säkert att alla ser denna ännu.

  tack Erik via theverge.com support.google.com +

Nu kan Google identifiera säkerhetsproblem på ditt konto

Kan vara intressant att kolla upp

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har gjort om gränssnittet för säkerhetsinställningarna på privata Google-konton så att användare kanske enklare kan identifiera eventuella säkerhetsproblem.

Säkerhetskontrollen består nu av de fyra olika sektionerna "Åtkomst för tredje part", där tredjeparts-tjänster man beviljat åtkomst till ens Google-konto listas, "Dina enheter" där alla enheter som har tillgång till Google-kontot listas samt när de senast var aktiva på kontot, "Säkerhetsaktivitet nyligen" där man kan se nyligen genomförda inloggningar på kontot samt "Inloggning och återställning".

Hoppa vidare på länken nedan om du vill kontrollera och eventuellt säkra upp ditt konto. Framför allt punkten "Åtkomst för tredje part" kan vara intressant att kolla upp. Såg själv att jag fortfarande gav access till en tredjeparts-tjänst som jag ej längre använder och denna har nu raderats från kontot.

Dropbox lanserar portfoliotjänst

Samt synkning som inte tar så mycket plats på disken

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

För ett tag sedan lanserade Dropbox en ny logga och ett nytt färgschema. En av anledningarna var att de vill locka fler kreatörer. Nu kommer ännu en nyhet, även den riktad mot kreatörer. Tillsammans med en ny betalplan, Dropbox Professional, kategoriserad under alternativen för privatpersoner lanseras tjänsten Showcase och Smart Sync.

Det handlar helt enkelt om en portfioliotjänst inbyggd i Dropbox där användare ska kunna visa upp och presentera sitt eller sina arbeten. Smart Sync gör i sin tur att du kan synkronisera dina filer i Dropbox med datorn utan att filerna tar upp en massa plats på den lokala hårddisken, precis som det fungerar i telefonen.

Tjänsten har liksom Dropbox Pro stöd för 1TB utrymme. Den har dock längre historik för borttagna filer: 120 dagar jämfört med 30 på Pro. Inte helt oväntat är prislappen också rejält högre. 199 euro kostar Professional och 99 euro kostar Pro i Europa.

Kan man lösa rubiks kub under ett fallskärmshopp?

Ja, med en del övning

Visa inte Video-artiklar
Video / Imponerande

52 Skillz bestämde sig för att lära sig lösa rubiks kub och göra det under 60 sekunder. Anledningen var att han ville kunna göra det under ett fallskärmshopp, som tar just 60 sekunder. Eller tiden i fritt fall tar 60 sekunder.

Intressant tittning, för det handlar ju inte riktigt bara om att kunna lösa den, utan att kunna lösa den under rätt extrema förhållanden.

via Youtube
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
126kg
+
Roger Åberg
Så här lagar du till en stek
Både en dyr och en billig sådan 
128kg
+
Roger Åberg
Funktionshindrade barn får uppleva tyngdlöshet
Lycka! 
217kg
+
Bobby Green