Ännu en trailer för Ghost in the Shell

Sista trailern innan premiären

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Snart är det dags för premiären av filmatiseringen av Ghost in the Shell men innan dess har Paramount hunnit släppa ännu en trailer för filmen.

Ghost in the Shell har premiär nu på fredag.

imdb.com +

Skicka saft över nätet

Nu är det möjligt. Typ.

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Forskare på National University of Singapore har tagit fram en metod med vilken man kan skicka saft via nätet.

Eller ja ungefär i alla fall. Vad man gör är att använda sensorer som mäter dryckens färg och surhet. Denna data skickas sedan vidare till mottagaren där LED-lampor färgar vattnet i dryckens färg och där elektroder ger vattnet dryckens surhet. Det verkar dock som om man har lite kvar att arbeta med då de som testat det hela rapporterade att kopian inte var lika sur som originalet.

I framtiden vill forskarna testa det här med andra drycker och även på något sätt kunna överföra en drycks lukt.

newscientist.com +

Musikvideo till låt återskapas varje gång någon tittar på den

Midnight Oil med Shakin Chains

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Det brittiska bandet Shakin Chains experimenterade lite när man skulle ta fram en musikvideo till sin låt Midnight Oil vilket innebär att det skapas en ny helt unik musikvideo varje gång någon tittar på den.

Det hela fungerar genom att ett program söker efter vissa fördefinierade nyckelord och fraser som resulterar i olika bildmaterial. Detta material sätts sedan ihop till den unika videon. Exakt vilka sökord och fraser som programmet söker efter ville inte bandet uppge förutom att en av fraserna var "Black Friday Fights".

Vill ni se er egen unika version av Midnight Oil så hoppa vidare på länken nedan.

via creators.vice.com midnightoilfilm.com +

Amazon överväger satsning på möbelaffärer med AR

Kolla om möblerna passar innan du handlar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Förstärkt verklighet

Skulle det inte vara toppen om det går att se direkt i affären hur den där soffan skulle passa in i det egna vardagsrummet? Just det här kan bli ett nytt affärskoncept för Amazon. Återförsäljaren funderar på att satsa på möbelaffärer där besökare ska kunna använda förstärkt eller virtuell verklighet för att se hur möblerna passar in i hemmet.

Än så länge undersöker Amazon bara konceptet. Det innebär med andra ord inte att AR-affärer kommer att bli verklighet. Men tanken är intressant och om inte Amazon gör det finns det säkert stor chans att någon annan plockar upp idén för framtiden.

I videon ovan kan ni se ett liknande koncept som IKEA körde för några år sedan där man använde deras katalogapp för att se hur möblerna såg ut i hemmet.

engadget.com +

VHS-trailer för Rogue One

Lite retro på kvällskvisten

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Hade Star Wars-spinoffen Rogue One släppts för 35 år sedan så skulle antagligen trailern för filmen kunnat se ut så här.

Nedan hittas ett bonusklipp där Rogue One:s regissör Gareth Edwards berättar lite om den antagligen bästa scenen i hela filmen.

youtube.com +
Framåtvolt med monster truck
Bakåtvolter är så lame 
101kg
+
Bobby Green
Nördiga tiki-muggar
Exotiska drinkar i snygg förpackning 
152kg
+
Roger Åberg
Snygga hjälmar från Hedon
Ser mycket sköna ut också! 
122kg
+
Roger Åberg