De här skådespelarna lånar ut sina röster för Castlevania

Bland annat två Hobbit-dvärgar

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Om lite drygt en vecka har den animerade Castlevania-serien premiär på Netflix. I går avslöjade man vilka röstskådespelare serien kommer ha. Dracula kommer spelas av skådespelaren Graham McTavish som man kanske känner igen från Outlander, Preacher, Hobbit-filmerna och Uncharted-spelen. Richard Armitage från Hannibal, Robin Hood och Hobbit-filmerna kommer spela Trevor Belmont. Alucard spelas av James Callis som de flesta säkert känner igen från Bridget Jones Dagbok och som Dr. Gaius Baltar i Battlestar Galactica.

Andra skådespelare som lånat ut sina röster för serien är Alejandra Reynoso, Lisa Tepes, Matt Frewer och Tony Amendola.

Googles Area 120 samlar deras experimentprojekt

Snart kan vi kolla in vad de pysslar med

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Förra året drog Google igång en slags startup-inkubator där tanken var att anställda som ansåg att de hade en bra idé som de ville utveckla skulle få göra detta i denna inkubator.

Man kallar inkubatorn för Area 120 där "120" står för att de som jobbar på Area 120 jobbar 100% med sina så kallade 20%-projekt, hobbyprojekt som Google i vanliga fall låter sina anställda arbeta med 20% av sin arbetstid. Tanken bakom inkubatorn är givetvis att försöka behålla anställda som annars kanske skulle sagt upp sig och utvecklat sina projekt på annat håll.

Nu har Google smyglanserat en sajt för Area 120 där jag antar att en del av det som utvecklats på Area 120 det senaste året kommer att visas upp. I dagsläget kan man inte göra så mycket annat än att be att få en inbjudan till sajten och det är oklart när den faktiskt drar igång.

Bland Googles 20%-projekt som senare resulterat i riktiga produkter kan nämnas AdSense, Gmail, Google Talk och Google News.

Kvinna åtalad för dråp efter misslyckat YouTube-stunt

Ville får views och kändisskap

Personerna på bilden har inget med artikeln att göra
Visa inte Webb-artiklar
Webb / YouTube

En 19-åring kvinna från Minnesota i USA har blivit åtalad för dråp efter hon skjutit sin pojkvän med en pistol när de spelade in ett klipp för YouTube. I klippet skulle de försöka bevisa att en tjock bok var tillräckligt bra skydd för att stoppa en kula från en pistol. Boken som användes var en encyklopedi med hårt omslag som pojkvännen höll mot bröstet när den unga kvinnan sköt honom.

Paret har släppt YouTube-klipp i några månader på kanalen La MonaLisa där man gjort traditionella YouTube-grejer som att äta chilipeppar framför kameran och sådant.

Tydligen hade någon släkting vädjat om att de inte skulle använda en pistol men enligt rapporter så hade man sagt att de ville ha fler visningar och att de ville bli kända.

Kvinnan riskerar nu upp till tio års fängelse.

Spana in Neill Blomkamps Firebase

Ny kortfilm från Oats Studios: Volume 1

Visa inte Video-artiklar
Video / Film

För några veckor sedan meddelade District 9- och Elysium-regissören Neill Blomkamp sitt nya projekt Oats Studios. Tanken med detta initiativ är att släppa ett gäng kortfilmer genom Valves Steam-plattform.

Den andra kortfilmen från denna samling heter Firebase och den kan man nu spana in i klippet ovan.

Vill man stödja detta initiativ så kan man donera pengar till det via länken nedan.

Canon visar nya instegskameran 200D

För nybörjarfotografen

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Canon

Vid sidan av presentationen av den nya fullformatskameran 6D Mark II har Canon även presenterat den nya instegskameran 200D för nybörjare. Kameran ersätter föregångaren 100D och har uppdaterats på fler sätt.

Den är bland annat utrustad med den senaste processorn, Digic 7, och sensorn är på 24,2 megapixel. Den är också utrustad med Dual Pixel IS som gör att fokuseringen blir bättre. Den har också 49 autofokuspunkter. Pekskärmen är vridbar och kameran har även stöd för wifi och bluetooth.

Precis som Canon 6D Mark II släpps 200D i juli. Prislappen hamnar på 6070 kronor för huset. Vill man även ha kitobjektivet EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM är priset 7090 kronor.

via Pressmeddelande
Drake och Will Ferrell lär ut handskakningar
NBA-spelarna måste bli bättre 
103kg
+
Bobby Green
Maskinen som skapar mardrömsljud
The Apprehension Engine 
116kg
+
Bobby Green
Vad är skillnaden på att fasta och att äta lite?
Intressant 
115kg
+
Bobby Green