35 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Buda hem en unik Ferrari F50 F50 Berlinetta Prototipo

Den 15 januari kommer Worldwide Auctioneers att auktionera iväg ett unikt exemplar av Ferrari F50 från 1995 med tilläggsnamnet Berlinetta Prototipo.

Det här är den allra första prototypen av modellen som tillverkades och som sedan kördes ordentligt av Ferraris testförare och journalister på Fiorano-banan och på vägar runt omkring Maranello. Några stora namn som suttit bakom ratten och gasat är Dario Benuzzi, Niki Lauda, Gerhard Berger och Jean Alesi. Det är också bilen som stått modell för alla skalmodeller tillverkade av Bburago, Maisto, Tamiya, Revell med flera.

Efter att ha fungerat som testbil och misshandlats av journalister byggde Ferrari om bilen till nyskick igen och levererade den till en kund i Belgien. 2006 såldes den till Ferrari-samlaren David Walters. Efter honom har ytterligare tre stycken personer ägt bilen. Trots detta har den inte mer än 225 mil på mätaren sedan ombyggnationen, vilket är väldigt synd. Nu ska den alltså auktioneras iväg och man får väl hoppas att nästa ägare kommer att använda skapelsen.

Vad bilen förväntas gå för är oklart men det lär bli en slant. Fler bilder och mer information på länken nedan.

worldwideauctioneers.com Bil, Ferrari, Ferrari F50 Berlinetta Prototipo, auktion, Worldwide Auctioneers Via Carscoops
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Buda hem en unik Ferrari F50
Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel
40.9° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 10 jan 2020, 18:00
Buda hem en unik Ferrari F50 F50 Berlinetta Prototipo
40.9°
0