m
Det här är uppdaterade Hyundai i30 N

Det här är uppdaterade Hyundai i30 N
Nu med dubbelkopplingslåda

Bil / Hyundai

Efter en teaser är nu uppdaterade Hyundai i30 N presenterad. Bilen har förutom lite fräschare utseende fått en ny åttastegad dubbelkopplingslåda med paddlar bakom ratten och nya förarassistans- och säkerhetsfunktioner.

I fronten sitter nya LED-strålkastare med V-formade varselljus. Hatchbacken får även uppdaterade bakljus med LED i sig. Det finns sju stycken olika lacker att välja mellan och Performance Blue kallas den vi ser här. Väljer man till Performance Package får man bland annat 19-tumsfälgar som är 14,4 kilo lättare än de tidigare 19-tummarna som erbjöds. Fälgarna är skodda med Pirelli P-Zero-däck.

På insidan kan man nu för första gången välja till N Light Seats. Det är ännu sportigare framstolar som är 2,2 kilo lättare än standardstolarna. De är i läder och Alcantara och har sömmar i blått. N-loggan i nackstödet är upplyst.

Motorn är en turboladdad fyra på 2,0 liter som ger 250 hästar och 353 newtonmeter i vrid. Performance Package ger dig dock 280 hästar och 392 newtonmeter. Vill du inte ha den nya dubbelkopplingslådan kan du även få bilen med sexpetad manuell låda. 0-100 km/h ska gå på 5,9 sekunder och toppfarten anges till 250 km/h.

Uppdaterade i30 N lanseras i Sverige i början av nästa år. Pris kommer att presenteras längre fram. Läs allt om bilen i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det här är uppdaterade Hyundai i30 N
Visa
Pressmeddelande
Nya Hyundai i30 N – förbättrad för maximal körglädje

Hyundai Motor presenterar nya i30 N med uppdaterad design, en ny våt åttaväxlad dubbelkopplingslåda (N DCT), nya avancerade förarassistans- och säkerhetsfunktioner som tillsammans ger förare en ännu bättre upplevelse vare sig det är på vägarna eller banan.

i30 N blev Hyundais första serieproducerade prestandabil med sin lansering 2017. Till dags datum har över 25 000 i30 N sålts över Europa och lanseringsmodellen har vunnit ett flertal utmärkelser, inklusive Auto Bild Sports Car of the Year 2018. Hyundais N-modeller har sedan dess inspirerat en stor grupp fans som numera är kända som ”N-tusiaster”.

Nya i30 N bygger vidare på sin föregångares framgång. Förutom att erbjuda en rad design- och körförbättringar är den även utrustad med ökad andel lättviktsmaterial vilket resulterar i en smidigare och bättre hantering.

Precis som den tidigare versionen finns nya i30 N både som 5-dörrars hatchback och fastback-modell.

“Sedan introduktionen för tre år sedan har i30 N gjort sig omåttligt populär hos förare som söker den spänning som bara en prestandabil kan ge,” säger Albert Biermann, President och Head of R&D Division på Hyundai Motor. ”Med en stor mängd prestanda- och designförbättringar, inklusive vår N DCT-teknik är nya i30 N ännu roligare att köra, oavsett om det är på vanliga vägar eller banan.”

Uppgraderad exteriördesign med fokus på dynamisk prestanda

Den utvändiga designen hos nya i30 N ger gör ett kraftigt intryck samt utstrålar både känslor och ren prestanda. Bortom vanlig styling så definieras prestanda som de förändringar vilka gjorts exklusivt för i30 N. Varje designdetalj på bilen har utvecklats med fokus på dynamisk prestanda och ger ett intryck som visar att bilen är som byggd för att köras på bana.

I fronten syns N-signaturen på bilens breda grill. Dess tydliga, skarpa nätdesign påminner betraktaren om flygplansvingar och har optimerats för att möjliggöra effektiv motorkylning.

Andra designförbättringar inkluderar nya LED-strålkastare med V-formade varselljus. Samtidigt domineras de yttre stöddämparhörnen av aerodynamiska sidofenor som markant förbättrar luftflödet och turbulensen i hjulhusen.

Nya i30 N hatchback har uppdaterats baktill, medan bakre designen hos i30 Fastback N förblir oförändrad.

På hatchback-modellen syns den stora vingspoilern med integrerat triangelformat bromsljus. En spoiler som skapar nedkraft och utmärkt balans. Samtidigt har även de bakre lamporna uppdaterats med en ny LED-signatur. Två stora avgasrör integrerade i nedre stötfångaren förstärker intrycket av en högpresterande i30 N.

Funktionsdesignen hos nya i30 N gör att bilen ser snabb ut även när den står stilla. Målmedveten och full av energi, redo att ta sig an både landsväg och bana.

Nya i30 N lanseras med sju utvändiga färger, inklusive Performance Blue som är exklusiv för Hyundais N-modeller.

Nya i30 N är standardutrustad med 18-tums lättmetallfälgar. När den utrustas med Performance Package medföljer en serie med uppgraderingar, inklusive nyutvecklade 19-tums lättmetallfälgar. De lätta och optimerade fem dubbelekrade hjulen är designade med minimal massa men maximerad hållfasthet. Tillsammans är de nya 19-tumshjulen 14.4 kg lättare än 19-tumshjulen hos föregångaren. Deras mörka satingrå yta, kontrasterar mot de N-specifika, röda bromsoken med N-logotyp. Nya i30 N med Performance Package har också utrustats med Pirelli P-Zero prestandadäck, utvecklade speciellt för i30 N medan standardfälgarna kommer med Michelin Pilot Super Sport-däck.

Interiör som sammankopplar bilen med föraren

Interiören hos nya i30 N är designad för att sammankoppla föraren till bilen vid alla beröringspunkter. Det analoga instrumentklustret innehåller bland annat funktioner som en LED-upplyst variabel rödzon, vilken skiftar baserat på motoroljans temperatur och växlingsindikator.

Nya i30 N har sportiga metallpedaler och kontrastsömmar i Performance Blue som förhöjer intrycket. Nytt för den här modellen är säkerhetsbälten som även de har accentsömmar i Performance Blue. Den invändiga interiören kommer i svart tyg eller svart konstgjord mocka och lädersäten.

N Light Seats

För första gången kommer nya i30 N med valet av N Light Seats, en uppsättning prestandasäten för den främre stolsraden. Dessa unikt designade stolar är 2.2 kg lättare än standardstolarna och med sina markerade förstärkningar ger de utmärkt sidostöd. N Light Seats är tillverkade i premiumläder och Alcantara med sömmar i Performance Blue och en upplyst N-logotype i ett integrerat nackstöd för extra hög kvalitetskänsla.

Förbättrad motor med en intensivare motorsportkänsla

Nya i30 N har en turboladdad bensinmotor på 2.0 liter med valet mellan sexväxlad manuell växellåda (6MT) eller – för första gången – en våt åttaväxlad dubbelkopplingslåda (N DCT).

Standardutrustad levererar nya i30 N med 6MT en maximal effekt på 250 hk och 353 Nm i vridmoment. Kunder som väljer nya i30 N med Performance Package får en motoreffekt på 280 hk, vilket är en ökning med 5 hk jämfört med föregångaren. I kombination med Performance Package kan kunderna välja mellan antingen 6MT eller N DCT med ett maximalt vridmoment som ökats med 39 Nm till 392 Nm.

280-hästarsmotorn erbjuder ren kraft, vilket säkerställer snabb respons och förbättrad acceleration för en ännu roligare körupplevelse på vägen och banan. Den förbättrade motorn ger mer vridmoment och mer kraft vid låga varvtal vilket nyttjar motorns potential bättre i vardagssituationer. Nya i30 N håller maximalt vridmoment mellan 1950 och 4600 RPM och når maximal kraftutväxling vid 5200 RPM. Det här förbättrar accelerationen i mellan- och höghastighetsregistret och levererar konstant hög prestanda även under varierande körförhållanden.

Båda motorversionerna har en maxhastighet på 250 km/h och nya i30 N med Performance Package gör 0–100 km/h på 5.9 sekunder, vilket är en förbättring med 0.2 sekunder jämfört med ursprungsmodellen.

Precis som sin föregångare är nya i30 N utrustad med en lång rad högprestandafunktioner som förbättrar körkänslan – bland annat Rev Matching, Launch Control en bakre förstärkningsbalk och mycket mer.

N DCT gör i30 N ännu roligare att köra

Den nya åttaväxlade dubbelkopplingslådan möjliggör en rad prestandarelaterade körfunktioner, vilket gör nya i30 N ännu roligare att köra. N DCT är en av typen våt växellåda, vilket innebär att olja används för att kyla kopplingskomponenterna. Detta minskar friktionen och möjliggör att ökat vridmoment kan överföras via växellådan. Den nya växellådan har designats för att ge en engagerande upplevelse av en manuell låda men med bekvämligheten hos en automatlåda. Förare kan välja manuellt läge och växla med antingen paddlar på ratten eller med växelspaken. Paddelväxlarna låter föraren byta växel utan att ta handen från ratten för en ännu sportigare upplevelse. Om föraren bestämmer sig för att använda växelspaken istället så erbjuder den en sportig växellogik där ett tryck framåt växlar ned och ett drag bakåt växlar upp.

N DCT möjliggör för tre nya prestandafunktioner från N för ännu större körglädje: N Grin Shift, N Power Shift och N Track Sense Shift.

N Grin Shift (NGS) ökar vridmomentet genom att låta turbon överladda och maximera växlingsresponsen i 20 sekunder – prestanda som garanterat kommer ge ett stort leende (Grin) på förarens läppar. För att aktivera funktionen trycker föraren på en knapp på ratten och initierar en nedräkning på instrumentpanelen som visar kvarvarande sekunder för funktionen.

N Power Shift (NPS) aktiveras när bilen accelererar med mer än 90 procent av gasen och minimerar eventuell minskning av vridmoment genom att använda uppväxlingar för att leverera maximal kraft till hjulen. Det här ger föraren en responsiv känsla av dynamisk acceleration vid växling.

Slutligen, N Track Sense Shift (NTS) som automatiskt identifierar när vägförhållanden är optimala för dynamisk körning. Exempelvis känner den av när bilen kör på racerbana och aktiveras automatiskt. Genom att välja rätt växel och växlingstid ger funktionen optimal prestanda, precis som om bilen körts av en professionell tävlingsförare.

N Grin Control System

Precis som hos tidigare generation i30 N, ger N Grin Control System kunderna valet mellan fem distinkta körlägen: Eco, Normal, Sport, N och N Custom. Körlägena justerar parametrar för motorn, dämpningen, Electronic Stability Control (ESC), N Corner Carving Differential (elektroniskt styrd Limited Slip Differential), motorljudet, styrning samt Rev Matching och optimerar dem för en mängd olika körförhållanden. I N Custom-läget kan föraren välja mellan inställningar från Eco, Normal, Sport och Sport+ för att själv justera högprestandakomponenter som matchar körpreferenser och vägförhållanden.

Körning och hantering

Likt föregångaren har nya i30 N en elektroniskt kontrollerad fjädring. Fjädringen och styrningen har justerats, vilket resulterat i förbättrad kör- och hanteringsprestanda för båda växellådsalternativen.

Kunder som väljer Performance Package kan också dra nytta av N Corner Carving Differential, en elektroniskt kontrollerad differentialbroms (eLSD). För Performance Package har främre bromsskivorna ökat i storlek från 345 mm till 360 mm för ökad bromskraft.

Vikten som sparas tack vare prestandastolarna N Light Seat och 19-tumsfälgarna resulterar i sin tur i bättre hantering och en smidigare körupplevelse.

Hög nivå av säkerhet

Nya i30 N har uppgraderats för att inkludera fler aktiva säkerhets- och förarassistansfunktioner från Hyundai SmartSense. Forward Collision-Avoidance Assist har uppgraderats för att inkludera fotgängarigenkänning (FCA-P). Lane Following Assist (LFA) håller bilen centrerad i filen även innan bilen börjar glida åt sidan. Hatchback-versionen av nya i30 N med N DCT levereras med alternativet av Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R). Den här funktionen kan aktivera bromsarna för att förhindra en kollision när föraren byter körfält på motorvägen eller när bilen kör ut från en parallell parkeringsplats. På samma sätt kan Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), även den tillgänglig på hatchback-versionen med N DCT, aktivera bromsarna när ett hinder upptäcks direkt bakom bilen samtidigt som den backar. Exempelvis när den lämnar en vanlig parkeringsficka.

Hyundai SmartSense säkerhetsfunktioner:

[NY] Forward Collision-Avoidance Assist med bade fordons- och fotgängardetektering (FCA-P)
[NY] Lane Following Assist (LFA)
[NY] Blind-Spot Collision Warning (BCW) (endast hatchback)
[NY] Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R) (endast DCT, endast hatchback)
[NY] Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW) (endast hatchback)
[NY] Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) (endast DCT, endast hatchback)

En annan säkerhetsfunktion är e-call som kan ringa 112 genom en knapptryckning och automatiskt kontakta SOS Alarm om bilens airbags har löst ut.

Teknik och uppkoppling

Nya i30 N har utrustats med Performance Driving Data System för att övervaka och förbättra förarens spårval och färdigheter på bana med uppdaterad grafik för enklare användning. Den här funktionen sparar och visar kördata, inklusive information om hästkrafter, vridmoment och turbo boost. Den inkluderar också en varv- och accelerationstimer som kan vara användbart på banan.

Nya i30 N levereras med valet av en 10.25-tums pekskärm med navigationssystem, Apple CarPlay och Android Auto. Den är också tillgänglig med senaste versionen av BlueLink, Hyundais toppmoderna uppkopplinstjänst för bilar. Detta erbjuder en rad nya fördelar och tjänster för Hyundais kunder, inklusive Connected Routing, Last Mile Navigation och parkeringsinformation live tillsammans med en ny användarprofilsfunktion.

Nya i30 N har svensk lansering under början av 2021. Ytterligare information och svenska priser följer inom kort.
39.2°
0

Det här är uppdaterade Hyundai i30 N

Nu med dubbelkopplingslåda

Nikola visar när deras eldrivna lastbil kör uppför
Inget fusk med nedförsbackar den här gången

Lastbilstillverkaren Nikola har släppt ett nytt klipp där man visar upp när en prototyp av deras eldrivna lastbil Tre kör upp för en backe med 12 procents lutning. Det här kommer efter det att Nikola förra året blev påkomna med att ha fuskat i en produktvideo. Då visade Nikola upp när lastbilen körde för egen maskin på vad som såg ut att vara en raksträcka. I själva verket så rullade dock lastbilen utan egen motorkraft på en väg som lutade svagt nedåt. Den fejkade videon tvingade Nikolas grundare Trevor Milton att avgå som vd för företaget och förra veckan åtalades även Milton för bedrägeri. Bedrägerianklagelserna kommer efter det att en åklagare ansett att Milton med den fejkade videon försökte föra investerare och andra bakom ljuset. Tumnagel
36.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Otterbox lanserar MagSafe-fäste till Xbox-kontroller
Om du vill fästa din iPhone 12 på en spelkontroll

Otterbox är den senaste tillbehörstillverkaren i en rad av företag som tagit fram tillbehör anpassade för MagSafe på Apples iPhone 12-modeller. Otterbox lanserar nu "Mobile Gaming Clip for MagSafe" vilket är ett fäste som gör att man smidigt kan fästa sin iPhone 12 på en Xbox-kontroll. Fästet kan även användas som ett ställ, se bild nedan, om man vill lira spel på iPhone 12 utan att ha denna fäst ovanpå Xbox-kontrollen. OtterBox Mobile Gaming Clip for MagSafe kostar cirka 40 dollar vilket är 10 dollar mer än vad ett liknande fäste från Otterbox utan MagSafe kostar. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

PS5 med skiva säljs inte längre med förlust
Stabil milstolpe!

Nyligen blev det känt att PS5 har sålts i tio miljoner exemplar och nu har ytterligare en milstolpe nåtts. Produktionen av den skivförsedda och snäppet dyrare versionen av konsolen har nått en nivå att det inte längre kostar med att bygga enheten än vad det gör att sälja den. Även den digitala versionen verkar vara på gång att nå samma nivå. Med PS3 dröjde det år innan Sony nådde samma nivå och för PS4 tog det ungefär ett halvår. Med tanke på allt produktionsstrul, komponentbrist och en skvätt pandemi så är ändå nio månader rätt acceptabelt. Tumnagel
43.0°
+
André Stray
0

Kolla in ett potpurri av alla Boston Dynamics robotar
Robotfest med Spot, Atlas och andra robotar!

CNET har klippt ihop en kort videofilm där man visar upp alla robotar som robotföretaget Boston Dynamics utvecklat genom åren. De flesta känner antagligen till Boston Dynamics robothund Spot och en hel del har antagligen även koll på deras humanoida robot Atlas. I klippet ovan visas även dessa robotar föregångare Big Dog och Petman upp. Förutom det så får vi även kolla in den klättrande roboten Rise, hopproboten Sand Flea, leopardroboten Cheetah och lite annat i CNET:s sammanställning över Boston Dynamics robotar. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Senaste Super Heavy-raketen står nu på SpaceX startbana
Kolla in när Booster 4 rullar ut här

I förrgår visade SpaceX upp hur deras nästa Super Heavy-raket försetts med hela 29 stycken av SpaceX Raptor-motorer och igår rullade man ut ekipaget från SpaceX raketfabrik. Nu står raketen på plats på avskjutningsplatsen på SpaceX rymdbas Starbase i närheten av Boca Chica i delstaten Texas. Den senaste Super Heavy-raketen går under namnet "Booster 4" och är tänkt att lyfta Starship-prototypen "Ship 20" mot rymden någon gång under de kommande månaderna. Det kommer att bli det första testet där SpaceX Starship tar sig till rymde. Det senaste året har ett antal Starship-prototyper tagit sig luftturer på 10 - 15 kilometer ovanför havsytan för att därefter återvända till jorden. När Starship Ship 20 ska bege sig till rymden kommer denna att monteras ovanpå Super Heavy Booster 4. Går allt som det ska så kan det komma att se ut som på illustrationen nedan när väl ekipaget lyfter från jorden. I klippet ovan kan ni kolla in hur det såg ut när SpaceX rullade ut den 70 meter höga Super Heavy Booster 4. Under utrullningen passerade Booster 4 bland annat Booster 3, Super Heavy-prototypen som SpaceX motortestade på Starbase förra månaden. Tumnagel
40.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skyrim-modd förbättrar tredjepersonsläget rejält
Gör det lättare att röra sig och slåss i olika riktningar

Skyrim går att lira både i första- och tredjeperson, men tredjepersonsläget lämnar en hel del att önska. Som spelare får du rätt bra översikt när du traskar runt, men att slåss kan vara lite utav ett helvete. Som tur är finns det moddar som förbättrar upplevelsen en skvätt på olika sätt och en ny modd vid namn True Directional Movement - Modernized Third Person Gameplay gör livet bra mycket härligare om man vill lira i tredjeperson. Det är en overhaul-modd som förändrar tredjepersonsläget rejält och gör det möjligt att röra sig och attackera i 360 grader, vilket gör att spelet känns som ett regelrätt tredjepersonsäventyr. Modden i fråga hittar ni via länken här nere till vänster. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Nu kan man skicka självraderande bilder med WhatsApp
Går bara att kolla på en gång

Facebooks meddelandetjänst WhatsApp lanserar nu en ny funktion som ger användare möjlighet att skicka bilder och videoklipp som mottagaren bara kan se en gång, därefter kommer de att raderas från chatten automatiskt. Den nya WhatsApp-funktionen kallas för "View Once". Bilder och videoklipp som skickas med View Once-funktionen kommer inte att förhandsvisas i chattfönstret. Det ska dock observeras att det inte finns något som hindrar mottagaren från att skärmdumpa den skickade bilden eller spela in videoklippet via telefonens skärminspelnings-funktion. WhatsApp uppger även att bilder och videoklipp som skickas med View Once-funktionen och sedan rapporteras kommer att göras tillgängliga för visning för WhatsApp moderatorer. Vidare uppger man att om meddelandet som innehåller bilden eller videoklippet inte öppnas på två veckor så kommer det att raderas automatiskt. Tumnagel
36.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Google råkar avslöja kommande Nest-kameror
Lär presenteras alldeles strax

I början av året meddelade Google att de kommer leverera lite nyheter på Nest-fronten senare i år och nu verkar det vara dags. Google har själva lagt upp nyheterna i sin webbutik och det handlar om en ny batteridriven Nest-kamera som ska kunna användas både inomhus och utomhus, en Nest-kamera med ordentliga lampor, en ny kabelförsedd kamera samt en Nest-ringklocka som ser betydligt plattare ut än den tidigare. Specifikt vad enheterna kommer kunna göra är lite okänt, men i och med publiceringen i butiken så lär det nog inte dröja allt för lång tid innan nymodigheterna presenteras officiellt. Tumnagel
36.2°
+
André Stray
0

Kurzgesagt snackar universums största svarta hål
Insert din mamma-skämt här

Kurzgesagt har släppt en ny video och den här gången pratas det om svarta hål igen. Mer specifikt universums största svarta hål. Tumnagel
39.9°
+
André Stray
0

Sony ska börja visa en del av sina filmer på ScreenX-biografer
Kolla in Venom i 270 grader

Sony har tecknat ett avtal med den koreanska biografkedjan CJ 4DPlex som innebär att femton av deras kommande filmer kommer att visas i det så kallade ScreenX-format. ScreenX är ett panorama-format som använder både filmduken och biografens väggar för att visa filmer i 270 grader. I dagsläget finns det lite över 300 biografer i ett 30-tal länder som har stöd för formatet. Här i Sverige finns inga ScreenX-biografer och den närmaste sådan för oss som bor i Sverige är Odeon Cinema i Oslo. Bland filmerna som Sony kommer att visa på ScreenX-biografer finns bland andra Venom: Let There Be Carnage och Spider-Man: No Way Home. Här ovanför kan ni kolla in en trailer på hur Wonder Woman 1984 ser ut på en ScreenX-biograf. Tumnagel
38.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rust är det mest älskade programmeringsspråket
Cobol det mest fruktade

Att programmera är kul men ofta kanske det kan bero på i vilket språk man kodar. I Stack Overflows årliga undersökning bland sina användare har dessa svarat att Rust är det mest älskade programmeringsspråket, en titel som språket kammar hem för sjätte året i rad. I Stack Overflows undersökning, som även innefattade många andra programmeringsrelaterade frågor, svarade över 5000 programmerare att de älskade Rust medan bara lite 750 personer ansåg att språket var fruktansvärt. Allra mest verkar programmerare frukta Cobol, ett programmeringsspråk som har över 60 år på nacken och bland annat används i stordatorer. Bland andra programmeringsspråk som Stack Overflows användare verkar älska hittas Clojure, TypeScript, Elixir och Julia. Bland språk som programmerare fruktar fanns förutom Cobol även språk som till exempel VBA, Matlab och Objective-C. Ni hittar hela listan på programmeringsspråk som Stack Overflows användare älskar och fruktar under "Läs mer". Tumnagel
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Dont Breathe 2
Mer hysch-pysch!

En ordentlig trailer har släppts för kommande Donx27t Breathe 2, vilket är uppföljaren på kritikerrosade skräckthrillern Donx27t Breathe. Filmen utspelar sig flera år efter första och vi får än en gång träffa Norman Nordstrom som måste hantera lite busar som verkar vilja honom illa. 13 augusti släpps filmen. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Apple uppdaterar Mac Pro med nya GPU-alternativ
Om du vill ha en ännu fetare version av Apples värstingdator

Apple uppdaterar nu sin värstingdator Mac Pro med tre nya GPU-alternativ för de som vill göra den stationära datorn ännu mera maxad. Det handlar om de tre GPU-modulerna Radeon Pro W6800X MPX Module, Radeon Pro W6800X Duo MPX Module samt Radeon Pro W6900X MPX Module. De tre modulerna säljs redan nu till nya med Mac Pro och kommer senare även gå att köpa separat till de som vill uppdatera sina redan inköpta Mac Pro. I och med uppdateringen kommer det inte längre att vara möjligt att köpa Mac Pro med Radeon Pro Vega II-GPU:er. Under "Läs mer" hittas vilka GPU-moduler som nu finns tillgängliga till Mac Pro samt hur mycket extra dessa kostar om man väljer något över Radeon Pro 580X med 8 GB gddr5-minne. Det innebär även att en fullsmetad Mac Pro med extra allt nu kostar runt 650.000 kronor om jag räknar rätt. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Devinsupertramp tolkar Contra
För att fira släppet av Contra Returns

Nu har mobilspelet Contra Returns släppts till mobila enheter, både iOS och Android, och för att fira släppet har Konami bett Devinsupertramp att göra en Contra-inspirerad video och denna kan ni kika på ovan. Själva mobilspelet är för övrigt ett helt okej tidsfördriv. Det är förstås en hel del mikrotransaktioner och en skvätt pay to play, men om man håller spelsessionerna förhållandevis korta så går det att komma undan utan att pröjsa. Tumnagel
36.9°
+
André Stray
0

Storbritannien kan blockera Nvidias köp av ARM
Anser att affären kan leda till nationella säkerhetsproblem

Efter det att den brittiska myndigheten Competition and Markets Authority (CMA) granskat Nvidias eventuella uppköp av det brittiska företaget ARM så verkar det nu som om Storbritannien kan komma att förhindra att affären blir av. Enligt CMA:s utredning så kan Nvidias eventuella uppköp av ARM bland annat innebära diverse nationella säkerhetsproblem för Storbritannien, exakt vad dessa består av nämns inte. Enligt källor som har inblick i den brittiska regeringens diskussioner kring uppköpet så lutar det åt att Storbritannien kommer att blockera detta. Det hela ska dock utredas grundligare och inget regeringsbeslut om affären är än så länge fattat. Det var i september förra året som Nvidia meddelade att man planerade att köpa ARM av japanska SoftBank för 40 miljarder dollar. Storbritannien genomförde en liknande utredning som den man nu gjort när SoftBank 2016 köpte upp ARM. Den utredningen verkar dock inte ha lett till de betänkligheter Storbritannien nu har angående en liknande affär. Tumnagel
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple överraskar med ny design på webbutiken
Kort på kort

Under gårdagen låg Apples webbutik nere en stund och när det händer brukar det ske trevligheter som att nya produkter blir tillgängliga. Den här gången blev det dock inga nya produkter, utan det var själva butiken som fick lite kärlek. Med den nya designen ligger fokus på kort och påminner lite mer om App Store samt är lite mer mobilvänlig, vilket är perfekt om du ska shoppa kommande iPhone 13 från din iPhone 12. Tumnagel
39.8°
+
André Stray
0

Sveriges högsta träd har dött
Mölnbackagranen blev nästan 50 meter hög

SVT Nyheter rapporterar att den så kallade Mölnbackagranen har dött efter att ha angripits av granbarkborrar. Granen finns i Mölnbacka i Värmland och utsågs 2018 till Sveriges högsta levande träd. Mölnbackagranen är 49,6 meter hög och är högre än både den så kallade "Lekvattnetgranen" som var 48 meter när den fälldes 2003, och Silvergranen som hittades vid Omberg 2016 som då var 49 meter skriver tidningen Land. Vilket träd som nu är Sveriges högsta levande träd verkar i skrivande stund lite oklart. Här nedan kan ni kolla in ett inslag från SVT där Fredrik Reuter berättar lite mer om Mölnbackagranen. Tumnagel
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Den här helgen kan du spela Far Cry 5
Utan extra kostnad

Ubisoft meddelade nyss att folk kommer kunna spela Far Cry 5 helt gratis från och med i morgon klockan 15.00 fram till söndag klockan 22.00. Jag själv har fortfarande inte spelat Far Cry 5 trots att jag kört genom och gillat de tidigare i spelen i serien. Nu har jag inte någon ursäkt längre att inte köra det så det lär väl bli lite Far Cry 5-spelande resten av denna vecka. Om man inte vill slösa tid på att ladda ner spelet under gratisperioden så kan du förladda spelet redan nu på Windows, PlayStation 4 och Xbox One. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Ett besök på skolan för världens dyraste barnvakter
Här tränas självförsvar med bebis

Business Insider besöker här världens mest exklusiva skola för barnvakter där man inte bara lär sig att laga mat och sy utan också självförsvar samt bilkörning under farliga förhållanden. Tumnagel
81kg
+
Frode Wikesjö

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
91kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
74kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
103kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström