m
Det här är uppdaterade Hyundai i30 N

Det här är uppdaterade Hyundai i30 N
Nu med dubbelkopplingslåda

Bil / Hyundai

Efter en teaser är nu uppdaterade Hyundai i30 N presenterad. Bilen har förutom lite fräschare utseende fått en ny åttastegad dubbelkopplingslåda med paddlar bakom ratten och nya förarassistans- och säkerhetsfunktioner.

I fronten sitter nya LED-strålkastare med V-formade varselljus. Hatchbacken får även uppdaterade bakljus med LED i sig. Det finns sju stycken olika lacker att välja mellan och Performance Blue kallas den vi ser här. Väljer man till Performance Package får man bland annat 19-tumsfälgar som är 14,4 kilo lättare än de tidigare 19-tummarna som erbjöds. Fälgarna är skodda med Pirelli P-Zero-däck.

På insidan kan man nu för första gången välja till N Light Seats. Det är ännu sportigare framstolar som är 2,2 kilo lättare än standardstolarna. De är i läder och Alcantara och har sömmar i blått. N-loggan i nackstödet är upplyst.

Motorn är en turboladdad fyra på 2,0 liter som ger 250 hästar och 353 newtonmeter i vrid. Performance Package ger dig dock 280 hästar och 392 newtonmeter. Vill du inte ha den nya dubbelkopplingslådan kan du även få bilen med sexpetad manuell låda. 0-100 km/h ska gå på 5,9 sekunder och toppfarten anges till 250 km/h.

Uppdaterade i30 N lanseras i Sverige i början av nästa år. Pris kommer att presenteras längre fram. Läs allt om bilen i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det här är uppdaterade Hyundai i30 N
Visa
Pressmeddelande
Nya Hyundai i30 N – förbättrad för maximal körglädje

Hyundai Motor presenterar nya i30 N med uppdaterad design, en ny våt åttaväxlad dubbelkopplingslåda (N DCT), nya avancerade förarassistans- och säkerhetsfunktioner som tillsammans ger förare en ännu bättre upplevelse vare sig det är på vägarna eller banan.

i30 N blev Hyundais första serieproducerade prestandabil med sin lansering 2017. Till dags datum har över 25 000 i30 N sålts över Europa och lanseringsmodellen har vunnit ett flertal utmärkelser, inklusive Auto Bild Sports Car of the Year 2018. Hyundais N-modeller har sedan dess inspirerat en stor grupp fans som numera är kända som ”N-tusiaster”.

Nya i30 N bygger vidare på sin föregångares framgång. Förutom att erbjuda en rad design- och körförbättringar är den även utrustad med ökad andel lättviktsmaterial vilket resulterar i en smidigare och bättre hantering.

Precis som den tidigare versionen finns nya i30 N både som 5-dörrars hatchback och fastback-modell.

“Sedan introduktionen för tre år sedan har i30 N gjort sig omåttligt populär hos förare som söker den spänning som bara en prestandabil kan ge,” säger Albert Biermann, President och Head of R&D Division på Hyundai Motor. ”Med en stor mängd prestanda- och designförbättringar, inklusive vår N DCT-teknik är nya i30 N ännu roligare att köra, oavsett om det är på vanliga vägar eller banan.”

Uppgraderad exteriördesign med fokus på dynamisk prestanda

Den utvändiga designen hos nya i30 N ger gör ett kraftigt intryck samt utstrålar både känslor och ren prestanda. Bortom vanlig styling så definieras prestanda som de förändringar vilka gjorts exklusivt för i30 N. Varje designdetalj på bilen har utvecklats med fokus på dynamisk prestanda och ger ett intryck som visar att bilen är som byggd för att köras på bana.

I fronten syns N-signaturen på bilens breda grill. Dess tydliga, skarpa nätdesign påminner betraktaren om flygplansvingar och har optimerats för att möjliggöra effektiv motorkylning.

Andra designförbättringar inkluderar nya LED-strålkastare med V-formade varselljus. Samtidigt domineras de yttre stöddämparhörnen av aerodynamiska sidofenor som markant förbättrar luftflödet och turbulensen i hjulhusen.

Nya i30 N hatchback har uppdaterats baktill, medan bakre designen hos i30 Fastback N förblir oförändrad.

På hatchback-modellen syns den stora vingspoilern med integrerat triangelformat bromsljus. En spoiler som skapar nedkraft och utmärkt balans. Samtidigt har även de bakre lamporna uppdaterats med en ny LED-signatur. Två stora avgasrör integrerade i nedre stötfångaren förstärker intrycket av en högpresterande i30 N.

Funktionsdesignen hos nya i30 N gör att bilen ser snabb ut även när den står stilla. Målmedveten och full av energi, redo att ta sig an både landsväg och bana.

Nya i30 N lanseras med sju utvändiga färger, inklusive Performance Blue som är exklusiv för Hyundais N-modeller.

Nya i30 N är standardutrustad med 18-tums lättmetallfälgar. När den utrustas med Performance Package medföljer en serie med uppgraderingar, inklusive nyutvecklade 19-tums lättmetallfälgar. De lätta och optimerade fem dubbelekrade hjulen är designade med minimal massa men maximerad hållfasthet. Tillsammans är de nya 19-tumshjulen 14.4 kg lättare än 19-tumshjulen hos föregångaren. Deras mörka satingrå yta, kontrasterar mot de N-specifika, röda bromsoken med N-logotyp. Nya i30 N med Performance Package har också utrustats med Pirelli P-Zero prestandadäck, utvecklade speciellt för i30 N medan standardfälgarna kommer med Michelin Pilot Super Sport-däck.

Interiör som sammankopplar bilen med föraren

Interiören hos nya i30 N är designad för att sammankoppla föraren till bilen vid alla beröringspunkter. Det analoga instrumentklustret innehåller bland annat funktioner som en LED-upplyst variabel rödzon, vilken skiftar baserat på motoroljans temperatur och växlingsindikator.

Nya i30 N har sportiga metallpedaler och kontrastsömmar i Performance Blue som förhöjer intrycket. Nytt för den här modellen är säkerhetsbälten som även de har accentsömmar i Performance Blue. Den invändiga interiören kommer i svart tyg eller svart konstgjord mocka och lädersäten.

N Light Seats

För första gången kommer nya i30 N med valet av N Light Seats, en uppsättning prestandasäten för den främre stolsraden. Dessa unikt designade stolar är 2.2 kg lättare än standardstolarna och med sina markerade förstärkningar ger de utmärkt sidostöd. N Light Seats är tillverkade i premiumläder och Alcantara med sömmar i Performance Blue och en upplyst N-logotype i ett integrerat nackstöd för extra hög kvalitetskänsla.

Förbättrad motor med en intensivare motorsportkänsla

Nya i30 N har en turboladdad bensinmotor på 2.0 liter med valet mellan sexväxlad manuell växellåda (6MT) eller – för första gången – en våt åttaväxlad dubbelkopplingslåda (N DCT).

Standardutrustad levererar nya i30 N med 6MT en maximal effekt på 250 hk och 353 Nm i vridmoment. Kunder som väljer nya i30 N med Performance Package får en motoreffekt på 280 hk, vilket är en ökning med 5 hk jämfört med föregångaren. I kombination med Performance Package kan kunderna välja mellan antingen 6MT eller N DCT med ett maximalt vridmoment som ökats med 39 Nm till 392 Nm.

280-hästarsmotorn erbjuder ren kraft, vilket säkerställer snabb respons och förbättrad acceleration för en ännu roligare körupplevelse på vägen och banan. Den förbättrade motorn ger mer vridmoment och mer kraft vid låga varvtal vilket nyttjar motorns potential bättre i vardagssituationer. Nya i30 N håller maximalt vridmoment mellan 1950 och 4600 RPM och når maximal kraftutväxling vid 5200 RPM. Det här förbättrar accelerationen i mellan- och höghastighetsregistret och levererar konstant hög prestanda även under varierande körförhållanden.

Båda motorversionerna har en maxhastighet på 250 km/h och nya i30 N med Performance Package gör 0–100 km/h på 5.9 sekunder, vilket är en förbättring med 0.2 sekunder jämfört med ursprungsmodellen.

Precis som sin föregångare är nya i30 N utrustad med en lång rad högprestandafunktioner som förbättrar körkänslan – bland annat Rev Matching, Launch Control en bakre förstärkningsbalk och mycket mer.

N DCT gör i30 N ännu roligare att köra

Den nya åttaväxlade dubbelkopplingslådan möjliggör en rad prestandarelaterade körfunktioner, vilket gör nya i30 N ännu roligare att köra. N DCT är en av typen våt växellåda, vilket innebär att olja används för att kyla kopplingskomponenterna. Detta minskar friktionen och möjliggör att ökat vridmoment kan överföras via växellådan. Den nya växellådan har designats för att ge en engagerande upplevelse av en manuell låda men med bekvämligheten hos en automatlåda. Förare kan välja manuellt läge och växla med antingen paddlar på ratten eller med växelspaken. Paddelväxlarna låter föraren byta växel utan att ta handen från ratten för en ännu sportigare upplevelse. Om föraren bestämmer sig för att använda växelspaken istället så erbjuder den en sportig växellogik där ett tryck framåt växlar ned och ett drag bakåt växlar upp.

N DCT möjliggör för tre nya prestandafunktioner från N för ännu större körglädje: N Grin Shift, N Power Shift och N Track Sense Shift.

N Grin Shift (NGS) ökar vridmomentet genom att låta turbon överladda och maximera växlingsresponsen i 20 sekunder – prestanda som garanterat kommer ge ett stort leende (Grin) på förarens läppar. För att aktivera funktionen trycker föraren på en knapp på ratten och initierar en nedräkning på instrumentpanelen som visar kvarvarande sekunder för funktionen.

N Power Shift (NPS) aktiveras när bilen accelererar med mer än 90 procent av gasen och minimerar eventuell minskning av vridmoment genom att använda uppväxlingar för att leverera maximal kraft till hjulen. Det här ger föraren en responsiv känsla av dynamisk acceleration vid växling.

Slutligen, N Track Sense Shift (NTS) som automatiskt identifierar när vägförhållanden är optimala för dynamisk körning. Exempelvis känner den av när bilen kör på racerbana och aktiveras automatiskt. Genom att välja rätt växel och växlingstid ger funktionen optimal prestanda, precis som om bilen körts av en professionell tävlingsförare.

N Grin Control System

Precis som hos tidigare generation i30 N, ger N Grin Control System kunderna valet mellan fem distinkta körlägen: Eco, Normal, Sport, N och N Custom. Körlägena justerar parametrar för motorn, dämpningen, Electronic Stability Control (ESC), N Corner Carving Differential (elektroniskt styrd Limited Slip Differential), motorljudet, styrning samt Rev Matching och optimerar dem för en mängd olika körförhållanden. I N Custom-läget kan föraren välja mellan inställningar från Eco, Normal, Sport och Sport+ för att själv justera högprestandakomponenter som matchar körpreferenser och vägförhållanden.

Körning och hantering

Likt föregångaren har nya i30 N en elektroniskt kontrollerad fjädring. Fjädringen och styrningen har justerats, vilket resulterat i förbättrad kör- och hanteringsprestanda för båda växellådsalternativen.

Kunder som väljer Performance Package kan också dra nytta av N Corner Carving Differential, en elektroniskt kontrollerad differentialbroms (eLSD). För Performance Package har främre bromsskivorna ökat i storlek från 345 mm till 360 mm för ökad bromskraft.

Vikten som sparas tack vare prestandastolarna N Light Seat och 19-tumsfälgarna resulterar i sin tur i bättre hantering och en smidigare körupplevelse.

Hög nivå av säkerhet

Nya i30 N har uppgraderats för att inkludera fler aktiva säkerhets- och förarassistansfunktioner från Hyundai SmartSense. Forward Collision-Avoidance Assist har uppgraderats för att inkludera fotgängarigenkänning (FCA-P). Lane Following Assist (LFA) håller bilen centrerad i filen även innan bilen börjar glida åt sidan. Hatchback-versionen av nya i30 N med N DCT levereras med alternativet av Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R). Den här funktionen kan aktivera bromsarna för att förhindra en kollision när föraren byter körfält på motorvägen eller när bilen kör ut från en parallell parkeringsplats. På samma sätt kan Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), även den tillgänglig på hatchback-versionen med N DCT, aktivera bromsarna när ett hinder upptäcks direkt bakom bilen samtidigt som den backar. Exempelvis när den lämnar en vanlig parkeringsficka.

Hyundai SmartSense säkerhetsfunktioner:

[NY] Forward Collision-Avoidance Assist med bade fordons- och fotgängardetektering (FCA-P)
[NY] Lane Following Assist (LFA)
[NY] Blind-Spot Collision Warning (BCW) (endast hatchback)
[NY] Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R) (endast DCT, endast hatchback)
[NY] Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW) (endast hatchback)
[NY] Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) (endast DCT, endast hatchback)

En annan säkerhetsfunktion är e-call som kan ringa 112 genom en knapptryckning och automatiskt kontakta SOS Alarm om bilens airbags har löst ut.

Teknik och uppkoppling

Nya i30 N har utrustats med Performance Driving Data System för att övervaka och förbättra förarens spårval och färdigheter på bana med uppdaterad grafik för enklare användning. Den här funktionen sparar och visar kördata, inklusive information om hästkrafter, vridmoment och turbo boost. Den inkluderar också en varv- och accelerationstimer som kan vara användbart på banan.

Nya i30 N levereras med valet av en 10.25-tums pekskärm med navigationssystem, Apple CarPlay och Android Auto. Den är också tillgänglig med senaste versionen av BlueLink, Hyundais toppmoderna uppkopplinstjänst för bilar. Detta erbjuder en rad nya fördelar och tjänster för Hyundais kunder, inklusive Connected Routing, Last Mile Navigation och parkeringsinformation live tillsammans med en ny användarprofilsfunktion.

Nya i30 N har svensk lansering under början av 2021. Ytterligare information och svenska priser följer inom kort.
39.1°
0

Det här är uppdaterade Hyundai i30 N

Nu med dubbelkopplingslåda

Slipp prata med säljare med ny bilköpartjänst
Hämta den när du vill

Hela bilkrängarbranschen håller på att förändras, men det går segt. Tesla har länge kört sitt eget race och nu försöker nya märken göra samma sak. Polestar säljs på nätet och i små lokaler inne i stan. Lynk & Co ska säljas per månad från deras klubb. Men de allra flesta bilar säljs och levereras fortfarande från stora gigantiska lokaler en bit utanför stan. Tumnagel
38.7°
+
Roger Åberg
0

Magnus Walker kör Lamborghini Espada och Ferrari 308 GT4
Härliga klassiker

Hagerty har dragit igång en ny YouTube-serie som de kallar för The Next Big Thing där Porsche-samlaren Magnus Walker testar och snackar om olika klassiska bilar. Jag gillar verkligen formatet och i det senaste klippet så tar Magnus sig en titt på Lamborghini Espada och Ferrari 308 GT4. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

Sony presenterar Xperia Pro
Mobiltelefon för proffsfotografer

I samband med att Sony presenterade sin nya proffskamera Alpha 1 igår så visade man även upp Xperia Pro, en ny mobiltelefon som baseras på förra årets Sony Xperia 1 II. Xperia Pro är i mångt och mycket samma telefon som Xperia 1 II men är även försedd med några funktioner som ska underlätta för fotografer, filmare och nyhetsteam som vill kunna dela med sig av sitt material snabbt och smidigt. Xperia Pro är bland annat försedd med fyra 5G-antenner (mmWave) vilket ska säkerställa att telefonens uppkoppling är optimal. Förutom det så finns det även micro-HDMI-ingång vilket gör att telefonen går att använda som en extern skärm till kameror som kopplas till mobilen. Den sägs även vara lite tåligare än Xperia 1 II. Annars ska det handla om samma komponenter som i konsumentmodellen Xperia 1 II. En 6,5 tum stor OLED-skärm med 4K-upplösning, Qualcomms Snapdragon 865-chip, en trippelkamera-lösning på 12 megapixel på baksidan och en 8MP-kamera selfiekamera, 12GB RAM, 256GB lagring samt ett batteri på 4000 mAh. Att Xperia Pro verkligen riktar sig mot proffsmarknaden blir antagligen extra tydligt av prislappen. Telefonen kommer att kosta 2500 dollar, motsvarande nästan 21.000 kronor när den nu släpps på marknaden. Här nedanför hittas ett videoklipp där Sony visar upp lite grejer man kan göra med mobilen. Tumnagel
40.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Xbox Series X ser ut att vara bristvara under 2021
Scalpers ljublar

Att lägga vantarna på de nya spelkonsolerna från Sony och Microsoft är fortfarande svårt. PS5 är fortfarande slut överallt, och lär vara det ett bra tag till, och samma gäller Microsoft Series X. Series S går dock att köpa i butik utan problem (jämför priser), men man vill ju ändå ha det fetaste som erbjuds om man ska lägga tusenlappar på ny konsol. I samband med presentationen av den senaste kvartalsrapporten fick vi reda på att Microsofts nya konsoler har sålt riktigt bra och det hela har varit en riktig pangrelease för företaget. Vi fick tyvärr också reda på att efterfrågan av Series X fortfarande är så pass hög att tillgången av den kraftfulla konsolen kommer vara låg även det här året. Förhoppningsvis kommer Microsoft komma ikapp med produktionen så att konsolen kommer gå att köpa spontant i butik under året, men tills dess får sugna Xbox-entusiaster lägga vantarna på konsolen via Blocket för några tusenlappar mer än vad de kostar i butik. Om du verkligen inte pallar vänta eller vill köpa av scalpers så är ett hett tips att följa återförsäljare på sociala medier och gå in på deras webbutiker regelbundet och hålla utkik efter uppdateringar om den nya konsolen. Bland annat verkar folk kunnat köpa Series X hos Webhallen, Elgiganten och Media Markt rätt nyligen. Tumnagel
35.2°
+
André Stray
0

Trailer för Silk Road
Berättelsen om den ökända Dark Net-butiken

Dark Net-handelsplatsen Silk Road drog igång 2011 och blev snabbt rätt populär då man enkelt kunde lägga vantarna på droger av olika slag samt fejkade ID-kort och lite annat smått och gott som inte riktigt var lagligt att lägga vantarna på. Bakom sidan låg Ross Ulbricht och i den kommande filmen Silk Road får vi en Hollywood-ifierad version av vad som hände från start till slut. Regisserat har Tiller Russel gjort, som för övrigt nyligen släppte Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer på Netflix. Medverkar gör Nick Robinson, Alexandra Shipp, Jason Clarke och Jimmi Simpson. Silk Road har premiär 19 februari och filmen kommer släppas både digitalt och på bio där man kan gå på bio. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Sony presenterar nästa månads PS Plus-spel
Destruction Allstars, Control och Concrete Genie

Det är sista onsdagen i månaden och Sony har presenterat de titlar PS Plus-prenumeranter kommer få lägga vantarna på i februari. Den här gången blir det stor release då Destruction Allstars, som egentligen skulle släppas vid sidan av PS5, kommer lanseras som gratistitel till alla PS Plus-prenumeranter. Spelet är ett destruction derby-spel där det gäller att ta kål på andra spelare och det medverkar en hel del färgstarka karaktärer av olika slag. En ordentlig genomgång av spelet kan ni kika på ovan. Givetvis kommer PS4-spelare få lite digital underhållning i form av Control: Ultimata Edition, vilket består av grundspelet samt expansionerna The Foundation och AWE och Concrete Genie. Samtliga titlar kommer bli tillgängliga 2 februari. Tills dess har ni möjlighet att lägga vantarna på förra månadens PS Plus-titlar Maneater, Shadows of THE Tomb Raider och Greedfall. Tumnagel
38.9°
+
André Stray
0

Produktplacering bakom försenad release av nästa Bond-film
Bond kan ju inte använda föråldrad teknik

Är man James Bond så ska man givetvis vara kittad med den senaste tekniken. Och skjuts filmpremiärer upp så kommer teknik som används i filmerna inte riktigt vara tidsenliga. Bond kan ju inte springa runt med en Nokia 3310, liksom. No Time To Die skulle egentligen haft premiär i april förra året, men premiären har skjutits upp flera gånger och senaste budet är oktober 2021. En av anledningarna till den senaste förseningen har troligtvis varit att det inte är en bra idé att ha en stor biopremiär mitt under en pågående pandemi, men det verkar som att filmens produktplaceringar också har varit en av anledningarna till uppskjutet. No Time To Die började spelas in 2019, efter strul som regissörbyte, och Nokia hade försett produktionen med telefoner som Bond och gänget fick använda i filmen, mer specifikt Nokia 8.3 5G som släpptes i höstas samt Nokia 7.2 som vi kan se i filmens första trailer. Enligt källor till brittiska The Sun ska produktionen fått påtryckningar från Nokia, och andra företag som försett produkter till produktionen, att uppdatera produkterna så att tittarna kan få se Bond använda de senaste produkterna i stället för föråldrade grejer. Detta handlar inte bara om Nokia-telefoner, utan även produkter som skor från Adidas, Bollinger-champagne och Omega-klockor. Tumnagel
22.7°
+
André Stray
0

Twitter köper nyhetsbrevstjänsten Revue
För att twittrare även ska kunna skicka ut sina budskap som epost

Twitter har köpt upp ännu ett företag och den här gången handlar det om företaget bakom tjänsten Revue, en tjänst med vilken det enkelt går att skapa nyhetsbrev. Twitter motiverar uppköpet av Revue med att tjänsten i mångt och mycket riktar sig till företag och personer som vill sprida olika budskap, precis som de gör via Twitters egen tjänst. Revue ser ut att fortsätta som en fristående tjänst. Längre fram kanske det kan dyka upp kopplingar från Twitter till Revue, till exempel en "prenumerera på nyhetsbrev"-knapp på Twitter-användares profiler om dessa även publicerar nyhetsbrev via Revue. Vad Twitter betalar för Revue finns det ingen information om. Här ovanför hittas ett kort videoklipp som visar hur man komponerar ett nyhetsbrev med Revue. Tumnagel
35.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Historien bakom namnet Alfa Romeo GTAm
Härstammar från 60-talet

Förra våren presenterade Alfa Romeo Giulia GTA och GTAm. Men inga av dessa namn är nya och i den här videon får vi reda på varifrån de kommer. Tumnagel
38.0°
+
Bobby Green
0

Volvo Cars, Ericsson och andra öppnar AI-labb i Göteborg
Edge Lab ska bland annat pyssla med teknik för självkörande bilar

AI Sweden meddelar att man nu kommer att starta upp AI-laboratoriet Edge Lab i Göteborg tillsammans med Zenseact, Hewlett Packard Enterprise, Ericsson och Volvo Cars. Tanken bakom Edge Lab är att forskningen där ska bli världsledande inom decentraliserat lärande och Edge (maskinlärning). Man hoppas kunna bidra till forskning inom områden som till exempel självkörande bilar såväl som inom vårdsektorn och tillverkningsindustrin. Daniel Gillblad, Co-Director på AI Sweden, säger om Edge Lab: "Edge Lab kommer att möjliggöra för utvecklare, studenter, forskare, användare från industrin, akademin och den offentliga sektorn att samarbeta i konkreta projekt och möta verkliga behov. Detta ger svenska aktörer en unik chans att placera sig i förarsätet inom ett av AI:s stora framtidsområden. Nu uppmanar vi fler aktörer att delta i och bidra till denna nya AI-resa, för att stärka sin verksamhet och gemensamt utveckla Sverige." Initialt kommer HPE, Volvo Cars och Zenseact investera 30 miljoner kronor i Edge Lab under 2021. Tumnagel
42.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Digital Foundry tar en ordentlig titt på The Medium
En djupdykning i tekniken

I morgon släpps Bloober Teams nya spel The Medium till PC och Xbox Series X / S. Spelet anses vara det första exklusiva spel till sin nya spelplattform och i spelet får vi ta kontroll över klärvoajanta Marianne som har möjlighet att hoppa mellan den verkliga världen och andevärlden, vilka renderas samtidigt tack vare konsolernas nya hårdvara. För att se vad spelet har att erbjuda på teknikfronten har Digital Foundry grottat ner sig i det mystiska äventyret och släppt en ordentlig videogenomgång av detta. För att sammanfatta Digital Foundrys fynd så ser och rullar The Medium jämt och bra i 30 fps på de nya krysslådorna, men med några få dippar i vissa tillfällen. Båda versionerna kör dynamisk upplösning och på Series X rullar spelet i mellan 4K och 900p-upplösning och på Series S ligger upplösningen på mellan 1080p och 648p. Värt att nämna är att när lägst upplösning körs så får man se vy från de båda världarna i split screen, så upplösningsdippen bör inte märkas av allt för mycket. Ray tracing finns, men endast på Series X. The Medium släpps i morgon till XSX/S och PC. Spelet kommer vara en del av Game Pass. Bonusvideor nedan med videorecensioner av spelet från ACG, IGN och Game Informer. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Asus släpper uppföljare till ikoniska routern RT-AC68U
Nya RT-AX68U kan köpas nu

Sitter du fortfarande hemma och använder Asus ikoniska router RT-AC68U från 2013 och känner att det är dags att uppgradera? Då har vi goda nyheter då en uppföljare av den klassiska routern nu har släppts här i Norden. RT-AX68U heter den nya enheten och givetvis kommer routern med en drös moderna funktioner vi väntar oss se i en router som släpps nu. Bland nyheterna RT-AX68U hittar vi en ny, mer modern design, men grunderna är kvar. Enheten är designad för att stå upp och har tre stycken antenner på toppen användaren kan vinkla fritt vid behov. RT-AX68U kommer med Wifi 6, inte nyare 6e, och kör 3x3 MIMO för att erbjuda bred täckning i hemmet samt snabb uppkoppling med upp till 2700 Mbps, och smidig koppling för flera enheter samtidigt. ASUS RT-AX68U kommer släppas nu i januari och rekommenderat pris ligger på 2290 kronor. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Så här ser nya Hyundai Tucson ut i N Line-kläder
Lanseras innan sommaren

Förra Hyundai Tucson erbjöds i det lite sportigare utförandet N Line och det ska givetvis även den senaste upplagan göra, och så här ser den ut. Det här är alltså inte en renodlad N-version utan bara en vanlig Tucson som hottats upp med lite sportigare detaljer på både in- och utsidan. Det handlar om ett fräsigare kjolpaket runt om, större fälgar på 19 tum, en diffusor baktill och dubbla avgaspipor. På insidan får man lite mer skålade säten, annan ratt och röda kontrastsömmar. Sju stycken olika lackalternativ erbjuds och man kan även få tvåtonsfärgat tak. Lansering sker någon gång innan sommaren men något pris har vi tyvärr inte fått än. Läs allt i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
36.6°
+
Bobby Green
0

Undvik FBI med Microsoft Bing
Lite eftermiddagstrams från Conan

Ett stående skämt på Internet™ är att Microsoft Bing är värdelöst, men humorskribenterna hos Conan har kommit på ett användningsområde för sökmotorn. Nämligen att dölja sina brott från FBI. Tumnagel
39.5°
+
André Stray
0

Bitcoin faller under 30.000 dollar
Ibland går det upp, ibland går det ner

Kryptovalutan bitcoin har förhållandevis snabbt minskat i värde sedan den uppnådde en notering på över 40.000 dollar 8 januari i år. Idag handlades en bitcoin för under 30.000 dollar och en bitcoin är nu värd ungefär lika mycket som den var vid årsskiftet. Den innebär att valutan har fallit i värde med cirka 25 procent på bara 16 dagar. För de som följt bitcoin den senaste tiden är det här antagligen inte helt onormalt då bitcoin, och de flesta andra kryptovalutor, blivit ökända för att förhållandevis snabbt kunna stiga eller minska i värde. Sett på ett års sikt så har dock bitcoin ökat kraftigt i värde. 27 januari 2020 handlades en bitcoin för under 9000 dollar, något som innebär att valutan har ökat i värde med över 230 procent sedan dess. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Spanska sjukan mest visade svenska Wikipedia-sidan 2020
Hade över en miljon sidvisningar förra året

Wikimedia Sverige har sammanställt en topp-tio-lista över vilka svenska Wikipedia-sidor som besöktes flest gånger under förra året. Den sida som blev i särklass mest besökt var den om "Spanska sjukan" vilken visades 1,1 miljoner gånger under 2020. Att Spanska sjukan drog mycket publik förra året beror med stor sannolik på pandemin då sidan året innan bara besöktes 81.000 gånger. Den sida som besöktes näst mest gånger på svenska Wikipedia var sidan om "Sverige" som hade 837.000 besök medan sidan om "Coronvirus" tog tredjeplatsen med 776.000 sidvisningar. Ni hittar de tio mest besökta Wikipedia-sidorna på svenska Wikipedia förra året här nedanför och på länken nedan hittas de 500 mest besökta sidorna för 2020. 1. Spanska sjukan, 1,1 miljoner visningar. 2. Sverige, 837.000 visningar 3. Coronavirus, 776.000 visningar 4. Lista över namnsdagar i Sverige i datumordning, 684.000 visningar 5. Elizabeth II, 593.000 visningar 6. Donald Trump, 492.000 visningar 7. Pandemi, 482.000 visningar 8. Grekiska alfabetet, 464.000 visningar 9. Lista över länder efter folkmängd, 450.000 visningar 10. Joe Biden, 447.000 visningar. Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Boeing 737 MAX får klartecken att flyga i Europa igen
Efter att ha haft flygförbud i nästan två år

Idag gav EASA (European Union Aviation Safety Agency) klartecken för flygbolag att återigen börja flyga Boeings olycksdrabbade flygplansmodell 737 MAX i Europa igen. Detta sker efter att flygplansmodellen haft flygförbud sedan i mars 2019 efter att två olyckor med den då relativt nya modellen ledde till att 346 människor dog. Sedan dess har Boeing fixat de problem som ledde till olyckorna och i slutet av förra året godkändes modellen även för flygningar i USA. EASA-chefen Patrick Ky säger i ett uttalande: "Vi har fullt förtroende för att flygplanet är säkert, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna godkänna det. Men vi kommer att fortsätta att övervaka 737 Max noga när flygningarna återupptas." Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Minkuppfödning förbjuds temporärt i Sverige
För att minkar kan bidra till smittspridning av coronaviruset

Landsbygdsminister Jennie Nilsson meddelade idag på en pressträff att det kommer att bli förbjudet att föda upp minkar i Sverige under 2021. Anledningen till det temporära förbjudet att föda upp minkar beror på att minkar kan bli smittbärare av coronaviruset och sprida detta vidare till människor. Detta upptäckte man bland annat i Danmark förra året och då började man massavliva minkar där. Även Danmark har förbjudit minkuppfödning under 2021. Jordbruksverket håller nu på att ta fram riktlinjer för hur en ersättningsmodell för de minkfarmare som drabbas ska se ut men det arbetet är än så länge inte klart. Tumnagel
58.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Future Islands kör liten skrivbordskonsert
Fast inte på plats

På grund av pandemin kan NPR inte göra sina små kontorskonserter som de brukar. För över tio år sedan var gruppen Future Islands på plats men nu fick det bli på annat ställe istället, och man valde Carroll Baldwin Memorial Hall. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Pigs in a blanket med Claire
Gulliga korvar i filtar

Korv kan man äta på många olika vis. Pigs in a blanket är ett av dem och här får vi se hur Claire Saffitz gör sina. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

NBA-stjärnor minns Kobe Bryant
Ett år sedan han gick bort nu

Det har nu gått ett år sedan basketspelaren Kobe Bryant tragiskt avled i en helikopterolycka. I det här klippet minns hans kollegor LeBron James, Kyrie Irving, Carmelo Anthony, Damian Lillard, Steph Curry och James Harden Kobe hans "Mamba"-mentalitet. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Candide Thovex - A bit of skiing
Nytt klipp från skidmästaren

Vi har flera gånger skrivit om Candide Thovex som är riktigt vass på skidor. Här är hans senaste klipp som döpts till A Bit of Skiing och det är lika imponerande som alltid att se honom åka. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Ny kollektion med träningsplagg för herrar
Från Arket

Arket har nu lanserat en ny kollektion med träningsplagg för herrar som de kallar för Arket Sportswear. Kampanjen frontas av friidrottaren Michel Torneus och i kollektionen finns funktionella plagg för vardaglig träning och löpning. Den man kallar Windbreaker kostar 890 kronor, Long-Sleeved t-shirt kostar 390 kronor, Short-Sleeved t-shirt 290 kronor och för Pile vest får man betala 790 kronor. Spana in allt som erbjuds på länken nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Mauri träffar personer som saknar viktiga sinnen
Lukt, smak, hörsel och syn

I sitt senaste klipp har Mauri träffat Kenneth som saknar lukt och smak, Florian som är döv och Lovisa som är blind för att få reda på hur deras liv påverkas av att de saknar dessa sinnen. Speciellt när det kommer till matlagning. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green

Pripps Blå nu som alkoholfri
Och med ny design

Det har snart gått 60 år sedan Pripps Blå lanserades och nu har det blivit dags att även erbjuda den som helt alkoholfri. I samma veva har man uppdaterat designen och detta säger man är för att förtydliga kärnan i Pripps Blås stolta historia. Johan Kikas som är Marknadschef för avdelningen alkoholfritt säger följande: "Vår bryggmästare har tagit fram ett välbalanserat och uppfriskande lageröl. Frisk smak med lätt bitterhet i avslutningen. Inte för beskt och inte för sött. Precis som en Pripps Blå ska vara. Att vi kan lansera 0,0:an med ny design är som en perfekt bris en sommardag. Bara att hissa spinnakern och njuta." Pripps Blå 0,0% kommer till butiker nu i slutet av månaden och kommer att säljas som sexpack med 33-centilitersburkar. Flera bonusklipp nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Därför är Stockholm så kreativt
Intervju med tre internationella talanger

Det sägs att Stockholm är en av de mest kreativa och innovativa platserna i världen. Staden producerar flest "unicorns" per capita efter Silicon Valley och rankas av generation Z som en av de mest intressanta bland drömdestinationer. Varför är det på detta viset? I den korta filmen The Secret Formula of Stockholm söker man efter hemligheten bakom stadens kreativitet genom att intervjua tre internationella talanger som bor i staden. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green

I Systembolagets nya butik kan du köpa kyld öl
Alkoholfri på tapp

I köpcentret Nordstan som ligger i Göteborg har Systembolaget nu öppnat en specialbutik som man döpt till Ölstudion by Systembolaget. Här ska man erbjuda runt 500 stycken nya ölsorter ur det tillfälliga sortimentet och en hel del lokala öl. Kronan på verket är dock att du kan få kyld öl på tapp. Men inte i ett glas som du kan mingla runt med, och inte med alkohol i. Istället handlar det om att personal i butiken tappar upp alkoholfri öl på glasflaska som du sedan kan ta med dig hem, eller dricka på stan om du skulle känna för det. Butiken är ett test som kommer att pågå under tre års tid. Om det hela faller väl ut kan denna typ av butik dyka upp på fler ställen. Tumnagel
151kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det National Irish Coffee Day!
Passar bra i kylan

Förutom slantar på kontot är det idag även National Irish Coffee Day. Irish Coffee är en alkoholhaltig kaffedrink som består av irländsk whiskey, socker, varmt kaffe och vispgrädde. Känns ju perfekt att sörpla på i vinterkylan som ligger över landet just nu. Gillar man inte kaffe kan man ju alltid byta ut detta mot ännu mer whiskey. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green

Hemglass lanserar Sandwich Semla
Börjar säljas idag

En del menar att man bara får äta semlor på Fettisdagen som i år inträffar på tisdag den 16 februari. Men så är det ju inte såklart och semlor brukar dyka upp ungefär på nyårsdagen eller i närheten i alla fall. Varje år är det många som försöker vara lite kreativa kring semlan och presentera den i nya versioner, även om originalet alltid är bäst. Nu presenterar Hemglass en version och det är Sandwich Semla. Här har vi två stycken kex med kardemummasmak och mellan dessa ligger det gräddglass med smak av semla och rippel som ska ha smak av mandelmassa. Låter ju inte alls så dumt faktiskt. Ska finnas i Hemglassbilarna från och med idag så ni vet vad ni ska göra när ni hör den klassiska signalen plinga utanför er bostad. Tumnagel
148kg
+
Bobby Green

Ny galen klocka från MB&F
Skulle du vilja ha den här på handleden?

MB&F har gjort sig kända för sina knasiga klockor och den nya modellen HM9-SV är sannerligen inget undantag. Den här är en vidareutveckling av modellen Horological Machine N°9 som släpptes 2018 och inspirationen till den kommer från bil och flygdesign från 40- och 50-talet. Det här är första gången som man kan se alla de interna delarna från alla sidor och varje klocka ska ta 350 timmar att få ihop. Endast 20 stycken exemplar kommer att tillverkas och för att bli ägare till en får du snällt hosta upp 440.000 dollar. Läs mer om klockan på länken nedan. Tumnagel
31kg
+
Bobby Green