m
Det här är uppdaterade Hyundai i30 N

Det här är uppdaterade Hyundai i30 N
Nu med dubbelkopplingslåda

Bil / Hyundai

Efter en teaser är nu uppdaterade Hyundai i30 N presenterad. Bilen har förutom lite fräschare utseende fått en ny åttastegad dubbelkopplingslåda med paddlar bakom ratten och nya förarassistans- och säkerhetsfunktioner.

I fronten sitter nya LED-strålkastare med V-formade varselljus. Hatchbacken får även uppdaterade bakljus med LED i sig. Det finns sju stycken olika lacker att välja mellan och Performance Blue kallas den vi ser här. Väljer man till Performance Package får man bland annat 19-tumsfälgar som är 14,4 kilo lättare än de tidigare 19-tummarna som erbjöds. Fälgarna är skodda med Pirelli P-Zero-däck.

På insidan kan man nu för första gången välja till N Light Seats. Det är ännu sportigare framstolar som är 2,2 kilo lättare än standardstolarna. De är i läder och Alcantara och har sömmar i blått. N-loggan i nackstödet är upplyst.

Motorn är en turboladdad fyra på 2,0 liter som ger 250 hästar och 353 newtonmeter i vrid. Performance Package ger dig dock 280 hästar och 392 newtonmeter. Vill du inte ha den nya dubbelkopplingslådan kan du även få bilen med sexpetad manuell låda. 0-100 km/h ska gå på 5,9 sekunder och toppfarten anges till 250 km/h.

Uppdaterade i30 N lanseras i Sverige i början av nästa år. Pris kommer att presenteras längre fram. Läs allt om bilen i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det här är uppdaterade Hyundai i30 N
Visa
Pressmeddelande
Nya Hyundai i30 N – förbättrad för maximal körglädje

Hyundai Motor presenterar nya i30 N med uppdaterad design, en ny våt åttaväxlad dubbelkopplingslåda (N DCT), nya avancerade förarassistans- och säkerhetsfunktioner som tillsammans ger förare en ännu bättre upplevelse vare sig det är på vägarna eller banan.

i30 N blev Hyundais första serieproducerade prestandabil med sin lansering 2017. Till dags datum har över 25 000 i30 N sålts över Europa och lanseringsmodellen har vunnit ett flertal utmärkelser, inklusive Auto Bild Sports Car of the Year 2018. Hyundais N-modeller har sedan dess inspirerat en stor grupp fans som numera är kända som ”N-tusiaster”.

Nya i30 N bygger vidare på sin föregångares framgång. Förutom att erbjuda en rad design- och körförbättringar är den även utrustad med ökad andel lättviktsmaterial vilket resulterar i en smidigare och bättre hantering.

Precis som den tidigare versionen finns nya i30 N både som 5-dörrars hatchback och fastback-modell.

“Sedan introduktionen för tre år sedan har i30 N gjort sig omåttligt populär hos förare som söker den spänning som bara en prestandabil kan ge,” säger Albert Biermann, President och Head of R&D Division på Hyundai Motor. ”Med en stor mängd prestanda- och designförbättringar, inklusive vår N DCT-teknik är nya i30 N ännu roligare att köra, oavsett om det är på vanliga vägar eller banan.”

Uppgraderad exteriördesign med fokus på dynamisk prestanda

Den utvändiga designen hos nya i30 N ger gör ett kraftigt intryck samt utstrålar både känslor och ren prestanda. Bortom vanlig styling så definieras prestanda som de förändringar vilka gjorts exklusivt för i30 N. Varje designdetalj på bilen har utvecklats med fokus på dynamisk prestanda och ger ett intryck som visar att bilen är som byggd för att köras på bana.

I fronten syns N-signaturen på bilens breda grill. Dess tydliga, skarpa nätdesign påminner betraktaren om flygplansvingar och har optimerats för att möjliggöra effektiv motorkylning.

Andra designförbättringar inkluderar nya LED-strålkastare med V-formade varselljus. Samtidigt domineras de yttre stöddämparhörnen av aerodynamiska sidofenor som markant förbättrar luftflödet och turbulensen i hjulhusen.

Nya i30 N hatchback har uppdaterats baktill, medan bakre designen hos i30 Fastback N förblir oförändrad.

På hatchback-modellen syns den stora vingspoilern med integrerat triangelformat bromsljus. En spoiler som skapar nedkraft och utmärkt balans. Samtidigt har även de bakre lamporna uppdaterats med en ny LED-signatur. Två stora avgasrör integrerade i nedre stötfångaren förstärker intrycket av en högpresterande i30 N.

Funktionsdesignen hos nya i30 N gör att bilen ser snabb ut även när den står stilla. Målmedveten och full av energi, redo att ta sig an både landsväg och bana.

Nya i30 N lanseras med sju utvändiga färger, inklusive Performance Blue som är exklusiv för Hyundais N-modeller.

Nya i30 N är standardutrustad med 18-tums lättmetallfälgar. När den utrustas med Performance Package medföljer en serie med uppgraderingar, inklusive nyutvecklade 19-tums lättmetallfälgar. De lätta och optimerade fem dubbelekrade hjulen är designade med minimal massa men maximerad hållfasthet. Tillsammans är de nya 19-tumshjulen 14.4 kg lättare än 19-tumshjulen hos föregångaren. Deras mörka satingrå yta, kontrasterar mot de N-specifika, röda bromsoken med N-logotyp. Nya i30 N med Performance Package har också utrustats med Pirelli P-Zero prestandadäck, utvecklade speciellt för i30 N medan standardfälgarna kommer med Michelin Pilot Super Sport-däck.

Interiör som sammankopplar bilen med föraren

Interiören hos nya i30 N är designad för att sammankoppla föraren till bilen vid alla beröringspunkter. Det analoga instrumentklustret innehåller bland annat funktioner som en LED-upplyst variabel rödzon, vilken skiftar baserat på motoroljans temperatur och växlingsindikator.

Nya i30 N har sportiga metallpedaler och kontrastsömmar i Performance Blue som förhöjer intrycket. Nytt för den här modellen är säkerhetsbälten som även de har accentsömmar i Performance Blue. Den invändiga interiören kommer i svart tyg eller svart konstgjord mocka och lädersäten.

N Light Seats

För första gången kommer nya i30 N med valet av N Light Seats, en uppsättning prestandasäten för den främre stolsraden. Dessa unikt designade stolar är 2.2 kg lättare än standardstolarna och med sina markerade förstärkningar ger de utmärkt sidostöd. N Light Seats är tillverkade i premiumläder och Alcantara med sömmar i Performance Blue och en upplyst N-logotype i ett integrerat nackstöd för extra hög kvalitetskänsla.

Förbättrad motor med en intensivare motorsportkänsla

Nya i30 N har en turboladdad bensinmotor på 2.0 liter med valet mellan sexväxlad manuell växellåda (6MT) eller – för första gången – en våt åttaväxlad dubbelkopplingslåda (N DCT).

Standardutrustad levererar nya i30 N med 6MT en maximal effekt på 250 hk och 353 Nm i vridmoment. Kunder som väljer nya i30 N med Performance Package får en motoreffekt på 280 hk, vilket är en ökning med 5 hk jämfört med föregångaren. I kombination med Performance Package kan kunderna välja mellan antingen 6MT eller N DCT med ett maximalt vridmoment som ökats med 39 Nm till 392 Nm.

280-hästarsmotorn erbjuder ren kraft, vilket säkerställer snabb respons och förbättrad acceleration för en ännu roligare körupplevelse på vägen och banan. Den förbättrade motorn ger mer vridmoment och mer kraft vid låga varvtal vilket nyttjar motorns potential bättre i vardagssituationer. Nya i30 N håller maximalt vridmoment mellan 1950 och 4600 RPM och når maximal kraftutväxling vid 5200 RPM. Det här förbättrar accelerationen i mellan- och höghastighetsregistret och levererar konstant hög prestanda även under varierande körförhållanden.

Båda motorversionerna har en maxhastighet på 250 km/h och nya i30 N med Performance Package gör 0–100 km/h på 5.9 sekunder, vilket är en förbättring med 0.2 sekunder jämfört med ursprungsmodellen.

Precis som sin föregångare är nya i30 N utrustad med en lång rad högprestandafunktioner som förbättrar körkänslan – bland annat Rev Matching, Launch Control en bakre förstärkningsbalk och mycket mer.

N DCT gör i30 N ännu roligare att köra

Den nya åttaväxlade dubbelkopplingslådan möjliggör en rad prestandarelaterade körfunktioner, vilket gör nya i30 N ännu roligare att köra. N DCT är en av typen våt växellåda, vilket innebär att olja används för att kyla kopplingskomponenterna. Detta minskar friktionen och möjliggör att ökat vridmoment kan överföras via växellådan. Den nya växellådan har designats för att ge en engagerande upplevelse av en manuell låda men med bekvämligheten hos en automatlåda. Förare kan välja manuellt läge och växla med antingen paddlar på ratten eller med växelspaken. Paddelväxlarna låter föraren byta växel utan att ta handen från ratten för en ännu sportigare upplevelse. Om föraren bestämmer sig för att använda växelspaken istället så erbjuder den en sportig växellogik där ett tryck framåt växlar ned och ett drag bakåt växlar upp.

N DCT möjliggör för tre nya prestandafunktioner från N för ännu större körglädje: N Grin Shift, N Power Shift och N Track Sense Shift.

N Grin Shift (NGS) ökar vridmomentet genom att låta turbon överladda och maximera växlingsresponsen i 20 sekunder – prestanda som garanterat kommer ge ett stort leende (Grin) på förarens läppar. För att aktivera funktionen trycker föraren på en knapp på ratten och initierar en nedräkning på instrumentpanelen som visar kvarvarande sekunder för funktionen.

N Power Shift (NPS) aktiveras när bilen accelererar med mer än 90 procent av gasen och minimerar eventuell minskning av vridmoment genom att använda uppväxlingar för att leverera maximal kraft till hjulen. Det här ger föraren en responsiv känsla av dynamisk acceleration vid växling.

Slutligen, N Track Sense Shift (NTS) som automatiskt identifierar när vägförhållanden är optimala för dynamisk körning. Exempelvis känner den av när bilen kör på racerbana och aktiveras automatiskt. Genom att välja rätt växel och växlingstid ger funktionen optimal prestanda, precis som om bilen körts av en professionell tävlingsförare.

N Grin Control System

Precis som hos tidigare generation i30 N, ger N Grin Control System kunderna valet mellan fem distinkta körlägen: Eco, Normal, Sport, N och N Custom. Körlägena justerar parametrar för motorn, dämpningen, Electronic Stability Control (ESC), N Corner Carving Differential (elektroniskt styrd Limited Slip Differential), motorljudet, styrning samt Rev Matching och optimerar dem för en mängd olika körförhållanden. I N Custom-läget kan föraren välja mellan inställningar från Eco, Normal, Sport och Sport+ för att själv justera högprestandakomponenter som matchar körpreferenser och vägförhållanden.

Körning och hantering

Likt föregångaren har nya i30 N en elektroniskt kontrollerad fjädring. Fjädringen och styrningen har justerats, vilket resulterat i förbättrad kör- och hanteringsprestanda för båda växellådsalternativen.

Kunder som väljer Performance Package kan också dra nytta av N Corner Carving Differential, en elektroniskt kontrollerad differentialbroms (eLSD). För Performance Package har främre bromsskivorna ökat i storlek från 345 mm till 360 mm för ökad bromskraft.

Vikten som sparas tack vare prestandastolarna N Light Seat och 19-tumsfälgarna resulterar i sin tur i bättre hantering och en smidigare körupplevelse.

Hög nivå av säkerhet

Nya i30 N har uppgraderats för att inkludera fler aktiva säkerhets- och förarassistansfunktioner från Hyundai SmartSense. Forward Collision-Avoidance Assist har uppgraderats för att inkludera fotgängarigenkänning (FCA-P). Lane Following Assist (LFA) håller bilen centrerad i filen även innan bilen börjar glida åt sidan. Hatchback-versionen av nya i30 N med N DCT levereras med alternativet av Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R). Den här funktionen kan aktivera bromsarna för att förhindra en kollision när föraren byter körfält på motorvägen eller när bilen kör ut från en parallell parkeringsplats. På samma sätt kan Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), även den tillgänglig på hatchback-versionen med N DCT, aktivera bromsarna när ett hinder upptäcks direkt bakom bilen samtidigt som den backar. Exempelvis när den lämnar en vanlig parkeringsficka.

Hyundai SmartSense säkerhetsfunktioner:

[NY] Forward Collision-Avoidance Assist med bade fordons- och fotgängardetektering (FCA-P)
[NY] Lane Following Assist (LFA)
[NY] Blind-Spot Collision Warning (BCW) (endast hatchback)
[NY] Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R) (endast DCT, endast hatchback)
[NY] Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW) (endast hatchback)
[NY] Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) (endast DCT, endast hatchback)

En annan säkerhetsfunktion är e-call som kan ringa 112 genom en knapptryckning och automatiskt kontakta SOS Alarm om bilens airbags har löst ut.

Teknik och uppkoppling

Nya i30 N har utrustats med Performance Driving Data System för att övervaka och förbättra förarens spårval och färdigheter på bana med uppdaterad grafik för enklare användning. Den här funktionen sparar och visar kördata, inklusive information om hästkrafter, vridmoment och turbo boost. Den inkluderar också en varv- och accelerationstimer som kan vara användbart på banan.

Nya i30 N levereras med valet av en 10.25-tums pekskärm med navigationssystem, Apple CarPlay och Android Auto. Den är också tillgänglig med senaste versionen av BlueLink, Hyundais toppmoderna uppkopplinstjänst för bilar. Detta erbjuder en rad nya fördelar och tjänster för Hyundais kunder, inklusive Connected Routing, Last Mile Navigation och parkeringsinformation live tillsammans med en ny användarprofilsfunktion.

Nya i30 N har svensk lansering under början av 2021. Ytterligare information och svenska priser följer inom kort.
39.1°
0

Det här är uppdaterade Hyundai i30 N

Nu med dubbelkopplingslåda

LKAB har införskaffat roboten Spot
Boston Dynamics hundrobot ska testa på gruvarbete

Vi har ju skrivit en hel del om roboten Spot de senaste åren och nu har ett svenskt företag införskaffat en av Boston Dynamics robothundar. Det är det svenska gruvföretaget LKAB som nu kommer att börjar använda Spot till att inspektera deras gruvor i Kiruna skriver företaget i ett nyhetsinlägg på sin sajt. LKAB skriver: "Spot innebär ett stort kliv framåt teknik- och utvecklingsmässigt för LKAB men framförallt är den nya tekniken ett steg i riktningen mot ett ännu säkrare LKAB. Spot har nämligen förmåga att ta sig in i svåråtkomliga och begränsade miljöer på egen hand och ett av flera användningsområden är att nyttja Spot för att undersöka hur nattens sprängningar gått – något som inte är fysiskt möjligt innan spränggaserna ventilerats ut." Spot är en del av något som kallas för SUM-projektet, ett partnerskap mellan LKAB, ABB, Combitech, Epiroc och Sandvik som syftar till att sätta en ny världsstandard för hållbar gruvbrytning på stora djup. Tyvärr får inte Boston Dynamics kunder dela med sig av bilder eller videoklipp på de Spot-robotar de köper in så ni får tillsvidare nöja er med montaget ovan som jag spikat ihop. I de inlänkade artiklarna nedan kan ni kolla in lite andra exempel på hur Spot-robotar används runt om i världen. Tumnagel
37.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Moog firar att thereminen fyller 100 år
Släpper Claravox Centennial

Musikinstrument-företaget Moog firar att det nu gått 100 år sedan Léon Theremin uppfann det lite udda men välljudande instrumentet theremin. I samband med att Moog uppmärksammar thereminens jubileum så släpper man thereminen Claravox Centennial i en begränsad upplaga. Claravox Centennial hyllar både theremins ursprung samtidigt som instrumentet även är anpassad till vår samtid. Inuti Claravox Centennial finns två helt separata ljudmotorer, en som baseras på theremins ursprungs-idé med fyra heterodyne-oscillatorer samt en med digitala oscillatorer. Claravox Centennial går att beställa från Moog nu med leverans i december. De kostar 1500 dollar styck. Tumnagel
37.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Challau är en robot avsedd för virtuell turism
Telepresence-robot kan ta dig till platser du inte kan besöka själv

Det brittiska startup-företaget Propelmee har lanserast telepresence-roboten Challau vilken man uppger ska vara världens första robot avsedd för virtuell turism. Tanken är att användare ska logga in på Challaus webb-interface och därefter följa när roboten rullar runt på olika turistdestinationer dit användaren för tillfället inte kan ta sig själv. Användaren kan även logga in via sitt Facebook-konto och får då även möjligheten att i viss mån styra roboten själv. Propelmee har börjat testa Challau på sju olika turistdestinationer i Storbritannien och vill ni kolla in hur det ser ut så kan ni hoppa vidare på länken nedan och följa vad robotarna ser där. Här nedan hittas även ett videoklipp som beskriver Challau lite närmare. Tumnagel
35.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Årets NHL 21 överraskar med variation
Alexander har lirats årets hockeysimulator

Till att börja med: ja, allting är i stort sett som vanligt. Spellägena alla har vant sig vid finns kvar. På gott och ont fungerar själva spelet på isen precis som vanligt. Å ena sidan är det tråkigt att spelmotorn inte fått någon uppgradering värd namnet, å andra sidan är det fortsatt inte mycket som är trasigt med det här spelet. Förhoppningsvis renoveras spelet i grunden nästa år, så att potentialen i nästa generations konsoler kan utnyttjas mer. Tumnagel
36.5°
+
Alexander Karlsson
0

Robotvarg beskyddar stad i Japan
Skrämmer bort björnar och annat i Takikawa

Här kan ni kolla in den robot som sedan 2017 försöker skrämma bort björnar från den japanska staden Takikawa på ön Hokkaido i norra japan. Roboten påminner väl mest om någon slags monstervarg och kan ge ifrån sig läten som är rätt så skräckinjagande. Förutom det så börjar robotens huvud röra på sig och LED-lamporna i dess "ögon" börjar lysa ilsket rött om något närmar sig den. Takikawas initiativ verkar ha spridit sig över Japan och den japanska sajten SoraNews24 skriver att liknande skapelser finns i 62 stycken japanska samhällen för att freda dem från vilda djur. Här nedanför kan ni kolla in hur det ser ut när Takikawas robotvarg skrämmer upp ett rådjur rätt så ordentligt. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Springsteendokumentär nu på Apple TV+
Lirar nya plattan

Bruce Springsteen har släppt ny platta, en platta som har fått namnet Letter to you. Man har samtidigt släppt en dokumentär där vi får följa Bruce och The E Street Band i studion när de spelar in nya plattan men också lyssna på Bruce när han pratar om sin barndom. Tumnagel
37.4°
+
Roger Åberg
0

Kolla in trailern till Skylin3s
Sista delen i Skyline-trilogin

Här kommer trailern till den sista delen i Skyline-trilogin vilken har fått titeln Skylin3s. I den tredje Skyline-filmen har jorden besegrat utomjordingarna. För att inte dessa återigen ska attackera jorden måste dock ett gäng människor bege sig till utomjordingarnas hemplanet för att göra sig kvitt hotet en gång för alla. Skyline-triloging började med Skyline som släpptes 2010 och 2017 kom den andra delen Skyline Beyond. Skylin3s har premiär 18 december. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Eldrivna arbetsmaskiner från startupen Volcon
Tvåhjulingen Grunt lanseras till våren

Volcon är en startup från Texas och de har planer på att sälja eldrivna offroad-maskiner som motorcyklar och UTV:er. Motorcykeln man presenterar nu heter Grunt och den har en elmotor som ger 50 hästar och 102 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på sex sekunder och det är också toppfarten. Ingen raket men det är heller inte tanken med denna typ av fordon. På en laddning ska man kunna ta sig 16 mil. Man ska kunna byta ut batteriet när det är urladdat och på så vis ha med sig ett extra om man skulle behöva åka längre. Lansering av Grunt är planerad till nästa vår och den ska då kosta 5995 dollar. Om det här bara är ett fordon för att kunna bränna omkring med på sin gård är oklart, men på bilderna syns det i alla fall inga blinkers eller regplåt så man kanske inte får köra med denna på allmän väg. Nästa fordon är den lilla UTV:n Stag. Den har plats för två stycken personer och har en motor som ger 230 hästar och 406 newtonmeter. 0-100 km/h går på fem sekunder och toppfarten ska ligga på 11 km/h. Räckvidden anges till 24 mil på en laddning. Lanseras i slutet av 2021. Sist ut är Beast som är en UTV med plats för fyra. Denna ska ha hela 450 hästar och 813 newtonmeter i vrid. Det räcker för att göra 0-100 på 4,5 sekunder och kunna toppa 128 km/h. Även här är räckvidden 24 mil. Lanseras i slutet av 2022. Tumnagel
41.3°
+
Bobby Green
0

Miata MK1-ägare i Europa kan nu också köpa nya reservdelar
Kul för originalnörden

Vi har tidigare skrivit att en del biltillverkare börjat sälja reservdelar till gamla modeller. Förra året började Mazda med officiella reproducerade reservdelar till första generationen av Miata, och nu kan även kunder i Europa ta del av dessa. Perfekt om man endast köper originalgrejer till sin gamla klenod som nu har några år på nacken. Mazda erbjuder 117 stycken olika delar för vänsterstyrda bilar och 156 stycken för högerstyrda. Saker som finns är bland annat ett nytt canvastak för cabställningen, diverse interiördetaljer och det finns även småsaker som muttrar och brickor. Fälgtillverkaren Enkei är även med på tåget och de har tagit fram nya aluminiumfälgar som ser exakt ut som originalfälgarna till bilen. Fast dessa är både lättare och mer robusta. Tumnagel
42.2°
+
Bobby Green
0

Ny trailer för svenskutvecklade Little Nightmares II
Snart dags att utforska nya kusliga miljöer

Svenska Tarsier Studios har släppt en ny trailer för kommande Little Nightmares II. I den nya trailern får vi följa Mono och Six som utforskar en av de kusligare banorna i spelet. Little Nightmares II släpps 11 februari till PC, PS4 och Xbox One. Spelet kommer även till PS5 och Xbox Series X | S vid senare tillfälle och folk som köpt tidigare versioner kommer kunna uppgradera till next gen-version gratis. Bonusvideo nedan med mer gameplay från spelet. Tumnagel
40.5°
+
André Stray
0

Google stäms för att beskydda sin monopolställning illegalt
Bland annat för att Apple valt Google som sökmotor på iPhone

I veckan som gick stämde USA:s justitiedepartement Google då man anser att Google använt olagliga metoder för att skydda sin nära på monopol-ställning på den amerikanska sökmarknaden. Bland annat så anser det amerikanska justitiedepartementet att Google bryter mot USA:s konkurrenslagar för att man betalar Apple för att vara den förvalda sökmotorn på iPhones och andra av Apples produkter. Enligt stämningen som lämnades in i till en amerikansk domstol i tisdags så betalar Google upp till 12 miljarder dollar om året, motsvarande runt en femtedel av Apples årliga intäkter, för att vara förvald sökmotor på Apples produkter. Googles chefsadvokat skriver i ett långt inlägg som ni kan läsa här att hela stämningen är "deeply flawed" och drar bland annat paralleller till hur vissa varumärken kan betala företag för att få en mer framträdande plats i deras butiker. Det amerikanska justitiedepartementet mot Google beskrivs som den största juridiska utmaningen som företaget någonsin ställts inför. Det hela lär sannolikt valsa runt i amerikanska domstolar i åratal innan vi kan se vad resultatet av det hela kommer att bli. Tumnagel
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Huawei Mate 40 Pro toppar Dx0marks kameralista
Rullar in med stabila 136 poäng

Igår presenterade Huawei sin nya Mate 40-serie och värstingen i familjen är Mate 40 Pro. Enheten kommer bland annat med en ordentlig kamera och Huawei pratade gott om kameran under gårdagens presentation. Och nu har den kinesiska mobiltillverkaren fått tummen upp av kameragranskarna Dx0mark som lagt Mate 40 Pro på förstaplats i mobiltopplistan. Mate 40 Pro får 136 poäng av Dx0Mark, vilket gör att enheten går om Xiaomi Mi 10 Ultra som fått 133 poäng och Huawei P40 Pro som fick 132 poäng. I vanlig ordning räknas poängen ut genom att se hur kameran presterar vid fotografering, zoom och videoinspelning. I fotokategorin får Mate 40 Pro ordentligt höga poäng i exponering, färgåtergivning, texturhantering och brusreducering. När det kommer till video är det autofokus, brusreducering och stabilisering som ser till att poängställningen blir hög. Mate 40 Pro kommer börja säljas 16 november för 13 lax. Värt att nämna är att även om telefonen har en rackarns bra kamera, så kan själva mobilupplevelsen vara lite trist i och med avsaknaden av Play Store. Men vill man ha en riktigt bra kamera så verkar Mate 40 Pro vara ett bra alternativ. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Vissa xCloud-spel får touchkontroller
Smidigt!

Microsoft har meddelat att spelstreamingtjänsten xCloud kommer få lite alternativa kontrollalternativ. Mer specifikt skriver företaget i ett blogginlägg att touchkontroller kommer bli tillgängliga för tio olika titlar som går att lira över xCloud, vilket betyder att du kommer kunna avnjuta dessa även när du inte har tillgång till kontroll. De tio olika titlarna har ni här: Dead Cells Gucamelee! 2 Hellblade: Senua’s Sacrifice Hotshot Racing Killer Instinct New Super Lucky’s Tale Slay The Spire Streets of Rage 4 Tell Me Why UnderMine Touchkontrollerna kommer vara olika beroende på vad som spelas och utvecklarna har fått tillgång till verktyg för att implementera kontroller i sina spel på bäst sätt. Titlarna ovan är först ut med touchkontroll via streamingtjänsten, men fler titlar kommer dra nytta av pekskärmen i framtiden. Tumnagel
39.8°
+
André Stray
0

Slow Mo Guys nyser i slow motion
Med Anthony Fauci

Vi har tidigare fått se hur mycket partiklar vi lyckas skjuta ifrån oss när vi nyser, hostar och pratar, men det är sällan vi får se sådant i slow motion. Som tur är har Slow Mo Guys släppt en video som visar just detta. Bonusvideo nedan. Tumnagel
39.5°
+
André Stray
0

Bjørn Nyland hänger med Polestar 2
Kommer med tips och trix

Den norska elbilsfantasten Bjørn Nyland har hängt med Polestar 2 ett tag och i dessa klipp delar han med sig av sina tankar och erfarenheter kring modellen så här långt. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

Vill du testa nya SVT Play för Apple TV?
Betatesta om du vill!

Förutom Netflix så känns SVT Play som något man behöver på sin tv, även om man inte glor så mycket så måste appen vara där. Nu är SVT på gång med en ny version av sin app för Apple TV och du kan få testa den. Klicka dig bara in på länken och anmäl dig så får du snart ett mail och kan köra på. Om du inte vill testa kan du i alla fall se hur det kommer att se ut på skärmdumparna ovan och nedan! Vad tycker ni, snyggt? Tumnagel
43.6°
+
Roger Åberg
0

Sony listar appar som släpps med PS5
Netflix, Youtube, Disney+, Spotify med flera

Playstation 5 kommer inte bara kunna lira spel av olika slag, utan kan även strömma media. Sony har skrivit ett inlägg på Playstation-bloggen där de går igenom några av apparna som kommer vara tillgängliga på PS5 vid release samt gett oss en bra titt på den nya fjärrkontrollen som kan användas för mediekonsumtion. Kontrollen har ni ovan och den har knappar som tar användaren direkt till appar som Netflix, Youtube, Disney+ och Spotify. Vid release kommer ovan nämnda appar finnas tillgängliga på konsolen samt Apple TV+ och Twitch, vilket borde stilla hungern för strömmad media en aning. Efter release kommer appar som Amazon Prime Video och fler bli tillgängliga. Tumnagel
46.0°
+
André Stray
0

Se Rambo slåss i Mortal Kombat 11
Kött, fällor och pangpang!

Rambo är på ingång i Mortal Kombat 11 och Netherrealm Studios har släppt en gameplayvideo där vi får se Sylvester Stallones karaktär slåss mot olika MK-kämpar. Och av videon att döma är Rambo en lika brutal kämpe som resterande karaktärer i spelet. Rambo kommer vara en del av Kombat Pack 2, där även Mileena och Rain är inkluderade. Kombat Pack 2 kommer bli tillgängligt 17 november vid sidan av Mortal Kombat 11: Ultimate Edition. Tumnagel
40.3°
+
André Stray
0

Ghostbusters-skor från Reebok
Släpps den 31 oktober

Gillar du tema-skor? Missade du Adidas Chewbacca-skor nu i veckan? Då kanske du ska slå till på ett par Ghostbusters-skor från Reebok istället! Det kommer att erbjudas två modeller och båda släpps den 31 oktober. Det ena paret är lite mer nedtonat medan det andra vill efterlikna spökjägarnas ryggsäckar. Ghost Smashers som de sistnämnda heter kostar 150 dollar medan Classic Leather blir dina för 100 dollar, om du hinner få några när de släpps vill säga. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Poison - Talk Dirty To Me
Fredagsklassikern

Idag är det fredag och det firar vi i vanlig ordning med lite fräsig musik. Denna vecka blir det Poison med monsterhiten Talk Dirty To Me. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Tre nya sillar från Abba
Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar

Abba presenterar nu tre stycken nya sillsmaker och dessa är Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar. Dessa beskriver man som "en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare". Malou Yeung Kadir som är Marketing Manager Abba säger följande: "Med nyheterna vill vi attrahera alla men hoppas specifikt på att guida en ny målgrupp in i sillens värld, för att göra den till en självklarhet för alla på julbordet – nya som gamla sillfans. Till skillnad från tidigare tillfälliga lanseringar till vintern så är årets nyheter här för att stanna." Hela sill-sortimentet har även fått en uppdaterad design och så har man uppdaterat receptet för Senap, Skärgård och Ramslök & Citron. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Idag är det Global Champagne Day
Skumpa i glaset!

Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas eftersom det är veckans allra bästaste dag. Som av en händelse är det idag även Global Champagne Day och då passar det ju ännu bättre att hälla upp lite bubbel för att fira. Och det ska vara champagne nu, inte bara något mousserande. Vilken champagne dricker du helst? Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Återvinningsbara och nedbrytbara jeans
Nytt från Weekday

Weekday presenterar nu Klean Jeans och Milton Denim Jacket som är en kapsel-kollektion med återvinningsbara och nedbrytbara jeans-plagg. Det här är en del av Ellen MacArthur Foundation’s Jeans ReDesign Project och plaggen är tillverkade av en blandning av återanvänd och organisk bomull. "För oss är inte detta en engångsföreteelse, vi undersöker nu hur vi kan bli effektivare och mer ansvarstagande i all vår design, säger Per Axen, ansvarig för denimdesigner på Weekday. Vi måste tänka på varje detalj som tillskärning, tyg, passform och till och med förpackningen, och nu när vi gjort det kommer vi att undersöka hur vi kan med oss dessa lärdomar och föra in dem i framtida design. Vi är till exempel väldigt glada över det faktum att vi nu har börjat återanvända konsument- och industriavfall i alla våra denimprodukter för SS21." Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Banksy-tavla såld för 7,6 miljoner pund
Show Me the Monet blev dyr

Banksys oljemålning "Show Me the Monet" har nu sålts på auktion för hela 7,6 miljoner pund - motsvarade nästan 87 miljoner kronor. Målningen är en pastisch på en av Claude Monets näckrostavlor, men i vattnet bland näckrosorna ligger det på Banksys tavla även två stycken kundvagnar och en vägkon. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Öl-bryggning hos Nils Oscar
Med David Kringlund

Bartendern och drinkexperten David Kringlund har vi skrivit en del om tidigare. I sitt senaste klipp besöker han bonden Thomas och Nils Oscars bryggeri för att spana in hur det går till att brygga lite öl. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green

Buda hem Neos kläder från The Matrix Reloaded
Eller Jokerns slips

I år kommer Prop Stores årliga auktion med ikoniska grejer från både TV-shower och filmer att innehålla saker från bland annat Pretty Woman, Alien och The Matrix Reloaded. Totalt handlar det om 900 stycken olika saker som ska auktioneras iväg. Från Matrix kommer Neos outfit att erbjudas och den väntas gå för mellan 52.000 och 78.000 dollar. Andra godsaker är Jokerns slips från The Dark Knight som väntas gå för mellan 10.000 och 13.000 dollar. Sen kommer även Obi-Wan Kenobis ljussabel från Star Wars: Revenge of the Sith att klubbas iväg, och den väntas gå för mellan 103.000 och 155.000 dollar. Den 29 oktober kommer katalogen med allt som erbjuds att gå live på länken nedan. Själva auktionen äger rum mellan den 1-2 december. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

71 Nirvana-riffs på fem minuter
Det svänger ju

Den här killen gillar verkligen Nirvana och bestämde sig för att spela så många riffs från bandets låtar som möjligt på fem minuter och det blev 71 stycken. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green

Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag

Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green

Miley Cyrus gör cover på The Cranberries Zombie
Och några andra låtar

Små ställen med live-scener har det ganska så tufft just nu i corona-tider. För att försöka göra något i alla fall anordnades National Independent Venue Association en tre dagar lång virtuell festival som de kallade Save Our Stages. 35 stycken olika artister deltog över hela USA, däribland Macklemore, Foo Fighters, Reba McEntire och Miley Cyrus. Här får vi se och höra Miley på nattklubben Whiskey a Go Go i Los Angeles där hon bland annat framför The Cranberries klassiker Zombie. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green