37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Eagle breddar utbudet med Spyder GT Ytterligare en ny Jaguar E-Type
Eagle breddar utbudet med Spyder GT

Eagle bygger nya bilar med utseendet av Jaguar E-Type och nu breddar de utbudet med modellen Spyder GT. Precis som sina syskon Speedster och Low Drag GT får den här en kaross i handbyggd aluminum och modern teknik undertill. Det som skiljer den från Speedstern är att denna har en något högre vindruta och ett tygtak man kan fälla över sittbrunnen. Kanske inte lika vacker som syskonet, men något mer praktisk.

Under huven sitter en rak sexa med isprutning på 4,7 liter hämtad från E-Type och denna ger ifrån sig 346 hästar. Bilen väger in på strax över ett ton och till 100 km/h tar man sig på omkring fem sekunder.

Några priser har inte presenterats än men det lär inte bli billigt. De första kunderna får sina bilar nu i sommar.

Bil, Nyheter, Eagle Spyder GT, Jaguar, E-Type, cabriolet, custom Via Evo
E-Type Speedster Lightweight - en E-Type för 2011 Klassiska linjer, bantad och med insida från idag Jaguar E-Type firar 50 år i år. Bilbyggaren Eagle tyckte därför att det var högst passande att presentera deras senaste skapelse, E-Type Speedster Lightweight. I grunden en äkta E-Type från 60-talet, men med lite annat utseende, och modern uppdaterad teknik under plåten. Enligt Eagle är Lightweight "The worldx27s most exclusive hand built car." Bilen vi ser på bilderna är deras bygge från 2009. Varje del av den klassiska bilen har varsamt gåtts igenom och uppgraderats för att möta dagens krav på både säkerhet och prestanda. Man har även haft vikten i åtanke och ställer man kärran på vågen stannar nålen på exakt 1 000 kilo. Motorn är originalet från förr, en 6-cylindrig spis i aluminium på 4,7 liter som utvecklar 310 hästar och 460 Nm vid 4 800 varv. 0-100 km/h går på under fem sekunder och toppfarten anges till 250 km/h. Till motorn sitter en femväxlad manuell låda kopplad. Bilen har fått justerbara dämpare, hålborrade större bromsskivor. Runtom sitter det 16-tumsfälgar med 225/55-däck fram och 245/55 bak. Debuten sker på Concours dx27Elegance i London som pågår mellan den 22:e till den 24:e juni. Tumnagel
42.0°
0
42.2° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 19 feb 2016, 17:00
Eagle breddar utbudet med Spyder GT Ytterligare en ny Jaguar E-Type
42.2°
0