42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Elbilen Aspark Owl klarar 0-100 km/h på under två sekunder Snabb!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Elbilen Aspark Owl klarar 0-100 km/h på under två sekunder

I september förra året visade Japanska Aspark upp den eldrivna superbilen Owl. De sa då att de siktade på att den skulle klara av 0-100 km/h på under två sekunder, och nu visar man att man har lyckats med just detta.

Bilen som är byggd på ett rörramschassi med en kaross i kolfiber sägs väga runt 850 kilo. Drivningen sker på alla fyra hjulen men effekten på elmotorn är lite oklar, en del säger att den är 435 hästar, andra säger 1.000 hästar. Rätt stor skillnad med andra ord. Toppfarten ska i alla fall ligga på 280 km/h.

Som vi kan se är företagets testbana inte särskilt imponerande men verkar fungera för det man skulle testa i alla fall. Bilen man kör med ska ha racingslicks och ultrakondensatorer istället för batterier. Dessa laddas och laddas ur väldigt fort och det är väl just detta som gör att bilen kan klara av den imponerande accelerationen, men inte så mycket mer.

50 stycken exemplar av Owl ska byggas och tillverkningen ska dra igång snart. Prislappen ska ligga på runt 35 miljoner kronor.

teknikensvarld.se Bil, Elbilar, Aspark Owl, elbil, snabb, Japan Aspark Owl - supersnabb elbil från Japan Siktar på 0-100 km/h på under två sekunder Toppfarter i all ära, men det är något alldeles speciellt med bilar som snabbt tar sig iväg från stillastående. 0-100-tiden är det vi oftast mäter och har man en bil som klarar av detta på runt tre sekunder räknas det som väldigt snabbt. Men utvecklingen går hela tiden framåt och även om många säger att det snart börjar bli fysiskt omöjligt ska ju givetvis hastigheten bli ännu snabbare. Japanska Aspark har en eldriven superbil på gång som de hoppas ska kunna göra 0-100 på under två sekunder. Det är ruggigt snabbt. Tyvärr får vi inte reda på vad som lurar under skalet för att gänget ska lyckas, men eftersom bilen kommer att ställas ut i Frankfurt lär mer information kring den släppas då. Tumnagel
44.8°
0
37.5° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 19 feb 2018, 13:30
Elbilen Aspark Owl klarar 0-100 km/h på under två sekunder Snabb!
37.5°
0