10 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
En snabbtitt på Lexus LFA Kanske första och enda gången dessutom
En snabbtitt på Lexus LFA

Igår var jag och en skara exklusivt inbjudna människor på Operaterassen för att titta på Lexus superbil LFA. En bil som under många år har varit i utveckling, slagit rekord på Ringen och som väldigt få någonsin kommer att få njuta av. Jag hade turen att få klämma lite på den i alla fall och passade då på att ta dessa kackiga bilder ni ser här.

Jag har varit lite allergisk mot Lexus då jag har tyckt att deras interiörer verkligen inte matchar vare sig utsidan eller prislapparna på bilarna. Det där fick jag äta upp när jag entrade LFA. Sjukt ombonad överallt, riktigt sportig inredning där man plöjde ner ändan i grymma sportstolar och ett par växelpaddlar som inte kändes som de var byggda i wellpapp. Sjysst mittkonsol med knappar som faktiskt gav lite motstånd när man tryckte på dem. Tyvärr var inte tändningen på så att man kunde få se den übergrymma digitala instrumenteringen live.

Någon hade i alla fall nyckeln till bilen och startade den två gånger. Dra på trissor! Ett Formel 1-ljud blandat med en ylande supersporthoj skrek ut sin ilska ur de tre runda piporna där bak. Responsen på gasen verkar vara i samma klass för från att ha varvat till att gå ned på tomgång igen tog det ungefär 0.0001 sekund. Jag ville bara ha mer men då rummet ganska snabbt fylldes av annat än alkoholångor kunde bilen inte vara igång så länge. Ingen mening att filma ljudet med en iPhone så jag bäddar in ett klipp under "Läs mer" här så kanske ni ändå förstår vad jag menar. Dock inget torrgasande utan last och nedväxlingar. Lyssna speciellt på nedväxlingarna som får nackhåren att resa sig!

500 kärror ska byggas och även fast alla inte är byggda än så är de fortfarande redan sålda. Till det nätta priset av cirka 4.2 miljoner kronor styck. Chansen att det här var den enda gången jag någonsin kommer att få se den här bilen i Sverige, kanske i världen, är stor. Men jag är glad ändå för det är få som får möjligheten att gnida jeans i de där illröda stolarna. Och få stigbygeln masserad av en 560 hästar stark V10-motor. Jag kan nu dö lycklig. Eller i alla fall ta helg.

Bil, Övrigt, Lexus, LFA, Operaterassen, ljud, visning, exklusivt
En snabbtitt på Lexus LFA

Läs mer
39.8° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 28 okt 2011, 15:33
En snabbtitt på Lexus LFA Kanske första och enda gången dessutom
39.8°
0