41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ford visar nya Mustang i cabbat utförande
Ford visar nya Mustang i cabbat utförande Snyggare än coupén?

Tidigare i veckan drog Ford täcket av uppdaterade Mustang och redan nu är det dags att även visa upp bilen i cabrioletutförande. Jag ska erkänna att jag inte tyckte att faceliften gjorde bilens utseende bättre men på dessa bilder ser den faktiskt inte så dum ut.

I övrigt blir det samma specifikationer som coupé-versionen även om den här troligtvis kommer att väga lite mer. Tre nya lackalternativ tillkommer och det finns inte mindre än tolv stycken olika fälgar att välja mellan. Lansering sker till hösten.

Bil, Ford, Ford Mustang, facelift, cabriolet, cab, officiell

Ingen V6:a men 10-stegad låda i Fords uppdaterade Mustang
Faceliften är nu officiell

Tidigare i dag kunde vi se Fords uppdatering av modellen Mustang på film. Nu är bilen presenterad och vi får lite mer kött på benen. Nyheterna förutom den uppenbara förändringen i designen är att V6-alternativet slopas helt, att det går att få en tiostegad automatlåda och att instrumenteringen bytts ut mot en moderiktig digital skärm. Den turboladdade EcoBoost-fyran på 2,3 liter och den fem liter stora V8:an finns kvar och det är den sistnämnda som får den nya automatlådan som tillval. Det manuella alternativet här har också uppdaterats med en dubbelskivig koppling och dubbelmassesvänghjul. Båda motoralternativen ska bjuda på mer kraft men några siffror har Ford tyvärr inte delat med sig av. Mustang med V8:a får ett nytt avgassystem med en elektronisk klaff så att man kan öppna upp det lite mer när man vill höra sången bättre. Nya stötdämpare och nya krängningshämmare ska styva upp och göra körningen lite skarpare. För första gången går det även att få de adaptiva dämparna MagneRide på tillvalslistan. Säkerhetssystemen Pre-Collision Assist with pedestrian detection, distance alert, lane-departure warning, lane-keeping assist och Driver Alert System är också nyheter som har hittat in i bilen. På insidan ska den tråkiga plasten ha blivit lite roligare och allt som ser ut som aluminium ska nu vara det. Några priser och när uppdateringen hittar till Sverige vet vi tyvärr inte än. Tumnagel
42.4°
0
42.6° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 20 jan 2017, 16:15
Ford visar nya Mustang i cabbat utförande Snyggare än coupén?
42.6°
0