26 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium! Breaking News! Microsoft köper Activision Blizzard!

Harley-Davidson säger att man ska släppa elmotorcykel inom fem år
Väntar på bättre batterier

Harley-Davidson säger att man ska släppa elmotorcykel inom fem år
Konceptet LiveWire
Foto: Harley Davidson

Den legendariska amerikanska motorcykeltillverkaren Harley-Davidson uppger nu att man planerar att släppa en elmotorcykel inom fem år.

Enligt sajten Asphalt And Rubber tar det cirka tre till fem år att utveckla en helt ny motorcykelmodell och just nu väntar HD på att batterierna ska bli lite mer kraftfulla säger företagets VD Matt Levatich till Wall Street Journal.

HD har sedan tidigare tagit fram elmotorcykel-konceptet LiveWire och i klippet nedan kan ni kolla in när Jay Leno testar detta.

Bil, Övrigt, harley-davidson, hd, elmotorcykel, livewire
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Harley-Davidson säger att man ska släppa elmotorcykel inom fem år

LiveWire - Harleys första elmotorcykel

Först fick vi en liten teaser från Harley-Davidson i form av en båge som susade förbi, och på ovanligt Harley-vis så var det just bara ett sus. Det brukar ju annars rumla rejält när en hoj av detta märke passerar men det är nya tider nu. Idag presenterades prototypen LiveWire - Harleys första eldrivna motorcykel. Cykeln har en elmotor på omkring 75 hästar men några övriga specifikationer finns inte tillgängliga för tillfället. Livewire kommer nu att turnera runt i USA för att folk ska få se den och lämna sina synpunkter. Först efter detta kommer beslut om massproduktion att tas. Vad tycker du? Är el rätt väg att gå även för Harley? Tumnagel
278kg
0

The Verge testar Harleys elhoj

Förra veckan visade Harley-Davidson upp sin allra hetaste nyhet - elhojen Livewire. Cykeln är än så länge bara en prototyp men The Verge har trots det fått sig en provtur. Massa bilder på länken nedan. Tumnagel
106kg
0
50.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 15 jun 2016, 21:45
Harley-Davidson säger att man ska släppa elmotorcykel inom fem år Väntar på bättre batterier
50.6°
0