20 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Hedin Bil börjar med bilprenumerationer
Prenumerera på bil 30 dagar i taget

Hedin Bil börjar med bilprenumerationer
En av bilarna man kan prenumerera på - Kia EV6
Foto: Roger Åberg

I samarbete med Imove och Schysst kommer Hedin Bil från och med den 28 november att sälja bilprenumerationer där du lånar bilen 30 dagar i taget. Det är på test till en början och pilotprojektet startar på Hedin Bils anläggning i Akalla, Stockholm. Några av bilarna som man kommer kunna prenumerera på är Kia EV6, Nissan Qashqai, MG ZS EV, Citroen C3, MG EHS och Ford Mustang Mach-e. Några priser har vi dock inte fått ta del av än.

2030 räknar Boston Consulting Group med att bilprenumerationer kommer att omsätta 30 till 40 miljarder dollar och stå för 15 procent av nybilsförsäljningen samma år.

Bil, Nyheter, Hedin Bil, bilprenumerationer, prenumerera, bil, modeller
Visa Pressmeddelande Hedin Bil börjar sälja bilprenumerationer

– Ny försäljningsmodell i samarbete med Imove och Schysst

Hedin Bil lanserar en ny produkt och börjar för första gången att sälja bilprenumerationer. Från 28 november adderas bilprenumerationer till företagets kunderbjudande som idag inkluderar traditionell bilförsäljning, avbetalning, privat- och företagsleasing. Pilotprojektet startar på Hedin Bils Multibrand anläggning i Akalla.

– Hedin Bil tar ledarrollen när bilbranschen förändras och blir den första bilåterförsäljaren i Sverige som erbjuder prenumerationer från olika märken, säger Morten Westby, VD på Hedin Stockholm Bil.

Kia EV6, Nissan Qashqai, MG ZS EV, Citroen C3, MG EHS och Ford Mustang Mach-e är några av bilarna som det kommer att gå att prenumerera på 30 dagar i taget hos Hedin Bils anläggning i Akalla, som idag representerar 17 bilvarumärken.

– Vissa bilister behöver bilen varje dag året runt, andra behöver den under en period. Vi möter alla behov och kan dessutom erbjuda bilar omgående till många som väntar på leverans, fortsätter Morten Westby.

Satsningen sker i samarbete med prenumerationstjänsterna Imove och Schysst, som etablerade sig på den svenska marknaden i början av 2021. Den norska elbilstjänsten Imove har idag drygt 100 bilar på de svenska vägarna.

– Sverige står inför en boom av nya elbilsmodeller. Med den här försäljningskanalen kommer vi att växa ännu snabbare och hjälpa fler svenskar att ta steget över till elbil, säger Imoves Sverigechef Magnus Engervall.

Den svenska bilprenumerationstjänsten Schysst startades av försäkringsbolaget Gjensidige i mars 2021 och har idag runt 50 bilar.

– Bilprenumerationer kommer att stå för en allt större del av nybilsförsäljningen när flexibelt bilägande blir allt viktigare för bilisterna. Genom samarbetet med Hedin Bil kan vi erbjuda ett brett och prisvärt utbud av nya bilar, säger Markus Ljungblad, Affärsutvecklingschef på Schysst.

Den nya produktkategorin kommer att finnas till försäljning från den 28 november på Hedin Bils anläggning i Akalla. Bilprenumerationer beräknas omsätta 30 - 40 miljarder USD 2030 och stå för 15 procent av nybilsförsäljningen samma år (källa Boston Consulting Group).

I.A. Hedin Bil är en av Nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är också investerare och delägare i Imove. Hedin Bil är representerat på mer än 120 platser i Sverige, Norge, Belgien och Schweiz. www.hedinbil.se

Imove grundades i Bergen, Norge sommaren 2018 av Hans-Kristian Aas och Gunnar Birkenfeldt. Imove erbjuder bilprenumerationer med 100 procent elbilar som ger användarna frihet och flexibilitet. Prenumerationen går att pausa, avbryta eller byta när du vill. Imove A/S grundade dotterbolaget Imove AB vid årsskiftet 2020/2021. I februari 2021 lanserades Imove i Sverige. www.imove.se

Schysst lanserades våren 2021 och erbjuder bilprenumerationer i Stockholm och Uppsala. Bakom Schysst står det nordiska försäkringsbolaget Gjensidige. Schysst har ett brett utbud av populära bilmodeller och erbjuder ett 100% enkelt sätt att ha bil till en fast månadsavgift. Du kan byta bil eller avsluta prenumerationen när du vill. www.schysst.se
2585 röster Tycker du att prenumerera på bil i 30 dagar är ett smart upplägg?
Visa resultat

Bilprenumerationstjänsten Imove kommer till Sverige
Jämför sig själva med Netflix och Spotify

Igår lanserades den norska bilprenumerationstjänsten Imove här i Sverige. De säger sig erbjuda ett brett utbud med bilar och grejen ska vara att man slipper bindningstid. Företaget jämför sig själva med Spotify och Netflix och precis som alla andra leasingtjänster ingår service och försäkring. Det finns ingen milbegränsning utan du får köra hur mycket du vill för den fasta månadskostnaden. Imove erbjuder bara elbilar och i utbudet finns för närvarande Skoda Citigo e, Volkswagen e-up! och Volkswagen ID.3 (tydligen ersatt av Tesla Model 3) så det där med brett utbud verkar inte gälla här i Sverige, inte än i alla fall. Både Skodan och e-up! är också nedlagda av tillverkaren, så Imove verkar ha fått tag på bilar som inte har blivit sålda och erbjuder nu dessa i denna leasingform istället. Men det kostar. För Skodan och e-up! vill man ha 3990 kronor i månaden, och för Model 3 vill man ha hela 11.990 kronor i månaden. Lanseringen i Sverige sker först i Stockholm och Uppsala. Målet är att ha 500 stycken prenumeranter i slutet av året. Målgruppen är unga personer som inte riktigt vet hur deras bilbehov kommer att se ut de närmaste månaderna och därför kanske inte vill binda upp sig på något långsiktigt. Tumnagel
30.9°
0

Hedin Bil kommer att sälja Byton i Sverige och Norge
Lansering sker nästa år

Nu får vi reda på att Hedin Bil blir sälj- och servicepartner i Norge och Sverige för det kinesiska elbilsmärket Byton. Tidigare har det sagts att deras första modell M-Byte skulle lanseras här i år men detta har skjutits fram till mitten av nästa år istället. 65.000 personer har redan reserverat bilen och 25.000 av dessa finns i Europa. Sverige och Norge är två av de viktigaste marknaderna här tillsammans med Schweiz, Tyskland, Frankrike och Nederländerna. Planen är att öppna möjlighet att förhandsboka bilen för 500 euro i mitten av året. Gör man det säkrar man en tidig produktionsplats av en bil. Prislappen kommer att vara från 45.000 euro men det är exklusive moms, frakt och leveransomkostnader. För den pengen får man en elmotor på 272 hästar och ett batteripack på 72 kWh som ska ge en räckvidd på 36 mil enligt WLTP. Toppversionen med fyrhjulsdrift har istället dubbla elmotorer på sammanlagt 408 hästar och ett batteri på 95 kWh som ger 43,5 mils räckvidd. Det finns även en version av denna med bara bakhjulsdrift som då ger lite längre räckvidd - 46 mil. Tumnagel
38.3°
0
39.0° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 25 nov 2021, 15:30
39.0°
0

Hedin Bil börjar med bilprenumerationer

Prenumerera på bil 30 dagar i taget