m

King of the hill

King of the hill
Foto: Bobby Green
Bil / Land Rover

Vad har bilar som Porsche Cayenne, BMW X5, Audi Q7 och Volkswagen Touareg gemensamt? Jo de har alla inspirerats av ett original - suven Land Rover. Denna britt i robust kostym som levt sedan 1948. Den perfekta bilen på safarituren eller i lerhålan i skogen. Enkel konstruktion, raka linjer och motorer som aldrig vill dö hur mycket man än pinar dem. Under årens lopp har modellerna förfinats men grundprincipen har alltid funnits där - en rejäl bil med goda terrängegenskaper. 1970 föddes Range Rover. Det var en bil som hade samma DNA som Land Rovern men som passade lite bättre in i finare omgivningar - som i stan och på uppfarten till herrgården. Nu fick de som hade gott om pengar en lyxvagn som även kunde ta sig över stockar och sten. Under årens lopp har modellen utvecklats och förfinats, om än i en hyfsat långsam takt, men 2012 när den fjärde generationen introducerades skedde stora förändringar. Land Rover hade då precis landat i att de köpts upp av indiska Tata Motors och det var dags att markera detta. En helt ny Range Rover som inte var baserad på modellen Discovery presenterades och det var återigen dags för Land Rover att ta plats som herre på täppan. För några dagar sedan fick jag chansen att testa den nya bilen i sportkostym, och så här var det.

Inledning

Range Rover Sport är vanliga Range Rovers mindre syskon. Principen är samma men Sporten har som namnet antyder sportats till en aning och även försetts med ett lite annorlunda utseende. Jag ser det som en Evoque som ätit den röda svampen i Super Mario. Tittar man bara snabbt på bilen kan man lätt missta den för den ännu mindre modellen. Den sluttande taklinjen, taket i kontrasterande färg och både strålkastarna och lamporna bak som har stora likheter. Och det är såklart ingen slump. Lilla Evoque är omåttligt populär och det är klart att man ska rida vidare på den vågen.

Range Rover sport är en stor bil, men efter att ha mött ett par stycken av vanliga Range Rover av senaste snitt kände man sig ganska så snabbt dwarfad. Den mäktiga och platta nosen i Range Rover visar vem som bestämmer och bilens kantiga form gör att den verkligen ser helt enorm ut. Den är dessutom försedd med mer bling och känns mer pimp än vad Sporten gör, som är lite mer diskret i sitt utförande. Range Rover är en stor bil, Range Rover Sport en liten stor bil.

Körkänsla

Under locket på testbilen har Land Rovers tekniker stoppat ned samma stora diesel-V8:a som Range Rover erbjuds med. Den är på 4.4 liter, är försedd med turbo och har ett enormt vrid. I Sporten har man begåvat motorn med ett nytt insug för att ge den ett ännu härligare, fylligare och mullrigare ljud. Och det här är det som är usp:en i mina öron. Man kan få Sporten med en stark dieselsexa på nästan 300 hästar, så varför ska man välja en större och törstigare motor som bara bjuder på 40 hästar till? En sak jag inte riktigt kunde förstå förrän jag vid första rödljuset i uppförslut var lite tyngre i högerfoten än tidigare. V8:a-mullret. För en motorintresserad väcker det alla slags känslor. Ett dovt ljud som sätter sig i ryggraden och som sedan sprider en värme i kroppen och försätter en i ett tillstånd av välmående. Ljudet blev snabbt beroendeframkallande och att endast krypköra och samtidigt få en vacker sång levererad var en grym kombo. När motorn sedan vispar i en högre växel när man gasar iväg är ren kärlek.

Men motorn handlar ju som vi alla vet inte bara om ljud. I det här fallet handlar det också om kraft. 340 hästar, 700 Nm. Bra med effekt, grymt vrid, men det är också en rejäl pjäs att flytta på. Land Rover har med hjälp av bland annat kaross i aluminium lyckats banta nya Range Rover med hela 400 kilo, men den väger fortfarande nästan 2.5 ton. Det frambringar inte direkt sportbilsegenskaper. Man känner vid fullt gaspådrag att det är mycket material som ska iväg i den riktningen man styr och det är inga våldsamma accelerationer man bjuds på. Dock är 0-100 km/h på 6.9 sekunder verkligen inte fy skam med tanke på bilens storlek. Ett Dynamic-läge ställer om bilen för sportigare körning men man blir alltid påmind om vikten och det här är ju knappast något man tar ut på en racerbana - den här bilen hör hemma på landsbygden eller där den nog kommer att synas mest - i stan.

Som standard är luftfjädringen i bilen något styvare än i vanliga Range Rover. Och jag måste säga att jag tyckte att fjädringen ibland kändes lite hård. När man råkade hamnade i en dåligt lagad håla i asfalten kunde det dunka till rätt så stumt vilket var lite förvånande. I övrigt sväljer bilen det mesta och den är sjukt bekväm att köra och åka i. På motorvägen plöjer den på som om inget kunde stoppa den och vid lite pressande på kurvigare vägar imponeras man över att den hänger med såpass bra som den gör. Stabil som katten och inga svampiga rullningar eller liknande.

Bilen var försedd med växelpaddlar bakom ratten, men dessa rörde jag inte ens en enda gång. Varför har man paddlar i den här typen av bil? Och varför har det blivit en såpass stor trend att varenda bil nu, oavsett sniknivå, ska larva sig med detta rejsiga påfund? Jag förstår det helt enkelt inte. Växellådan i det här fallet växlar alldeles utmärkt utan att jag är där och drar och stör. Snabba, fina växlingar och vid en kickdown skjutsas jag iväg betydligt snabbare än om jag hade varit bakom ratten och fipplat. I mina ögon ser det också bara töntigt ut i den här typen av bil. Det är ingen sportbil och jag tror att kunderna som köper den max kommer att testa om paddlarna en någon gång för att sedan aldrig använda dem igen.

Man känner sig lite som en trucker när man rattar nya Range Rover Sport. Det härliga mullret i kombination med en stor bil inger respekt, och man känner sig rätt mäktig på vägen. Den må inte se lika pampig ut som vanliga Range Rover men den kaxiga fronten gör sig ändå bra bland suvarna på stan. Och i mina ögon är det här det snyggaste valet man kan göra i den här bilkategorin just nu.

Konceptet Range Rover innebär också att man inte hela tiden behöver kuska omkring i stan och svära över att alla småbilar är i vägen. Den här kan man oblygt även styra ut på vischan och ner i ett traktorspår som jag gjorde. Ratten bakom växelväljaren som för det mesta står i autoläge kan tryckas upp och man får då tillgång till en hel radda med olika terrängalternativ. Beroende på vad du väljer låses diffar hit och dit och motorn anpassas efter vad som komma skall. Du får direkt upp vad som händer med bilen och vad du kan göra utan att den protesterar. Översikten över detta är mycket bra och att köra terräng blir en barnlek. Nu lekte jag i och för sig bara runt i en liten hage och Rangen gäspade nog mest åt mina körningar över lite stockar och stenar. Men man kan göra så mycket mer, utan att bilen vacklar. Dock är det ju inte helt optimalt att ha stora snygga fälgar och framför framhjulen sitter det även en liten plaststänkskärm som flera gånger nästan strök med på grund av dess placering. Bilen var även utrustad med Wade Sensing-system vilket innebär att den känner av när du kört ner i drickat och håller koll på hur mycket djupare du kan köra innan det är dags att kliva upp. Hela 78 centimeters djup är inga problem. Tyvärr fick vi aldrig tillfälle att testa detta, hamngubbarna vid Silja Line gillade inte när jag körde ned på deras båtbrygga.

Interiör

Här trivs man. Land Rover har på senare år verkligen gjort sig ett namn som en av de tillverkare som bjuder på en påkostad och trevlig interiör. Och jag måste hålla med om det. Allt (nästan) känns ombonat och genomtänkt, raka fina linjer, trevliga materialval, underbara stolar och man får ett gediget intryck. Designen matchar den som sitter i Evoque och en nyhet är att den rätt häftiga (men helt onödiga) växelväljaren som dök upp ur panelen när man startade bilen har fått stryka på foten. Den är numera ersatt med en vanlig spak som man väljer växlar med, och det är i mitt tycke ett bättre alternativ.

Men. Även om allt är fint att se på fungerar det inte riktigt som man (jag) vill. För det första gör den sluttande instrumentpanelen att en del saker känns för långt bort från föraren. Om jag ska trycka på knappar ute i högra kanten måste jag sträcka mig. Jag kände mig flera gånger som en T-Rex fast utan de grova benen. Och infotainmentsystemet ska vi inte ens prata. Eller jo, det ska vi. Den som kom på kombinationen av att både använda knappar vid sidan av skärmen och touch skulle jag vilja prata med. Varför inte köra allt i en och samma ruta? Nu blir det bara förvirrande och att trycka på touchknapparna på sidan var bara irriterande. Dessutom har Land Rover inte orkat bemöda sig med att byta ut det gamla trötta gränssnittet mot något nytt och fräscht och det suger verkligen. Instrumentpanelen framför föraren består av en stor skärm där allt är digitalt, och den är jättefin och fungerar alldeles utmärkt. Men sen tittar man till höger på navigatorskärmen och man tror att man hoppat in i en bil från 80-talet. Gränssnittet är långsamt, ologiskt och grafiken är riktigt usel. Ett exempel på korkade lösningar är stolsvärmen. För att slå på den finns det en fysisk knapp under skärmen. Trycker du på den kommer en bild på stolarna upp och du får då där trycka igång värmen via touchscreenen. När rumpan grillats klart och man vill stänga av eller justera värmen får man återigen trycka på den fysiska knappen och sedan på skärmen och sedan på ett par pilar för att få det som man vill ha det. Idiotiskt! Och man måste slå på värmen manuellt varje gång man startar bilen, eftersom det inte handlar om enbart en fysisk knapp som redan är intryckt.

En annan sak som dock är bra med bilen är att den är utrustad med kameror, precis överallt. Du kan få en bra översikt över var trottoarkanten är så att du inte repar fälgarna, du kan se runt hörn och när du fickparkerar är det nästan en skam om du misslyckas. Problemet med allt detta är dock att kamerorna har en upplösning på minus 256 pixlar. I början trodde jag på riktigt att linserna var skitiga för det var verkligen helt usel bild. Vad kostar en vettig webbkamera i dagens läge? Som tur är var bilen även utrustad med pipljud, för de där kamerorna kände jag inte att jag ville lita på.

I övrigt trivs man bra i kupén och det man vill ha finns här. Knapparna på ratten kan vara lite jobbiga ibland då placeringen inte är optimal, och om man ska hissa ned rutan sitter dessa knappar lite väl högt i dörren. Det är mycket plats för fötterna, lite för mycket faktiskt, då jag ibland missade bromspedalen.

Sen har vi ju baksätet. Det är en mindre kul historia. Designen med det sluttande taket måste kännas någonstans och det är här. Två vuxna sitter knappt okej och man får en obekväm vinkel på benen då golvet är såpass högt. Det höga golvet gör sig även påmint i bagageutrymmet, som inte alls är särskilt stort. Här får man med baksätet uppfällt in 784 liter. Det är visserligen mer än både Porsche Cayenne och BMW X5, men ändå. Ett enormt reservhjul under bagagerumsgolvet tar mycket plats.

Avslutning

BMW, Porsche och Audi har inget mot originalet. This is the real deal om man inte bara vill blinga runt i stan med en otymplig bil. De andra klarar också lite terräng, men det är den här man ska ha om man riktigt vill lera ned sig.

Varför ska man välja SDV8:a då? Jo, om man ändå har tänkt att lägga nästan en mille på en bil kan man väl lika gärna fläska på med det värsta? Den bensinslukande kompressor-V8:an på 5.0 liter känns något gammal nu och diesel känns mer rätt i den här typen av bil. Njut av vridet när du kört "fast" ute på åkern och det dova mullret som sprider grannsämja vart du än befinner dig.

Fakta Range Rover Sport SDV8 Autobiography:

Motor: V8, 4.4 liter, diesel, turbo, 340 hästkrafter, 700 Newtonmeter.
Växellåda: Åttastegad automat.
Drivning: Fyrhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 6.9 sekunder, toppfart 225 km/h.
Hjul: 275/40 R20.
Mått: Längd 4.85 meter, bredd 1.98 meter, höjd 1.78 meter, hjulbas 2.92 meter, vikt 2 490 kilo, tankvolym 105 liter, förbrukning 0.87 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 229 gram per kilometer.
Pris: 909 000 kronor.

Läs mer
55.3°
0

King of the hill

Ben Affleck pratar med Sacha Baron Cohen
Bland annat om den där Giuliani-scenen

I det senaste avsnittet av intervjuserien Actors on Actors pratar Ben Affleck med Sacha Baron Cohen om diverse saker. Ett ganska trevligt samtal om man är intresserad och du kan lyssna på hela grejen i klippet ovan. Inte helt oväntat var Ben mycket intresserad av hur de lyckades få till den där Rudy Giuliani-scenen från Borat Subsequent Moviefilm. Just den delen kan du se i tweeten nedan. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Larry King är död
Amerikanska tv-legenden har lämnat oss

Den amerikanske tv-profilen Larry King är död, 87 år gammal. Larry åkte in på sjukhuset strax innan nyårsafton eftersom han behövde intensivvård för COVID-19. Tyvärr förlorade han kampen och har nu avlidit på Cedars Sinai-sjukhuset i Los Angeles. Förutom COVID-19 hade Larry länge haft andra hälsoproblem så som diabetes, flertalet hjärtattacker, flerfaldig bypassoperation samt lungcancer och tillhörde därav också flera riskgrupper. Tumnagel
22.1°
+
Frode Wikesjö
0

Ny svensk plattform för jakt- och sportskytteartiklar
Pangare.se

Pangare.se är en ny markplatsplattform skapad för svenska jägare och sportskyttar. Syftet med sajten är att de som håller på med dessa hobbys kan handla jakt- och sportskytteartiklar säkra för både köparen samt säljaren. På sajten kan du både hitta begagnade och nya artiklar. Genom e-legitimation (Bank ID och Freja eID) verifieras användarnas identiteter men deras annonser är anonyma för andra. Detta gör att ingen kan lokalisera föremålet säljaren annonserar fram till säljaren väljer att svara på meddelandet skickat från en potentiell köpare. Sajten påstås också lagra så lite data som möjligt och säger att de rensar alla data de besitter flera gånger i timmen. Folket bakom sajten kom på idéen när de insåg hur svårt det har blivit att köpa och sälja jakt- och sportskyttevapen säkert och smidigt. Sociala medier tar också allt mer avstånd från vapen och stänger ner grupper samt sidor tillägnat för sådant. Därför ville de göra livet lite lättare och säkrare för landets jägare och sportskyttar via denna nya sajt. Tumnagel
40.2°
+
Frode Wikesjö
0

Google sök får ny design på mobilen
Ingen jättedramatisk förändring dock

Google sök i mobilen kommer få en lite lättare design på telefonerna inom de närmsta dagarna. Google utlovar en ljusare design som gör det enklare att fokusera på informationen man söker efter istället för designen runtomkring. Sökresultaten sträcker sig nu längre ut till kanterna och allt har fått en mer "rundare" känsla. Den nya designen rullas ut till användare inom de närmsta dagarna. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Apple vill börja använda MagSafe-kontakt igen
Och SD-kortläsare

Bloomberg rapporterar att Apple planerar att börja använda MagSafe-kontakter och SD-kortläsare på MacBook igen. MagSafe-kontakten slopades som bekant 2015 till förmån för USB-C. USB-C är ju helt klart en trevlig kontakt då man kan hitta sådana sladdar samt laddare lite var som helst och är inte heller särskilt dyra. Men USB-C-kontakten förhindrar ju inte från att ens dator dräms i golvet när någon råkar rycka i sladden på fel sätt. Bloomberg säger att nästa MacBook Air kommer köra MagSafe igen och ha två USB-4-portar. Om MagSafe-kontakten kommer se likadan ut som den gjorde för fem år sedan är dock oklart. En anledning till varför man går tillbaka till MagSafe är enligt Bloomberg för att tillfredsställa Mac-fantaster som gnällt över att de nya datorerna inte använder denna magnetiska kontakt längre. Förutom MagSafe-kontakten så nämner de också att SD-kortläsaren kan komma tillbaka till MacBook Pro framöver. Detta är säkert något som kommer glädja fotografer då kortläsaren plockades bort 2016. Tumnagel
50.8°
+
Frode Wikesjö
0

Vicarious Visions sägs ligga bakom Diablo II: Resurrected
Borde därav bli bättre än Warcraft III: Reforged

I går blev det känt att Tony Hawkx27s Pro Skater 1 + 2-utvecklaren Vicarious Visions skulle bli en del av Blizzard. Inte långt efter den nyheten rapporterar Bloomberg att studion kommer ansvara för den uppdaterade versionen av Diablo II. Denna uppdaterade version utvecklades initialt av ett internt team som var ansvariga för Warcraft III: Reforged, en remake som inte togs emot jätteväl av fans och kritiker. Men nu påstås Vicarious Visions ha tagit över ansvaret och med tanke på hur bra de lyckades modernisera Tony Hawkx27s Pro Skater samt Crash Bandicoot N. Sane Trilogy kan de nog säker få till ett vettigt Diablo II också. Tumnagel
47.5°
+
Frode Wikesjö
0

Regeringen är öppen för hårdare reglering av techjättar
Gillar EU:s lagförslag

Den svenska digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) säger till TT att regeringen vill ha tuffare reglering av techjättarna. Bland annat nämnde Anders att han gillar lagförslaget från EU att techjättarna ska bli medansvariga för det som publiceras på deras plattformar och tvingas att ta bort olagligt innehåll från sina plattformar. "När det gäller förslagen att hålla borta olagligt innehåll tror jag att de flesta plattformar välkomnar det. Det ger dem en riktpunkt och det kan vara praktiskt även för dem att ha ett tydligt regelverk och slippa att bli måltavla för debatter" Lagförslaget innebär att ett system med nationella samordnare sätts upp i EU-länderna. De kommer då få en övervakande roll som ska meddela plattformarna när olagligt material innehåll dyker upp och då tvingar dem att plocka bort det. Anders säger att lagförslaget ska begränsas till det strikt olagliga materialet men säger också att det finns länder i EU som vill att bolagen även ska bli skyldiga att ta bort olämpligt material. Detta lagförslag innefattar också ett högre krav på transparens från dessa plattformsbolag. Det innebär bland annat att de måste bli bättre på att motivera och förklara varför de plockar bort innehåll som strider mot sina användarvillkor. Tumnagel
45.1°
+
Frode Wikesjö
0

Microsoft ångrar sig kring Xbox Live-prissättningen
Gör en pudel

Under gårdagen meddelade Microsoft att de skulle öka priset för Xbox Live. Detta gjorde folk kanska upprörda så pass att Microsoft nu bestämt sig för att inte genomföra prisökningen längre. We messed up today and you were right to let us know. Connecting and playing with friends is a vital part of gaming and we failed to meet the expectations of players who count on it every day. As a result, we have decided not to change Xbox Live Gold pricing. I samband med det här så passade de också på att meddela att free-to-play-spel inte längre kommer kräva Xbox Live Gold för att spela online. Så, så var det med det. Tumnagel
47.0°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Fake Famous
HBO-dokumentär om influencers

Fake Famous är en kommande dokumentär där tre vanliga människor ingår i ett experiment för att se om de kan bli så kallade kända influencers med hjälp av en armé av falska följare. Fake Famous starts off with a casting call looking to find three charismatic people with eyes on being famous on social media. They land on an aspiring actress Dominique, fashion designer Chris, and real estate assistant Wylie, and as they’re each given thousands of fake followers each day, they begin to experience the whirlwind world of being a social media influencer. While it comes with the benefit of free stuff, it also comes with certain expectations, consequences, and perhaps a painful realization. Fake Famous har premiär på HBO Nordic den 3 februari. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa månads Games With Gold-spel
Lite gott och blandat

Microsoft meddelade i går vilka spel som kommer dyka upp på Games with Gold under februari månad. Fem spel erbjuds och de är Gears 5, Resident Evil HD, Dandara, Indiana Jones and the Emperor’s Tomb samt Lost Planet 2. Rätt trevligt att få Gears 5 som ju faktiskt ser riktigt najs ut på Series X. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Youtube på Xbox-konsolerna får HDR-stöd
Saknas fortfarande på PS5

Använder du din nya krysslåda för att kolla på Youtube-videor av olika slag och äger en TV eller skärm med HDR-stöd? Då har vi goda nyheter då Youtube-appen nu uppdaterats på Xbox-plattformen och kan avnjutas på både gamla Xbox One X/S och nya Series X/S. För att se om du har HDR från Youtube så behöver du bara starta en video med HDR i appen och sedan aktivera "statistik för nördar". Din TV eller skärm borde också skifta om till HDR-läge när videon drar igång, vilket är ett tecken på att det hela fungerar som det ska. På Playstation 5-fronten lyser HDR i Youtube fortfarande med sin frånvaro. På PS4 är det möjligt att se HDR-videor via videoappen, så det är lite underligt att inte PS5 fått tillgång till flådigheterna än. Troligtvis är det endast en tidsfråga innan det aktiveras. Ovan har ni ett exempel på en HDR-video på Youtube. Tumnagel
41.7°
+
André Stray
0

Ta en titt på uppdrag och miljöer i Skyrim-modden Skyblivion
Ser riktigt bra ut!

Moddgruppen TESRenewal har levererat en ny uppdateringen från utvecklingen av Skyblivion. Modden i fråga är ett ordentligt projekt där hela Elder Scrolls IV: Oblivion gjorts om i "nya" Elder Scrolls V: Skyrim-motorn. I den nya videon får vi reda på att majoriteten av utomhusmiljöerna i spelet mer eller mindre är färdiga och visas upp ordentligt. Utöver detta har samtliga uppdrag i Oblivion portats över till Skyblivion och utvecklarna jobbar hårt med att finjustera och optimera upplevelsen i Skyrim-spelmotorn. Något releasedatum finns fortfarande inte för Skyblivion, utan modden kommer släppas när den är färdig. Tumnagel
41.1°
+
André Stray
0

Swish har nu 7,5 miljoner användare
Vi swishar som aldrig förr

Swish är en av de där sakerna som nog alla faktiskt tycker om. Nya siffror säger att i princip alla använder tjänsten, 7,5 miljoner människor är kopplade till den och 7 miljoner av dem var aktiva under december. I åldersgruppen 19-35 år så är hela 97 procent kopplade till tjänsten. Under året har användarna över 65 år nästan dubblerats, vilket vi får anta beror på pandemin och att snälla människor handlar åt folk i riskgrupp. Här under kan ni se hur många som har swish jämfört med antal i befolkningen. Fredagar är den dag i veckan som vi swishar mest, men det är ändå rätt så jämnt över veckan förutom att söndagar är lite mer chill. Totalt sett är lunchen en tid då vi swishar lite extra mycket, men sen eftermiddag och tidig kväll swishas det också mycket. Covid har så klart påverkat även swish. Rese- och eventbranscherna har sett dramatiska fall, återhämtade sig en hel del och föll igen när andra vågen kom. Livsmedelsbranschen har däremot ökat under året. Swish nådde under året två miljoner betalningar. En miljon nådde man i februari 2019 och tre räknar man att nå i november i år, så vi swishar inte direkt mindre. Tumnagel
40.5°
+
Roger Åberg
0

Trailer för Superman & Lois
Paret lever loppan i Smallville

En kort trailer har släppts för Superman & Lois och denna kan ni skåda ovan. I serien kommer vi få följa Clark Kent och Lois Lane som beger sig tillbaka till Smallville för att fokusera på föräldraskapet. Superman & Lois har premiär 23 februari på den amerikanska kanalen CW. Hur det ser ut med release i Sverige är för tillfället okänt, men Netflix rättigheterna för CW:s superhjälteserier, så troligtvis kommer serien visas där senare i år. Tumnagel
35.4°
+
André Stray
0

BMW på hal is
Vinterdäck?

På många ställen i världen är det halt på vägarna just nu, så se till att ni har bra däck om ni ska ut och köra. Inte sommardäck som den här föraren av en BMW X6 verkar ha på sin bil. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.6°
+
Bobby Green
0

Darkmoon Races nu igång i Hearthstone
Första miniexpansionen till kortspelet

Blizzard rör om lite i grytan när det kommer till Hearthstone-uppdateringar och har börjat leverera miniexpansioner. Darkmoon Races är den första av dessa mindre expansioner som släppts och med den har 35 nya kort lagts till i spelet och dessa kommer med keywords från förra årets expansioner som bland annat Dormant, Spellburst, Dual-Class och Corruption, vilket lär liva upp matcherna en aning. Hearthstone Battlegrounds kommer få tillgång till två nya hjältar, Tickatus och Greybough, och två nya minions, Soul Devourer och Ring Matron. Duels Mode har fått nya hjälteförmågor samt nya belöningar av olika slag. Blizzard meddelar även att nästa Book of Heroes kommer dra igång 2 februari och klarar man samtliga åtta bossar i detta äventyr får man norpa ett kortpaket med Priest-kort. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

En titt på insidan av Air Force One
Intressant!

De senaste dagarna har det klassiska begreppet Air Force One varit på tapeten flera gånger så här kommer en titt på vad det egentligen är. Det man brukar referera till är den jumbojet som ofta syns när USAs president är ute och flyger, men det handlar faktiskt om två jumbojets som delar på bördan och om presidenten hoppar in i en liten Cessna av någon anledning så är det cessnan som är Air Force One. Det flygplan som presidenten befinner sig på är helt enkelt Air Force One. Här får vi reda på en massa rolig fakta om jumbojetsen, bland annat har man en herrans massa mat ombord, kan tanka i luften och så finns det färskt blod till presidenten om bord om det skulle behövas. Tumnagel
39.8°
+
Roger Åberg
0

Uppdaterad Microsoft höjer inte priset på Xbox Live Gold i USA
En dollar dyrare i månaden

Microsoft meddelar idag att man kommer höja priset på Xbox Live Gold-prenumerationen i USA och på vissa marknader med en dollar i månaden. Priserna i USA har tidigare legat på 10 dollar för 1 månad och 25 dollar för 3 månader. Det har tidigare varit möjligt att köpa ett års Xbox Live Gold för 60 dollar, men Microsoft har tagit bort den möjligheten via sina kanaler. Det är dock fortfarande möjligt att köpa årsprenumeration via andra butiker. Med ändringen kommer priset nu ligga på 11 dollar i månaden eller 30 dollar för 3 månader samt 60 dollar för 6 månader. Microsoft motiverar prishöjningen i USA med att då värdet av tjänsten har ökat. På sin hemsida skriver Microsoft detta om prisändringen: “Periodically, we assess the value and pricing of our services to reflect changes in regional marketplaces and to continue to invest in the Xbox community; we’ll be making price adjustments for Xbox Live Gold in select markets. In many markets, the price of Xbox Live Gold has not changed for years and in some markets, it hasn’t changed for over 10 years.” I och med prisökningen har det blivit lite mer intressant att kika på Game Pass Ultimate. I USA kostar tjänsten 15 dollar i månaden och för det får man tillgång till Xbox Game Pass-biblioteket på Xbox och PC samt utvalda titlar att köra på Android via xCloud samt alla fördelar man får med Live Gold, som gratisspel varje månad samt möjligheten att spela online. Vi har inte hittills inte sett några indikationer på att Xbox Live Gold kommer att höjas här i Sverige, men vi inväntar svar från Xbox och uppdaterar artikeln så fort det trillar in. Uppdatering: Nu har svar från Microsoft trillat in och prishöjningen gäller även för Sverige, och en drös andra länder. Nya priset för Xbox Live Gold i Sverige kommer ligga på 100 kronor för 1 månad, 270 för 3 månader och 540 kronor för 6 månader. Har man en aktiv prenumeration så kommer du inte betala extra förrän dina nuvarande månader har gått ut. På tal om Xbox Live Gold så har Microsoft idag presenterat de spel Gold-prenumeranter kommer få tillgång till i februari. Den här gången är det fem titlar i stället för fyra, vilket är rätt snällt. Titlarna och när de kommer vara tillgängliga har ni nedan: Gears 5 (1 - 28 februari) Resident Evil (1 - 28 februari) Dandara: Trials of Fear Edition (16 februari till 15 mars) Indiana Jones and the Emperor’s Tomb (1 - 15 februari) Lost Planet 2 (16 - 28 februari) Uppdatering #2: Att höja priser är sällan populärt. Xbox-spelare var inte precis nöjda med ändringen och blev lite sura på Microsoft i samband med detta. Så pass att Microsoft backat helt och kommer inte höja priset på Xbox Live Gold. I blogginlägget står det nu detta: We messed up today and you were right to let us know. Connecting and playing with friends is a vital part of gaming and we failed to meet the expectations of players who count on it every day. As a result, we have decided not to change Xbox Live Gold pricing. We’re turning this moment into an opportunity to bring Xbox Live more in line with how we see the player at the center of their experience. For free-to-play games, you will no longer need an Xbox Live Gold membership to play those games on Xbox. We are working hard to deliver this change as soon as possible in the coming months. Tumnagel
36.0°
+
André Stray
0

unemployedwineguy testar Aviation gin
Ryan Reynolds-ginen

Skådespelaren Ryan Reynolds har många strängar på sin lyra. En av dem är hans ginmärke Aviation Gin som unemployedwineguy recenserar i följande video. Jag har själv avverkat en flaska och mitt betyg är att det är bra bas-gin att ha hemma i skåpet. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Vice träffar mannen bakom All Gas No Brakes
Andrew intervjuar "intressanta" amerikaner

Om ni har hängt på internet de senaste åren finns det chans att ni någon gång har sett något från Andrew Callaghans YouTubekanal All Gas No Brakes. På denna kanal åker han omkring i USA och intervjuar folk och spanar in olika kulturer. Den gemensamma nämnaren är att folket han träffar väldigt ofta har väldigt starka åsikter om olika saker som alla i hela världen kanske inte håller med om. Det är mycket MURICA och liknande. Nu den senaste tiden har det även, inte helt oväntat, handlat mycket om pandemin. Vice har träffat Andrew i South Dakota där han spanade in en årlig motorcykelträff som innehöll en hel del intressanta personer. Bonusklipp och kanalens första klipp nedan. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Med Balldo kan du ha sex med pungen
Aj?

I och med att man följer massvis med olika medier för att hitta saker att skriva om så hittar man ibland lite underliga produkter. Som Balldo, till exempel. Det är en sexleksak användaren trär över sin pung och som gör att du kan penetrera din partner med pungen. Balldo är gjord i mjuk silikon med en inre kärna som håller hela paketet stabilt även när man stöter på rejält. Håligheten för pungen ska vara stor nog att passa majoriteten av testiklarna, vilket är bra antar jag. Balldo är för tillfället i prototypfas, men räds icke äventyrliga sexentusiaster! En crowdfundingkampanj kommer dra igång inom kort och årets sextjofräs kommer ni möjligtvis kunna lägga vantarna på någon gång i framtiden. Eller inte alls. Det beror väl helt på hur bra det går för gänget att samla ihop kosing. I videon nedan, som ni troligtvis inte kan ses här på på grund av Youtubes nya åldersrestriktioner, kan ni se hur det hela fungerar. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Snart kan du hyra barnkläder från Arket
Kommer kosta 19,50 euro i månaden

På torsdag den 28 januari drar Arket igång en ny grej och det är att man kommer börja hyra ut barnkläder. Det hela sker i samarbete med e-handelsbolaget Circos som sedan tidigare riktat in sig på prenumeration och uthyrning av kläder. Tjänsten kommer att kosta 19,50 euro per månad och kunden kan därefter antingen välja ett färdigt klädpaket eller plocka fritt bland utbudet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Marc et Claude - I Need Your Lovin'
Fredagsklassikern

Fredag igen och dags att veva igång helgen med lite härlig musik. Denna vecka dyker vi in i en riktigt mysig tranceklassiker skapad av den tyska duon Marc et Claude - I Need Your Lovinx27. Låten släpptes år 2000 och samplar The Korgis låt Everybodyx27s Got To Learn Sometime. Bonusklipp nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

Ny singel från Billie Eilish
Tillsammans med Rosalía

Här har vi låten Lo Vas A Olvidar som är ett samarbete mellan Billie Eilish och Rosalía. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green

Levi's och BAPE presenterar kollektion
Släpps den 23 januari

Levix27s har slagit sina påsar ihop med det japanska varumärket A Bathing Ape (BAPE) och presenterar nu en gemensamt framtagen kollektion med kläder. Man har tagit flera av Levix27s klassiker och gett dessa en touch av BAPE. Allt släpps den 23 januari och grejerna kommer att finnas i Levix27s butik på NK i Stockholm och på nätet. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Serj Tankian
Sångaren i System Of A Down

I dokumentären Truth to Power får vi följa Serj Tankian som är sångare i metalbandet System Of A Down. Allt från exklusiva intervjuer till backstage-material ska finnas med. Släpps den 19 februari. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Gorillaz om instrumenten som spelas lät korrekt
Stökigt

När Gorillaz spelar på sina instrument kommer det olika ljud som bildar musik. Men om ljuden faktiskt överensstämde med hur bandet spelade i sina videos skulle det kanske låta så här. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green

Streetwear-kollektion från Jägermeister
Släpps den 31 januari

Jägermeister presenterar ny Best Nights som är en kollektion med streetwearkläder. Denna frontas av den svenska influencern, designern och entreprenören Lisa Anckarman och stylisten Bloody Osiris. Totalt finns det tolv stycken olika plagg och på varje finns koordinaterna till Jägermeisters huvudkontor i Wolfenbüttel i Tyskland. Tygerna är gjorda av 100 procent organisk bomull och varje plagg är tillverkat inom EU. Släpps den 31 januari och finns endast på länken nedan. Tumnagel
52kg
+
Bobby Green