41 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Klimatbonuspotten fylls på med 1,9 miljarder kronor De som inte fått pengar än får det till jul
Klimatbonuspotten fylls på med 1,9 miljarder kronor
Foto: Flickr

I augusti skrev vi att Transportstyrelsen pausade klimatbonusen till köpare av bonusberättigade bilar, potten på 2,91 miljarder kronor var helt enkelt slut. Men nu fylls den på med 1,9 miljarder kronor och alla som har stått på kö och väntat på sina pengar ska få dessa till jul.

Det är bara de som har köpt en bil med låga eller inga koldioxidutsläpp som är berättigade till en klimatbonus på upp till 70.000 kronor.

Bil, Nyheter, klimatbonus, pott, pengar, Transportstyrelsen, utbetalning, jul
1462 röster Väntar du på klimatbonuspengar?
Visa resultat
Klimatbonusen pausas för bilköpare Årets Bonus-malus pengar tar snart slut Transportstyrelsen meddelade idag att den klimatbonus man betalat ut till bilköpare av miljövänligare bilar pausar, detta på grund av att årets klimatbonus-pott snart är slut. Enligt det så kallade Bonus malus-systemet är den som köper en ny bil med ett koldioxidutsläpp på högst 60 g/km vid blandad körning berättigad till en ekonomisk bonus. Hur högt bonusbeloppet blir påverkas av olika faktorer och som högst kan beloppet bli 70.000 kronor. I år hade regeringen avsatt 2,91 miljarder kronor för klimatbonusar och dessa är snart slut. Detta hände även förra året och då pausades utbetalningarna av klimatbonus tills dess att nya pengar tillfördes. Tumnagel
10.6°
0
40.0° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 3 dec 2021, 14:50
Klimatbonuspotten fylls på med 1,9 miljarder kronor De som inte fått pengar än får det till jul
40.0°
0