12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Luka - en elbil med retroutseende

Luka - en elbil med retroutseende
Första produktionsbilen med navmotorer

MW Motors är ett företag från Tjeckien och de presenterar nu Luka EV. Det är en eldriven bil med retroutseende som sägs vara den första produktionsbilen att använda sig av elmotorer i naven. Bilen ser ut som en gammal Triumph framtill och kanske lite som en gammal Aston Martin baktill. Interiören hänger dock inte riktigt ihop med utsidan utan här är det lite modernare med kolfiberinlägg och en stor skärm på mittkonsolen.

Chassiet ska vara tillverkat i aluminium och vikten på ekipaget anges till låga 815 kilo. Låg vikt är bra, speciellt med tanke på att elmotorerna bara ger 17 hästar styck. Totalt har man alltså 66 hästar att släppa lös. 0-100 km/h ska gå på 9,3 sekunder och toppfarten anges till 146 km/h. Motorerna får kräm från ett batteripack på 21,9 kWh och räckvidden på en full laddning anges till 30 mil. Luka mäter 4,05 meter på längden, 1,62 på bredden och 1,22 på höjden. Hjulbasen anges till 2,3 meter.

Bilen är fortfarande under utveckling och det är oklart när den kommer släppas och vad den då kommer att kosta.

Bil, Elbilar, MW Motors, MW Motors Luka EV, elbil, retro, klassiker, utseende Via Carscoops
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Luka - en elbil med retroutseende
MW Motors Luka EV The MW Motors Luka EV is an electric concept car designed and produced by MW Motors in the Czech Republic in the 2010s.[1] 56.7° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 6 apr 2018, 11:45
56.7°
0

Luka - en elbil med retroutseende

Första produktionsbilen med navmotorer