Quantcast
m

Man färdas som en kung i nya Cadillac Escalade
Jag har kört den bästa suven Amerika har att erbjuda

Man färdas som en kung i nya Cadillac Escalade
Foto: Bobby Green
Bil / Cadillac

Allt är större i Amerika. Och ja, i detta fall stämmer det faktiskt. Escalade har alltid varit stor såklart, men det är inte så ofta man stöter på en här hemma i Svedala. Nu säljs den dock här och då måste man ju givetvis prova på hur det är att ratta det den stora familjen med lite tjockare plånbok kör där borta. Jag fick nycklarna till ett exemplar och efter ett dygn förstår jag varför bilen har fått den status den har.

Förord
Wow! En BMW X5 är rätt så stor när den tuffar fram på vägen alltså. Men helt plötsligt kommer en Range Rover av senaste snitt och man glömmer snabbt bort X5:an. Och när man trodde att man sett allt dundrar en Mercedes GL förbi och lämnar alla andra i sitt damm. Nu måste det ju ändå vara slut på tokigheterna? Nej. Inte om man sitter i nya Cadillac Escalade. Då dwarfar man nämligen alla dessa tre utan att ens blinka. Nästan fem och en halv meter plåt tar upp mer plats än vad man kan tro på vägen och när jag på riktigt får rikta blicken snett nedåt för att kika på just en Mercedes GL som jag passerar inser jag att det blir inte så mycket större än så här. Och då är det ändå den kortare versionen av modellen jag kör.

Körkänsla
Escalade ingår i familjen med modellerna Tahoe, Suburban, Yukon Denali och Yukon XL. Rambyggda suvar som alla i princip är samma bil, men med olika utrustningsnivåer, utseende och prislapp såklart. Escalade är det flådigaste ekipaget i gänget och inte helt oväntat också den dyraste. Så har du köpt en har du också markerat för grannen att du har lite mer pengar att spendera på bil, och att du bara nöjer dig med det bästa i detta segment.

Ett tryck på startknappen och det stora kraftverket till motor kickar igång med ett dovt muller. Den låter faktiskt rätt trevligt på tomgång och när man smyger iväg sprider sig ljudet vidare och det finns inget tvivel om att det sitter en V8:a under huven. En sån här bil nöjer sig inte med en fyrcylindrig turbodiesel, det ska vara en ordentlig jänkespis som för fram ekipaget och som drar igång virvelvindar i tanken. Det hör liksom till.

Med ett bestämt grepp på växelväljaren läggs Drive i och man känner det genom hela kroppen. Trots sin storlek seglar bilen iväg som en fjäder och det tar ungefär fem sekunder innan jag börjar reflektera hur fantastiskt mjukt den går. Växlingarna märks knappt, det är tyst från motorn och jag sjunker ner i det mjuka lädret och åker nästan med snarare än kör. Bilen är enorm på vägen och det tar en stund innan man vet vart man har den. Varje möte på smal väg gör att det isar i ryggraden och eftersom jag nyss hoppat in i bilen vågar jag inte tillämpa "störst går först"-principen riktigt än.

Väl på motorvägen märker man att Escalade har hittat hem. Den trivs inte jättebra i tajta bostadsområden utan det är på stora och breda vägar den vill sträcka ut. Farten ökas successivt men det märks knappt på varvtalet. I motorvägsfart lunkar man fram och det är nästan oklart om motorn ens är igång eller om man bara rullar fram av sig själv. Otroligt behaglig gång och fjädringen som kallas för Magnetic Ride Control ser till att alla ojämnheter sugs upp och kastas iväg. Det finns en knapp på instrumentbrädan för att ändra inställningen på dämparna men jag upplever inte att det blir någon skillnad när jag trycker på den, åkturen är alltid lika bekväm. Så länge man inte svänger för kraftigt vill säga, för då märker man snabbt att det är över 2.5 ton bil som det ska flyttas på. Inget oväntat såklart, och den här bilen uppmanar verkligen inte till någon aktiv körning, utan här är det lugnt och sansat tempo som gäller.

Motorn har både mycket effekt och mycket vrid och visst morrar det till ganska så trevligt när man trampar på. Men det är som sagt mycket vikt som ska iväg och det låter mer än vad det rör på sig. Dessutom blir det så tråkigt att stanna vid macken hela tiden om man får för sig att ha för tung gasfot, för då dricker den bra mycket med soppa. I med Drive-läget, rör inget annat, var mjuk på gas och broms och du kommer inte att ha ett enda bekymmer i världen.

Interiör
Den första känslan när man hoppar in, eller snarare klättrar in via det gigantiska elstyrda trappsteget (16 100 kronor extra) som kommer ut när man öppnar dörren, är att det är amerikanskt. Inte oväntat såklart, och det behöver inte betyda något dåligt. Men det är fullt med ljust läder, allt är väldigt stort och självklart har man även slängt in lite träpaneler här och där. Väl på plats i förarstolen, eller ska vi kalla den kommandocentralen, har man som väntat en mängd knappar att trycka på och även en pekskärm på mittkonsolen man kan peta på. På klassiskt amerikanskt vis är även växelväljaren till automatlådan placerad till höger om ratten och i form av en stor och rejäl spak man vispar omkring med för att lägga i rätt växel för tillfället. Insidan känns lyxig som den är men för den kräsen finns ytterligare en nivå i form av tillvalspaketet Platinum. Då får man bland annat ännu finare läder, alcantaratak och exklusivare träslag. Förutom detta får man även ett kylskåp i mittenfacket.

Jag snickrade ihop en liten video som jag hoppas visar det mesta av interiören.

Exteriör
Det blir inte så mycket mer dollargrin än så här. De vertikalt ställda strålkastarna står som de två tornen i Sagan om ringen och stirrar aggressivt på en, även när de är släckta. Fronten är riktigt maffig och respektingivande, och får man för sig att tappa på lite olja gör man bäst i att ha med sig en stege för huven är ungefär i huvudhöjd med mig som är omkring 185 centimeter hög. Eller i alla fall så känns det som det. Eftersom det inte går att justera bilen med luftfjädring eller liknande ser den verkligen ut som en monstertruck och i hjulhusen ser det ut som om man skulle kunna få in 38-tumsfälgar. Profilen ger också den ett maffigt intryck då huven sträcker sig långt fram, men den här "korta" versionen gör att överhänget bak nästan ser lite för litet ut. ESV, som den långa versionen kallas för, har hela 35.5 centimeter längre hjulbas vilket förutom en fetare bil ger ett ordentligt bagageutrymme. Baktill får jag Volvo 850-vibbar på de högt dragna baklamporna och det är verkligen inget dåligt, lyser mycket och snyggt när mörkret faller på gör de också. Den enorma bakluckan är elmanövrerad, tur det, och fungerar som extra tak för ens 20 närmaste vänner om regnet skulle få för sig att vräka ned på midsommarfesten. Platinum-versionen bjuder på 22-tums kromade fälgar, mer krom i grillen och givetvis även ett litet plakat på bakluckan som talar om att det är det är toppversionen du kör.

Avslutning
Cadillac börjar dyka upp mer och mer på våra vägar och Escalade är säkert ett inslag vi kommer att få se mer av. Den är verkligen mäktig när man ser den i verkligheten och i mina ögon faktiskt en snygg bil i den här kategorin. Det verkar även medtrafikanter och förbipasserande tycka. Den sticker ut men är ändå inte provocerande då den varken bullrar mycket eller bara är för show - man får ju faktiskt in ett helt fotbollslag i den om man bara vill. Fyller du den inte med folk fyller du den med last istället. Vill du hänga på ett släp får du dra upp till 3.1 ton så en trevlig båt bakom är inga problem. Visst, den hade kanske inte behövt vara så extremt stor som den är nu, men det är ju så vissa marknader vill ha det. För "bara" 20 000 kronor extra får du dessutom den långa versionen, och då får du in sju personer plus allas packning utan större problem.

Det känns som att nya Escalade fortfarande har kvar sin pimp-faktor och att det är lite häftigare att äga en sån här jämfört med någon annan suv av amerikanskt snitt. För en miljon kronor får du något som inte grannen har och en oerhört bekväm bil som du utan problem och med glädje spenderar många mil i. Visst, i dagens läge kan det anses som idiotiskt att åka runt i en gigantisk suv med en rejält törstig V8:a under huven men hur skulle världen se ut om det inte fanns lite olika alternativ att välja mellan? Ganska trist tror jag. Man får ta Escalade för vad den är helt enkelt - en stor och fet lyx-suv som är på toppen av det USA har att erbjuda i bilväg i dag.

Fakta Cadillac Escalade
Motor: V8:a, 6.2 liter, 426 hästkrafter, 610 Newtonmeter.
Växellåda: Sexstegad automatlåda.
Drivning: Fyrhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 6.7 sekunder, toppfart 180 km/h.
Däck: 285/45 R22 fram och bak.
Mått: Hjulbas 2.94 meter, längd 5.17 meter, bredd 2.06 meter, höjd 1.89 meter, vikt 2751 kilo, bensintank 98 liter, förbrukning 1.31 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 302 gram per kilometer.
Pris: 928 000 kronor.

Läs mer
37.4°
0

Man färdas som en kung i nya Cadillac Escalade

Jag har kört den bästa suven Amerika har att erbjuda

Interna dokument från Intel på vift
20GB med intern data

Det ser ut som Intel har hackats då det i veckan dök upp en dump på 20 gigabyte med interna Intel-dokument och -filer på fildelningsjänsten Mega. Dumpen innehöll dock inte någon personlig information om deras kunder eller anställda utan mest harmlösa saker som guider, stödresurser och ritningar för deras partnertillverkare. Det som är anmärkningsvärt är dock att personen som påstår sig hackat filerna från Intel nämnde att de hämtats från en intern server via ett Python-script. Denna server påstås av hackern inte heller varit säker. En annan mindre bra grej är att många filer i dumpen var skyddade med enkla lösenord som "intel123" och "Intel123". Personen som fick och laddat upp filerna från den anonyma hackern heter Till Kottmann. Han påstår att dessa 20 gigabyte endast var början av dumpen och att han kommer lägga upp fler Intel-filer vid ett senare tillfälle. Intel själva förnekar att det blivit hackade. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

One Perfect Shot blir dokumentärserie
Låter onekligen intressant

Twitter-kontot One Perfect Shot är rätt trevligt att följa då det dagligen twittrar grymma bilder och klipp från diverse filmer samt tv-serier. Tanken med bilderna/klippen är att de ska visa hur välkomponerade och ikoniska vissa scener kan vara i filmer. Detta twitter-konto ska nu bli en dokumentärserie på HBO Max. Avsnitten kommer vara 30 minuter långa och bestå av intervjuer med regissörer som då, i detalj, går igenom dessa ikoniska scener. Detta låter helt klart intressant, speciellt för alla cineaster som vill veta mer om dessa fantastiska scener. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Provcykla en VanMoof
På Götgatan i Stockholm

Förra veckan öppnade det nederländska företaget VanMoof en Pop-up-butik på Götgatan 36 i Stockholm. Den butiken erbjuder folk att provcykla deras elcykel S3. Cykeln har en toppfart på 25 km/h och en räckvidd på mellan sex till 15 mil. Cykeln kan också kopplas till en app på telefonen där du exempelvis styra alla cykelns funktioner och alltid hålla koll på var den är parkerad eller var den är efter någon har snott den. Prislappen är dock rätt saftig då den ligger på 1 998 euro. För att få en garanterad provtur kan du boka en tid på VanMoofs hemsida som du hittar via länken nedan. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Spela F1 2018
Samt Quake

Folket på Humble Bundle ger just nu bort bilspelet F1 2018 helt gratis om du väljer att prenumerera på deras nyhetsbrev. Nu är ju det spelet inte direkt nytt och inte heller lika bra som årets upplaga men gratis är ofta ganska gott. Erbjudandet gäller i två dagar till och du hittar det via länken nedan. På tal om att få saker i gratis så kan du nu få samtliga karaktärer i arenaskjutaren Quake Champions genom att bara spela en match på Steam. Så om du är sugen på ett gäng Champions för det spelet så hittar du det på Steam. På tal om Quake så kan du just nu få detta klassiska spel från 1996 helt gratis via Bethesdas Launcher. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Kort klipp från S02 av The Boys
Med död val

Nästa månad har den andra säsongen av The Boys premiär på Amazon Prime Video. Men redan nu kan du få dig ett smakprov från denna säsong via klippet ovan. Andra säsongen av The Boys har premiär den 4 september. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Robin's Wish - dokumentär om Robin Williams
Släpps 1 september

Det är nu sex år sedan vi nåddes av nyheten att Robin Williams dött endast 63 år gammal. I den nya dokumentären Robin’s Wish får vi följa hans allra sista dagar och höra berättelser om honom från människor som stod honom nära. Robins fru Susan Schneider Williams säger följande i ett uttlande: "Armed with the name of a brain disease I’d never heard of, I set out on a mission to understand it, and that led me down my unchosen path of advocacy. With invaluable help from leading medical experts, I saw that what Robin and I had gone through, finally made sense — our experience matched up with the science. And what I discovered along the way was bigger than me, and bigger than Robin. The full story was revealed during the making of this film and it holds the truth that Robin and I had been searching for." Dokumentären kommer finnas att strömma den 1 september. Tumnagel
43.3°
+
Bobby Green
0

Rocksteady bekräftar att de jobbar på Suicide Squad-spel
Ska visas upp senare i augusti

Efter att ha levererat tre relativt mästerliga Batman-spel har det varit rätt tyst från Rocksteady, men nyligen började det tisslas och tasslas om att spelstudion har något nytt DC-relaterat på ingång. Bland annat uppmärksammades domänköp som pekade på att Rocksteady jobbade på ett Suicide Squad-spel och detta har nu bekräftats. I ett Twitter-inlägg skriver Rocksteady att spelet kommer visas upp i samband med DC Fandome 22 augusti och av bilden att döma kommer självmordsgänget försöka ta kål på Stålmannen. Tumnagel
35.5°
+
André Stray
0

Inslag från Planet Earth om Florida Man
Skojsigheter

En ny art har börjat sprida sig runt om delstaten Florida och i det här inslaget från Planet Earth (nej, inte riktiga) får vi lära oss lite mer om Florida Man. Bonusklipp nedan. Tumnagel
39.3°
+
Bobby Green
0

Testa Borderlands 3 gratis i helgen
PC-spelare får lira fram till onsdag

Har du varit sugen på att testa Borderlands 3, men det har aldrig blivit av? Då har vi goda nyheter då Gearbox looter shooter är gratis att lira praktiskt taget överallt. Borderlands 3 kommer vara gratis att lira på Playstation 4, Xbox One och Google Stadia fram till söndag kväll och PC-spelare via Steam får lira gratis fram till onsdag. Bestämmer du dig för att köpa spelet efter gratisperioden kommer givetvis all din progression att föras över till den köpta versionen. Eller så kan du se detta som en utmaning och bränna igenom spelet med minst en karaktär under gratisperioden. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Produktionsstarten av Ferrari SF90 Stradale försenas
Är du drabbad?

Förra våren rullade Ferrari ut sin första laddhybrid SF90 Stradale. En superbil med 1000 hästar som tar Ferrari in i framtiden både teknik- och designmässigt. Målet var att de första leveranserna skulle äga rum under första halvan av året men det satte coronaviruset inte helt oväntat stopp för. Nu säger man att det hela istället är framflyttat till senare i år under fjärde kvartalet och att man inte kommer att kunna rampa upp produktionen förrän mot slutet av året. Den som lägger en beställning nu får i snitt vänta 1,5 år på att få sin bil. I Italien börjar priset för en SF90 Stradale på 430.000 euro. Tumnagel
37.6°
+
Bobby Green
0

Braid: Anniversary Edition släpps tidigt nästa år
En väldigt finputsad version av spelet

Braid har ett par år på nacken. Tolv, för att vara exakt. Trots det är spelet fortfarande väldigt vackert och erbjuder utmanande gameplay med tidsbaserade förmågor. Under gårdagens State of Play-ström levererade Jonathan Blow och spelets utvecklare en trailer för Braid: Anniversary Edition som ser ut att bli en väldigt intressant version av spelet. Den nya versionen av spelet kommer rulla i 4k och erbjuder ny grafik och bakgrunderna ska vara mer detaljerade än aldrig förr och utvecklarna har lagt till animerade penseldrag för att höja stämningen en skvätt. Utöver det har ljud och musik ändrats samt att omfattande kommentarsspår lagts till. Braid: Anniversary Edition släpps tidigt nästa år till PC, PS4, Xbox One och Nintendo Switch. Tumnagel
38.1°
+
André Stray
0

Sponsrade rekommendationer på ingång till Android TV
Det vill säga reklam

Android TV kommer få lite ändringar i framtiden. Google har anlitat "underhållningsexperter" för att ta fram olika filmer och serier som kommer dyka upp som rekommendationer i TV-gränssnittet. Det kommer inte bara handla om experter som tar fram rekommendationerna, utan det kommer även dyka upp sponsrat innehåll från mediapartners. Google kommer börja rulla ut rekommendationerna i USA först men när vi får reklamen i våra Android TV-enheter är för tillfället oklart. Tumnagel
39.6°
+
André Stray
0

Control-expansionen AWE släpps 27 augusti
Alan Wake?!

I samband med gårdagens State of Play-ström fick Remedy lite tid i strålkastarljuset och visade en ny trailer för den kommande expansionen AWE. I expansionen får vi än en gång ta kontroll över Jesse Faden som utforskar det tidigare stängda Investigations Sector där Altered World Events undersöks, därav expansionens titel. Bland annat kommer vi få undersöka vad som hände i Bright Falls, vilket är var Alan Wake utspelar sig, och det verkar som att vi kommer få reda på vad som hände med karaktären. Control: AWE kommer släppas 27 augusti Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Tesla Model S P90D mot Porsche Taycan Turbo
Dragrace på vått underlag

Lovecars har testat en Tesla Model S P90D mot en Porsche Taycan Turbo och sjävklart handlade det om ett dragrace för att se vilken av bilarna som var snabbast. Varför man inte valde en Model S P100D är dock oklart. Tumnagel
29.7°
+
Bobby Green
0

John Wick kommer få en femte film
Spelas in direkt efter John Wick 4

Det kändes lite som att John Wick praktiskt taget kom från ingenstans när den släpptes 2014 och levererade ösig och välkoreograferad action med en mästerlig Keanu Reeves i spetsen. Efter succén har John Wick blivit en franchise och har redan fått två uppföljare och ytterligare en film samt två spin off-serier är på ingång. Nu har Lionsgate bekräftat att det även kommer en femte film i serien och denna kommer att spelas in direkt när inspelningarna av det fjärde kapitlet avklarats. När filmen kommer ha premiär är förstås för tidigt att säga. John Wick: Chapter 4 kommer ha premiär i maj 2022 och troligtvis kommer femte kapitlet släppas ett år efteråt. Tumnagel
44.7°
+
André Stray
0

Dokumentär om Creem
Amerikas enda Rock'n'roll-tidning

I mars 1969 kom det först numret av Rockx27nx27roll-tidningen Creem ut. Nu anses den vara en av de mest unika utgivningarna i amerikansk historia och och idag släpps dokumentären som berättar om dess uppgång och fall. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

JFK snackar Covid-19
Nytt deepfake-klipp

I det här deepfejkade klippet får vi höra John F Kennedy snacka lite om coronaviruset. Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Antebellum släpps digitalt 18 september
Releasespikande firas med trailer

Tidigare i veckan blev det känt att premiären av Antebellum skjutits upp på obestämd tid, men nu har filmen fått ett ordentligt släppdatum igen. På grund av coronan kommer filmen inte ha biopremiär, utan kommer släppas direkt på VOD-tjänster 18 september. Filmens officiella beskrivning lyder som sådan: Successful author Veronica Henley (Janelle Monáe) finds herself trapped in a horrifying reality that forces her to confront the past, present and future – before it’s too late. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Whisky-flaska med kolv från Aston Martin DB5
Nytt samarbete med Bowmore

Aston Martin har gått ihop med det brittiska destilleriet Bowmore för att ta fram en whisky i begränsad upplaga. Den heter Black Bowmore DB5 1964 och flaskan innehåller Bowmores finaste single malt som först destillerades den 5 november 1964. Sedan dess har den endast buteljerats sex gånger. Endast 25 stycken flaskor kommer att säljas och varje har en underdel tillverkad av en riktig kolv från en Aston Martin DB5. Glaset är handtillverkat av Glasstorm och varje flaska tar en vecka att få till. Resultatet kommer i en handgjord låda med insida klädd i kalvskinn, lås i mässing och nickelpläterade gångjärn för att ytterligare hylla DB5:an. Varje flaska kommer att kosta 50.000 pund och släppet kommer att ske nu i höst. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Creem
Amerikas enda Rock'n'roll-tidning

I mars 1969 kom det först numret av Rockx27nx27roll-tidningen Creem ut. Nu anses den vara en av de mest unika utgivningarna i amerikansk historia och och idag släpps dokumentären som berättar om dess uppgång och fall. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Sandra - In The Heat Of The Night
Fredagsklassikern

Ah, fredag igen och dags för ännu en härlig klassiker att slänga på skivspelaren. En som man med fördel spelar på mycket hög volym är Sandras episka låt In The Heat Of The Night som släpptes 1985. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Astronaut-köttbullar
Något för NASA och SpaceX?

YouTube-kanalen Sous Vide Everything fick för sig att testa att göra astronaut-köttbullar. Först gjordes bullarna som sedan frystorkades och sedan "väcktes" till liv igen. Bonusklipp nedan. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

Idag har Gaga Radio premiär
Lady Gagas nya radioprogram

Idag klockan 20.00 släpps första avsnittet av Gaga Radio på Apple Music. Det här är som sagt Lady Gagas nya radioprogram och ett nytt avsnitt släpps varje fredag. I premiären pratar hon med BloodPop som är hennes vän och producenten bakom hennes senaste album Chromatica. I programmet kommer hon att hedra genren dansmusik och prata med DJ:s, divor och producenter som har inspirerat henne och hjälpt henne att göra Chromatica till verklighet. Varje avsnitt kommer även att innehålla en exklusiv DJ-mix från någon av hennes gäster. Ett smakprov ur programmet har ni här nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

K.G. Nilson och Arket presenterar samarbete
Släpps den 13 augusti

Den svenske bildkonstnären K.G. Nilson och Arket har gått samman och släpper den 13 augusti ett samarbete man döpt till The Colours of KG Nilson. Här har sju av konstnärens abstrakta originalverk tolkats i inredning och på plagg för herr och barn. Priserna sträcker sig från 150 kronor till 990 kronor. K.G. säger följande: "För mig är det viktigt att få skapa konst som är tillgänglig för så många som möjligt. Genom offentlig konst för allmänheten att betrakta, eller som i detta samarbete, genom att kombinera hantverk med vardagsdesign. Det är fantastiskt att se hur min konst har tolkats på ett helt nytt sätt genom samarbetet med ARKET i form av textil, eller tryckt på ett plagg." Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Matty åker på filippinsk mat-fest
I Winnipeg

Här får Matty Matheson lära sig att göra filippinska Longganisa-korvar samtidigt som han får testa på massa mumsig gatumat och bakverk som är populärt i Filippinerna. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Mackmyra presenterar whiskyn Moment 22
Släpps imorgon

Sedan 2011 har Mackmyra lanserat utgåvor i serien Moment och nu lanseras Moment 22. Det är en reinkarnation av destilleriets allra första exklusiva serie Preludium. Whiskyn som är en single malt ska vara smakrik, kryddig och lätt rökig och ha toner av örter, ingefära, anis, arrak, choklad, päronkola och mandelmassa. Släpps i Systembolagets beställningssortiment imorgon klockan 10.00. Flaskan som är på 700 milliliter kostar 1198 kronor. Magnus Dandanell som är affärsutvecklare och försäljningschef hos Mackmyra säger följande: "Namnet Moment 22 kommer från att Preludiumwhiskyn har gjort en ”omöjlig” resa. Först buteljerades den, sedan tappades whiskyn återigen på fat för att ytterligare mogna, och slutligen åter buteljerad efter vår master blenders touch. Hela upplägget är unikt och pedagogiskt, där vi vill demonstrera för alla, både de som älskade och de som var skeptiska till Preludium, hur whisky kan utvecklas. Moment 22 är en svensk maltwhisky fylld av historia. Den internationella lanseringen den 14 maj i år var en succé, flaskorna tog slut på några få minuter, precis som när Preludiumserien lanserades." Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Kändisar vrider på sina huvuden
Inget för den med epilepsi

Duncan Robinson har tagit mängder med bilder på kändisar och deras tillhörande filmaffischer och satt ihop det hela till detta klipp som lär ha tagit en stund att få till. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Vans presenterar samarbete med The Simpsons
Lisa for president!

En av Vans stora höstnyheter är att de har gjort ett samarbete med The Simpsons som mynnat ut i en kollektion med kläder, skor och accessoarer. På grejerna finns som väntat karaktärerna Homer, Marge, Bart, Lisa och Maggie. Även bartendern Moe är med på ett hörn. Allt släpps den 7 augusti. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Korv gjord av bacon
Det här är riktig baconkorv!

Ni vet när man kommer till en korvmoj och beställer en baconkorv? Då får man en vanlig korv som smakar lite bacon och kanske på sin höjd har lite spår av bacon i sig. Ordinary Sausage vände på konceptet och malde istället ner bacon som han sedan gjorde korv av. Bonusklipp nedan. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Buda hem merch från Fyre Festival
Överblivna saker som aldrig hann säljas

Minns ni bedrägeri-härvan Fyre Festival som ägde rum 2017? Nu försöker den amerikanska federala polismyndigheten United States Marshals Service att sälja iväg överbliven merch som aldrig blev sålt på katastrof-festivalen för att få in pengar. Grejerna ligger ute på auktion på länken nedan och det finns tröjor, byxor, kepsar och annat beprydda med Fyre-loggor. Och folk verkar vilja ha det som erbjuds, en keps är exempelvis uppe i över 300 dollar i skrivande stund och en hoodie ligger på 355 dollar. Pengarna som kommer in ska gå till de som blev drabbade av bedrägeriet. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green