15 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mazda presenterar CX-30
Mazda presenterar CX-30 En modell mellan CX-3 och CX-5

Den som tycker att en CX-3 är för pluttig och en CX-5 på tok för stor får nu ett alternativ i form av CX-30. Den placerar sig mellan dessa modeller och tillverkningen ska dra igång nu i sommar. Designmässigt ska den påminna om nya Mazda3 och formerna är en vidareutveckling av den prisbelönta Kodo-designen. På insidan är linjerna enkla och alla instrument och reglage är centrerade runt föraren.

Motormässigt så kommer modellen att erbjudas med bensinmotorn Skyactiv-G, en dieselmotor som kallas för Skyactiv-D och den nya bensinmotorn med kompressionständning - Skyactiv-X. Motorerna som går på bensin kommer att få hjälp av ett mildhybridsystem. Oavsett motorval så ska det gå att få fyrhjulsdrift.

Bil, Mazda, Mazda CX-30, Genève, SUV, officiell
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Mazda presenterar CX-30
Visa Pressmeddelande Mazda CX-30 - världspremiär på Genève Motor Show idag

Mazda CX-30 i färgen Soul Red Crystal
Kungsbacka, 5:e mars 2019. Mazda höll idag sin presskonferens på Genève Motor Show, där en helt ny SUV visades upp för första gången – Mazda CX-30. Det är den andra modellen i Mazdas senaste produktgeneration och är en helt ny kompakt SUV som storleksmässigt placerar sig i mellan Mazdas andra båda populära SUV modeller CX-3 och CX-5. Mazda CX-30 kommer att bli en global modell och är planerad att börja byggas till sommaren 2019.

Design och interiör

Mazda CX-30 får ett kraftfullt yttre som likt nya Mazda3 även har sitt designtema hämtat ur en vidareutveckling av Mazdas mångfaldigt prisbelönta Kodo design, som hämtar sin inspiration ur Japansk estetik.

Interiören domineras av enkla, horisontella linjer där alla instrument och reglage är centrerade runt föraren samt en hög upplevd materialkvalitet, så att kupén ska kännas exklusiv och komfortabel för alla passagerare.

Skyactiv-X, Skyactiv-D, mildhybrid och AWD

Motorprogrammet kommer att inkludera bensinmotorn Skyactiv-G och en snål dieselmotor som kallas Skyactiv-D, samt den omtalade nya bensinmotorn med kompressionständning - Skyactiv-X. Bensinmotorerna kommer att assisteras av en 24V mildhybrid, kallad M-hybrid, vilken på ett effektivt sätt kommer att alstra och lagra bromskraftsenergi i ett litium jon-batteri, för att sedan assistera motorn vid acceleration från stillastående. Alla olika motoralternativ kommer att finnas tillgängliga med AWD.

Utställning

Nya Mazda CX-30 kommer att finnas utställd på Genève Motor Show för allmänheten mellan den 7:e och den 17:e mars 2019.
Mazda presenterar nya CX-5 Ska ha förbättrad körkänsla På bilmässan i Los Angeles har Mazda nu visat upp nya CX-5 - mellansuven som senast fick en uppdatering förra året. Nytt är designen på både ut- och insida, förbättrad körkänsla, tystare kupé och bättre komfort för de som sitter i baksätet. Under huven kan man precis som tidigare välja mellan en diesel på 2,2 liter eller bensindrivna snurror på 2,0 eller 2,5 liter. Till dessa kopplas antingen en manuell låda eller en automat, bägge med sex växlar. Bilen går att få med antingen fram- eller fyrhjulsdrift. Måtten är identiska jämfört med föregångaren men du får nu in 505 istället för 500 liter i bagaget. Nya bekvämligheter som tillkommit är bland annat elmanövrerad baklucka och head-up display med projicering på framrutan. På utsidan erbjuds nu det nya lackalternativet Soul Red Crystal och färgen är pålagd av en tre-skikts lackeringsteknik som man kallar för "Takuminuri". Ett speciellt pigment ovanpå ett lager av metallicflakes ska ge lacken extra djup och lyster. Försäljningen drar igång i februari men då i Japan, när den kommer till Sverige är oklart för tillfället. Tumnagel
42.5°
0
Mazdas minisuv CX-3 nu officiell Lillebror till CX-5 Mazda visar nu upp den nya modellen CX-3 som kommer att stå utställd på Los Angeles Auto Show. Bilen är en minisuv snäppet under modellen CX-5 och lansering blir det nästa vår. Bilen mäter 4.27 meter på längden, 1.76 på bredden och 1.55 på höjden. Hjulbasen mäter 2.57 meter. Under huven hittar vi två olika motorer med Skyactiv-teknik i tre olika utföranden. En diesel på 1.5 liter och två bensinare på 2.0 - bägge med okänd effekt. Till motorerna kopplas antingen en sexväxlad manuell låda eller en sexstegad automatlåda. Standard driver framhjulen fram bilen men fyrhjulsdrift finns som tillval. Vad CX-3 kommer att kosta när den börjar säljas framgår tyvärr inte för tillfället. Tumnagel
41.9°
0
39.7° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 5 mar 2019, 16:10
Mazda presenterar CX-30 En modell mellan CX-3 och CX-5
39.7°
0