11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mazda2 som hybrid
Mazda2 som hybrid En självladdande sådan

Mazda presenterar nu lilla Mazda2 som hybrid. Men det är ingen laddhybrid utan en sån där självladdande sak utan sladd. Och som ni säkert vet och kan se är det en Toyota Yaris med Mazda-loggor på.

Under skalet sitter en trecylindrig bensinmotor på 1,5 liter som paras samman med en liten elmotor. Den sammanlagda effekten anges till 116 hästar. 0-100 km/h ska gå på 9,7 sekunder och toppfarten anges till 175 km/h. Bränsleförbrukningen ska ligga på 0,38-0,4 liter per mil och utsläppen på 87-93 gram per kilometer. När man startar bilen startar den alltid på bara el, men när man börjar köra hoppar förbränningsmotorn igång. Det finns bromskraftsåtervinning som laddar batteriet.

Mazda2 Hybrid dyker upp här i Sverige i april nästa år, men vad den kommer att kosta är tyvärr inte klart än.

Bil, Mazda, Mazda2 Hybrid, hybrid, självladdande, småbil
Visa Pressmeddelande Mazda2 Hybrid – en självladdande nykomling

Mazda lanserar en ny småbil med självladdande hybrid-drivlina
Kungsbacka, 6:e december 2021. Under våren 2022 lanserar Mazda en ny utmanare inom småbilssegmentet. Mazda2 Hybrid är en kompakt men rymlig hatchback och kommer endast att erbjudas med en hybrid-drivlina som ger en låg bränsleförbrukning och låga koldioxidutsläpp.

Rymlig småbil med hybriddrivlina

Mazda2 Hybrid är en självuppladdande hybrid som kombinerar en 1,5 liters trecylindrig bensinmotor med en elmotor och levererar en total systemeffekt på 116 hk. Det ger pigga köregenskaper med en acceleration från 0-100 km/h på 9,7 sekunder och en toppfart på 175 km/h. Tack vare hybridtekniken blir bränsleförbrukningen låga 3,8-4,0 l/100 km och CO2-utsläppen 87-93 g/km (förbrukning / utsläpp enligt WLTP, vid blandad körning).

Vid start går bilen automatiskt i EV-läge, vilket innebär att bilen drivs av enbart elmotorn. Under normal körning fördelas kraften mellan bensinmotorn och elmotorn för att ge lägsta möjliga förbrukning och utsläpp. Vid inbromsning och motorbroms omvandlas bilens rörelseenergi till elektrisk energi som lagras i batteriet för senare användning. Batterinivån övervakas och kontrolleras kontinuerligt av en generator, vilket eliminerar behovet av att ladda systemet via en extern strömkälla.

Mazda2 Hybrid är en kompakt bil som tillhör småbilssegmentet, men tack vare en hjulbas på 2 560 mm har den ändå goda innerutrymmen och ett relativt rymligt bagageutrymme på 286 liter. Den har också tilldelats maximala fem stjärnorna av Euro-NCAP.

Samarbete med Toyota

Mazda2 Hybrid är det senaste resultatet av ett globalt samarbetet mellan Mazda Motor Corporation och Toyota Motor Corporation. Modellen levereras av Toyota Motor Europe och kommer att ingå i Mazdas produktportfölj i hela Europa.

Mazda2 Hybrid i Sverige

De första Mazda2 Hybrid för den svenska marknaden beräknas anlända under april 2022 och den nya modellen kommer att marknadsföras parallellt med den redan befintliga Mazda2. Svenska kunder kommer att kunna välja mellan tre utrustningsnivåer; instegsmodellen Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile och topputrustade Mazda2 Hybrid Select. Priserna för den svenska marknaden är i skrivande stund inte klara.
Grattis Mazda, ni har nu byggt 50 miljoner bilar Det har hänt en del sedan 1931 Idag säger vi grattis till Mazda som meddelar att de nu tillverkat hela 50 miljoner bilar sedan 1931. Det var den 15 maj som man nådde den magiska siffran och för att komma dit tog det alltså 86 år och sju månader. Tillverkningen startade med det trehjuliga transportfordonet Mazda-go och personbilar började man först med 1960 när modellen R360 Coupe lanserades. Sedan 1982 är Hiroshima och Hofu ansvariga för Mazdas japanska bilproduktion. I år räknar man med att sälja 1.660 000 bilar globalt. År 2024 är målet 2.000 000 bilar. Tumnagel
42.9°
0
Toyota visar nya Yaris Är en Mazda2 i andra kläder Senare den här månaden kommer Toyota att visa upp nya Yaris på New York Auto Show. Den här heter Yaris Hatchback och kommer att ersätta den man kallar för Yaris Liftback. Pillar man bort emblemen på bilen så är det dock en Mazda2 vi ser här. Bilen mäter 4,1 meter på längden och har en hjulbas som är 6,1 centimeter längre än föregångaren. I bagagen ska det gå in 450 liter. Under huven sitter en fyra på 1,5 liter som ger 107 hästar. Den är kopplad till en sexstegad automatlåda som i sin tur driver framhjulen. Priser och lansering vet vi tyvärr inte än. Tumnagel
32.9°
0
Mazda visar nya Mazda2 Rätt lik Hazumi-konceptet Mazda2, eller Demio som den heter i Japan, visas nu upp och visst behåller den lite av Hazumi-konceptet som visades upp i mars. Nu matchar 2:an bättre designmässigt med Mazda3 och Mazda6. Tre olika motoralternativ erbjuds till en början - en SKYACTIV-G 1.3-liter med 99 hästar eller en på 1.5 liter och 105 hästar. Den tredje är en SKYACTIV-D-diesel på 1.5 liter och 104 hästar. Till motorerna kopplas antingen en sexväxlad manuell eller automatisk växellåda. Insidan ska ha städats upp en del och går att få i alla möjliga olika färger och former. I mittkonsolen sitter en pekskärm som man styr via ett hjul nere vid handbromsen, eller genom att peta på den. Så mycket mer får vi inte reda på för tillfället tyvärr. Bilen lanseras senare i år. Tumnagel
41.2°
0
37.4° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 6 dec 2021, 18:00
Mazda2 som hybrid En självladdande sådan
37.4°
0